iwionna 04.09.07, 21:06 www.marykay.com.pl/ znacie te kosmetyki?jakie sa naprawdę?dobre czy jak avon? pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: Mary Kay 04.09.07, 21:57 Bez przesady... nie ma nic gorszego niż Avon... no może Garnier. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Mary Kay 04.09.07, 22:03 No no, co tak z grubej rury Dziewczyny? Mysle ze kazda firma ma w swojej gamie i kiepski i bardzo dobry kosmetyk, tak samo jak kazda ma swoich zwolennikow i przeciwnikow.. Te firmy przestalyby funkcjonowac gdyby byly takie kiepskie;) Co do Mary Kay, bylam kiedys na pokazie tych kosmetykow, lacznie z testowaniem;)Niektore milo mnie zaskoczyly, ale jak dotad nie skusilam sie na zaden specyfik; nie lubie firm, gdzie trzeba zamawiac u konsultantek podczas gdy w naszych drogeriach istna feeria barw, smakow, zapachow... :) Poczytaj tez: www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php?slowa=Mary+Kay&gdzie=produkty Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mary Kay 04.09.07, 22:06 To może mam pecha bo wszystko co kupiłam z Avon albo Garnier to wyjatkowy badziew był i lądował w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Mary Kay 04.09.07, 22:09 Mnie z Garniera bardzo odpowiadaja balsamy do ciała Odpowiedz Link Zgłoś
adelina30 Re: Mary Kay 26.12.07, 17:32 Witaj, to prawda, że feria barw w drogeriach, ale ja zauważam pozytywy posiadania swojej zaprzyjaźnionej konsultantki, ekspedientka nie zawsze Ci doradzi, a konsultantka, chcąc, żebyś była jej stałą klientką, nie może pozwolić sobie na wciskanie badziewia. Poza tym, kilka razy zdarzyło mi się zrobić zwroty, a to kolejny powód, dla którego warto mieć swoja konsultantkę, w drogerii nie zdarzyło mi się, aby przyjeli mi zwrot. Szczególnie jeżeli mówimy o dobrych, sprawdzonych i przetestowanych kosmetykach. Nawet wśród nich moze zdarzyć się jeden, którego nie będziesz tolerowała, ale nie oznacza to, że jest bublem, zapewne są inne kobiety, któym pomógł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Mary Kay 04.09.07, 22:07 A tak btw to jezeli mam obstawiac firme, ktora mnie zawiodla na calej linii to jest to Oriflame. Nie jestem stala klientka Avonu, ale sadze ze te kosmetyki sa nieco lepsze i w dodatku tansze! Oriflame to paskudztwo za wygorowana cene! Dziwie sie dziewczynom, ktore zamawiaja tam np. szampony czy balsamy do ciala;w drogeriach jest o niebo wiekszy wybor lepszych czesto za grosze!I w dodatku czekac i czekac na zamowienie.... No chyba, ze ktos chce dac zarobic siostrze, przyjaciolce itd. to rozumiem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Mary Kay 13.10.08, 18:56 Mysle, ze z lekka przesadzasz.Kazda firma na produkty lepsze i moze troche gorsze,ale tez tansze.W wielu testach kosmetyki z gornej polki zajmowaly znacznie gorsze lokaty niz te ze sredniej. Odpowiedz Link Zgłoś
panipomidor Re: Mary Kay 05.09.07, 12:44 Używam ja, siostra i mama, każda ma swój ulubiony kosmetyk. Na początek polecam z kolorowych tusz i puder brązujący, a z pielęgnacyjnych zestaw do mikrodermabrazji, zestaw z peelingiem do rąk (idealny na prezent) i preparat do demakijażu oczu. Jakość i komfort stosowania nieporównywalne ani z Avonem, ani z Oriflame, ani z Garnierem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Mary Kay 05.09.07, 15:57 zestaw z peelingiem do rak rzeczywiscie jest godny polecenia. rece sa aksamitne i ultragladkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
halla6 Re: Mary Kay 05.09.07, 18:24 No dziękuje bardzo: Zestaw do pielegnacji dłoni Satin Hands - 129 ,00!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dogtr Re: Mary Kay 16.09.07, 23:28 cena nie jest wazna, ważne jest to, że kosmetyki MK są cholernie wydajne! w mk kupuję kosmetyki dla siebie , jak coś mi nie odpowiada to mogę to zwrócić i dostaję zwrot gotówki 100%!!! a nie tak jak w sklepach czy innych firmach, jak krem jest do bani to musimy go na siłe stosować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: Mary Kay 17.09.07, 07:51 W innych firmach ;) (avon, oriflame) również można zwrócić produkty. No i oczywiście też dostaje się zwtot pieniążków w 100%. :) Nie przesadzajmy. :) Zarowno w ori jak i w mary kay są niezłe kosmetyki.Ale są też totalne niewypały. O avonie nie wspominam, bo tam tylko płyny do kąpieli i niektóre kosmtyki z serii spa mi pasuja. No ale to moja subiektywna opinia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
adelina30 Re: Mary Kay 26.12.07, 17:36 hey, to prawda, że 129pln, ale wydajesz te pieniądze na świetny kosmetyk, i masz go przed długi czas. Kolejna prawda, że można kupić krem za 7 pln, ale mnie osobiście nie bawi sama gliceryna z dodatkiem beznadziejnego zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
beautymk Re: Mary Kay 11.01.08, 21:02 Jestem konsultantką Mary Kay i z przykrością stwierdzam iż panie które piszą,że gdzieś coś o tych kosmetykach słyszały,albo wypowiadają się nie znając kosmetyków i nie mając wcześniej z nimi styczności szkodzą samym sobie, a nie Mary Kay.Ja zostałam konsultantką zaraz po rozpoczęciu używania kosmetyków dla siebie.Całych 5kroków!!(wtedy myślałam,kiedy ja na to znajde czas?!) Dziś wiem,że ta decyzja była jedną z tych lepszych jakie podjęłam. Jak już wspomniałam po używaniu tych kosmetyków i to zaledwie dwóch dni poczułam tak niesamowiata róznicę,że nie mogłam w to uwierzyć.Polubiłam pielągnacje skóry bo widziałam rezultaty,wcześniej też nie używałam śmieci na twarz,ale to jednek nie to samo, I to nie mówie dlatego,ze jestem konsultantką.Dopiero wchodząc w ten biznes,który tak naprawde jest czymś w rodzaju hobby,nauczyłam sie jak dbać o siebie,jak sie malować i jak pomagać innym kobietom dbać o siebie,aby poczuły sie wyjatkowe. Zadna inna firma nie daje takich możliwości.Studiuję dziennie i gdyby nie Mary Kay nia byłoby mnie stać na dzienne studia. A dla tych pań co mi nie wierzą polecam sprobujcie a na pewno nie stracicie.Ja wiem,ze jednorazowo to jest duży wydatek,ale odłóżcie sobie pewną kwotę,aby potem móc sobie sprawić odrobinę przyjemności, która nam się w końcu należy.Nawet nie musicie kupować poprostu umówcie sie na spotkanie,wyprobujcie a potem piszcie różniaste opinie. Ja uważam ,ze nie dość,iż kosmetyki są wydajne to tak naprawde konsultantki takie jak ja to wizażystki(przynajmneij większość z nich)więc są w stanie pomóc Ci sie nauczyć malować i dobiorą dla Ciebue odpowiednie kosmetyki,a to jest bardzo istotne. To chyba na tyle mojej gadaniny,ale chciałam,żebyscie to wiedziały. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: Mary Kay 12.01.08, 10:10 beautymk-GDZIE MIESZKASZ?JAK DłUGO JESTES KONSULTANTKA?POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
zoe125 Re: Mary Kay 03.02.08, 12:51 No bez przesady, aż takie cudo, żeby w dwa dni widzieć zapierającą dech w piersiach różnicę? Poza tym te kosmetyki są drogie, więc ktos mało zarabiający nie będzie oszczędzał tylko po to, aby kupic Mary Kay. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia1234567 Re: Mary Kay 03.05.08, 14:51 Jestes rozgoryczona bo nie masz kasy, ale po co od razu tak negatywnie sie nastawiac do kosmetykow tej firmy. Uzywam tych kosmetykow, testowalam duzo roznych i to tych z najdrozszych polek, ale dopiero dzieki Mary Kay moja cera sie naprawila. Jedynie co to mozna miec jakies zastrzezenia nawet nie do ceny bo jakosc jest super, tylko do tego klanu konsultantek i "niezaleznych dyrektor", ktore szczyca sie swoimi pozycjami i ze sa niezalezne, a tak naprawde to prowadza żebraczy tryb zycia i są szczęsliwe na pokaz. Bylam kiedys na takim. Sielanka, aż mdli Odpowiedz Link Zgłoś
kiziamizia1507 Re: Mary Kay 04.05.08, 23:45 Witaj. Na jakiej podstawie twierdzisz, że konsultantki prowadzą żebraczy tryb życia? Zabawne stwierdzenie "szczęśliwe na pokaż"! Według jakich kryteriów oceniasz ludzi? Każdy ocenia według siebie więc bardzo mi przykro, że nie jesteś szczęśliwa nawet na pokaz. Spotykam bardzo dużo ludzi ( zwłaszcza kobiet) i niestey wiele z nich jest nieszczęśliwych z różnych powodów, tylko co to ma wspólnego z firmą? Jakąkolwiek firmą.... Według mnie to bardzo przyjemne, że pokazy są prowadzone w miły sposób i ktoś się cieszy swoją niezależnością bo ma możliwość rozwoju i nie ma mobingu w pracy. Jedyne co tak naprawdę mdli to ludzka głupota i zawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe125 Re: Mary Kay 14.06.08, 23:55 Dlaczego mam być rozgoryczona? I na jakiej podstawie przypuszczasz, że mnie na Mary Kay nie stać? Stać, ale nie mam zaufania do tej firmy, podobnie jak do Avonów i Oriflame'ów. Uzywam w większości polskich kosmetyków, a pieniądze, które musiałabym wydać na "cudo" Mary Kay przeznaczał na coś innego. Niezbyt drogie kosmetyki w zupełności mi wystarczają. Poza tym odnioslam się do tej tryskającej szaleńszym entuzjazmem wypowiedzi,z ktorej wynika, że Mary Kay odmieniła autorce tej wypowiedzi życie. Jak spotykam się z takim hurraoptymizmem, to od razu jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: Mary Kay 18.01.08, 15:27 Miałam kilka kosmetyków z kolorówki (cień rozświetlający w kremie, błyszczyk, cheek mousse) i były fajne. Kosmetyki Mary Kay są sprzedawane poza sklepami (tak jak avon i oriflame), ale to inny przedział cenowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aszumiec Re: Mary Kay 01.02.08, 15:56 Przde wszystkim mósicie wiedzieć, że kosmetyków Mary Kay nie można porównywać z Avonem czy Oriflame. To kosmetyki z dużo wyższej pólki a ceny są dosyć przystępne biorąc pod uwagę ich jakość. Osoby które kupują i potrafią docenić ich jakość zapewne są zadowolone z tego że sprzedają je konsultantki bo nie dość że mają pełen serwis, to jeszcze ceny są w miarę niskie dzięki temu że produkty MK nie stoją na sklepowych półkach. Jestem konsultantką MK i czytając to forum uważam że mam wielkie szczęście bo czuję się doceniona przez moje klientki. Staram się nie być natrętna, a jeśli ktoś mi powie że nie skorzysta z moich usług to poprostu więcej do niego nie dzwonie. I dziewczyny - jeśli tylko macie możliwość to spróbujcie kosmetyków MK. Jeszcze się nie spotkałam z osobą która wyszłaby niezadowolona ze spotkania kosmetycznego MK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aszumiec Re: Mary Kay 01.02.08, 15:58 ale zrobiłam błąd - aż wstyd Tu errata - musicie a nie mósicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Mary Kay 03.02.08, 11:31 a ciekawa jestem, czy znasz kosmetyki, które próbujesz porównywać. wg mnie nie ma większych różnic między mikrodermabrazją Avonu i Mary Kay (mówię o samym peelingu, bo w Avonie nie ma serum). nie ma więc sensu przepłacać, skoro można to samo kupić taniej. nie oszukujmy się, w przypadku kosmetyków za kilkaset zł płaci się też za markę. ja wolę płacić za samą jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
aszumiec Re: Mary Kay 03.02.08, 12:28 Znam kosmetyki avonu bo kiedyś wydawałam na nie sporo kasy i wiem że jakość jest nieporównywalna. Mąż jednej z naszych klientek pracuje w laboratorium i przebadał dla zabawy kilka produktów Mary Kay. Był zdumiony kiedy zobaczył że np. serum na noc MK niewiele różni się składem od serum pewnej bardzo drogiej firmy szwajcarskiej La Prairie. Kompleks Time Wise, który jest opatentowany dla marki MK zawiera najdroższe na świecie składniki przeciwzmarszczkowe. Przy regularnym stosowaniu stan skóry bardzo się poprawia i to naprawdę widać a tego nie można powiedzieć o produktach Avonu. Jestem przekonana do kosmetyków MK nie dlatego że je sprzedaje ale dlatego że widzę pozytywną różnicę przy ich stosowaniu i u siebie i u moich klientek. I nie tylko ja ją widzę bo również osoby obiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
cimka1 Re: Mary Kay 08.02.08, 20:40 Kosmetyki Mary Kay to kosmetyki luksusowe, nie można porównywać ich do Avon czy Oriflame.. Jedyne co laczy te firmy to sposob sprzedazy.. Przestancie miec pretensje o ceny - za jakosc sie placi. A ze nie kazdego na nie stac - taki jest ten swiat, nie kazdego stac na toyote rocznik 2008... albo na perfumy chanel.. i nie kazdego jest stac na kosmetyki mary kay. Ja osobiscie uwielbiam ta firme. Cienie do powiek sa bezkonkurencyjne - a uwierzcie mi ze probowalam wczesniej tych z najwyzszej polki. Jestem tak zafascynowana tymi kosmetykami ze planuje dolaczyc do grona konsultantek. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: Mary Kay 08.02.08, 21:49 No nie moge...to ja będę ostrzegać. UWAŻAJCIE na kren pod oczy Time Wise z Mary Kay. Mnie tak uczulił (po jednorazowym zastosowaniu), że wylądowałam u okulisty. Też durna ;) byłam, że pacnęłam sobie odrazu pod oczy zamiast zrobić próbę, ale nie spodziewałam się czegoś takiego. Obecnie leczę megaalergię i zapalenie spojówek.Na leki wydałam całkiem sporą sumę, a jeśli nie pomogą (narazie zeszła tarka pod oczami, swędzi i piecze nadal), to czekaja mnie leki sterydowe. Super. Acha, jeśli jakaś konsultantka chciałaby się oburzyć, nie namawiam do bojkotowaniea ;) firmy, tylko, do uważania. Ja nie uważałam i się załatwiłam. Ps. Ich płyn do zmywania oczu uważam za świetny, jednak koszmarnie drogi. jesli któraś z was znałaby coś podobnego a tańszego, chętnie spróbuję...jak tylko będę mogła umalować oczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Mary Kay 09.02.08, 00:19 mama_basienki napisała: > Ps. Ich płyn do zmywania oczu uważam za świetny, jednak koszmarnie > drogi. jesli któraś z was znałaby coś podobnego a tańszego, chętnie > spróbuję...jak tylko będę mogła umalować oczy AA Prestige Pure Skin - duża butla, wydajny. Garnier Ultra delikatny płyn do demakijażu oczu. Chociaż i tak moim hitem do demakijażu oczu jest żel Vipery z świetlikiem, niestety trudny do upolowania w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia1234567 Re: Mary Kay 03.05.08, 14:57 krem nie uczula choc tak pani twierdzi, zapewne trafila pani na konsultantke ktora pani nie wyjasniła, że jest to krem z bardzo aktywnymi skłądnikami i skóra ktora wczesniej uzywala slabych kremow moze tak zareagowac, to po pierwsze, a po drugie to panie maja tendencje nakladania kremu wprost w oczy i stad taki skutek, gdyby pani wklepala delikatnie krem od zewn. kącikow do srodka na wyskokosci kosci oczodołowej , absolutnie nie wyzej to nie pisala by pani teraz tych bzdur, kosmetyk na dolnej powiece powedruje i tak ku gorze wiec nie ma potrzeby tuz pod oczami smarowac, zadnego kremu a nie tylko tego, to taka przestroga do stosowania kremow wogole Odpowiedz Link Zgłoś
babets Re: Mary Kay 03.05.08, 17:06 Witam, Pania to ja pisałam że krem mnie uczulił (mam teraz nowe konto),tak się składa,że byłam konsultantką Maty Kay, chodziłam na szkolenia i znam nieco firmę.:)I gdzie ja napisałam bzdury, nie napisałam zę smaruje tuz pod oczami,tylko, ze pod oczami(czyli tam, gdzie stosowany byc powinien)Napisalam że pakuję krem do oka? Krem pod oczy zazwyczaj stosuję tamże. :).Nie widzę przyjemności we wkladaniu go sobie w oko.:) Poza tym ja dziękuję bardzo za takie "aktywne skladniki", żaden krem nie powinien doprowadzić do takiego stanu zapalnego pod oczami, że aż mi skóra płatami schodziła. Na szczęscie obyło się bez maści sterydowych. A Pani Niezalezna Dyrektor przekonywala, na szkoleniach, ze spokojnie moge go uzywac. I proszę nie pisać, że opowiadam bzdury, bo tylko ja wiem jak to swedziało, jak wygladalo i ile czasu trwalo zanim doprowadzilam SKORE POD OCZAMI do stanu prawidlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
babets Re: Mary Kay 03.05.08, 17:08 pysia1234567 napisała: > krem nie uczula choc tak pani twierdzi A ma pani jakie sbadania przeprowadzone, ktore potwierdzaja pani teze? MNIE krem ten uczulil, potwierdzone przez lekarza. Wiec moze to jest "przypadek jeden na milion". ;) Zdarza sie,niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: Mary Kay 05.05.08, 07:22 ja mam te kosmetyki-sa cudne,ale nie wszystkie:) lubie krem nocny-zawalisty jest-działa cuda!naprawdę.Nie przepadam za płynem do demakijazu-jakos taki strasznie tłusty-choc opisane ze beztłuszczowy-ale moze tylko ja mam takie wrazenie:) za to kolorowka jest swietna dosłownie wszystko z kolorowki mi odpowiada-trwałe i naprawde doskonałej jakosci!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Mary Kay 10.10.08, 15:30 Konsultantka mówiąca "krem nie uczula" jest niekompetentna. Mam nadzieję, że nie mówią takich rzeczy na szkoleniach... Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Mary Kay 13.10.08, 19:00 He,he,he dla zabawy przebadal,ale musi sie nudzic w pracy...... Odpowiedz Link Zgłoś
3sss Re: Mary Kay 28.02.09, 15:26 nie dla zabawy , tak myślę. z ciekawości raczej, a w pracy bywa rożnie jeśli pracujesz to sama wiesz:-p ja tez pracuje w laboratorium akurat o innym profilu ale badam wszytko co mi w ręce wpadnie bo ciekawa jestem co jem i co pije. dla "zabawy" zbadałam wodę w moim kranie i ze źródełka które niedaleko mojej posesji wybiło, ale także inne produkty do jedzenia czy tez nie . akurat ciesze się z posiadania takiej możliwości, gdyż osobiście uważam, ze lepsza jest świadomość niż życie w nie wiedzy, bo to niby spokojniej ale i spokojnie i po cichu ci coś niszczy wątrobę na przykład:) :p Odpowiedz Link Zgłoś
am-w Re: Mary Kay 05.05.08, 20:05 Czesc, ja jestem osoba, ktora wyszla z takiego spotkania bardzo niezadowolona. Konsultantka, po dlugiej prezentacji kosmetykow, wyprobowala na twarzach uczestniczek, polecane dla nas specyfiki. Ja choc nie mam zadnego uczulenia, natychmiast zareagowalam obrzekiem i zaczerwienieniem twarzy. I nawet wtedy pani z "Mary Kay" miala odwage zapytac, co zechce kupic. Na moja odpowiedz, ze nic, rozgoryczona, zaczela mnie namawiac na jeszcze inne produkty tej firmy. Nie moglam sie od niej odczepic. Nigdy wiecej nie bede uczestnikiem zadnej prezentacji kosmetykow. Dobra firma obroni sie sama. A poza tym nie lubie tej presji, ze musze cos kupic (nawet kiedy mi to ewidentnie nie odpowiada) bo inaczej zawodze kogos. Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: Mary Kay 06.05.08, 07:04 ja tez nie nawidze jak widze ze musze cos kupic-to jest bez sensu-przeciez nawet taka konsultantka jest klientka i wie co to znczyjak kogos namawiamy na cos na co nie ma ochoty....głupota Odpowiedz Link Zgłoś
mrowcia87 Re: Mary Kay 03.06.08, 17:45 hm... mysle ze trafily Panie na zle kosnultantki.. odpowiednia konsultantka powinna Panie poinformować,że takowe spotkanie jest całkowicie niezobowiązujące. To logiczne, że człowiek pracując w ten sposób chciałby zobaczyć efekty swojej pracy nietylko w sprzedaży, ale również a w moim przypadku przede wszystkim w zadowoleniu klientek. Jednak niedopuszczalne dla mnie jest okazanie niezadowolenia, gdy klientka odmówi zakupu, albo nagabywanie ją do tego, gdy stanowczo odmówiła. Uważam, że warto mieć swoją konsultantkę w takiej firmie, gdzie właśnie odbywają się pokazy, gdyż nie kupuje się w ten sposób przysłowiowego kota w worku. Jednak trzeba trafić na odpowiednia osobę, która będzie chciała pomóc a nie tylko zarobić. Ja zostałam konsultantką MK, gdyż studiuję kosmetologię i jestem świadoma jakości pewnych produktów, a polecając kosmetyki MK wiem, że oferuję coś na prawde godnego wypróbowania. I nie wyobrażam sobie zby konsultantka miała odstraszyć klientke od zakupu tak dobrych kosmetyków swoim podejścem, miną czy gestem. Dla tego polecam zmiane konsultantki i próbe docenienia właśnie form pokazów kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Mary Kay 14.06.08, 23:34 Miałam kilka kosmetyków tej marki i bardzo mi odpowiadały. Absolutnie z czystym sumieniem mogę polecić znakomity krem pod oczy, mikrodermabrazję i podkład kryjący (fakt, najjaśniejszy odcień jest ciepły i nie do końca pasuje tym z chłodną karnacją). Mnie koleżanki polecały jeszcze tusz i korektor. Odpowiedz Link Zgłoś
mascota5 Re: Mary Kay 16.06.08, 07:47 Kiedys kupowalam te kosmetyki, bo moja znajoma byla konsultantka, i chcialam jej pomoc na poczatek. Pozniej ona rzucila te business. I ja nie musze kupowac tych kosmetykow. Uwazam ze Chanel Lancome, Clinique sa dla mnie warte kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: Mary Kay 16.06.08, 07:58 Chanel Lancome, Clinique ...co polecasz z tych kosmetykow?? Odpowiedz Link Zgłoś
mascota5 Re: Mary Kay 16.06.08, 09:46 Chanel:poudre universelle compacte (najlepszy chyba puder),ombre essentielle(super cienie do oczu). Clinique: Cream Shaper for eyes, Dramatically Differnt Moistuirizing Lotion, Cienie do powiek (wszystkie kolory)Lancome tusze do rzes:na codzien Definicils mascara, na wyjscie Po poludniu Hypnose, albo jeszcze najnowsze tusze tej firmy. Slyszalam tez ze dodry jest tusz firmy Maybelline<Great lash mascara Odpowiedz Link Zgłoś
ikaa20 Re: Mary Kay 20.06.08, 13:07 w co wy wierzycie żeaen chanel ani lancona. miałam pudry z tej firmy i tłusze. drogie i do bani. to tylko za firme sie płaci za nic więcej. Moja skóra jest strasznie sucha i nnie każdy kosmetyk moge używać ze względu na łojotokowe zapalenie skóry a np podkłady mery key mi odpowiadają natomiast chanel mi spływał z twarzy nie miałam go po 2 godzinach a lankoma nie kryje ładnie. Podobnie jest z tyszami są drogie ale wcale nie lepsze od np meibelina. Odpowiedz Link Zgłoś
kolciag Re: Mary Kay 04.01.09, 19:12 no cóż jak wiadomo każdemu pasuje co innego :) ja uwielbiam chanelle, clinique, clarins, diora itp... właściwie to się uzależniłam od markowych kosmetyków, są znacznie lepsze jak dla mnie :] a maybeline i podobne uważam za najgorszy chłam pod słońcem :) a do tego bardzo lubię niektóre produkty Avon'u, np. tusz do rzęs okazał się lepszy niż mój dotychczasowy ukochany YSL :P ostatnio też się zastanawiałam nad Marry Kay... i dalej nie wiem co robić :) Oriflame też używałam ale się zawodłam, z resztą dużo niedobrego usłyszałam o nich swojego czasu i się wystraszyłam i odstawiłam ich kosmetyki ale jak napisałam na początku, każdemu pasuje co innego, każdy ma inną cerę i inne potrzeby :) więc jednemu pasuje maybeline innemu lancome :] trzeba próbować i już Odpowiedz Link Zgłoś
tirkuchenek Re: Mary Kay 09.10.08, 22:09 Znam jedynie zestaw Satin Hands trzech produktów: 1) nocny krem nawilża, zatrzymuje wilgoć, zmiękcza zgrubienia naskórka; 2) peeling usuwa zrogowaciały naskórek, oczyszcza; 3) krem nawilża, wyrównuje koloryt skóry, chroni ją przed negatywnym wpływem promieni słonecznych (filtr ochronny SPF 4) i pomaga w walce z ewentualnymi przebarwieniami (witamina C). Wystarcza na 150 zabiegów, świetna jakość, do kupienia w sieci za ok. 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa7 Re: Mary Kay 13.10.08, 14:51 Używam i jestem zadowolona. Są na pewno całkiem inne od Avon czy Oriflame. Lepsza jakość przede wszystkim. Dla mnie wazne jest to, że moge wypróbować zanim kupię. Przezyłam juz wiele reakcji alergicznych. Najkoszmarniejszą po nawilżającym kremie Vichy (być może to tylko ten krem mnie uczulił ale skutecznie odstraszył od tej firmy). Ale także po różnych cieniach, mascarach, kosmetykach do demakijażu, różnych firm (np.Loreal, Max Factor, Isadora, na Avon i Oriflame też się skusiłam) Ale wiadomo, że każdy jest inny i na każdego działa coś innego.Co do MK - ja jestem zadowolona, uzywam juz od ponad 2 lat podkład (najlepszy jaki miłam do tej pory) oraz beztłuszczowy, żel-krem nawilżający - bardzo dobry (mam cerę bardzo wrażliwą i do tego wcale nie suchą tylko normalną a na czole i nosie bardziej tłustą). Puder sypki, puder brązujący oraz cienie także polecam. Mnie nie uczulają i nie wysuszają skóry. Są stosunkowo drogie to fakt, ale mam 30 lat i wolę zainwestować w dobry kosmetyk, zanzaczam, że dobry dla mnie!, bez względu na to czy reklamuje go tv, kolorowe magazyny czy koleżanka która sama wypróbowała. Najpierw trzeba spróbować a potem dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
dodek76 Re: Mary Kay 25.11.08, 18:33 Witam, wczoraj była u mnie konsultantka Mary Kay. Niektóre produkty super. Kupiłam pakiet startowy choć nie planuję na tym zarabiać. Podobała mi się możliwość wymiany niektórych produktów z zestwu na bardziej mi odpowiadające. Szczególnie spodobał mi się balsam do twarzy, tusz do rzęs, błyszczyk i cienie. Zobaczymy co dalej podczas używania. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasia1977 Re: Mary Kay 05.01.09, 16:27 2 lata temu za namowa koleżnki kupiłam podkład mary kay i zestaw do pielęgnacji rąk ( ceny wtedy:70 i 130 zł) obydwa beznadziejne podkład wyrzuciłam bo zostawiał plamy na twarzy a zestaw do rąk nie różnił się niczym od tanich kremów i pelingów, zdecydowanie odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek.mk Re: Mary Kay 06.01.09, 20:53 niestety nie zgadzam się z tobą ,te kosmetyki są rewelacyjne pod każdym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
azena2 Re: Mary Kay 13.02.09, 09:54 Szczerze mówiąc jestem zdziwiona tak złą opinią o produkcie do pielęgnacji dłoni Mary Kay - sama używam i jest REWELACYJNY ! Poza tym wiele moich koleżanek posiada lub miało okazję wypróbować i jak do tej pory wszystkie były zadowolone. Fakt - cena może nie jest najprzystępniejsza, ale jest bardzo wydajny i wystarcza na wiele miesięcy... Dla mnie SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
ryfkaa Re: Mary Kay 06.01.09, 21:00 avon ma parę świetnych rzeczy,nie przesadzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolciag Re: Mary Kay 06.01.09, 21:40 dokładnie :) ale ma też kilka fatalnych bubli :) więc zależy kto na co trafi... ale nie ma co osądzać całej firmy po kilku kosmetykach Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: Mary Kay 07.01.09, 01:39 Avon, Oriflame, Mary Kay - sieciówki. Są jakie są. Można wśród z nich znaleźć coś dla siebie. Jak wszędzie. Dla mnie Avon to porażka, mam skórę alergiczną i kiedyś kupiłam płyn do kąpieli i się załatwiłam :). To był dramat. Dlatego jestem zrażona :). Odpowiedz Link Zgłoś
nicool84 Re: Mary Kay 30.01.09, 19:29 ja jestem zadowolona z tych kosmetykow nie moge narzekac.... i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Mary Kay 01.02.09, 00:29 nicool84 napisała: > ja jestem zadowolona z tych kosmetykow nie moge narzekac.... i polecam Z których konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomazokolicy Re: Mary Kay 21.02.09, 19:07 cześć U mnie w pracy jedna pani handluje Avonem. Na siłę mi wciskała żebym coś kupiła, choć mówiłam jej, że nie kupuję kosmetyków na podstawie rysunku w gazetce. Zostawiała mi katalog, więc dla świętego spokoju zamówiłam próbki perfum i miałam sobie coś wybrać. Pomijając fakt, że zapachy fatalne \jak dla mnie\, to w dodatku perfumy reklamowane przez Salmę Hayek trzymały się może trzy kwadranse. Natomiast znajoma pani w żywe oczy wmawiała mi, że wody toaletowe z AVONU są 100% bardziej trwałe niż te z gatunku Dior, Hugo Boss czy Lacoste. Zenująca pani i jakość produktów też. Odpowiedz Link Zgłoś
internetka82 Re: Mary Kay 01.03.09, 15:57 a ja tam avon lubie i moja mama tez - ona lubi zwlaszcza zlota serie. Ma po niej piekna cere, zadnych uczulen. Jestesmy ogolnie zadowolone z kremow do twarzy do rak i stop oraz zeli do kąpieli. I ja jestem zadowolona z ceini do powiek. Trzymaja mi sie latami i nie chca skonczyc! :) Oczywiscie jak kazda firma ma swoje buble, ale nie ma co od razu tak ich miesem obrzucac. Sa OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
bbamboo Re: Mary Kay 21.04.09, 17:45 A która profesjonalna Dama kupuje Avon czy Mary Kay? Prawdziwa Dama idzie do sklepu kosmetycznego i kupuje to, co jej się podoba a nie to, co wciska jej konsultantka. One maja z tego wysokie prowizje i niekoniecznie sprzedają Ci to, co lubisz tylko wmawiają Ci, że to coś lubisz i dlatego to kupujesz. Takie PRANIE MÓZGU. Odpowiedz Link Zgłoś
marta790 Re: Mary Kay 08.05.09, 10:16 Ja uważam, że prawdziwa Dama skorzysta z usług konsultantki Mary Kay. Kosmetyki są świetne ( od roku sama używam) i zawsze kiedy się coś dzieje mam pomoc fachową, a co najważniejsze nie wyrzucam pieniędzy w błoto, bo jak mi coś nie pasuje to wymieniam na coś innego. Poza tym tak naprawdę te kosmetyki nie są drogie, wystarczy spojrzeć na ich pojemność i jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
lideravon Re: Mary Kay 30.06.09, 00:32 Któraś z was napisała że DAMA nie kupi produktów które wciska jej konsultantka. Jestem Liderem Avon i od niedawna konsultantką Mary Kay. I nie wciskam ludziom nic na siłę. Najgorsze jest to że nie zaprzeczam - są takie osoby które namawiają, są po prostu nachalne, i często przez takie osoby właśnie w ten sposób maluje się obraz już całej firmy, i wszystkich konsultantek... Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: Mary Kay 30.06.09, 23:29 lideravon napisała: > Któraś z was napisała że DAMA nie kupi produktów które wciska jej konsultantka. > > Jestem Liderem Avon i od niedawna konsultantką Mary Kay. > I nie wciskam ludziom nic na siłę. > Najgorsze jest to że nie zaprzeczam - są takie osoby które namawiają, są po > prostu nachalne, i często przez takie osoby właśnie w ten sposób maluje się > obraz już całej firmy, i wszystkich konsultantek... To prawda - tak jest w każdej kwestii - lekarzy, kosmetyczek, prawników. W każdej dziedzinie znajdą się ludzie, którzy generalizują. Odpowiedz Link Zgłoś
aska.j13 Re: Mary Kay 08.07.09, 14:51 Jestem prawie od roku konsultantka Mary Kay i uważam, że te kosmetyki są naprawdę świetne a i sprawdzają się nawet w salonach kosmetycznych. Popieram zdanie jednej z Was, że zanim nie spróbujecie tych kosmetyków,nie wypowiadajcie się, że są złe. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak31 Re: Mary Kay 01.08.09, 23:59 Słuchajcie kobitki! Od kilku miesięcy stosuję kosmetyki Mary Kay. Kupiłam Timewise mleczko 3 w 1, emulsję i serum. Wcześniej nigdy sobie nie żałowałam, kupowałam kosmetyki znanych marek, takich jak Chanel, Vichy, Estee Lauder. Mam skórę tłustą i trudną w pielęgnacji. Najgorsze ze wszystkiego było świecenie skóry i wypryski. Próbowałam wielu rzeczy. W akcie desperacji szłam do drogerii i wyrzucałam kilkaset złotych na krem matujący, który w rezultacie działał, ale najdłużej tydzień. Byłam załamana. A do tego raz w miesiącu odwiedzałam dermatologa, chodziłam do koila kometyczki i nadal świeciłam się jak psu jaja za przeproszeniem. Jak miałam sesję to fotograf co chwila kazal mnie pudrować. Miałam centymetrową warstwę pudru na twarzy i nadal można było zeskrobywać ze mnie łój. A prawdziwa tragedia była na wakacjach w ciepłym kraju- wszystko z filtrem natłuszczało mnie do nieprzytomności. A na dodatek w tej chwili nie mam już krost, bo żadna z kosultantek Avon czy Oriflame, czy sprzedawczyni w Sephorze- z całym szacunkiem do tych firm, ani żadna kosmetyczka nie powiedziały mi że złuszczanie jest jedną z podstawowych czynności pielęgnacyjnych. Nie żałuję tych kilku stówek jakie wydałam na kosmetyki z Mary Kay, bo oprócz "smarowideł"dostałam solidny zastrzyk wiedzy jaki każda dbająca o siebie kobieta powinna posiadać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
omaa [...] 08.10.09, 21:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ilika Re: Mary Kay 13.10.09, 15:37 lepsze niz avon i inne. na prawdę dają efekty choc i droższe. ale wystarczą na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
malka200 Re: Mary Kay 15.10.09, 13:32 kosmetyki są super, zakochałam się i tylko te! faktycznie wydajne, skuteczne i co mi się podoba- dużą wagę przywiązują do estetyki- a ja na to zwracam uwagę. Nie ma nic gorszego, niż puderniczka czy szminka ze startym odrapanym kawałkiem napisu- nie znoszę tego. Tu jest trwałe i kobiece opakowanie. Zresztą sama zostałam konsultantką- bo wiem, że będę kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskieoczymam Re: Mary Kay 11.11.09, 21:46 Kosmetyków Mary Kay używam jakieś pól roku. Moim zdaniem są dobre, mi odpowiadają. Myślę, że warto iść na pokaz tych kosmetyków, nic się nie traci,a można samemu zobaczyć czy i co nam odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś