Dodaj do ulubionych

Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy?

IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 19.08.03, 10:06
Pamietam, ze czasem w gazetach pisali o typach urody: Wiosna,lato,jesien i
zima i na tej podstawie mozna bylo dobrac sobie odcienie rozu, cieni,
szminki. Ale juz dawno czegos takiego nie widzialam. Moze ktos mi pomoze? Mam
ciemnobrazowe wlosy, niebieskie oczy i raczej blada cere. Najbardziej
przydalyby sie linki z odpowiednimi stronkami.Najwiekszy problem to roz i
szminka...
Dzieki! Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 19.08.03, 13:27
      up! :(
      • Gość: Jolka Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 16:29
        witaj! wydaje mi sie ze twój typ urody to lato . Powinny ci pasować róże ,
        fiolety no i większośc innych kolorów tylko w zimnym odcieniu . Pozdrawiam !
    • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 20.08.03, 21:21
      Hej poszukaj wątków na tym forum. Jak podasz więcej szczegółów (np. jak się
      opalasz, jaki kolor ma opalenizna, czy masz piegi i jakiego koloru, bo mogą być
      złocistobrązowe albo szarobrązowe, jaki dokładnie odcień brązu włosów, czy
      białka oczu i tęczówka dają wyraźny kontrast, czy w makijażu wyglądasz o niebo
      lepiej, bo bez wydajesz się sobie nijaka i bezbarwna, czy może wystarczy tusz i
      jakiś błyszczyk i jest OK.) to spróbuję Ci pomóc. Pozdr.
      • Gość: Trishna Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.acn.waw.pl 21.08.03, 08:26
        isia aja mogę? :)za nic nie moge tego ustalic :)
        • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 21.08.03, 19:21
          Gość portalu: Trishna napisał(a):

> isia aja mogę? :)za nic nie moge tego ustalic :)

Możesz, możesz
      • Gość: Sylwia Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 21.08.03, 12:08
        Isia, z gory wielkie dzieki. Bedziesz miala jeden powod wiecej, zeby Cie wzieli
        do Nieba:)

Kiedys w ogole sie nie opalalam,ale troche pochodzilam na solarium i moja skora
        odrobine sie rozruszala:) Opalam sie lekko, wolno i na taki niezbyt intensywny
        brazowawy kolor. W kazdym razie musze poswiecic duuuuzo cierpliwosci i
        czasu,zeby sie opalic ladnie.
        Nie mam piegow.
        oddcien wlosow- po prostu braz, zadnych rudych odblaskow itp. aLE nie jest to
        taki gleboki braz, daleko mu do ciemnosci. Po prostu braz, nie kasztan.
        Oczy sie w mojej twarzy wyrozniaja, sa bardzo duze, intensywnie niebiesko-
        szare, teczowka jest obramowana takim granatem i jest duzy kontrast z bialkiem.
        W ogole oczy naprawde sa widoczne w mojej twarzy. Bardzo dobrze mi jest w
        intensywnym niebieskim, takim prawie turkusowym. Dobrze tez wyglada na mnie
        intensywnie niebiesko-turkusowy cien do powiek.
        Jesli chodzi o makijaz, to kiedy jestem ladnie opalona wystarczy troche
        pudru,jakis blyszyk i ok. Nawet tuszu nie musze uzywac, bo mam ciemne i dlugie
        rzesy.
        Ale zazwyczaj nie jestem opalona i wtedy podklad koniecznie i najlepiej tez
        eyeliner czy cos, tusz, bo wydaje mi sie, ze wygladam zupelnie nijako.

PROSZE CIE, pomoz. Bede naprawde wdzieczna.
        pozdr
        S.

• isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 21.08.03, 19:36
          Gość portalu: Sylwia napisał(a):

> Isia, z gory wielkie dzieki. Bedziesz miala jeden powod wiecej, zeby Cie
          wzieli
          >
          > do Nieba:)

Dzięki, ale nie wiem czy takie grzesznice jak ja mają tam wstęp.
          >
          > Kiedys w ogole sie nie opalalam,ale troche pochodzilam na solarium i moja
          skora
          >
          > odrobine sie rozruszala:) Opalam sie lekko, wolno i na taki niezbyt
          intensywny
          > brazowawy kolor. W kazdym razie musze poswiecic duuuuzo cierpliwosci i
          > czasu,zeby sie opalic ladnie.
          > Nie mam piegow.
          > oddcien wlosow- po prostu braz, zadnych rudych odblaskow itp. aLE nie jest to
          > taki gleboki braz, daleko mu do ciemnosci. Po prostu braz, nie kasztan.
          > Oczy sie w mojej twarzy wyrozniaja, sa bardzo duze, intensywnie niebiesko-
          > szare, teczowka jest obramowana takim granatem i jest duzy kontrast z
          bialkiem.
          >
          > W ogole oczy naprawde sa widoczne w mojej twarzy. Bardzo dobrze mi jest w
          > intensywnym niebieskim, takim prawie turkusowym. Dobrze tez wyglada na mnie
          > intensywnie niebiesko-turkusowy cien do powiek.
          > Jesli chodzi o makijaz, to kiedy jestem ladnie opalona wystarczy troche
          > pudru,jakis blyszyk i ok. Nawet tuszu nie musze uzywac, bo mam ciemne i
          dlugie
          > rzesy.
          > Ale zazwyczaj nie jestem opalona i wtedy podklad koniecznie i najlepiej tez
          > eyeliner czy cos, tusz, bo wydaje mi sie, ze wygladam zupelnie nijako.
          >
          >
          > PROSZE CIE, pomoz. Bede naprawde wdzieczna.
          > pozdr
          > S.
          >
          W sumie wygląda na to, żeś Lato (ale rym). Tyle, że takie ciemniejsze. Możesz
          sobie nawet "pożyczyć" coś z kolorków zimy (byle nie czarny blisko twarzy). A
          najlepiej zrób sobie porównanie właśnie lata i zimy (pastele i takie troszkę
          rozmyte kolorki z czystymi intensywnymi barwami). Jeśli chodzi o turkus to jest
          to kolor w sumie uniwersalny na pograniczu barw ciepłych i zimnych i dobrze
          jest w nim prawie każdej porze roku, a przy niebieskich oczętach wygląda b.
          dobrze. Zobacz np. czy lepiej Ci w granacie (takim asfaltowym, czy może w
          czerni, róż pastelowy lub średni czy może intensywny cyklamen, karmin czy
          czerwień arbuzowa). Zimie lepiej będzie w tych intensywnych, lato woli pastele.
          Ponieważ z tego co napisałaś wynika, że jesteś raczej ciemniejszym typem, to
          pewnie z palety lata (bo jednak myślę, że lato) wybieraj te troszkę ciemniejsze
          barwy. Pastele i b. jasne kolory noś w połączeniu z tymi ciemniejszymi.
          Najpierw jednak sprawdź czy lato czy zima, bo to rozstrzygnie kwestię całej
          reszty. Pozdr. i pisz co wyszło
          • Gość: sylwia Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 22.08.03, 22:54
            padam z nog po calym dniu pracy, ale musze Ci podziekowac!!! Ledwo widze na
            oczy:) dzieki za rady, jutro sie zastanowie nad wsystkim:)
            Pa!
      • Gość: syl Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 21.08.03, 12:12
        a moze jednak nie ma takiego kontrastu.. w sumie moje oczy sa jasne. nie,
        kontrast to jest przy piwnych. odwoluje:)
    • Gość: infka Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.ruczaj.pl / 192.168.16.* 21.08.03, 12:07
      Zerknij na strone www.kosmetyki.naczasie.pl/Pory_roku.html lub
      popszukaj w gazecie.pl razdził-kobieta
    • Gość: Agnieszka Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.ld.euro-net.pl 22.08.03, 07:38
      Jeśli można to też chciałabym się dowiedzieć jakim jestem typem - tylko nie
      piszcie, że takim spod ciemnej gwiazdy ;)
      Mam ciemnobrązowe włosy, brązowe oczy z ciemnobrązową, przechodzącą w szarą
      obwódką(przy okazji do makijażu oczu używam zielonych cieni, poradźcie jakie
      jeszcze mogą pasować bo kompletnie się na tym nie znam). Nie mam piegów. Opalam
      się bardzo szybko, od razu na brązowy kolor. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
      Pozdrawiam. Agnieszka
      • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 23.08.03, 23:21
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Jeśli można to też chciałabym się dowiedzieć jakim jestem typem - tylko nie
        > piszcie, że takim spod ciemnej gwiazdy ;)
        > Mam ciemnobrązowe włosy, brązowe oczy z ciemnobrązową, przechodzącą w szarą
        > obwódką(przy okazji do makijażu oczu używam zielonych cieni, poradźcie jakie
        > jeszcze mogą pasować bo kompletnie się na tym nie znam). Nie mam piegów.
        Opalam
        >
        > się bardzo szybko, od razu na brązowy kolor. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
        > Pozdrawiam. Agnieszka

Aga, typie spod ciemnej gwiazdy. Mnie się widzi, że zima, ale koniecznie napisz
        coś o karnacji bez opalenizny i jaki ten brąz (złoty, oliwkowy, szarawy czy
        czerwonawy). Czekam. Pozdr.
        • Gość: Agnieszka Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.ld.euro-net.pl 26.08.03, 13:30
          isia67 napisała:

> Aga, typie spod ciemnej gwiazdy. Mnie się widzi, że zima, ale koniecznie
          napisz
          >
          > coś o karnacji bez opalenizny i jaki ten brąz (złoty, oliwkowy, szarawy czy
          > czerwonawy). Czekam. Pozdr.

Moja karnacja nawet bez opalenizny jest dosyć ciemna (mogę oszczędzać na
          solarium ;) Z określeniem jaki to brąz mam jednak problem. Wydaje mi się, że
          można zauważyć złoto-różowy odcień ale pewna nie jestem. Pozdrowienia i
          dziękuję za odpowiedź.
          • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 24.09.03, 19:39

> isia67 napisała:
            >
            > > Aga, typie spod ciemnej gwiazdy. Mnie się widzi, że zima, ale koniecznie
            >
            > napisz
            > >
            > > coś o karnacji bez opalenizny i jaki ten brąz (złoty, oliwkowy, szarawy cz
            > y
            > > czerwonawy). Czekam. Pozdr.
            >
            > Moja karnacja nawet bez opalenizny jest dosyć ciemna (mogę oszczędzać na
            > solarium ;) Z określeniem jaki to brąz mam jednak problem. Wydaje mi się, że
            > można zauważyć złoto-różowy odcień ale pewna nie jestem. Pozdrowienia i
            > dziękuję za odpowiedź.
            Aga, to jeszcze parę pytań:
            Czy włosy, cera, kolor oczu tworzą wyraźny kontrast, czy sprawiają wrażenie
            czystych, intensywnych czy raczej przypudrowanych. Nie chodzi mi o to, że np.
            brązowe oczy wydają się być ciemniejsze od niebieskich, ale o kontrast. Czy
            białka mają mleczną barwę czy może są białe i z tym brązem dają wyraźny
            kontrast? Jeśli zauważysz w swojej kolorystyce wyraźny kontrast to skłaniaj się
            bardziej ku zimie. Najlepiej oczywiście przeprowadzić test kolorów. Przypominam
            dla lata pastele, barwy chłodne przymglone, przykurzone, zima: też chłodne, ale
            ciemne, ostre, intensywne. Ostatnio modne są podobno szminki w kolorze różu.
            Porównaj amarant (zima) ze średnim różem (może być beżoworóżowy) - lato.
            Do brązowych oczu dla zimy nieźle wygląda śliwka (chyba, że masz wyraźne cienie
            pod oczami), dobry jest też granat (w wersji czystej, ale najlepiej nałożyć na
            powiekę smużkę koloru i zobaczyć jak prezentuje się oko. Bez rozcierania,
            robienia makijażu, maznąć zdecydowanie powiekę nad tęczówką i obejrzeć efekt.
            Jak się spodoba, zrobić pełną wersję. Poroponuję jedno oko np. w tych śliwkach,
            a drugie np. w kakaowym brązie. Inspirację znajdziesz w palecie zimy i lata.
            Skoro używasz zieleni to dla zimy będzie ona intensywna, ciemna, czysta, dla
            lata przypudrowana, jaśniejsza. Pobaw się kolorkami, to najlepsza metoda na
            sprawdzenie co lepiej pasuje. Pozdr.
          • Gość: justa Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 13:03
            ewidentna jesień - brązowe włosy i oczy, ciemna karnacja - sa to ciepłe kolory
            i takie Ci pasują. zima jest z reguły blada, cerę ma bardzo jasną, włosy czarne
            lub ciemne w chłodnym odcieniu, oczy jasne, niebieskie, szare.
      • Gość: ElisaDay to o mnie. IP: *.tele2.pl 25.08.03, 14:58
        Agnieszko, mam bardzo podobna urode, nie uznaje podzialow na pory roku bo wg
        nich nie podpadam pod zadna kategorie, ale u mnie dobrze wygladaja cienie
        śliwkowe, ew. fioletowe, ale nie takie mocne. w czarnej kredce do powiek tez
        niezle. i oczywiscie czarny tusz do rzęs.
        chociaz w chlodnych barwach raczej tak sobie.. ale lubie mocny makijaz.
        • Gość: Agnieszka Re: to o mnie. IP: *.ld.euro-net.pl 26.08.03, 13:33
          Gość portalu: ElisaDay napisał(a):

> Agnieszko, mam bardzo podobna urode, nie uznaje podzialow na pory roku bo wg
          > nich nie podpadam pod zadna kategorie, ale u mnie dobrze wygladaja cienie
          > śliwkowe, ew. fioletowe, ale nie takie mocne. w czarnej kredce do powiek tez
          > niezle. i oczywiscie czarny tusz do rzęs.
          > chociaz w chlodnych barwach raczej tak sobie.. ale lubie mocny makijaz.

Właśnie dlatego, ze nie mogłam odnaleść swojego opisu w żadnej kategorii
          postanowiłam zapytać na forum. Dzięki za podpowiedź z tymi śliwkami na pewno
          spróbuję (pod warunkiem, że nie chodziło o mirabelki :) Pozdrowiena.
      • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 24.09.03, 19:42

> Jeśli można to też chciałabym się dowiedzieć jakim jestem typem - tylko nie
        > piszcie, że takim spod ciemnej gwiazdy ;)
        > Mam ciemnobrązowe włosy, brązowe oczy z ciemnobrązową, przechodzącą w szarą
        > obwódką(przy okazji do makijażu oczu używam zielonych cieni, poradźcie jakie
        > jeszcze mogą pasować bo kompletnie się na tym nie znam). Nie mam piegów.
        Opalam
        >
        > się bardzo szybko, od razu na brązowy kolor. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
        > Pozdrawiam. Agnieszka
        Aga, to jeszcze parę pytań:
        Czy włosy, cera, kolor oczu tworzą wyraźny kontrast, czy sprawiają wrażenie
        czystych, intensywnych czy raczej przypudrowanych. Nie chodzi mi o to, że np.
        brązowe oczy wydają się być ciemniejsze od niebieskich, ale o kontrast. Czy
        białka mają mleczną barwę czy może są białe i z tym brązem dają wyraźny
        kontrast? Jeśli zauważysz w swojej kolorystyce wyraźny kontrast to skłaniaj się
        bardziej ku zimie. Najlepiej oczywiście przeprowadzić test kolorów. Przypominam
        dla lata pastele, barwy chłodne przymglone, przykurzone, zima: też chłodne, ale
        ciemne, ostre, intensywne. Ostatnio modne są podobno szminki w kolorze różu.
        Porównaj amarant (zima) ze średnim różem (może być beżoworóżowy) - lato.
        Do brązowych oczu dla zimy nieźle wygląda śliwka (chyba, że masz wyraźne cienie
        pod oczami), dobry jest też granat (w wersji czystej, ale najlepiej nałożyć na
        powiekę smużkę koloru i zobaczyć jak prezentuje się oko. Bez rozcierania,
        robienia makijażu, maznąć zdecydowanie powiekę nad tęczówką i obejrzeć efekt.
        Jak się spodoba, zrobić pełną wersję. Poroponuję jedno oko np. w tych śliwkach,
        a drugie np. w kakaowym brązie. Inspirację znajdziesz w palecie zimy i lata.
        Skoro używasz zieleni to dla zimy będzie ona intensywna, ciemna, czysta, dla
        lata przypudrowana, jaśniejsza. Pobaw się kolorkami, to najlepsza metoda na
        sprawdzenie co lepiej pasuje. Pozdr.
    • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 22.08.03, 16:51
      Dziewczyny, nie wiem co się stało. Wczoraj (22.08) odpisałam Sylwii i Trishnie
      (Trishna możesz, możesz, pisz). I dzisiaj patrzę, nie ma nic. Admin chyba śpi.
      Poczekajmy może do poniedziałku (dostęp do netu mam tylko z pracy niestety),
      może się wyjaśni, żeby 2x nie powtarzać. Pozdr.
      • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 22.08.03, 16:53
        isia67 napisała:

> Dziewczyny, nie wiem co się stało. Wczoraj (22.08) odpisałam Sylwii i
        Trishnie
        > (Trishna możesz, możesz, pisz). I dzisiaj patrzę, nie ma nic. Admin chyba
        śpi.
        > Poczekajmy może do poniedziałku (dostęp do netu mam tylko z pracy niestety),
        > może się wyjaśni, żeby 2x nie powtarzać. Pozdr.
        Ha! Zdążyłam to wypocic i już są moje wczorajsze odpowiedzi. Przepraszam
        • Gość: Trishna Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 17:10
          Ok, oto mój opis: kolor włosów popielaty brąz,taka sama oprawa oczu, niebiesko-
          zielono-szare oczy, białka lekko błękitne :) raczej jasna cera, ani
          zdecydowanie ciepła, ani zdecydowanie chłodna karnacja. Piegów nie mam. Bez
          makijażu wyglądam raczej blado. Niby lato, ale w chłodnych tonacjach makijażu
          zwłaszcza w szarościach i srebrze oczy tracą blask. Jestem ciekawa co ty na
          to.
          • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 23.08.03, 23:17
            Gość portalu: Trishna napisał(a):

> Ok, oto mój opis: kolor włosów popielaty brąz,taka sama oprawa oczu,
            niebiesko-
            > zielono-szare oczy, białka lekko błękitne :) raczej jasna cera, ani
            > zdecydowanie ciepła, ani zdecydowanie chłodna karnacja. Piegów nie mam. Bez
            > makijażu wyglądam raczej blado. Niby lato, ale w chłodnych tonacjach makijażu
            > zwłaszcza w szarościach i srebrze oczy tracą blask. Jestem ciekawa co ty na
            > to.

Jeśeli chodzi o karnację i w ogóle o kolory to trudno jest ustalić wyizolowaną
            barwę. Natomiast jeśli porówna się jeden odcień z drugim wtedy łatwiej dostrzec
            różnicę. Jeśli np. masz problem z określeniem karnacji to najlepiej będzie jak
            porównasz swoją z karnacją innej osoby (najlepiej rzecz jasna, gdy ta osoba ma
            np. ciepły odcień skóry a ty chłodny, czy na odwrót). Z braku materiału
            porównawczego w postaci osoby, można do tego celu wykorzystać kartkę papieru
            (białą). Przypominam, że wszelkie próby kolorystyczne robimy przy świetle
            dziennym.
            W Twoim przypadku skłonna jestem uznać, że jesteś latem.
            Co do makijażu oczu w szarościach to mimo, że szary należy zasadniczo do barw
            chłodnych, a przynajmniej tak jest postrzegany, to ma różne odcienie. Bywa
            szarość z domieszką odrobiny żółtego, a wtedy to już jest szarość z palety barw
            ciepłych i taka z domieszką niebieskiego (barwy chłodne). Chłodne pory roku
            lato zima wybierają ten drugi wariant. W pierwszym wyglądają nijako. Bywa
            czasami, że kolor jest za blady, albo za intensywny. I mimo, że należy do
            naszej palety barw w makijażu się nie sprawdza. Być może szary w Twoim
            przypadku w makijażu się nie sprawdza. U mnie zresztą też nie, a z tego co
            napisałaś kolorystycznie jesteśmy podobne. Spróbuj szarozielonego, albo
            stalowego (to nie srebrny), a może szaroniebieski. Możesz wypróbować lawendę,
            bez. Albo delikatnie chłodną zieleń czy błękit. Niestety czasami do naszych
            najlepszych kolorów dochodzi się metodą prób i błędów. Nakładasz przecież
            kolory na inny kolor (karnacja to też kolor). Połączenie może wydać się nie
            korzystne mimo użycia kolorów z odpowiedniej palety. Podobnie dzieje się z
            kolorami szminek. Podstawowym kolorem lata jest średni róż (taki nie za jasny i
            nie za ciemny i oczywiście chłodny). Bywa jednak tak, że kolor naturalny warg
            jest na tyle intensywny, że róż po pewnym czasie robi się wręcz krzykliwy, co
            latom nie dodaje uroku. Wiem, bo sama ma ten problem. Wtedy lepsza okazuje się
            barwa złamana np. beżem.
            W związku z powyższym nie przejmuj się, że w szarym cieniu wyglądasz
            niekorzystnie. Po prostu go nie używaj. W ubraniu szary dobrze wygląda jako
            baza dla innych kolorów. Sam jest mało atrakcyjny. Koloryści polecają go na
            ubrania, które nosimy przez dłuższy czas (np. płaszcze, garnitury, spodnie,
            żakiety, spódnice), bo nie nudzą się, a wystarczą dodatki w żywszych barwach
            (które z kolei szybko się opatrują) i już można troszkę inaczej wyglądać. Taką
            barwą jest też np. khaki (dla jesieni), czy czarny lub kamienny beż dla zim.
            Ubranie tylko w takim kolorze moim zdanie robi smutne wrażenie. Wystarczy np.
            do khaki dodać np. coś pomarańczowego (np. T-shirt) i wychodzi całkiem niezła
            kombinacja. Można poszaleć też z innymi zestawami w ramach swojej palety. Ten
            khaki może fajnie wyglądać np. z fioletem w odcieniu rozgniecionych jeżyn.
            Khaki rzecz jasna dla jesieni, lata trzymają się od niego z daleka.
            Może się okazać, że w jasnych pastelach wyglądasz nie korzystnie. Wybierz ze
            swojej palety barwy nieco intensywniejsze i żywsze (np. lepszy może się okazać
            średni błękit od jasnego). Im ciemniejsza karnacja tym ciemniejsze barwy z
            palety będą korzystniejsze. I odwrotnie. To dobra zasada. Sprawdza się np. przy
            rozjaśnianiu włosów. Trzeba uważać, żeby nie zatrzeć kontrastu pomiędzy cerą a
            kolorem włosów. Np. ciemna szatynka w letnim typie wcale nie musi ładnie
            wyglądać utleniona na popielaty blond (choć zasadniczo popielaty blond należy
            do letniej palety farb do włosów), bo zatraci się właśnie ten kontrast.
            Wypróbuj kolorki z letniej palety i możesz je porównać z paletą zimową. Tak jak
            pisałam na początku porównywanie to najlepsza metoda. Raz np. umaluj się w
            typowe dla zimy ostre i czyste kolorki np. użyj karminowej lub cyklamenowej
            pomadki a potem wypróbuj łagodniejszą chłodną czerwień, czy średni róż np.
            złamany beżem. Zima w tym drugim zestawie zrobi się nieciekawa i mdła.
            Czekam na rezultat i miłej zabawy.
            • Gość: Trishna Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 12:07
              Isiu dzięki! póki co na powieki kładę neutralny jasny róż, na ustach
              najbardziej lubię u siebie brąz, nie mogę trafić na odcień szmiki w kolorze
              różu w którym wygladałabym dobrze.Póki co kolory które stosuję sprawdzaja się,
              natomiast mam ochotę poeksperymentować. Widzę że za chwilę bedziesz
              rozchwytywana na forum, pozdrawiam serdecznie! :)
            • Gość: basia Re: Zmiana palety barw?? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 23:17
              Witam, zainteresował mnie ten wątek, gdyż od pewnego czasu mam problem z
              dobraniem sobie kolorów stroju. Krótko: wydaje mi się, że jestem latem: włosy:
              średniopopielaty blond, oczy szaro-niebieskie, naturalnie ciemne brwi i ciemna
              oprawa oczu, co sprawia, że oczy są najbardziej wyrazistym elementem twarzy.
              Skóra z prześwitującymi niebieskimi żyłkami, choć ma lekki żółtawy!! odcień,
              blada. Makijaż - oczy: chłodny brąz, szminka - zgaszony różo-beż. Zaden inny
              kolor cieni do oczu nie wygląda na mnie ładnie (albo nie umiem tego koloru
              znaleźć). Zasadniczy problem dotyczy jednak stroju - do niedawna nosiłam
              szarości, błękity, chłodne róże i zimne brązy oraz kolor startego dżinsu,
              jednak od dłuższego czasu zaczęłam fatalnie wyglądać w tych kolorach, i nie
              wiem, dlaczego i na co właściwie mam je zamienić. Czy może tamte kolory po
              prostu źle dopasowałam do typu urody? Na co mam zwrócić uwage, żeby dobrać
              sobie dobry zestaw kolorów? Czy możesz mi coś poradzić? pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Tuptus Do Isi prosba IP: *.usc.es 24.08.03, 11:48
      Jeśli to nie kłopot i możesz Isiu doradzić coś także w mojej sprawie, oto mój
      opis:

Twarz zdecydowanie blada, jeśli się opalam to na brązowo.Włosy brąz niezbyt
      ciemny. Oczy duże, dość głęboko osadzone, kolor w zależnośi od oświetlenia
      zielony albo niebieski z szarymi refleksami.Ciemna obwódka dokoła tęczówki.
      Piegów nie mam. Jako makijaż podkład w jasnym kolorze,cień brązowy w kącikach i
      jasny beż na środku powieki, brązowy tusz do rzęs, szminka żadna albo naturalny
      kolor. Wydaje mi się, że tak wyglądam dobrze, na żaden mocniejszy makijaż
      zwykle się nie odważam, oprócz wymienionych, nie wiem jakie kolory mogłyby mi
      pasować.
      Pozdrawiam
    • szirlej Re: kolejka do Isi :) 25.08.03, 22:22
      to jeszcze ja cos tu skrobne o sobie z nadzieja, ze Isia udzieli wirtualnej
      konsultacji...:)

wlosy brazowe, odcien jak juz to popielaty, chociaz od czasu, jak sie okazalo
      b. niekorzystnego, zlotawego baleyagu nawet odrosty robia mi sie jakies takie
      ze zlotawym polyskiem...
      cera zdecydowanie jasna, odcien raczej zoltawy, no a gdzieniegdzie rozowawy za
      sprawa naczynek. pod oczami permanentny cien, chyba ze sie idealnie wyspie w
      idealnie wywietrzonym pokoju po idealnie bezstresowym dniu (gdziez one sa...)
      oczy zielone z brazowymi refleksami, bialko biale, ale malo kontrastowe, taki
      troche mleczny kolorek. rzesy i brwi dosc ciemnie, ale z tym popielato-brazowym
      smaczkiem co wlosy.
      piegi od slonca maja kolorek szarawy, czy tez brunatny, sama podatnosc na
      opalanie raczej dosc marna- jak juz to subtelna brazo-czerwien znikajaca po
      paru dniach.
      usta maja kolor trudny do okreslenia... zmieszaj brzoskwinie, truskawke i sok z
      czerwonego grejpfruta i wyjdzie cos w tym guscie...

to chyba tyle.
      z gory merci i pozdrawiam.
    • Gość: karol Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 26.08.03, 16:33
      czesc wobec tego skorzystam i ja.włosy mam jasny brąż chyba z popielateym
      odcieniem, karnacja jasan różowa ale opalam sie szybko i to na brąz, oczy i tu
      jest problem ponoć marmurkowe szare z domieszka zieleni ale ciemniejszej lekko
      zamglone usta w kolorze różowym.Uff lubie mocne brązy w różach wygladam na
      zapłakaną mówie terz o makijażu oczu,ust też nie mogę za różowo bo wygląda to
      wulgarnie hmm i co z tym zrobić?pozdrawiam
    • isia67 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 26.08.03, 17:24
      OK dziewczyny. Błagam o cierpliwość. Wydrukuję sobie Wasze liściki i
      wieczorkiem na spokojnie przeanalizuję. Może tak być? Z góry dzięki. Pozdr.
      • Gość: Tuptus Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.usc.es 26.08.03, 17:40
        Nie ma pospiechu :)))Kiedy bedziesz miala czas.Dzieki :)
      • szirlej Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 26.08.03, 23:24
        oczywiscie, no problem, w ogole to ja podziwiam za cierpliwosc i ani mysle
        pospieszac...
        merci!
      • leeloo2002 Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? 25.09.03, 14:08
        Isiu, napisalam do Ciebie na priva. Jesli bedziesz miala na porade dla mnie to
        b. Cie prosze o odpowiedz ta sama droga
      • Gość: ciekawa Re: Jakie kolory pasuja do jakiej twarzy? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 25.09.03, 14:28
        To jeszcze ja ;).... jeśli można?
        Mam jasną cerę, ale raczej nie bladą, która jest skłonna do różowienia się".
        Mam też piegi w kolorze jaznego brązu, które pod wpływem słońca delikatnie
        ciemnieją. Włosy mam w kolorze brązu, ale dość jasnego z odrobiną złotych
        refleksów. Oczy mam w kolorze niebieskim z delikatną domieszką szarego (ale
        minimalnie). Tęczówka wyraźnie odznacza się od reszty i jest otoczona obwódką o
        ton ciemniejszą niż ona sama. Moje usta są mają kolor czerwony, ale niezbyt
        intensywny.
        Jeśli isiu67 znajdziesz chwilkę to proszę napisz też coś dla mnie :)
        Z góry dziękuję :)
        Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka