IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.03, 15:11
Może ktoś z Was zna skuteczne sposoby wyzbycia się trądziku? Mile widziane
sposoby domowe. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rapallo Re: trądzik 28.09.03, 17:29
      Może Cie zmartwię ale moim zdaniem domowymi sposobami można sobie co najwyżej
      pogorszyć sprawę - polecam Isotrexin lub Differin (oba na
      receptę,ok.40zł).Mnie pomogły.
      • Gość: jaslanka Re: trądzik IP: *.gimsat.pl / *.gimsat.pl 28.09.03, 18:26
        ja odnosnie differinu, wlasnie wczoraj go kupilam i nie wiem czy naklada sie go
        na cala twarz czy tylko punktowo ??
        jak dlugo trzeba go stosowac ?? zuzycie jednej tubki wystarczy ???

dziekuje
        jaslanka
        • Gość: justy Re: trądzik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:13
          > ja odnosnie differinu, wlasnie wczoraj go kupilam i nie wiem czy naklada sie
          go na cala twarz czy tylko punktowo ??
          > jak dlugo trzeba go stosowac ?? zuzycie jednej tubki wystarczy ???

naprawdę warto iść do lekarza po receptę, a nie samemu eksperymentować.

nie stosuje sie punktowo, lecz na cały "chory" rejon. filtr na dzień. ile
          czasu? przynajmniej 3 miesiące, zreszta to zalezy od stanu skóry
        • rapallo Re: trądzik 28.09.03, 23:51
          Najlepiej jest nakładać Differin cienką warstwą na całą twarz,zwłaszcza na
          miejsca gdzie najczęściej Ci coś "wyskakuje".Mnie Differin przy stosowaniu raz
          dziennie starcza zwykle na 3 tygodnie.Powodzenia
      • Gość: J. Re: trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.03, 18:29
        tak uwazasz???? bo ja mam inna teorie :)))))) znaczy sie praktyke

domowe sposoby sa raczej o wiele mniej szkodliwe (jezeli w ogole sa)niz te
        oparte na chemii
    • Gość: stokrotka Re: trądzik IP: *.nysa.ws 28.09.03, 22:03
      Też mam cere problemową :( poszłam do lekarza przepisała mi maś za około 50 zł
      i nic nie pomogło, zaczęłam stosować aloes nie chce zapeszać, ale po trzech
      dniach jest lepiej :) Dobry sposób to picie drożdży, ale ostrzegam okropny smak!
      • Gość: J. Re: trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 11:11
        mowisz ze pijesz aloes??????

ja wlasnie tez pare dni temu zakupilam zel aloesowy 99% do picia ale smarowac
        tez sie tym mozna, oczywiscie wczesniej obeznalam sie kto moze to pic a kto nie

ale jak Ty go stosujesz?????? mile widziany dokladny opis :))))))))

uwazam, ze dermatolodzy zawsze beda przeciwni albo beda sie wysmiewac z metod
        naturalnych, bo po prostu poleci im po kieszeniach :))))))))))))
    • Gość: pixi Re: trądzik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 10:23
      Stosowałam mnóstwo preparatów zalecanych przez dermatologów, m.in:Differin,
      Acnefug, Skinoren. Efektów zero. Od 10 dni smaruję sie samodzielnie sporządzona
      miksturą, zaczerpniętą ze strony www.parazyt.gower.pl/acneexpress2003.htm. Po
      tygodniu była duża poprawa, preparat świetnie na mnie działa (metoda I z
      antybiotykiem). Polecam!
      • Gość: Fleuve Re: trądzik IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.03, 11:31
        Serdeczne dzieki za wszystkie odpowiedzi. A totalnie zgadzam sie ze slowami, ze
        dermatolodzy odradzaja sposobow domowych, bo obawiaja sie, ze ubedzie mi z
        kieszonki. Jak to jest z tym aloesem? Gdzie mozna go kupic, ile kosztuje i jak
        sie go stosuje?
        • Gość: J. Re: trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 11:50
          ja kupilam po promocyjnej cenie 35 zł za litr zelu z aloesu ALOE VERA
          pochodzacego z Australii dokladnie i kuracje zaczne tak po miesiaczce, bo
          wyczytalam, ze nie mozna pic aloesu miedzy innymi podczas ciazy i menstruacji
          na butelce jest podane ze kuracja powinna trwac 14 dni 50-70ml (wewnetrznie) a
          na zewnatrz to chyba jak tonik stosowac

tez jestem ciekawa wynikow :))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka