Dodaj do ulubionych

Zielona herbata na odchudzanie

05.04.08, 18:45
Czu ktoras z Was pila zielona herbate spalajaca tluszcz?"Grean tea fat
burner".Oczywiscie,rozumiem,ze od samego picia herbaty sie nie schudnie,ale
czy mozecie sie podzielic swoimi opiniami?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 20:09
      Jako fat burner polecałabym raczej czerwoną herbatę pur erh, oczywiście liściastą.
      • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 20:25
        A mozesz cos wiecej napisac,tez ma podobne dzialanie?I gdzie mozna ja kupic?
        • extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 21:33
          Znalazłam np. taki wątek:
          www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=54513
          Poszukaj w sieci czegoś na temat pur erh. Ja piłam i widziałam efekty, ale nie
          można przesadzać bo będziesz chodziła jak nakręcona.
          Kupić ją możesz w herbaciarniach. Teraz chyba już w każdym mieście taka jest,
          albo w sieci - też widziałam.
          • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 05.04.08, 21:46
            Dzieki serdeczne.To nie dla mnie,tylko dla mojego 20 letniego syna.Od lata
            przytyl ok.15 kg!
            • zosia9 Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 08:50
              Jezeli masz tak poważny problem wyślij syna do lekarza i dietetyka a
              oprócz tego na jakieś zajęcia sportowe ( np. basen 4 razy w
              tygodniu - jak nie umie pływac weź mu lekcje z instruktorem to się
              nauczy i będzie dodatkowy plus) Nie licz na herbatki!!!!!!
              • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 09:36
                A skad Ty wiesz,czy nie byl u lekarza i dietetyka???????????????????????Pytam o
                herbate i reszta powinna Cie nieobchodzic!!!!!!!!!!!!
                • justa_79 Re: Zielona herbata na odchudzanie OT 06.04.08, 19:02
                  doradź komuś, to Cię opluje... ciekawe, ciekawe...
                • arieska Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 19:34
                  murya napisała:

> A skad Ty wiesz,czy nie byl u lekarza i dietetyka???????????????????????Pytam o
                  > herbate i reszta powinna Cie nieobchodzic!!!!!!!!!!!!

"Przyjemniaczko", moze tak grzeczniej do kogos, kto po prostu udzielil dobrej
                  rady? Wystarczylo napisac, ze bylicie juz u lekarza i tyle. Ludzi, ktorzy mysla,
                  ze im waga od herbatek i cudownych pigulek spadnie jest na peczki, wiec nie dało
                  sie zalozyc,ze nie jestes kims takim.
                  • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 20:55

"Przyjemniaczko", moze tak grzeczniej do kogos, kto po prostu udzielil dobrej
                    rady? Wystarczylo napisac, ze bylicie juz u lekarza i tyle. Ludzi, ktorzy mysla,
                    ze im waga od herbatek i cudownych pigulek spadnie jest na peczki, wiec nie dało
                    sie zalozyc,ze nie jestes kims takim.

Jesli dobrze przeczytasz moj pierwszy post,to jasno okreslilam,ze nie chodzi o
                    schudniecie przez picie samych herbatek.Ty tez za przyjemna nie bylas w swojej
                    wypowiedzii te Twoje wykrzykniki.

• arieska Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 21:34
                      murya napisała:

>
                      > Jesli dobrze przeczytasz moj pierwszy post,to jasno okreslilam,ze nie chodzi o
                      > schudniecie przez picie samych herbatek.Ty tez za przyjemna nie bylas w swojej
                      > wypowiedzii te Twoje wykrzykniki.
                      >
                      Kobieto, czy masz cos z glowa? W moim poscie nie bylo ani jednego wykrzyknika-za
                      to w Twoim (na ktory odpowiadalam) nawalilas znakow zapytania i wykrzyknikow
                      wlasnie. Skrytykowalas swoj wlasny post. Brawo za samokrytyke.
                      • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 00:14
                        Arieska napisala>Kobieto, czy masz cos z glowa? W moim poscie nie bylo ani
                        jednego wykrzyknika-za
                        to w Twoim (na ktory odpowiadalam) nawalilas znakow zapytania i wykrzyknikow
                        wlasnie. Skrytykowalas swoj wlasny post. Brawo za samokrytyke

Po prostu nie spojrzalam na nik i myslalam,ze odpowiada mi Zosia 9.Jakiej dobrej
                        rady mi udzielila?Pytam o herbate a nie,gdzie i po co mam isc itd.Nierozumiem po
                        co piszesz w tym temacie,skoro nie masz nic do powiedzenia.
            • extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 09:53
              Nie ma za co i życzę Twojemu synowi powodzenia.
              Jestem pewna, że liściaste herbaty, jak czerwona i zielona, wspomogą dietę
              bardziej niż te wszystkie reklamowane środki typu Bio CLA i inne.
              • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 10:04
                Dzieki.A czy wedlug Ciebie tego typu herbatki,tylko instant sa cos warte?Bo
                Latwe w przygotowaniu no i mozna pic zimne jak ijs thee.
                • extreme_honey Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 12:27
                  Może i są coś warte, ale w porównaniu z liściastymi to jakieś nikły procent.
                • elfia4 Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 12:49
                  Instant nie zawieraja prawie herbaty w herbacie jak sie to mówi;)
                  To głownie cukier i wypełniacze majace smak czerwonej lub zielonej
                  herbaty. Herbatę czerwoną i zielona powinno sie pić bez cukru, albo
                  z minimalną ilością, a instanty to głownie cukier. Jak musisz to kup
                  już lepeij pu erh ekspresową.
                  Dla mnie istnieja tylko herbaty lisciaste na wagę, mozna przebierac
                  w smakach, próbować ciagle czagoś nowego. A herbata czerwona z trawą
                  cytrynową byłaby dobra do picia na zimno. W końcu z herbty
                  liściastej też robi sie ice tea.
                  • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 06.04.08, 12:53
                    Dziekuje.Rzeczywiscie widze,ze instant zawiera slodzik.Pozdrawiam.
    • claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 09:00
      Słusznie zauważyłaś, że od samego picia herbaty sie nie schudnie, ale pu erh
      rzeczywiście pomaga. Ale nie polecam ekspresowej. Może miałam pecha, ale już
      dwóch róznych ekspresowych próbowałam i ani nie smakują tak jak liściasta ani
      tak nie działają. Niestety, nie pamiętam firmy. Jedna z nich "zaparzyła się" w
      prawie zimnej wodzie, z czego wniosek, ze to nie herbata tylko jakieś barwniki.
      Zdecydowanie najlepsza jest taka w "kosteczkach" jak rosół, ale od paru miesięcy
      nigdzie nie mogę jej dostać. Po dobrej pu erh powinien być pobudzony jak po
      mocnej kawie- ta znak, że działa. Jeśli przyczyną kłopotu syna jest słabość do
      słodyczy (jak ja go rozumiem!) i chlebka, kup chrom w aptece. Naprawdę "odrzuca"
      od słodkiego i mącznego. Trochę kosztuje, ale bierze sie tylko 1 tabl. dziennie
      więc wystarczy na długo. Działanie odchudzające mają też kalafiory i brokuły
      (gotowane ale bez masełka), pomidory i kiwi. Natomiast owoce- jabłka, gruszki, a
      już szczególnie winogrona zawierają sporo cukru więc tuczą. Powodzenia.
      • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 10:10
        Dzieki,za bardzo cenne wskazowki.Syn odstawil juz slodycze,wlasnie zaczal jesc
        kiwi .Jego problem - za duze porcje zwlaszcza obiad.Z drugiej strony -
        obciazenie genetyczne.Widze,ile niektorzy potrafia zjesc,a sa jak patyki.U nas
        nie ma nigdy na stole chipsow,orzeszkow itp.Pozdrawiam.
        • claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 12:52
          Obciążenia genetyczne to problem i mienić się tego nie da. Co do zbyt dużych
          porcji: mój mąż ma te same problemy. Znalazł sposób skuteczny. Przed każdym
          posiłkiem duży kefir 0%. Nie ma siły żeby potem wepchać w siebie tyle co zwykle.
          a efekt widoczny był z tygodnia na tydzień. Biorąc pod uwagę wiek Twojego syna
          to może być z dnia na dzień. A kefir czy jogurt to samo zdrowie. Pozdrawiam.
        • panistrusia Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 12:59
          No i po co wyzywasz innych od patyków? Kogo obchodzi obiad Twojego syna, skoro
          pytasz tylko o herbatę?
          Bądź konsekwentna...
          • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 00:51
            panistrusia napisala>No i po co wyzywasz innych od patyków? Kogo obchodzi obiad
            Twojego syna, skoro
            pytasz tylko o herbatę?
            Bądź konsekwentna...
            Nikogo nie wyzywam,potoczne powiedzenie.Jak widac niektore osoby obchodzi,skoro
            ze mna pisza.Ciebie nie obchodzi,to co tu robisz???
            • panistrusia Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 12:37
              Przeczytaj sobie, skoro już nie pamiętasz, co odpisałaś osobie, która w dobrej
              wierze napisała Tobie o pójściu do lekarza.

To Ty postulowałaś, by wątek był tylko o właściwościach herbaty.

Nota bene: 20 letni chłop i mamusia mu musi dietki proponować, o jego sylwetkę
              dbać? Na forum kuchnia jest wątek takiej mamy, która pyta, z czym robić kanapki
              do szkoły synkowi-studentowi, bo dzieciątko nieco zbyt duże urosło.
          • niedzwiedzica_sousie dobre! ;) nt 09.04.08, 13:33

• stenimi-pl Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 12:21
      ja znalazłam na blogu Rimmla informacje ze troszke skuteczniejsza w
      działaniu jest herbata z babki piaskowej.Nalezy pic ja przed
      jedzeniem.Widziałyscie ta herbate w sklepie?
    • zosia9 Re: Zielona herbata na odchudzanie 07.04.08, 14:56
      A może oprócz chipsów macie rodzinne jakieś złe nawyki?
      Warto sie nad tym zastanowić może gotujecie zawiesiste zupy ze
      śmietaną, polewacie ziemniaki tłuszczem? Odstawienie słodyczy to
      świetny pomysł (ale ja radziłabym jednak raz w tygodniu zrobić sobie
      przyjemnosć;). Oczywiście radze wyeliminować z diety keczupy
      majonezy itd. I aktywność fizyczna. Herbatki można pić ale ja w nie
      nie bardzo wieże, podobno sok gerjfrutowy tez spala tłuszcz a
      przypuszczam ze zawiera po prostu mniej cukru niż ten z pomarańczy.
      I jako kuracja oszyszczajaca ( modelki podobno stosują;) szklanka
      wody ciepłej z sokiem 1/2 cytryny na po wstaniu z łóżka(ja piję
      przegotowaną pół na pół z mnineralną) Dokładnie nie wiem na co to
      pomaga oprócz uzupełnienia wody w organiźmie, ale ma się miłe
      uczucie ze od rana cos sie dla siebie zrobiło.
      • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 00:45
        claratrueba,z tym jogurtem to fajny pomysl wydaje mi sie,zaproponuje synowi:)
        Zosia9 ja nie zaklepuje zup,syn nie cierpi tluszczu ,nie kaze mi polewac
        ziemniakow,nie smaruje chleba ani maslem ani margaryna,a wedliny jada tylko
        chude,cienkie plasterki.Z majonezu juz dawno zrezygnowal.Rece opadaja...przeciez
        jak na 20letniego chlopaka nie je az tak duzo porownujac z innymi:(
        • claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 09:54
          Cieszę sie,że mogłam pomóc. Jeszcze patent mojego teścia, który schudł 20 kg w
          pół roku. Kisiel z soku bez cukru: odlewasz pół szklanki, mieszasz z 2
          łyżeczkami mąki ziemniaczanej. Gotujesz reszte soku, mieszankę wlewasz kiedy
          wrze i mieszasz, aż zgęstnieje. Można zetrzeć do tego niesłodkie jabłko. Teść
          jada to, żeby się "dopełnić" po obiedzie i zamiast kolacji, albo pojada kiedy
          głodny. Mąka ziemniaczana jest nieprzyswajalna, więc kalorii tylko tyle co w
          soku. Raz w tygodniu "dzień bez jedzenia"- wypełniony jakąś fizyczna robotą,
          żeby nie myśleć o jedzeniu, a i zmęczenia nie dodaje apetytu. Efekt- obkurczenie
          żoładka na pare dni. Jeśli Twój syn jest obciążony genetycznie nie ma co
          porównywać z innymi. On po prostu wykorzystuje każdą kalorię, oni nie. Nie
          przypadkiem problem pojawił się kiedy przestał być nastolatkiem i ma już
          "dorosły" metabolizm. Nie zniechęcajcie się, jeśli nie będzie dostarczał
          organizmowi kalorii, nie musi być otyły. Nie ma takiego pieca, w którym nie
          zgaśnie jeśli się do niego nie dokłada. Jeśli pokocha warzywa (od żadnego sie
          nie tyje), beztłuszczowe jogurty, kefiry, maślanki, zrezygnuje z tłuszczy (uwaga
          na wędliny) schudnie na pewno. A do tego zyska piekne paznokcie, włosy i cerę-
          rzadkość wśród panów. Pozdrawiam.
          • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 10:35
            Juz mu rano powiedzialam o jogurcie - zapalil sie(mieszkamy w nl,kefiru tu nie
            ma).On mial juz wczesniej problem z nadwaga,w wieku chyba 9 lat.Wtedy bylismy u
            znanego tu Chinczyka lekarza i akupunkturysty.On mu wtedy dal zalecenia - do
            poludnia zadnych wedlin,mogly byc jajka,ze slodyczy tylko czekolada,wiecej nie
            pamietam.Wiem,ze warzywa mialy byc tylko gotowane,a niektorych nie mial jesc
            wcale.Syn wtedy duzo schudl.Szukalam teraz tego lekarza,ale nie moge nigdzie
            znalezc.
            • claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 10:55
              Przypomnij sobie te zalecenia, chociaz co było dobre dla 9 latka, niekoniecznie
              musi być dobre teraz. Np. warzywa surowe dla dzieci są niewskazane, dla
              dorosłych jak najbardziej. Możesz wejść na jakąś stronę dla chorych na cukrzycę
              B, tam są b. dobre i rozsądne porady. Własnie dzieki nim, nie tylko kisielkowi
              mój teść schudł tak pieknie.
              • raohszana Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 11:46
                Domądrzę się tyż ;)
                Może jeszcze badania na cukier? Wiesz, podobno bywa tak [ opinia
                lekarza ] ze w młodym wieku, jak sa spadki cukru i sie na biegu,
                czyli zaraz jak sie poczuje leciutkie osłabienie nie uzupełni czymś
                [ ja stosuję sok wyciskany albo z sokowirowki ] to potem
                organizm 'łapie' kazdy weglowodan z posiłku, zeby zastepczo pzy
                spadkach energię ciagnac nie z szybkoprzyswajalnego cukru, a
                tłuszczyku, przez co wiecej sie odkłada.
                I jeszcze co do herbaty czy czerwonej czy zielonej - mysle, ze litr-
                półtora to chyba maksimum, potem troche mdłosci biorą.
                • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 12:29
                  A tak,wtedy jak mial 9 lat ten chinski lekarz powiedzial,ze jesli nie
                  schudnie,grozi mu cukrzyca.
                  • claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 08:48
                    Przy dużej nadwadze cukrzyca typu B jest prawie pewna, niestety. Ale
                    schudnięcie, właściwa dieta (bez cukru, tłuszczu, białego pieczywa)rozwiązują
                    problem. Plus dużo ruchu- cukier spala się w mięśniach. Muryo, macie duży
                    problem, ale przykład mojego teścia pokazuje, że schudnąć można (a był to
                    prawdziwy smakosz)! I cukier można mieć w normie bez leków. Potrzeba
                    cierpliwości i charakteru, ale nagrodą jest zdrowie i piękny wygląd. Warto. A
                    badanie na poziom cukru zróbcie koniecznie. Cukrzyca nie boli, ale uszkadza
                    nerki, wzrok. I jeśli, nie daj Boże, już jest wtedy trzeba stosować cukrzycową
                    dietę i to bardzo rygorystycznie.
                    • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 08:57
                      Wiem,ze masz racje.Syn nie je tlusto,o tym juz pisalam,no i bialego pieczywa nie
                      lubi.Dzis kupuje jogurt ,bo od tego czasu nie bylam w sklepie:)
                      • claratrueba Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 09:18
                        Nie martw się. Jeśli tylko wystarczy wytrwałości efekty są pewne. Trochę Go
                        pilnuj- mężczyźni łatwo się zniechęcają, a efekty nie będą tu spektakularne. I
                        koniecznie zauważaj każdą zmianę na lepsze, nic lepiej nie motywuje.
                        • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 09:27
                          Postanowilam mu potowarzyszyc w piciu jogurtu:)Choc przyznam nie lubie(kefir i
                          maslanke tak)
    • kama.net Re: Zielona herbata na odchudzanie 08.04.08, 14:55
      Mężczyznę najlepiej odchudzić przez ruch, oczywiście zmiana nawyków żywieniowych
      jest konieczna, herbaty wspomagające matebolizm jak najbardziej ale głównie
      trening - wysiłkowy, siłowy
    • karuzella23 Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 14:13
      bezkonkurencyjna jest czerwona herbata moja mam schudła na niej 10kg mniej
      więcej poza tym działa trochę jak kawa pobudzająco, wiedziałyście że przez przez
      przytycie moga się zrobić rozstępy nawet pod pachami
      www.rexona.pl/rexona_women/#/Porady_Dermatologa/ :((((((
      • karuzella23 Re: Zielona herbata na odchudzanie 09.04.08, 14:20
        aha no i 1 podstawowa sprawa to zasada mż -mniej żreć bez tego ani rusz..a co
        do herbaty zcerwonej to tylko liściasta zadne granulaty al;e działa..swietnie
        tylko trzeba regularnie pić dość mocną no i...smak ma nie za bardzo...ble
        • feralcat Re: Zielona herbata na odchudzanie 10.04.08, 17:59
          15 kilo to duuuzo. Biedaczek. Wiesz taki mlodzik to zgubi to
          szybciutko jak pojdzie na silownie. A w pilke nie gra? nie ma co
          chlopaka meczyc dietami i herbatkami, wiosna idzie, niech wskakuje
          na rower
          • murya Re: Zielona herbata na odchudzanie 10.04.08, 19:40
            Mieszkamy w nl i syn jezdzi od malego na rowerze.Teraz ma staz i codziennie w
            jedna strone jezdzi na rowerze pol godziny,do szkoly tez jak ma szkole,bez
            wzgledu na to czy pada deszcz czy snieg lub jest sztorm:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka