moniskaa7 12.02.08, 08:45 ..że brwi można usuwac tylko z góry , bo na dole mozna zrobic cos z nerwem??? ostatnio kosmetyczka tak mi powiedziala i usuwala z gory ...jednak inne usuwaly z góry i z dolu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extreme_honey Re: Czy to prawda??? 12.02.08, 09:15 Ja słyszałam, że to u góry istnieje ryzyko uszkodzenia nerwu. Tak czy siak to chyba raczej ekstremalne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Czy to prawda??? 12.02.08, 09:20 brwi powinno regulować się z dołu bo regulacja od góry sprawia że wygląda się.. dziwnie :| zastanawia mnie gdzie takie kosmetyczki pobierały nauki. u jakiejś czarownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Czy to prawda??? 12.02.08, 10:08 Zawsze depilowalo sie OD DOLU, bo chodzi o podkreslenie i rozjasnienie oka! O zadnych "uszkodzeniach nerwu" bez wzgledu na sposob - nie slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
eressea Re: Czy to prawda??? 12.02.08, 10:26 Usuwamy tylko z dołu. Wyrywanie włosków z góry może uszkodzić nerw trójdzielny. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 08:39 Eressea cyt"Usuwamy tylko z dołu. Wyrywanie włosków z góry może uszkodzić nerw trójdzielny." Zgadzam sie w 100% chociaz sama usuwam wloski z gory,poniewaz mam ich bardzo duzo i brzydko to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
88mlodziutka Re: Czy to prawda??? 12.02.08, 12:35 P.S. Ale wyedukowana kosmetyczka Ci się trafiła;p Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Czy to prawda??? 13.02.08, 14:34 Mi wszystkie kosmetyczki uzasadniały to tym, że z wiekiem - kiedy skóra wiotczeje i brew opada - taka 'skubana' od góry opadnie niżej, i wzmocni efekt zmniejszonego i postarzonego oka. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 08:42 co za sredniowiecze...... brwi sie depiluje jak potrzeba. jak trzeba u gory to i u gory. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 09:57 minniemouse"co za sredniowiecze...... brwi sie depiluje jak potrzeba. jak trzeba u gory to i u gory." www.crossdressing.pl/main.php?lv1_id=3&lv2_id=66&lv3_id=516&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 10:01 Właśnie pytałam kolegę neurologa II stopień specjalizacji. Uśmiał się serdecznie i kazał wszystkie forumowiczki pozdrowić. Co czynię. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 13:35 Claratrueba"Właśnie pytałam kolegę neurologa II stopień specjalizacji. Uśmiał się serdecznie i kazał wszystkie forumowiczki pozdrowić. Co czynię." Nie bede sie sprzeczac,bo nie jestem specjalista.Dziwi mnie jednak fakt,ze kazda jedna kosmetyczka zarowno w Polsce jak i za granica odmawiala mi depilacji gornych wloskow.Jesli to prawda co piszesz,to tylko sie uciesze,bo i tak je usuwam.Ale z samej ciekawosci zasiegne jeszcze informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cola2008 Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 13:49 Ja słyszałam że nie powinno usuwac się włosków górnych brwi bo zawsze się moga przydać:D Ale chyba nic się nie stanie jak się wyrwie. Ludzie mają kolczyki w brwiach i nerwy im działają jak trzeba;) Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Re: Czy to prawda??? 26.06.08, 00:43 A nie zdarzyło się Wam nigdy, żeby podczas wyrywania włosków z brwi łzawiły Wam oczy? Niby drobnostka, ale potwierdza to tylko fakt, że w tych okolicach twarz jest dość silnie unerwiona (z resztą...tak na dobrą sprawę to cała jest mocno unerwiona:)). Nie jestem specem w tej dziedzinie, ale śmiem podejrzewać, że skoro możemy uszkodzić nerw przekłuwając ucho w nieodpowiednim miejscu, analogicznie stać się może w przypadku piercingu brwi (pozwolę sobie tu zauważyć, że przypadki problemów z tytułu złego przekłucia brwi wcale nie są rzadkim przypadkiem). Czy regulacja brwi też niesie za sobą takie ryzyko? Moim zdaniem to możliwe, bo nerwy się podrażnia. Ale z drugiej strony są to tak rzadkie przypadki, że ja bym tam nie lamentowała i nie generalizowała tym bardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 22:48 """Nie bede sie sprzeczac,bo nie jestem specjalista.Dziwi mnie jednak fakt,ze kazda jedna kosmetyczka zarowno w Polsce jak i za granica odmawiala mi depilacji gornych wloskow."" trafialas na jakies idiotki. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Czy to prawda??? 26.06.08, 01:11 minniemouse "trafialas na jakies idiotki." No patrz,jakiego mam pecha,wszystkie kosmetyczki idiotki,i w dodatku artykul,ktorego link podalam wyzej,tez napisal jakis idiota.Tak rzadko trafic teraz na kogos normalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Czy to prawda??? 26.06.08, 09:23 """Usuwanie włosków nad górną linią brwi. Jest to niebezpieczne bo można uszkodzić nerw trójdzielny."" oczywscie ze to pisal idiota. co to w ogole za strona? jakas gazetka. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 14:15 moniskaa7 napisała: > ..że brwi można usuwac tylko z góry , bo na dole mozna zrobic cos z > nerwem??? ostatnio kosmetyczka tak mi powiedziala i usuwala z > gory ...jednak inne usuwaly z góry i z dolu.. Hehe, dobre. Z tego co wiem, nerw jest powyżej brwi, a nie pod nią. Odpowiedz Link Zgłoś
madiya Re: Czy to prawda??? 25.06.08, 17:14 Generalnie wyrywa się włoski rosnące pod łukiem brwiowym, ale jeśli zachodzi taka konieczność to usuwa się również włoski nad brwiami, trzeba tylko uważać, żeby nie 'przedobrzyć' :) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Czy to prawda??? 26.06.08, 01:11 tak, to prawda, medycyna zna mnostwo takich przypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Czy to prawda??? 26.06.08, 02:34 Ja znów słyszałam od kosmetyczki, że jak się "górne włoski" usuwa to rozrastają się one w kierunku czoła... Coś mi się w to - jak i w Twoją wersję - wierzyć nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
robertamia Re: Czy to prawda??? 26.06.08, 14:07 zgodnie z ta teoria to dobry sposob na to zeby zagescic sobie brwii :) Odpowiedz Link Zgłoś