czajka083 15.02.08, 00:17 Strasznie mam suchą skóre na głowie i koło nosa!Codziennie smaruje kremem całą twarz i też to nie pomaga!Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: sucha skóra 15.02.08, 05:43 jśli ta suchość objawia sie łuszczeniem, na które nie pomaga żaden peelin czy krem, a dodatkowo skóra bywa zaczerwieniona i potafi swędzieć, to to wcale nie musi być suchość lecz łojotokowe zapalenie skóry. pomaga na to np. nizoral (krem i szampon) Odpowiedz Link Zgłoś
privedetektiv Re: sucha skóra 24.02.08, 21:40 zgadzam się z Justy... Zastosuj krem nizoral (moim zdaniem lepiej niż szampon) Raczej nie stosuj kremów nawilżających (ja przerabiam ŁZS) . Dodatkowo u mnie rewelacyjnie sprawdza się Topialyse Balsam lub inne produkty do skóry atopowej. Przy myciu stosuję parafinę do kąpieli dla AZS (Oilan, Oilatum)-też dobre rezultaty-od dwóch miesięcy cisza,ale czasem zastosuję nizoral. Gojenie trwa ok tygodnia dwóch, więc się nie zniechęcaj. Stosuj cieniutką warstwę Nizoralu przez tydzień codziennie (ja czasem nawet dwa razy lub na przemian ze sterydem). Odpowiedz Link Zgłoś
privedetektiv Re: sucha skóra 24.02.08, 21:42 zapomniałem dodać ,że to wszystko do twarzy... Na głowę oczywiście szampon:) Odpowiedz Link Zgłoś