karolina817 11.07.08, 22:25 Mam lekko falowane włosy, wywijające sie w kazda strone. Dotychczas uzywalam prostownicy ale wiadomo, ze niszczy włosy. Jakie polecacie naturalne specyfiki wygładzające, prostujące i w jaki sposob prostujecie włosy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: Prostowanie włosów 11.07.08, 23:21 tez sie dolaczam do pytania :) Moje wlosy sie troche pusza i chcialabym je naturalnie wygladzic bez obciazania. Maslo karite jest zbyt tluste. naturalne zele (mam z eco cosmetics) - skleja miejscami wlosy (jak to zel). I choc fajnei sie uklada wlosy przy jego pomocy - to nie daje to efektu lekkiego wyprostowania i wygladzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet35 Re: Prostowanie włosów 17.07.08, 15:46 To jest pytanie! Chyba naturalnie wyprostowac sie wlosow nie da, ale moge tylko powiedziec to co podpatrzylam u Afrykanek: spia w obcislych ponczochach (na glowie, a nie na nogach) i dodatkowo obwiazuja glowe chustka. To juz chyba lepsza prostownica. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: Prostowanie włosów 22.08.08, 11:16 chyba kupie sobie 100% naturalny jedwab. A nie produkty ktore tylko z nazwy sa 100% naturalnym jedwabiem. Owszem zawieraja jedwab w skladzie, gdzies na dalszym miejscu, ale gł. jest to mieszanina silikonow. i postawie na nawilzanie i odbudowe. zamierzam kupic i zastosowac olej kokosowy :) Odpowiedz Link Zgłoś