Dodaj do ulubionych

ginekolog a okres

IP: 195.205.75.* 17.09.03, 08:11
Mam pytanie, byc moze smieszne dla niektorych z Was ale dla mnie wazne, czy
mozna isc do ginekologa w czasie okresu? Bedzie to moja pierwsza wizyta i nie
wiem czy nie przelozyc terminu ze wzgledu na miesiaczke. Chcialam takze
zapytac o Wasze doswiaczenia z tabletkami antykoncepcyjnymi, czy one dziela
sie na bardziej skuteczne i mniej, czy mozecie mi jakies polecic. Rozumiem ze
tabletki to indywidualna sprawa, ale chcialabym zasiegnac Waszej opinii.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: ginekolog a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 08:38
      Oczywiscie musisz przełozyc termin wizyty. Do gina najlepiej udac sie w
      połowie cyklu, a wiec za jakies 2 tygodnie. W trakcie okresu nie bedzie cie
      badał, tym bardziej ze to nic na cito. Wiecej na forum zdrowie kobiety
      • Gość: gość Re: ginekolog a okres IP: *.man.poznan.pl 17.09.03, 13:22
        U ginekologa czeka cię badanie cytologiczne ( wymaz z pochwy ), także musisz
        iść, gdy nie będziesz miesiączkować. Co do pigułek, to wszystkie są jednakowo
        skuteczne ( 99% ).Ginekolog dobierze odpowiednie dla ciebie ( jedno, dwu lub
        trójfazowe ).
    • Gość: m.cobra Re: ginekolog a okres IP: *.chello.pl 17.09.03, 13:05
      Ja na twoim miejscu przełożyłabym wizytę.Kiedy są"przecieki"wtedy nic nie można
      zbadać.Jeżeli to będzie twoja pierwsza wizyta i będziesz chciał pigułi-to
      lekarz zrobi ci cytologię-a krew miesiączkowa bedzie przeszkodą.Musisz wciąć
      pod uwagę,ze lekarz będzie ci grzebać...:)) na jego miejscu nie chciałabym
      paprać sie w krwi...

Jak wiesz pigułki są różne.Wszystkie dają praktycznie 100% pewność,że nie
      zajdziesz w ciąże.Te kilka procent"zaciążenia" jest skutkiem nieprawidłowego
      przyjmowania ich.
      Ja przyjmuję HARMONET.Są to 2 składnikowe pigułki(lekarz powiedział,ze mają
      najmniej hormonów)
      Są ponumerowane-trzeba je brać po kolei gdyż każdego dnia bierze się inny
      hormon.
      Za to CILEST jest 1 składnikowy.na opakowaniu są dni tygodnia-to możesz sobie
      brać jak popadnie-ale wygodniej i bezpieczniej jest pokolei...bo czasami można
      sracić rachubę w dniach...
      Często przy pierwszych pigułkach ma się mdłości-dlatego lekarze proponują brać
      pigułki wieczorem-aby nie męczyć się w dzień.Dobre godziny to mniej więcej
      między 20 a 22.wtedy człowiek ma najmniej na głowie.Nawet jak jakaś imprezka-to
      można przed...:)))
      Ale to wszystko powie ci lekarz i dostosuje do ciebie:)))
      pozdrawiam
      • Gość: justy Re: ginekolog a okres IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 13:29
        Gość portalu: m.cobra napisał(a):

> Za to CILEST jest 1 składnikowy.

Cilest jest dwuskładnikowy. jedyna pigułka jednoskładnikowa w Polsce to
        cerazette.
      • Gość: sabna Re: ginekolog a okres IP: *.x-net.gliwice.pl 17.09.03, 13:44
        Musisz wciąć
        > pod uwagę,ze lekarz będzie ci grzebać...:)) na jego miejscu nie chciałabym
        > paprać sie w krwi...
        >
        Obawiam sie ze lekarz w duzo gorszych rzeczach musi sie grzebac niz tylko
        krew :)
    • Gość: justy Re: ginekolog a okres IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 13:31
      podczas miesiaczki lekarz nie będzie cie mógł zbadać, zrobić cytologii, więc
      nie będzie mógł (teoretycznie) przepisać pigułek, ograniczy się do wywiadu i
      badania piersi i zaprosi cie na jeszcze jedna wizytę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka