Dodaj do ulubionych

PUDER SYPKI...jaki???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 10:16
No właśnie, proszę Was o pomoc bo kończy mi sie sypki puder (Loreal) i chce
kupić sobie jakiś fajny puder, który poprawia wygląd cery (tłusta), jest
trwały i naturalnie wygląda. Ciekawi mnie Chanel, Lancome albo jakis całkiem
inny ale nie mam pojęcia , który jest najlepszy...
Obserwuj wątek
    • delie Re: PUDER SYPKI...jaki??? 26.09.03, 10:58
      Hej,
      Moim zdaniem świetny jest Guerlain - Les Voilettes. Bardzo wydajny i pięknie
      pachnie.
      Pozdrawiam,
      • Gość: ania Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: 212.244.242.* 26.09.03, 13:35
        Kerry, a czemu chcesz zmienić L'oreala???.ja próbowałm Lancoma i Chanel i
        uważam, że nie warto wydawać tyle kasy na coś,czego jakość jest porównywalna to
        czegoś o połowe tańszego.Wróciłam do L'oreala/Translucide dokładnie i polecam!
        • krajka Re: PUDER SYPKI...jaki??? 26.09.03, 14:43
          Naprawdę???? Nie chce mi się wierzyć że L'Oreal jest porównywalny z Chanel, że
          z Lancome to i owszem:-) Czy mogłabyś szerzej nakreślic temat?
    • miriam_73 Re: PUDER SYPKI...jaki??? 26.09.03, 14:49
      Chanel sypki (taki w dużym czarnym pudle) jest super. Bardzo wydajny, dobrze
      się rozprowadza i trzyma, dobrze matuje (ja go używam albo na Double Prfection
      Ch, albo na Spectaculara HR).
    • Gość: kerry Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 20:43
      No wlasnie mam ten translucide na wykonczeniu. No jest ok ale chęc zmian, same
      wiecie jak to jest i dlatego pomyslalam o czyms innym.
      Wlasnie najlepszy by był matujący. a ile kosztuja te chanel i inne z gornej
      półki?
      • balbina_alexandra Re: PUDER SYPKI...jaki??? 26.09.03, 23:38
        Najlepszy puder sypki jaki mialam - a kiedyś był to mój podstawowy kosmetyk to
        Le Poudre Mate czy jakoś tak Chanel. Teraz Chanel ma tylko jeden sypki - i
        jest to najlepszy dla mnie tego typu produkt - jest absolutni eniewidzoczny na
        buzi, dobrze matuje a nie ściąga skóry, nie ma uczucia takiej wysuszonej
        skóry...
        Kiedyś miałam jeszcze sypki puder bourjois i też był ok, ale nie wiem czy one
        sa nadal, chyba nie - teraz bourjois ma takie w pędzelku (a to już nie dla
        mnie, co do takich wynalazków jestem sceptyczna).
        • Gość: kerry Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 00:09
          Ja właśnie te pędzelki tez omijam. Jakoś mi nie pasują, ale może się mylę i
          sąw porządku.
          Wyruszam w takim razie po Chanel chyba a jeszcze się zastanawiam nad Estee
          Lauder, ale chyba raczej pozostanę przy Chanel...
        • lady Re: PUDER SYPKI...jaki??? 27.09.03, 09:51
          Bourjois ma znowu te pudry w pudle, wiem, bo to moje ulubione... przedtem
          nmiałam okrutnie drogiego Sisleya i był znacznie gorszy.
    • Gość: agentka Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 10:23
      witam, a nie chcialabys sprobowac cliniqua?
      ja uzywam i jak dla mnie jest rewelacyjny
      pozdr.:)
      • Gość: kerry Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 18:06
        No ale sa dwa pudry clinique. Jeden taki z błyszczacymi drobinkami a drugi
        matowy. Ostatnio w sephorze byly ze 2 sztuki z blyszczacego do wyboru...
        A nie widzialam w podlach bourjois jeszcze....moze zaczynaja go znowu
        wprowadzac?
    • coralin Re: PUDER SYPKI...jaki??? 27.09.03, 18:23
      Polecam Matis i Chanel.
      • Gość: kerry Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 18:43
        Dziewczyny, powiedzcie mi jakie sa pojemnosci tych pudrów (np. chanel) i ceny??
        Ciekawa jestem jak to wygląda bo to tez wazne. moze sie przez przypadek okazac
        ze np. loreal ma taka sama cene jak lancome....
        • Gość: Mikka Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 17:02
          A teraz pytanie głupiego:

jaka jest właściwie różnica między pudrem sypkim a tym w kamieniu. W wyglądzie
          twarzy, a nie w wyglądzie pudru, bo tego to się jeszcze potrafie domyslić.
          ja zawsze kupowałam w kamieniu, żeby mozna było nosić go w torebce. Na dwa
          oddzielne: do torebki i na półke w łazience szkoda mi było kasy.

Warto mieć puder sypki?
          • Gość: justy Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:25
            supki służy do wykończenia i utrwalenia makijażu
            prasowany- do poprawek w ciągu dnia.
            • Gość: justa Re: PUDER SYPKI...jaki??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 15:57
              justy, doradź mi, jak nakładać puder sypki. kupiłam niedawno i mam z tym
              problem. jest w nim gąbka i niby na szkoleniu pokazywali mi, jak się go używa,
              ale w praktyce mi nie wychodzi. odwracam go do góry nogami, żeby trochę
              naleciało na tą gąbkę, ale problem w tym, że ten puder na gąbkę nie wysypuje
              się równomiernie, tylko dokładnie w miesjcu dziurek, czyli na gąbce mam takie
              kropki pudru, po nałożeniu na twarz jest przypudrowana również w te kropki,
              czyli nierównomiernie. czy powinnam zamiast tej gąbki używać raczej pędzla? po
              co w takim razie jest ta gabka, może ja źle używam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka