murya 05.04.08, 18:45 Czu ktoras z Was pila zielona herbate spalajaca tluszcz?"Grean tea fat burner".Oczywiscie,rozumiem,ze od samego picia herbaty sie nie schudnie,ale czy mozecie sie podzielic swoimi opiniami?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 20:09 Jako fat burner polecałabym raczej czerwoną herbatę pur erh, oczywiście liściastą. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 20:25 A mozesz cos wiecej napisac,tez ma podobne dzialanie?I gdzie mozna ja kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 21:33 Znalazłam np. taki wątek: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=54513 Poszukaj w sieci czegoś na temat pur erh. Ja piłam i widziałam efekty, ale nie można przesadzać bo będziesz chodziła jak nakręcona. Kupić ją możesz w herbaciarniach. Teraz chyba już w każdym mieście taka jest, albo w sieci - też widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 21:46 Dzieki serdeczne.To nie dla mnie,tylko dla mojego 20 letniego syna.Od lata przytyl ok.15 kg! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 08:50 Jezeli masz tak poważny problem wyślij syna do lekarza i dietetyka a oprócz tego na jakieś zajęcia sportowe ( np. basen 4 razy w tygodniu - jak nie umie pływac weź mu lekcje z instruktorem to się nauczy i będzie dodatkowy plus) Nie licz na herbatki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 09:36 A skad Ty wiesz,czy nie byl u lekarza i dietetyka???????????????????????Pytam o herbate i reszta powinna Cie nieobchodzic!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Zielona herbata na odchudzanie OT 06.04.08, 19:02 doradź komuś, to Cię opluje... ciekawe, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 19:34 murya napisała: > A skad Ty wiesz,czy nie byl u lekarza i dietetyka???????????????????????Pytam o > herbate i reszta powinna Cie nieobchodzic!!!!!!!!!!!! "Przyjemniaczko", moze tak grzeczniej do kogos, kto po prostu udzielil dobrej rady? Wystarczylo napisac, ze bylicie juz u lekarza i tyle. Ludzi, ktorzy mysla, ze im waga od herbatek i cudownych pigulek spadnie jest na peczki, wiec nie dało sie zalozyc,ze nie jestes kims takim. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 20:55 "Przyjemniaczko", moze tak grzeczniej do kogos, kto po prostu udzielil dobrej rady? Wystarczylo napisac, ze bylicie juz u lekarza i tyle. Ludzi, ktorzy mysla, ze im waga od herbatek i cudownych pigulek spadnie jest na peczki, wiec nie dało sie zalozyc,ze nie jestes kims takim. Jesli dobrze przeczytasz moj pierwszy post,to jasno okreslilam,ze nie chodzi o schudniecie przez picie samych herbatek.Ty tez za przyjemna nie bylas w swojej wypowiedzii te Twoje wykrzykniki. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 21:34 murya napisała: > > Jesli dobrze przeczytasz moj pierwszy post,to jasno okreslilam,ze nie chodzi o > schudniecie przez picie samych herbatek.Ty tez za przyjemna nie bylas w swojej > wypowiedzii te Twoje wykrzykniki. > Kobieto, czy masz cos z glowa? W moim poscie nie bylo ani jednego wykrzyknika-za to w Twoim (na ktory odpowiadalam) nawalilas znakow zapytania i wykrzyknikow wlasnie. Skrytykowalas swoj wlasny post. Brawo za samokrytyke. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 00:14 Arieska napisala>Kobieto, czy masz cos z glowa? W moim poscie nie bylo ani jednego wykrzyknika-za to w Twoim (na ktory odpowiadalam) nawalilas znakow zapytania i wykrzyknikow wlasnie. Skrytykowalas swoj wlasny post. Brawo za samokrytyke Po prostu nie spojrzalam na nik i myslalam,ze odpowiada mi Zosia 9.Jakiej dobrej rady mi udzielila?Pytam o herbate a nie,gdzie i po co mam isc itd.Nierozumiem po co piszesz w tym temacie,skoro nie masz nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 09:53 Nie ma za co i życzę Twojemu synowi powodzenia. Jestem pewna, że liściaste herbaty, jak czerwona i zielona, wspomogą dietę bardziej niż te wszystkie reklamowane środki typu Bio CLA i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 10:04 Dzieki.A czy wedlug Ciebie tego typu herbatki,tylko instant sa cos warte?Bo Latwe w przygotowaniu no i mozna pic zimne jak ijs thee. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 12:27 Może i są coś warte, ale w porównaniu z liściastymi to jakieś nikły procent. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 12:49 Instant nie zawieraja prawie herbaty w herbacie jak sie to mówi;) To głownie cukier i wypełniacze majace smak czerwonej lub zielonej herbaty. Herbatę czerwoną i zielona powinno sie pić bez cukru, albo z minimalną ilością, a instanty to głownie cukier. Jak musisz to kup już lepeij pu erh ekspresową. Dla mnie istnieja tylko herbaty lisciaste na wagę, mozna przebierac w smakach, próbować ciagle czagoś nowego. A herbata czerwona z trawą cytrynową byłaby dobra do picia na zimno. W końcu z herbty liściastej też robi sie ice tea. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 12:53 Dziekuje.Rzeczywiscie widze,ze instant zawiera slodzik.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 09:00 Słusznie zauważyłaś, że od samego picia herbaty sie nie schudnie, ale pu erh rzeczywiście pomaga. Ale nie polecam ekspresowej. Może miałam pecha, ale już dwóch róznych ekspresowych próbowałam i ani nie smakują tak jak liściasta ani tak nie działają. Niestety, nie pamiętam firmy. Jedna z nich "zaparzyła się" w prawie zimnej wodzie, z czego wniosek, ze to nie herbata tylko jakieś barwniki. Zdecydowanie najlepsza jest taka w "kosteczkach" jak rosół, ale od paru miesięcy nigdzie nie mogę jej dostać. Po dobrej pu erh powinien być pobudzony jak po mocnej kawie- ta znak, że działa. Jeśli przyczyną kłopotu syna jest słabość do słodyczy (jak ja go rozumiem!) i chlebka, kup chrom w aptece. Naprawdę "odrzuca" od słodkiego i mącznego. Trochę kosztuje, ale bierze sie tylko 1 tabl. dziennie więc wystarczy na długo. Działanie odchudzające mają też kalafiory i brokuły (gotowane ale bez masełka), pomidory i kiwi. Natomiast owoce- jabłka, gruszki, a już szczególnie winogrona zawierają sporo cukru więc tuczą. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 10:10 Dzieki,za bardzo cenne wskazowki.Syn odstawil juz slodycze,wlasnie zaczal jesc kiwi .Jego problem - za duze porcje zwlaszcza obiad.Z drugiej strony - obciazenie genetyczne.Widze,ile niektorzy potrafia zjesc,a sa jak patyki.U nas nie ma nigdy na stole chipsow,orzeszkow itp.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 12:52 Obciążenia genetyczne to problem i mienić się tego nie da. Co do zbyt dużych porcji: mój mąż ma te same problemy. Znalazł sposób skuteczny. Przed każdym posiłkiem duży kefir 0%. Nie ma siły żeby potem wepchać w siebie tyle co zwykle. a efekt widoczny był z tygodnia na tydzień. Biorąc pod uwagę wiek Twojego syna to może być z dnia na dzień. A kefir czy jogurt to samo zdrowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 12:59 No i po co wyzywasz innych od patyków? Kogo obchodzi obiad Twojego syna, skoro pytasz tylko o herbatę? Bądź konsekwentna... Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 00:51 panistrusia napisala>No i po co wyzywasz innych od patyków? Kogo obchodzi obiad Twojego syna, skoro pytasz tylko o herbatę? Bądź konsekwentna... Nikogo nie wyzywam,potoczne powiedzenie.Jak widac niektore osoby obchodzi,skoro ze mna pisza.Ciebie nie obchodzi,to co tu robisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 12:37 Przeczytaj sobie, skoro już nie pamiętasz, co odpisałaś osobie, która w dobrej wierze napisała Tobie o pójściu do lekarza. To Ty postulowałaś, by wątek był tylko o właściwościach herbaty. Nota bene: 20 letni chłop i mamusia mu musi dietki proponować, o jego sylwetkę dbać? Na forum kuchnia jest wątek takiej mamy, która pyta, z czym robić kanapki do szkoły synkowi-studentowi, bo dzieciątko nieco zbyt duże urosło. Odpowiedz Link Zgłoś
stenimi-pl Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 12:21 ja znalazłam na blogu Rimmla informacje ze troszke skuteczniejsza w działaniu jest herbata z babki piaskowej.Nalezy pic ja przed jedzeniem.Widziałyscie ta herbate w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 14:56 A może oprócz chipsów macie rodzinne jakieś złe nawyki? Warto sie nad tym zastanowić może gotujecie zawiesiste zupy ze śmietaną, polewacie ziemniaki tłuszczem? Odstawienie słodyczy to świetny pomysł (ale ja radziłabym jednak raz w tygodniu zrobić sobie przyjemnosć;). Oczywiście radze wyeliminować z diety keczupy majonezy itd. I aktywność fizyczna. Herbatki można pić ale ja w nie nie bardzo wieże, podobno sok gerjfrutowy tez spala tłuszcz a przypuszczam ze zawiera po prostu mniej cukru niż ten z pomarańczy. I jako kuracja oszyszczajaca ( modelki podobno stosują;) szklanka wody ciepłej z sokiem 1/2 cytryny na po wstaniu z łóżka(ja piję przegotowaną pół na pół z mnineralną) Dokładnie nie wiem na co to pomaga oprócz uzupełnienia wody w organiźmie, ale ma się miłe uczucie ze od rana cos sie dla siebie zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 00:45 claratrueba,z tym jogurtem to fajny pomysl wydaje mi sie,zaproponuje synowi:) Zosia9 ja nie zaklepuje zup,syn nie cierpi tluszczu ,nie kaze mi polewac ziemniakow,nie smaruje chleba ani maslem ani margaryna,a wedliny jada tylko chude,cienkie plasterki.Z majonezu juz dawno zrezygnowal.Rece opadaja...przeciez jak na 20letniego chlopaka nie je az tak duzo porownujac z innymi:( Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 09:54 Cieszę sie,że mogłam pomóc. Jeszcze patent mojego teścia, który schudł 20 kg w pół roku. Kisiel z soku bez cukru: odlewasz pół szklanki, mieszasz z 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej. Gotujesz reszte soku, mieszankę wlewasz kiedy wrze i mieszasz, aż zgęstnieje. Można zetrzeć do tego niesłodkie jabłko. Teść jada to, żeby się "dopełnić" po obiedzie i zamiast kolacji, albo pojada kiedy głodny. Mąka ziemniaczana jest nieprzyswajalna, więc kalorii tylko tyle co w soku. Raz w tygodniu "dzień bez jedzenia"- wypełniony jakąś fizyczna robotą, żeby nie myśleć o jedzeniu, a i zmęczenia nie dodaje apetytu. Efekt- obkurczenie żoładka na pare dni. Jeśli Twój syn jest obciążony genetycznie nie ma co porównywać z innymi. On po prostu wykorzystuje każdą kalorię, oni nie. Nie przypadkiem problem pojawił się kiedy przestał być nastolatkiem i ma już "dorosły" metabolizm. Nie zniechęcajcie się, jeśli nie będzie dostarczał organizmowi kalorii, nie musi być otyły. Nie ma takiego pieca, w którym nie zgaśnie jeśli się do niego nie dokłada. Jeśli pokocha warzywa (od żadnego sie nie tyje), beztłuszczowe jogurty, kefiry, maślanki, zrezygnuje z tłuszczy (uwaga na wędliny) schudnie na pewno. A do tego zyska piekne paznokcie, włosy i cerę- rzadkość wśród panów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 10:35 Juz mu rano powiedzialam o jogurcie - zapalil sie(mieszkamy w nl,kefiru tu nie ma).On mial juz wczesniej problem z nadwaga,w wieku chyba 9 lat.Wtedy bylismy u znanego tu Chinczyka lekarza i akupunkturysty.On mu wtedy dal zalecenia - do poludnia zadnych wedlin,mogly byc jajka,ze slodyczy tylko czekolada,wiecej nie pamietam.Wiem,ze warzywa mialy byc tylko gotowane,a niektorych nie mial jesc wcale.Syn wtedy duzo schudl.Szukalam teraz tego lekarza,ale nie moge nigdzie znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 10:55 Przypomnij sobie te zalecenia, chociaz co było dobre dla 9 latka, niekoniecznie musi być dobre teraz. Np. warzywa surowe dla dzieci są niewskazane, dla dorosłych jak najbardziej. Możesz wejść na jakąś stronę dla chorych na cukrzycę B, tam są b. dobre i rozsądne porady. Własnie dzieki nim, nie tylko kisielkowi mój teść schudł tak pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 11:46 Domądrzę się tyż ;) Może jeszcze badania na cukier? Wiesz, podobno bywa tak [ opinia lekarza ] ze w młodym wieku, jak sa spadki cukru i sie na biegu, czyli zaraz jak sie poczuje leciutkie osłabienie nie uzupełni czymś [ ja stosuję sok wyciskany albo z sokowirowki ] to potem organizm 'łapie' kazdy weglowodan z posiłku, zeby zastepczo pzy spadkach energię ciagnac nie z szybkoprzyswajalnego cukru, a tłuszczyku, przez co wiecej sie odkłada. I jeszcze co do herbaty czy czerwonej czy zielonej - mysle, ze litr- półtora to chyba maksimum, potem troche mdłosci biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 12:29 A tak,wtedy jak mial 9 lat ten chinski lekarz powiedzial,ze jesli nie schudnie,grozi mu cukrzyca. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 08:48 Przy dużej nadwadze cukrzyca typu B jest prawie pewna, niestety. Ale schudnięcie, właściwa dieta (bez cukru, tłuszczu, białego pieczywa)rozwiązują problem. Plus dużo ruchu- cukier spala się w mięśniach. Muryo, macie duży problem, ale przykład mojego teścia pokazuje, że schudnąć można (a był to prawdziwy smakosz)! I cukier można mieć w normie bez leków. Potrzeba cierpliwości i charakteru, ale nagrodą jest zdrowie i piękny wygląd. Warto. A badanie na poziom cukru zróbcie koniecznie. Cukrzyca nie boli, ale uszkadza nerki, wzrok. I jeśli, nie daj Boże, już jest wtedy trzeba stosować cukrzycową dietę i to bardzo rygorystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 08:57 Wiem,ze masz racje.Syn nie je tlusto,o tym juz pisalam,no i bialego pieczywa nie lubi.Dzis kupuje jogurt ,bo od tego czasu nie bylam w sklepie:) Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 09:18 Nie martw się. Jeśli tylko wystarczy wytrwałości efekty są pewne. Trochę Go pilnuj- mężczyźni łatwo się zniechęcają, a efekty nie będą tu spektakularne. I koniecznie zauważaj każdą zmianę na lepsze, nic lepiej nie motywuje. Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 09:27 Postanowilam mu potowarzyszyc w piciu jogurtu:)Choc przyznam nie lubie(kefir i maslanke tak) Odpowiedz Link Zgłoś
kama.net Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 14:55 Mężczyznę najlepiej odchudzić przez ruch, oczywiście zmiana nawyków żywieniowych jest konieczna, herbaty wspomagające matebolizm jak najbardziej ale głównie trening - wysiłkowy, siłowy Odpowiedz Link Zgłoś
karuzella23 Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 14:13 bezkonkurencyjna jest czerwona herbata moja mam schudła na niej 10kg mniej więcej poza tym działa trochę jak kawa pobudzająco, wiedziałyście że przez przez przytycie moga się zrobić rozstępy nawet pod pachami www.rexona.pl/rexona_women/#/Porady_Dermatologa/ :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
karuzella23 Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 14:20 aha no i 1 podstawowa sprawa to zasada mż -mniej żreć bez tego ani rusz..a co do herbaty zcerwonej to tylko liściasta zadne granulaty al;e działa..swietnie tylko trzeba regularnie pić dość mocną no i...smak ma nie za bardzo...ble Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Zielona herbata na odchudzanie 10.04.08, 17:59 15 kilo to duuuzo. Biedaczek. Wiesz taki mlodzik to zgubi to szybciutko jak pojdzie na silownie. A w pilke nie gra? nie ma co chlopaka meczyc dietami i herbatkami, wiosna idzie, niech wskakuje na rower Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 10.04.08, 19:40 Mieszkamy w nl i syn jezdzi od malego na rowerze.Teraz ma staz i codziennie w jedna strone jezdzi na rowerze pol godziny,do szkoly tez jak ma szkole,bez wzgledu na to czy pada deszcz czy snieg lub jest sztorm:) Odpowiedz Link Zgłoś