Dodaj do ulubionych

chcę mieć ładną cerę!!!!!!!!

07.08.03, 14:48
juz dosłownie wytrzymać nie mogę,odżywiam się bardzo zdrowo(naprawdę),używam
różnych kosmetyków (ale nie przesadzam z nimi),ćwicze też,a ciągle mam ze
swoją skórą problemy,już tylu dermatologów odwiedziłam,że się rzygać chce,i
dlaczego nie ma ładnej cery ???? cały zlepek różnych schorzeń i defektów:
1.trądzik pospolity
2.trądzik różowaty
3.rozszerzone naczynka (nie tylko na twarzy,ale też na nogach)
4.blizny po pryszczch
5.rozstępy na pośladkach,biodrach,udach i placach(dolna część)

:((((((((,tylko się powiesić....
Obserwuj wątek
    • Gość: dziewczyna Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 15:56
      tradzik z czasem zniknie,ale teraz najlepiej wybierz sie do kosmetyczki-ona
      napewno coś ci doradzi,oczyści skóre.Na trądzik najlepsze są chyba kwasy
      (wykonuje sie u kosmetyczki),a na blizny lampa bioptron(w salonach
      kosmetycznych czasami je mają).Ja chodzę czesto do kosmetyczki i moja cera
      jest naprawde lepsza(mam to szczęście ze rodzice posiadaja salon kosmetyczno-
      fryzjerski:)) Na rozstepy nic ci nie poradze bo sama mam z nimi problem i nic
      nie pomaga :(
    • ola85 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 07.08.03, 22:04
      na ładna cere polecam NORAMDERM vichy - nowa seria używam od 3 tygodni ponad -
      rewelacja
      • Gość: Sidney Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 00:46
        ola85 napisała:

> na ładna cere polecam NORAMDERM vichy - nowa seria używam od 3 tygodni ponad -
        > rewelacja

Jakie sa ceny? Mozna kupic i w aptece?
        Sid
        • Gość: Sidney Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 00:52
          Sprawdzilam sobie wlasnie w necie i znalazlam odpowiedzi na moje wlasne
          pytania - wystarczylo sie troche chociaz "wysilic" :-) Z tego, co widze ceny
          nawet w porzadku i z opisu tez wyglada zachecajaco.
          Ja od siebie polecam jeszcze kosmetyki Oriflame'a - zamowilam ostatnio ten
          zielony zel nawilzajacy (green tea chyba?) i jestem zadowolona.
          Sidney
      • ala84 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 08.08.03, 12:38
        ola85 napisała:

> na ładna cere polecam NORAMDERM vichy - nowa seria używam od 3 tygodni ponad -

> rewelacja

kosmetyków vichy też już używałam-u mnie żadnego efektu
        :((
      • Gość: cinka Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! +odszczekuje :) IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 18:54
        moja siostra juz konczy opakowania [krem juz drugi, bo jest go malo a duzo go
        idzie] normaderm i chwali go sobie - wg mnie zadnych natychmiastowych rewelacji
        ale jakastam poprawa faktycznie jest.
        a ja od wczoraj zaczelam znow brac hormony [harmonet] bo juz przyzwyczailam sie
        do zycia bez pryszczy a po odstawieniu tragedia... moze to tez skutek upalow.
        acha, wczoraj wyprobowalam maseczke z oriflame, taka z glinka [zielone
        opakowanie] i faktycznie moja twarz wyglada troche lepiej, a nawet jest nieco
        gladka jak po pilingu - no i jak na razie nie wywalilo mi pryszczy.

a tak btw odszczekuje to co powiedzialam o Pu-Erh :)
        przy takiej samej diecie odchudzajacej przy wspomozeniu Pu-Erh sa rzeczywiscie
        efekty. pierwszy dorazny to odwodnienie, mozna stracic w ten sposob 2kg w dwa
        dni [tak jakby ktos bardzo szybko chcial sie wbic w sukienke :) co oczywiscie
        nie jest trwale, a poza tym powolny spadek wagi srednio 25 deko na dzien :)
        • Gość: fenia do Cinki IP: *.usc.gov.pl 21.08.03, 16:00
          POdgladam czesto forum akurat zobaczylam ze bierzesz harmonet, nie wiem skad
          jestes ale mam dwa zbedne opakowania nieruszone - prosto z apteki, oddam za pol
          ceny - nie handluje lekami bez recepty tylko ale skoro bierzesz to chyba
          dostals receote nie? Aja mialam zaczac brac ale po wykupieniu recepty
          zmienilam lekarza ktory mial zupelnei inna koncepcje leczenia - nie cery tylko
          problemow homronalnych. Jestem z Warszawy, chetnie oddam, jak potrzebujesz to i
          za darmo,
          jak bedzeszchciala to podam priva
          POzdrawiam Fenka
          • Gość: cinka Re: do Cinki IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 15:44
            hej.. dzieki, ale niestety do warszawy nie mam blisko ani nie jest mi po
            drodze :) mysle ze w warszawie sa tez na pewno potrzebujace kobiety, moze nawet
            bardziej niz ja. niemniej dziekuje :)

cinka
    • dida Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 09.08.03, 12:02
      sluchaj-to mi wyglada na problem endokrynologiczy. jesli masz tradzik i
      rozstepy to na prawde wybierz sie do endokrynologa. sprawdzi jak pracuja
      nadnercza i przysadka.
      • ala84 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 09.08.03, 12:39
        dida napisała:

> sluchaj-to mi wyglada na problem endokrynologiczy. jesli masz tradzik i
        > rozstepy to na prawde wybierz sie do endokrynologa. sprawdzi jak pracuja
        > nadnercza i przysadka.

też tak myśle,że mam coś z hormonami.brałam cały rok Diane i sie rzeczywiście
        poprawiło,póżniej odstawiłam na kilka misięcy i myślałam,że pryszcze nie
        wrócą,ale jednak wróciły,więc znów zaczęłam brać Diane- no i brałam ją już
        niecały rok,ale tym razem poprawy nie było....teraz jej nie biore.
        czy jest jakaś inna medtoda leczenia hormonalnego?
        • dida Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 10.08.03, 10:28
          sa rozne leki. niekoniecnie to ma byc diane. diane zreszta leczy tylko objaw-
          nadmiar testosteronu. jesli masz chorobe o ktorej mysle (objawem sa tez
          rozstepy) to bedziesz leczona w inny sposob, tak aby odpowiednio pracowaly i
          przysadka i nadnercza. dlatego musisz sie wybrac do dobrego endokrynologa a nie
          ginekologa.
          • beebee2 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 10.08.03, 12:13
            Hej!!
            Czy mogłabyś powiedzieć o jakiej chorobie myślisz, bo sama mam podobne problemy
            i jestem zainteresowana tym wątkiem.
            Z góry serdeczne dzięki!!
          • ala84 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 10.08.03, 12:47
            dida napisała:

> sa rozne leki. niekoniecnie to ma byc diane. diane zreszta leczy tylko objaw-
            > nadmiar testosteronu. jesli masz chorobe o ktorej mysle (objawem sa tez
            > rozstepy) to bedziesz leczona w inny sposob, tak aby odpowiednio pracowaly i
            > przysadka i nadnercza. dlatego musisz sie wybrac do dobrego endokrynologa a
            nie
            >
            > ginekologa.
            >

czy mogłabyś mi powiedzieć co to za choroba, o której myślisz?
            • Gość: dida Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 10.08.03, 19:45
              choroba/zespol cushinga
    • Gość: Ewelina Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.wieruszow.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 18:55
      Mam ten sam problem.Różnica tylko taka,że:roztępy mam tylko na udach ale za to
      na całym ciele pękają mi naczynka(nic na nie nie pomaga,dermatolog przepisała
      tylko maści i ruthinoscorbin).A największym moim problemem są pryszce(mniejsze
      i większe )wokół ust.Dlaczego tylko tam?I co z nimi zrobić?Pozdrawiam.
    • Gość: triis Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 23:57
      Witam w klubie:) Naczynka, pryszcze, rozstępy. Mam to i równiez proszę o
      zamianę skóry...:):):) Poszłam z tym do endokrynologa. okazało się, ze mam
      niedoczynność tarczycy, biore leki. Endokrynolog powiedział, że na pryszcze to
      on nie pomoże, bo tu nic nie ma do gadania. Rozstępów i naczynek juz nie
      naprawię, ale choć z pryszczami chciałabym powalczyć. Tyle,, ze już nie wiem do
      kogo z tym iśc. Dermatolog żaden mi nie pomógł. Biorę hormony, ale one też nie
      pomagają na cerę. Co to za choroba????????
      pozdrawiam
      • nanan1 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 14.08.03, 12:29
        organizm to jedna całość, jeśli coś się dzeje z cera po 20-tym roku życia to
        znaczy, że:
        - możesz mieć chore zęby. Jeśli masz pod zatrutym juz zębem siedlisko
        bakterii, to nawet nic nie czujesz. A te bakrerie beztlenowe sa wyjątkowo
        zjadliwe i zatruwają cały organizm!
        - brak równowagi hormonalnej,tarczyca lub nadnercza, przysadka...
        - torbiel na jajniku (wystarczy zrobic USG)
        - powyższe i wiele innych przytoczyła pani dermatolog , najlepsza (i jedyna
        skuteczna) jaką poznałam (dla zainteresowanych kontakt)
        - po wykluczeniu ww czynników (i tylko wtedy!!!) nalezy zastosować pozycje 2-
        gą metody leczenia BSM. Ludzie się z tego śmieją, ale ja wiem swoje bo
        WYPRÓBOWAŁAM I WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY
        powodzenia
        • Gość: Aga Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 14.08.03, 17:41
          nanan1 napisała:

> organizm to jedna całość, jeśli coś się dzeje z cera po 20-tym roku życia to
          > znaczy, że:
          > - możesz mieć chore zęby. Jeśli masz pod zatrutym juz zębem siedlisko
          > bakterii, to nawet nic nie czujesz. A te bakrerie beztlenowe sa wyjątkowo
          > zjadliwe i zatruwają cały organizm!
          > - brak równowagi hormonalnej,tarczyca lub nadnercza, przysadka...
          > - torbiel na jajniku (wystarczy zrobic USG)
          > - powyższe i wiele innych przytoczyła pani dermatolog , najlepsza (i jedyna
          > skuteczna) jaką poznałam (dla zainteresowanych kontakt)
          > - po wykluczeniu ww czynników (i tylko wtedy!!!) nalezy zastosować pozycje 2-
          > gą metody leczenia BSM. Ludzie się z tego śmieją, ale ja wiem swoje bo
          > WYPRÓBOWAŁAM I WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY
          > powodzenia

Jesli dermatolog w Krakowie to prosze o kontakt
          Aga
          • nanan1 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 14.08.03, 20:39
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> Jesli dermatolog w Krakowie to prosze o kontakt
            > Aga

niestety, p. Strokowska przyjmuje w Szczecinie na ul. Wąskiej ileśtam (na
            pewno jest w książce tel). To dla koleżanek z pomorza.
        • Gość: pink Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 21:40
          co za metody lezcenia BSM???????????
    • ulicja Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 14.08.03, 20:56
      witam w klubie!!!
      moim największym zmartwieniem są pryszcze.a najgorsze jest to że UWIELBIAM je
      wyciskać,drapać itp.itd. mamjuż takie okropne blizny że czase wstyd wyjść na
      ulicę! teraz byłam nad morzem, to mi się "troszkę" poprawiło, ale zaraz się
      znowu pewnie dorwę i koniec w miare ładnej buzi :(( i jeszcze te blizny tak
      brzydko się opalają... I jeszcze zauważyłam że wyciskanie pryszczy jest u mnie
      formą odstresowania się! Zawsze jak jestem zdenerwowana idę do lustra i...
      trach!! jak temu zaradzić??
    • Gość: Lady X Proactiv Solutions IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.08.03, 21:53
      Ja uzywam Proactiv (do mycia, tonik i krem) i ten system naprawde dziala. Nie
      jest tani, ale wytrzyma mi przez miesiac i nie musze wydawac pieniedzy na inne
      rzeczy ktore nie dzialaja. Wyslalam mojej kuzynce ten system w Polsce, i jej
      takze pomaga. Jak chcesz wiecej o tym poczytac to zobacz pod ten link:
      www.proactiv.com/index.php?acnt=GTPZO01H
      Lady X
      • Gość: ewa Re: Proactiv Solutions IP: *.net-htp.de 19.08.03, 15:34
        Czy mozna dostac to tez w Polsce lub w Niemczech???
        Gdzies juz czytalam o tym, podobno Aktorki, Modelki i Piosenkarki
        w USA uzywaja ta serie gdy maja problemy z twarza
        • Gość: Lady X Re: Proactiv Solutions IP: *.tor.dsl.tht.net 20.08.03, 04:30
          Wiem ze to wysylalam kuzynce z Polski, wiec mi sie zdaje ze w Polsce nie ma. W
          Niemczech tez nie wiem czy jest. Idz na glowna strone Proactiv i moze beda
          wysylac do Polski. Teraz w niektorych krajach sprzedawaja przez telewizje
          (reklamy, informarcials lub shopping channels).
    • sunshine_23 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 20.08.03, 19:07
      cóz ja tez mam ten sam problem(no moze z wyjątkiem rozstepów). mam juz 23 lata
      i z kazdym rokiem jest gorzej,nic nie pomaga,próbowałam wszystkiego(diane-
      35,homeopatii,drozdzy,bratka,mnóstwa leków ,tabletek ,antybiotyków i kosmetyków-
      dodam ze mam siostre farmaceutke z tym samym problemem).Ponadto ten mój kłopot
      jest dziedziczny,moje starsze rodzeństwo (o 11 lat)ciagle sie z tym
      boryka.Licze ze medycana cos jeszcze wymysli...Ostatnio gdzies słyszałam o
      takiej mocno inwazyjnej w ogganizm(do 3 lat po kuracji nie moozna zajsc w ciaze)
      metodzie leczenia Roacutanne(nie wiem czy tak sie pisze),ale jest podobno
      strasznie droga,ok .2000 zł.Pozdrawiam
      • franula Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 20.08.03, 22:32
        Tak Roaccutan - jakkolwiek sie to pisze jest bardzo skuteczny ale absolutnie
        nie wolno w czasie brania i jakis czas po odstawieniu zachodzic ciaze powoduje
        bardzo powazne zmiany plodu!!!
        I Faktycznie drogi - dematolodzy zreszta niecheteniesie na to decyduja -
        predzej dadza antybiotyki tetracykline i Diane (tez tzreba uwazac zeby nie za
        szybko po niej zajsc) niz to.
        Samam mam kepska cere ale na Roaccutan bym sie chyba nei zdecydowala.
        Pozdrawaiam
        Frania
        • balbina_alexandra Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 21.08.03, 10:46
          Z całą pewnością Roaccutane to ostateczność, najpierw trzeba sięgnąć po inne
          metody. Biorąc go nie wolno zajść w ciążę, i jeszcze kilka miesięcy po
          zakonczeniu kuracji też nie - ale na pewno nie trzy lata, może trzy albo
          cztery miesiące (jak Justy do naj zajrzy to powie dokładnie). Nie wszyscy mogą
          go brać, obciaża niesmaowicie wątrobę, migreny, depresja itp. Nie mam duzych
          problemów z cerą więc na pewno bym się nie zdecydowała, bo skutki uboczne mnie
          przerażają. Ale jesli ktoś boryka się z silnym tradzikiem od kilkunastu lat to
          moze warto rozwazyć te opję? Z autopsji wiem jak dołuję nagły wysyp pryszczy
          jak się ma już latek dwadzieścia pare :(
          Kuracja jest bardzo droga rozmawiałam o tym ostatnio z dermatolog, chyba grubo
          ponad dwa tysiące. Ale z tym przepisywaniem to ponoć jest nieco inaczej teraz -
          pani dr mowiła że jest właśnie tendencja zeby przepisywac chętnie, nawet w
          lekkich postaciach tradziku, nawet w trądziku pokosmetycznym (tak mi
          powiedział lekarz!). Byłam troszke zszokowana bo myslałam że właśnie się
          czegoś takiego tak łatwo nie przepsiuje...
          No i biorąc jest się cały czas pod opieką lekarza, robi się badania krwi itp.
          A podobno duzy odsetek chorych wymaga powtórzenia kuracji.
    • Gość: Alicja Skamlau Jest na to rada!!! IP: 212.244.77.* 21.08.03, 12:33
      Kochanieńka!
      Nie rozpaczaj! Wszak są jeszcze naturalne metody na poprawienie urody swej.
      Pluń na kremy, toniki i takie tam drogie i nieskuteczne śmieci, daj sobie
      spokój z dermatologami. Pora na skorzystanie z nieprzebranej skarbnicy mądrosci
      ludowych.

Otóż metoda na trądzik jest taka:
      Krowiego łajna szklanki cztery, pszenżyta garście dwie, sproszkowanej kory lipy
      szczypta, gotuj to wszytko przez godzinkę lub półtorej.
      Gdy się uwarzy, nie zaszkodzi zaprawić wszystko połówką zgniłego jajka i
      jeszcze zagęscić to wszytko wartoby było mąką ziemniaczaną, coby po buziulce
      mikstura nie spływała.

Gdy przestygnie, nanosić na twarz obficie, trzy razy dziennie, a najlepiej co
      dwie, trzy godziny.
      Pomaga! Spróbuj, a przekonasz się!
      Buziaczki!
      • ulicja Re: Jest na to rada!!! 22.08.03, 19:03
        hehe.. A ILE CZASU PO TEJ KURACJI ZMYWA SIĘ ZAPACH KROWY???
      • alternativa Re: Jest na to rada!!! 22.08.03, 21:28
        matko_joanno czy to ty?
        • Gość: zainteresowana Re: Jest na to rada!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 23:15
          co to jest zespół CUSHINGA?????????/
    • ala84 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 31.01.04, 21:48
      ala84 napisała:

> juz dosłownie wytrzymać nie mogę,odżywiam się bardzo zdrowo(naprawdę),używam
      > różnych kosmetyków (ale nie przesadzam z nimi),ćwicze też,a ciągle mam ze
      > swoją skórą problemy,już tylu dermatologów odwiedziłam,że się rzygać chce,i
      > dlaczego nie ma ładnej cery ???? cały zlepek różnych schorzeń i defektów:
      > 1.trądzik pospolity
      > 2.trądzik różowaty
      > 3.rozszerzone naczynka (nie tylko na twarzy,ale też na nogach)
      > 4.blizny po pryszczch
      > 5.rozstępy na pośladkach,biodrach,udach i placach(dolna część)
      >
      > :((((((((,tylko się powiesić....

to znowu ja....teraz załamana chyba jeszcze bardziej...zastanawiam sie dlaczego
      tak jest ze jedni robią wszystko zeby jakos wygladac ,a inni nic a i tak
      wygladaja świetnie...a jezeli chodzi o tę chorobę cushinga to za namowa
      kolezanki z forum poszłam do kolejnego dermatologa i endokrynologa i zostałam
      wyśmiana dosłownie...a taka miałam juz nadzije zt to jest właśnie to, i to
      rozwąze mój problem...

pozdr.
      • Gość: merka Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.04, 22:04
        Ala, ja biorę roaccutane.. Pomaga, bardzo. Może idź do dermatologa i poproś o
        ten właśnie lek??
        • Gość: miss V Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:39
          ile kosztuje miesięczna kuracja? sa jakies "objawy niepożadane"? :)
      • Gość: dida Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 01.02.04, 22:30
        ala-jelsi jekarz do tej pory nie skierowal cie an badania estosteronu. dheas,
        androstendionu, lh, fsh, tsh, t3 i t4 to znaczy ze nie powinnas sie u niego
        leczyc. ja napisalam o byc moze zespole czy chorobie cushinga hipotetycznie.
        oczywiscie moze to byc cos innego, ale jelsi diana ci pomogla to ma to
        najpewniej jakis zwiazek z hormonami. inaczej diana by nie pomogla.
        szkoda twojego czasu na kiepskicj lekarzy.
    • ala84 Re: chcę mieć ładną cerę!!!!!!!! 01.02.04, 22:41
      boję się już teraz wrócić do Diany i w ogole do hormonów,zmienłam ginekologa i
      tak mi powiedział:" na cere nie przepisze pani Diany na pewno ,gdyby poźniej
      pani nie mogła miec dzieci podałaby mnie do sądu ,a ja siedziałbym w więzieniu"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka