mikams75 21.09.07, 15:21 do tej pory zawsze najpierw podcinalam wlosy a pozniej farbowalam, ale zastanawiam sie czy to prawidlowa kolejnosc czy to moze nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 21.09.07, 15:35 Mnie zawsze (u kilku fryzjerów) najpierw farbowano, a następnie strzyżono. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 21.09.07, 15:48 Nie ma znaczenia. Włosy po farbowaniu łatwiej się obcina, są dość sztywne i proste przez co łatwiej uzyskać pożądaną fryzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 21.09.07, 15:57 ja zawsze miałam najpierw farbowane, potem podcinane. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 21.09.07, 17:56 Nie mam pojecia, ale "na oko" ;) wydaje mi sie, ze najpierw nalezy farbowac. Z drugiej strony to chyba nie ma az tak wielkiego znaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
emcezet Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 21.09.07, 19:54 kolejność ma znaczenie tylko wtedy, gdy na krótkich, kilkucentymetrowych włosach robimy balejaż albo pasemka. (im dłuższe włosy, tym łatwiej nałożyć farbę). Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 21.09.07, 20:07 mnie fryzjerka zawsze pyta na początku, o ile chcę skrócić włosy. jeśli byłoby to dużo, to najpierw by je ścięła (wyrównuje i tak na końcu, po farbowaniu). zwykle podcinam same końcówki, więc najpierw farbuje, a ścina na końcu, wilgotne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 22.09.07, 13:27 dzieki za odpowiedzi, wlosy farbuje sama w domu i zawsze najpierw szlam do fryzjera podciac a pozniej farbowalam. Tym razem zrobie na odwrot i zobaczymy jaki bedzei efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 22.09.07, 16:06 Wg mnie najpierw strzyzenie potem farba. Jesli farbujesz u fryzjera to na włosy krótsze idzie mniej farby ( a nap. w moim salonie płaci się min. wg ilości zuzytych profesjonalnych farb, fryzjerka ocenia ile trzbe przygotowac i je waży przed nałożeniem.) Po drugie jesli robisz pasemka, balejaz, 2 kolory, czy jakoś inaczej "z kombinowaniem" to warto najpierw obciąc włosy, bo kombinowne kolory wygladają inaczej na zupełnie krótkich a inaczej na dłuższych włosach. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: jaka kolejnosc - farbowanie czy podcinanie? 22.09.07, 22:05 wedlug mnie najpierw farbuje sie wlosy a potem scina dlaczego?? bo koncówki ktore se popalisz i rozdwoisz przy okazji farbowania scinasz. Odpowiedz Link Zgłoś