Dodaj do ulubionych

przebarwienia po opryszczce

IP: *.4web.pl 31.07.03, 22:34
obecnie nie mam juz oprysczki, ale wokół ust pozostały czerwone ślady, czy
powinnam to nadal czymś smarować?czy może mi zostac blizna? proszę o radę
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: przebarwienia po opryszczce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 22:56
      to świeże ślady? spróbuj maści na blizny (regenerują skórę) typu Cepan lub
      contractubex albo któregoś z kremów A-Derma Epitheale lub Dermalibour.
      • Gość: justy Re: przebarwienia po opryszczce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 22:56
        no i do tego dobry filtr przeciwsłoneczny
    • Gość: ola przebarwienia po opryszczce IP: *.4web.pl 01.08.03, 15:01
      właśnie tego typu maści się obawiam, nie wiem czy są one na tego typu ślady i
      to w dodatku na twarzy. opryszczka zniknęła przed kilkunastoma dniami, teraz
      mam z prawej strony czerwone ślady, smaruje to vratisolinem, ale nie wiem ile
      można czekać. jestem zrozpaczona.czy moga pozostać blizny?
    • Gość: Alicja Skamlau Polecam naturalne metody... IP: 212.244.77.* 01.08.03, 15:14
      Jak odrobinka krowiego łajna, albo choć kapeczka porządnie zsiadłego mleczka.
      Czy pomoże? Na pewno nie zaszkodzi...

P.S. Po cichu Ci powiem, ze jestem przeciwna pryszcze. Opryszczko precz!
      • Gość: ola do panny alicji IP: *.4web.pl 01.08.03, 21:56
        czy to miało być zabawne?
        • Gość: sara Re: do panny alicji IP: *.gliwice.pl / 192.168.50.* 02.08.03, 09:20
          Niestety, jak najbardziej może Ci zostać blizna. Ja mam brzydką i dość sporą
          bliznę po opryszczce. Zastosuj się do rad Justy i nie przejmuj się tym tak
          bardzo
          pozdrawiam
          • Gość: ola Re: do panny alicji IP: *.4web.pl 02.08.03, 21:03
            możesz mi powiedzieć jak ta blizna u Ciebie wygląda?u mnie przypomnina to
            rodzaj liszaja, smaruje to oxycortem
            • Gość: justy Olu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 21:21
              nie smaruj tego miejsca oxycortem.
              • Gość: ola do justy IP: *.4web.pl 02.08.03, 22:17
                a czemu?
                • Gość: justy Re: do justy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 21:23
                  bo to połączenie sterydu z antybiotykiem- antybiotyk w żaden sposób nie wpływa
                  na wirusa opryszczki, a steryd osłabia układ immunologiczny, który powinien
                  walczyć z wirusem. więcej szkody niż pozytku.
          • Gość: . panna alicja ... sie IP: *.4web.pl 02.08.03, 21:11
            a może niczym tej blizny nie smarowałaś kretynko i dlatego ci została co?
            pizdo dołujesz ludzi tylko
          • Gość: . Re: do panny alicji IP: *.4web.pl 02.08.03, 21:13
            sorry to poprzednie było nie do alicji tylko do dziwki sary
    • Gość: pomocy! Re: przebarwienia po opryszczce IP: *.4web.pl 05.08.03, 18:38
      czy przebarwienia w ogole znikają?
    • balbina_alexandra Do Oli 05.08.03, 19:11
      Myśle że Justy jak zwykle ma rację - chylę czoła przed jej wiedzą...
      Żadnycn oxycortów teraz, tylko mocno regenerujący i odbudowujący skórę krem -
      jeden z tych co wymieniał Justy albo coś zblizonego np Avene pour peaux
      Intolerantes. Pod ten krem możesz śmiało stosować contractubex to żel który
      idealnie się wchłania. Bezwzględnie unikaj słońca, wysoki filtr niezbędny.
      Przebarwienia znikną, skóra się zagoi. Ale nie rozdrażniaj jej teraz żadnym
      silnie działajacym specyfikiem. No i zero słonca, bo inaczej naprawdę może
      przebarwienie pozostać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka