Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów chną- opinie

IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 19.08.03, 21:41
prosze o opinie wszystkich dziewczyn ktore uzywaja tego specyfiku do
koloryzowania włosów. skuteczne??
Obserwuj wątek
    • Gość: kaśka Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 21:51
      ale numer :))
      henną? o to Ci chodzi?
      • Gość: lola Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 22:12
        Gość portalu: kaśka napisał(a):

> ale numer :))
        > henną? o to Ci chodzi?

Napisała wyraźnie CHNA- i o to tu chodzi
        • karina555 Re: farbowanie włosów chną- opinie 19.08.03, 22:17
          lolka a co wg Ciebie oznacza chna???
          będę wdzięczna, bo jakoś chyba noedouczona jestem ...
          • Gość: yoan Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.chello.pl 19.08.03, 23:05
            z tego co wiem to henny uzywa się do brwi natomiast chna to naturalny barwnik
            do farbowania włosów. Uzywałam kiedyś, bardzo dawno ale zawsze wyszedł mi
            strasznie rudy mimo że mam ciemne włosy - bo chna jest ruda, są jeszcze inne
            kolory, szczerze mówiąc nie byłam nigdy super zadowolona. Jedyny plus to to, że
            się zmywa i niema odrostów. pzdr
            • Gość: nela Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 23:08
              Uzywalam jak bylam w liceum, nie polecam. poza tym, ze smierdzi i ciezko to
              nalozyc, to efekt fajny jest wlasciwie tylko przez kilka myc, a potem sie zmywa
              w bardzo nieregularny sposob, zostaja takie jakby zacieki, obrzydliwosc. Fajne
              jest chyba tylko to, ze wlosy (przynajmniej moje) byly po tym super puszyste
    • Gość: ania Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 19.08.03, 23:26
      chodziło mi o farbowanie odżywką ziołową- podobne opakowanie do zwykłej farby
      do wlosów(czy to jest to samo co chna?), dziekuje za opinie, o kłótnie i
      sprzeczki na forum nie prosilam, pozdr.
      ania
      • dorotka1970 Re: farbowanie włosów chną- opinie 20.08.03, 10:33
        Farbowalam w liceum - zdrowa dla wlosow, zaciekow nie bylo, ale rzeczywiscie
        rude wychodza. Wtedy mi sie podobalo :-)
        Mankament podstawowy jest taki, ze jezeli chcesz sprobowac czegos innego
        (zwyklej farby lub szamponu koloryzujacego np.) to musisz poczekac, az ci CALE
        odrosna, bo chna nie dopuszcza innych barwnikow i moze byc baaaardzo ciekawy
        efekt (typu zielen :-). Tak samo nie wolno robic trwalej mniej wiecej przez
        rok (zalezy od dlugosci wlosow).

Pozdrawiam,
        Dorotka
        --------
        Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat
    • Gość: Ulcia Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 23:26
      Czy któraś z Was używała balsamu koloryzującego, szamponu bądź odżywki z serii
      Henna Color Venita?
      • Gość: dixi Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.net / 192.168.9.* 20.08.03, 12:39
        Gość portalu: Ulcia napisał(a):

> Czy któraś z Was używała balsamu koloryzującego, szamponu bądź odżywki z
        serii
        > Henna Color Venita?

jakiś czas temu chwaliłam ten balsam na forum Uroda (znajdziesz jak w w
        yszukiwarke wpiszesz Venita), rzeczywiście od razu po farbowaniu było bardzo
        ok., ale specyfik ma jedem mankament - szybko sie zmywa, mimo używania do
        mycia włosów szamponu z tej serii mającego podtrzymywać kolor; choć można to
        uznać także za zaletę (nie ma odrostów) to wolałabym aby kolor trzymał się
        trochę dłużej; poza tym jestem zadowolona - po ok. miesiącu powtórzyłam
        koloryzację; farbowanie nie szkodzi włosom, bo specyfik nie zawiera utleniaczy
        i amoniaku więc spokojnie można częściej; no i nie szkodzi też kieszeni - ja
        płacę 4,90 za opakowanie;
        pozdrawiam;
    • Gość: sabna Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.x-net.gliwice.pl 20.08.03, 11:38
      Farbuje pastą firmy eld. Ma konsystencje pasty gotowej do nałozenia na wlosy.
      Jest kilka kolorow do wyboru, ja farbuje na brąz. Nie ma odcienia rudego. Plus
      to to ze nie niszczy wlosów a wrecz je wzmacnia, zmywa sie równomiernie, jest
      całkowicie naturalna. Minusy to ograniczona gama kolorów i raczej krótkotrwały
      efekt ( nie wiem jak jest z rudosciami , pisze o brazie).
      Pozdrawiam.
      Ps. www.tech-food.parser.com.pl tam w kosmetykach naturalnych są opisane
      farby
      • Gość: kiwi Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.kprm.gov.pl 20.08.03, 12:33
        Moja Mama używa od lat chny w postaci kremu-pasty i ma piękną rudą czuprynę,
        włosy niezniszczone, puszyste. Nie robi trwałej, używa tylko jednego i tego
        samego koloru, więc nie mogę się wypowiadać na temat "konfliktu" z innymi
        kosmetykami.
        Cóż chemia to chemia, nawet jak kosztuje 200 zł. Zioła to zioła i nic tego nie
        zmieni.
    • maga102 Re: farbowanie włosów chną- opinie 25.08.03, 15:22
      Kilka lat temu używałąm, ale nie chny tylko rubiny-odmiany kolorystycznej chny.
      I byłam baaaaaaaaaaardzo zadowlona. Mimo mankamentów takich jak ciężkie
      nakładanie i długie trzymanie na głowie (ja trzymałam koło 2 godzin) włosy były
      lśniące, puszyste, po prostu miodzio. I ładnie pachniały ziołami na nie chemią.
      Ale fakt, potem długo czekałam zanim nałozyłam chemiczną farbę, bo chna nie
      wnika do włosa, a oblepia go na zewnątrz stąd ciężko potem farbować chemiczną
      farbą.
      maga
    • Gość: cinka Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 16:40
      ja farbuje od kilku lat wylacznie chna. fakt, trzeba umiec to nalozyc, zeby nie
      wyszly zacieki. kupuje zawsze albo klasyczna chne albo cos w stylu tycjan czy
      miedzianorudy [sa bardzo podobne]. widzialam ze sa takie gotowe w plynie ale
      jakos nie mam zaufania. kupuje taka w papierowych torebkach, nie wiem jaka
      firma, farba z takim rysunkiem pani czeszacej wlosy i trzymajacej lusterko :)
      nie zamienie jej na zadna farbe chemiczna.
      zreszta pisalam juz o tym w watku o farbach...
      • Gość: Aga Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: w3cache:* / 192.168.222.* 25.08.03, 17:30
        Chna jest z założenia odżywką, więc w przeciwieństwie do farb (nawet
        tych "delikatnych i odżywiających" włosy) nie wysusza i nie niszczy włosów.
        Gama kolorystyczna faktycznie nie jest duża, ale kolory trzymają się nieźle
        nawet na siwych włosach.
        Jak stosuje się regularnie to kolor tak szybko nie płowieje.
        Niebezpieczeństwo jest, jak chce się po chnie zafarbować włosy normalną farbę
        (za szybko), Bo wtedy czasami włosy robią się wściekle pomarańczowe, a nawet
        zielone. (w kilkudziesięciu % przypadków). Najpierw trzeba by wtedy przez
        kilka tygodni stosować szampony itp lub nie farbować włosów.
        Ale ogólnie bardzo polecam.
        Aga
      • Gość: ania Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 25.08.03, 19:24
        dzieki za opinie, może kiedys zdecyduje sie na chne- raczej rubine, poki co nie
        wytrzymalam i farbnelam sobie wlosy Nateą- ciekawe ile czasu bede sie cieszyc
        pieknym, sliwkowym kolorem włosów :)) pozddrawiam
    • kurtyzana24 Re: farbowanie włosów chną- opinie 25.08.03, 19:01
      Także farbowalam jak bylam mlodsza.Na mym naturalnym blondzie wyszly mi
      żażyscie rudo-czerwone z czego bylam bardzo dumna. Ale niestety musialam
      obciac wlosy,bo to cholerstwo za nic nie chcialo sie zmyc ani przefarbowac!!!
      Nigdy tego nie uzywajcie (Chyba ze zamierzacie potem ogolic sie na lyso- wtedy
      warto,bo kolor jest super)!
      • Gość: cinka Re: farbowanie włosów chną- opinie IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 21:24
        obojetnie czym pofarbujesz utlenione wlosy, to ci sie kolor nie zmyje :)
        przekonalam sie o tym farbujac moje krotkie blond wloski [ach, szalone czasy
        mlodosci ;] 'zmywalna' zielona farbka.... chodzilam chyba z 2 tygodnie z
        seledynowymi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka