Gość: fleuve IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.03, 15:11 Może ktoś z Was zna skuteczne sposoby wyzbycia się trądziku? Mile widziane sposoby domowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rapallo Re: trądzik 28.09.03, 17:29 Może Cie zmartwię ale moim zdaniem domowymi sposobami można sobie co najwyżej pogorszyć sprawę - polecam Isotrexin lub Differin (oba na receptę,ok.40zł).Mnie pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaslanka Re: trądzik IP: *.gimsat.pl / *.gimsat.pl 28.09.03, 18:26 ja odnosnie differinu, wlasnie wczoraj go kupilam i nie wiem czy naklada sie go na cala twarz czy tylko punktowo ?? jak dlugo trzeba go stosowac ?? zuzycie jednej tubki wystarczy ??? dziekuje jaslanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: trądzik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:13 > ja odnosnie differinu, wlasnie wczoraj go kupilam i nie wiem czy naklada sie go na cala twarz czy tylko punktowo ?? > jak dlugo trzeba go stosowac ?? zuzycie jednej tubki wystarczy ??? naprawdę warto iść do lekarza po receptę, a nie samemu eksperymentować. nie stosuje sie punktowo, lecz na cały "chory" rejon. filtr na dzień. ile czasu? przynajmniej 3 miesiące, zreszta to zalezy od stanu skóry Odpowiedz Link Zgłoś
rapallo Re: trądzik 28.09.03, 23:51 Najlepiej jest nakładać Differin cienką warstwą na całą twarz,zwłaszcza na miejsca gdzie najczęściej Ci coś "wyskakuje".Mnie Differin przy stosowaniu raz dziennie starcza zwykle na 3 tygodnie.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.03, 18:29 tak uwazasz???? bo ja mam inna teorie :)))))) znaczy sie praktyke domowe sposoby sa raczej o wiele mniej szkodliwe (jezeli w ogole sa)niz te oparte na chemii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: trądzik IP: *.nysa.ws 28.09.03, 22:03 Też mam cere problemową :( poszłam do lekarza przepisała mi maś za około 50 zł i nic nie pomogło, zaczęłam stosować aloes nie chce zapeszać, ale po trzech dniach jest lepiej :) Dobry sposób to picie drożdży, ale ostrzegam okropny smak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 11:11 mowisz ze pijesz aloes?????? ja wlasnie tez pare dni temu zakupilam zel aloesowy 99% do picia ale smarowac tez sie tym mozna, oczywiscie wczesniej obeznalam sie kto moze to pic a kto nie ale jak Ty go stosujesz?????? mile widziany dokladny opis :)))))))) uwazam, ze dermatolodzy zawsze beda przeciwni albo beda sie wysmiewac z metod naturalnych, bo po prostu poleci im po kieszeniach :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: trądzik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 10:23 Stosowałam mnóstwo preparatów zalecanych przez dermatologów, m.in:Differin, Acnefug, Skinoren. Efektów zero. Od 10 dni smaruję sie samodzielnie sporządzona miksturą, zaczerpniętą ze strony www.parazyt.gower.pl/acneexpress2003.htm. Po tygodniu była duża poprawa, preparat świetnie na mnie działa (metoda I z antybiotykiem). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fleuve Re: trądzik IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.03, 11:31 Serdeczne dzieki za wszystkie odpowiedzi. A totalnie zgadzam sie ze slowami, ze dermatolodzy odradzaja sposobow domowych, bo obawiaja sie, ze ubedzie mi z kieszonki. Jak to jest z tym aloesem? Gdzie mozna go kupic, ile kosztuje i jak sie go stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 11:50 ja kupilam po promocyjnej cenie 35 zł za litr zelu z aloesu ALOE VERA pochodzacego z Australii dokladnie i kuracje zaczne tak po miesiaczce, bo wyczytalam, ze nie mozna pic aloesu miedzy innymi podczas ciazy i menstruacji na butelce jest podane ze kuracja powinna trwac 14 dni 50-70ml (wewnetrznie) a na zewnatrz to chyba jak tonik stosowac tez jestem ciekawa wynikow :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś