brokatowymotyl 18.04.08, 14:50 Od ponad roku biore Harmonet, chce zacząć korzystać z solarium aby lekko zabrązowić skóre. Czy moge iść stosując antykoncepcje hormonalną?? Prosze poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: Solarium a antykoncepcja 18.04.08, 14:58 solarium, a także słońce, może powodować w takim przypadku przebarwienia skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
seadevil Re: Solarium a antykoncepcja 18.04.08, 15:12 Ja bralam Jeanine i w tym czasie wyjezdzalam kilkukrotnie do cieplych krajow... Oczywiscie chcialam sie troche opalic i to co mi pozostalo to straszne przebarwienia na policzkach, czole, nad gorna warga, i na brzuchu... Dodam jeszcze, ze stosowalam filtry! Takze opalanie + anty. hormonalna odpada u mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Solarium a antykoncepcja 18.04.08, 16:02 To często sprawa indywidualna, ale 2 koleżanki nabawiły się paskudnych pzrebarwień, któe za nic nie chcą zejść. Najgorsze, że to nie wyłazi od razu, po prostu nagle pojawiły się na twarzy, u jednej na dekolcie - szpecoace plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
seadevil Re: Solarium a antykoncepcja 18.04.08, 16:44 No i generalnie opalania juz koniec totalny, bo nawet przy usunieciu przebarwien laserowo, czy inaczej, to gdy znow sie wystawisz na slonce wroca jak bumerang :( latem zawsze troche wychodz ale jak nie ma slonca to bledna. Odpowiedz Link Zgłoś
marrea11 odradzam 18.04.08, 17:26 bralam pigulki przez 3 lata i przez cale trzy chodzilam ze 'slicznym wasikiem' plamiastym nag gorna warga, na solarium chodzilam sporadycznie, ale opalalam sie duzo na sloncu, po zakonczeniu przyjmowania swinstwa, plamy zniknely i juz nie powracaja, nawet jak sie opalam, wiec odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe77 do marrea11 19.04.08, 19:47 czy dobrze zrozumiałam że po odstawieniu tab. anty. plamy same zniknęły? Po jakim czasie? Ja nie biorę już pół roku a plamy nadal są, smaruję je 2 razy dziennie kremem na przebarwienia ale nie schodzą :-( Odpowiedz Link Zgłoś
marrea11 Re: do marrea11 19.04.08, 20:16 nie potrafie dokladnie powiedziec kiedy plamy zniknely po odstawieniu pigulek, ani czy w ogole u wszytskich kobiet znikaja, wiem na pewno, ze ja mialam takowe nad gorna warga, szczegolnie latem byly widoczne, tabletek nie biore juz ok 10 lat, plam nie mam, nie mialam tez jakies 5 lat temu, moze zniknely mi po roku, nie pamietam naprawde, pogodzilam sie ze sa, a potem ich nagle nie bylo, dodam, ze nie stosowalam zadnych kremow a slonca raczej nie unikam, ale kazdy przypadek jest pewnie inny.zycze, aby u Ciebie tez zniknely. moja znajoma, nie bireze w ogole tabletek, a plamy regularnie ma na czole kazdego lata, wiec trudno powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Solarium a antykoncepcja 20.04.08, 10:12 Na nogach pojawiły mi sie ciemne plamki,takie fioletowe....schodziły razem z opalenizną. Teraz nie biorę tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Solarium a antykoncepcja 20.04.08, 13:22 jak bralam pigulki to raczej sie opalalam normalnie na sloncu, bo tylko takiego rodzaju opalania uzywam, (bralam 9 miesiecy od zimy do jesieni), ale nic groznego nie zauwazyklam u siebie, czegos szpetnego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Solarium a antykoncepcja 21.04.08, 09:09 od lat biorę cilest i dosćregularnie chodzę na solarium. skutkow ubocznych tego połączenia brak. Odpowiedz Link Zgłoś