bulka_tarta1
15.03.08, 21:24
Witam
Jestem tu "nowa". Pare dni temu trafiłam na to forum i muszę przyznać, że wciągnęłam się na całego, nie mogę przestać czytać Waszych postów. Moja wiedza na temat kosmetyków naturalnych jest znikoma, doświadczenia również, ale mam nadzieję, że już wkrótce się to zmieni :-)
Dostałam ostatnio w prezencie mydełko i maseczkę do twarzy firmy Organique. Weszłam na stronę producenta i wielokrotnie przeczytałam tam, że kosmetyki te są w 100% naturalne. Ale np. na mydełku nie ma w ogóle podanego składu, a w dodatku pachnie tak intensywnie różą - chyba trochę za bardzo jak na kosmetyk naturalny. Na maseczce algowej borówkowej jest taki skład (jest to maseczka w proszku do rozrobienia z wodą):
Solum Diatomeae, Algin, Calcium Sulfate, Sodium Phosphate, Tetrasodium Pyrophosphate, Sodium Ascorbate, Vaccinum Myrtillus, Silica, C177007, C112085, Parfum.
Przyznam szczerze, że mam wątpliwości co do 100% naturalności, choćby przez obecność perfum.
Dziewczynki, wypowiedzcie się proszę na ten temat i podpowiedzcie mi od czego mogłabym zacząć swoją "przygodę" z naturą, jakie firmy polecacie, na co zwracać szczególną uwagę.
z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam