ursalive 25.04.08, 17:09 czy depilacja woskiem pach jest bolesna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: depilacja pach 25.04.08, 17:38 chwila bolu - 2 tygodnie swietego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona999 Re: depilacja pach 25.04.08, 17:39 to masz szczescie bo mi wystarcza na 3 dni, to dluzej niz golenie ale ile bolu i wydatkow, nie mowiac o straconym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: depilacja pach 25.04.08, 22:07 bez przesady, jak masz niewiele włosków i do 1 cm długości, to nie jest bolesna. sama sobie woskuję pachy i jest git :-) Odpowiedz Link Zgłoś
feel-good Re: depilacja pach 28.04.08, 14:13 na pewno mniej niż bikini należy pamiętać, by depilację woskiem przeprowadzać w pierwszej połowie cyklu miesiączkowego, wtedy nawet bikini nie straszne :] pozdrawiam Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: depilacja pach 28.04.08, 16:16 Emilka a czemu w połowie cyklu, mniej boli? ja się boję wrastania włosków zobacz kolor emocji Odpowiedz Link Zgłoś
kati.1 Re: depilacja pach 28.04.08, 19:30 myślę, że depilacja woskiem to pół biedy, gorzej później z używaniem odpowiednich dezodoranów czy antyprespirantów, żeby nie podrażniały skóry.... ja ostatnio zainteresowałam się Rexoną Skin Care, czy któraś z Was używała tego po "woskowaniu"? :) boję się trochę testować na sobie, chociaż opinie słyszałam pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: depilacja pach 29.04.08, 15:37 Po depilacji najlepiej mi służy dezodorant w kulce Synesis www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/36 . Nie podrażnia i nie piecze. Używając innych dezodorantów tóż po depilacji strasznie mie piecze pod pachami i przez jakiś czas zostają czerwone ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
kati.1 Re: depilacja pach 29.04.08, 18:36 no to polecam Ci wypróbować Rexonę Skin Care, naprawdę dba o skórę i nie ma po niej podrażnień:) Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: depilacja pach 29.04.08, 15:40 a propos depilacji woskiem. Pierwszy raz może trochę boleć ale to tylko przez jeden moment. Za każdym razem włoski są coraz słabsze i coraz łatwiej je usuwać. Trzeba też trafić w odpowiednią fazę wzrostu (co nie zawsze się zdarza) i wrtedy można się cieszyć gładką skórą przez ok 4 tygodnie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kati.1 Re: depilacja pach 30.04.08, 18:04 kolejny dzień po depilacji używam Rexony Skin Care i naprawdę jestem miło zaskoczona, cieszę się, że jednak odważyłam się wypróbować, chociaż po samym zabiegu byłam nastawiona dość sceptycznie:) mam wrażenie w ogóle, że Rexona łagodzi wręcz podrażnienia... warto wypróbować, teraz mogę sama ją polecać innym:) Odpowiedz Link Zgłoś