doroti1983 07.05.08, 16:21 Polecamy odradzamy owocowe kosmetyki, kremy, szampony, balsamy, mydełka, żele itp. Wasze odkrycia, wypróbowane lub nowości :) Najwyższy czas :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lashqueen Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 07.05.08, 16:30 Nie lubie owocowych. Jedyny wyjatek, to zel pod pysznic Nivea, o zapachu pomaranczy. -- anastazja g. Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 07.05.08, 16:47 Super jest Fa White tea& bamboo, lubie tez linie Plarins costam z Yves Rocher, a ostatnio - choc nie znosze kosmetykow Kolastyna, bo uwazam, ze pachna jakby byly zjelczale, spodobalo mi sie maslo do ciala - jest w trzech wersjach zielona (chyba z melonem), pomaranczowa (papaja?) i czerwona (truskawowo-jogurtowa). Macalam na "Skarbach urody", nie uzywalam... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 07.05.08, 22:38 zielony mus jest zielona herbata&limonka, czerwone to truskawka&poziomka a pomaranczoe mango&figa Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 07.05.08, 23:35 Heh, bylam blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 A ja lubię bardzo 07.05.08, 22:26 Pisałam kilka razy na tym forum o serii Citrobiotic Idea25. Krem na dzień z filtrem 20, z wyciągiem z grapefruita na lato jak znalazł. Leciutki, pięknie pachnący, ach... Niestety, chyba nie ma w tej serii balsamu do ciała a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek2007 Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 11:07 Jeśli uznać, że kokos to owoc, to polecam żel pod prysznic Kamill o zapachu czekolady kokosowej :) Poza tym piling do ciała Joanna Naturia - ja mam truskawkowy, niesamowity zapach. No i zakładając, że kawa to owoc, to też z Joanny kawowe masło do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 11:52 Zgadzam się co do kosmetyków Joanny - mam pilling i żel pod prysznic o zapachu truskawki...genialny zapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 19:46 mam takich z 200 wiec moze nie bede wypisywac... Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 21:02 Dove żel pod prysznic - go fresh energise- zapach limonki i trawy cytrynowej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 21:11 Zakładając, że kokos to owoc;) Bardzo fajna jest nowa seria ziaji kokosowa.Mam na razie tylko mleczko pod prysznic.Pachnie bosko.Widziałam, że z tej serii jest jeszcze balsam, jakieś kremy do ciała. No i peelingi joanna naturia-truskawka, pomarancza, kiwi.Jako peelingi kiepskie ale pachną obłędnie.Za 4 zł może być:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 21:18 kokosowy balsam do ust ziai jest beznadziejny. poza zapachem nie ma innych zalet :) Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopt_z_truskawkami Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 11.05.08, 17:44 potwierdzam, ten balsam jest nawet wyjątkowo beznadziejny, bo- w moim odczuciu- nawet wysusza usta zamiast nawilżać i natłuszczać, jak to zwykle bywa w przypadku specyfików pielęgnacyjnych do ust :P do tego zostawia białawy kolor, a nie każdemu w takim "makijażu" do twarzy ;) ja wyglądam z tym strasznie. zapach piękny, ale nie warto... niedługo zamierzam wypróbować inne koemstyki z tej serii, mam nadzieję, że z lepszym skutkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 11.05.08, 19:16 no ja mam maske do rąk, jest świetna. teraz mam zamiar kupić masło i żel pod prysznic :) mleczko do ciała miałam, było średnie Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 21:48 Ja lubię szampon i odżywkę Claiorl Herbal Essence Citrus Lift. Uwielbiam ten cytrusowy zapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
big.kiti Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 08.05.08, 22:45 sabriel ten zapach to chyba grejfrut a nie limonka,ale grunt,że cytrus.Mi się ten dove też strasznie podoba,ma zapach tak starsznie przeze mnie oczekiwanego lata.Oprócz tego wąchałam świetny żel do kąpieli o zapachu papaji w body shopie,jak skończą mi się zapasy to pewnie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 09.05.08, 20:19 A bardzo możliwe, że coś pomyliłam w każdym razie pachnie obłędnie. Jeszcze Aquolina balsam do ciała pomarańcza i wanilia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 09.05.08, 22:11 to akurat mniej udany zapach aquoliny moim zdaniem :) ale A. ma sporo apetycznych balsamów :) Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopt_z_truskawkami Joanna :) 11.05.08, 17:54 bardzo podobaja mi się, wspomniana już, owocowa seria Joanny. wypróbowałam wszystkie wersje zapachowe peelingów, najbardziej podoba mi się truskawka i kiwi :) mam też balsam do ciała truskawkowy, krem do rąk kiwi i masło do ciała kawowe. balsam jest lekki, doskonały do normalnej skóry, pięknie pachnie, moim zdaniem dużo ładnej, niż truskawkowe balsamy Yves Rocher albo Body Shop, bo nie ma takiej gorzkawej chemicznej nuty, którą trochę wyczuwam w tamtych. masło jest cięższe, jak to masło :) i też ma bardzo ładny zapach, o ile ktoś oczywiście taki lubi- według mnie pachnie identycznie jak kawowy jogurt Bakoma :)) szkoda, że nie ma takiej opcji zapachowej wśród balsamów, bo jednak masło jest dla mnie zbyt treściwe... natomiast krem do rąk jest taki sobie, tzn zapach w porządku, intensywny i ładny, tak jak w przypadku peelingu kiwi, ale właściwości kremu są właściwie żadne :> od razu się wchłania, co jest zaletą, ale w związku z tym ręce już po dosłownie chwili są w takim stanie jak przed smarowaniem, tyle, że mocno pachną, rzecz jasna :) jeśli ktoś nie ma problemu z przesuszonymi dłońmi, to można kupić. moja koleżanka ma wersję limonkową kremu i jest śliczna, bardzo żałuję, że nie ma takiego balsamu albo peelingu bo zapach świetny, ale taki krem do rąk raczej mi nie potrzebny :P Odpowiedz Link Zgłoś
biszkopt_z_truskawkami Re: Joanna :) 11.05.08, 17:59 mam też żel pod prysznic Nivea o zapachu melona, melon fresh bodajże się nazywa. moim zdaniem nie ma wiele wspólnego z melonem, ale zapach jest przyjemny, nieco słodki, ale świeży. bardziej melonowy wydaje mi się być żel Luksji. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Joanna :) 11.05.08, 19:17 też lubie owocowe joanny :) mam masła (wszystkie 3;)), 3 balsamy (kiwi i pomarańczowy są świetne, grejfrutowy też niezły), peelingi miałam-najładniej pachnial kiwi. teraz kupilam szampon i odzywkę z kiwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
red.cherry Re: Joanna :) 11.05.08, 19:53 Polecam owocowe peelingi Joanna. Są o zapachu kiwi, truskawki lub pomarańczy. Koszt niewielki (do 5 zł), a ile radości:) Naprawdę to dobre produkty. Z owocowych polecem też najnowszą kostkę myjącą Dove z grejfrutem i trawą cytrynową. Odpowiedz Link Zgłoś
carly-simon Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 12.05.08, 10:53 Kakaowiec chyba ma owoce..:)) polecam fitnessline -piling cukrowy do ciała. Pachnie bosko, skuteczny i zostawia taka tłustawą warstewke (szybko sie wchłania) , wiec nie trzeba uzywac potem balsamu... i ten zapach na ciele.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 12.05.08, 12:09 Kakaowiec jak najbardziej ma owoce. A w tych owocach kryją się nasiona, z których robi się kakao i czekoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
big.kiti Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 13.05.08, 00:10 Mi swego czasu strasznie podobała się seria Ziaji z kokosem.Miałam też bielendę jakąś zapachową,ale to był nie wypał.Ogólnie wcześniej lubiłam takie mdłe zapachy a teraz stawiam bardziej na orzeźwiające.Używałam Nivea Lemon Oil,ale mało to miało wspólnego z cytrynką.Teraz widziałam melonowo-arbuzowy mus do ciała od farmony,będę musiała wypróbowac jak dove mi się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 13.05.08, 10:50 fajny jest ten mus :)ma bardzo apetyczny zapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 15.05.08, 19:50 z reguły nie przepadam za owocowymi kosmetykami, jeżeli już, to o zapachu truskawki - polecam żel pod prysznic Avon Naturals truskawka i guawa. Odpowiedz Link Zgłoś
doroti1983 Re: Owocowe kosmetyki na wiosne i lato! Mniam! 29.05.08, 18:04 osobiście zakochałam się w balsami do ciała Dove o zapachu trawy cytrynowej i mydełku w płynie o zapachu cytrusów z serii go fresh! Po myciu rak, zapach na dłoniach utrzymuje się dość długo- to bardzo przyjemny efekt, zwłaszcza w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś