Dodaj do ulubionych

ACCOS na trądzik!!!

04.10.03, 12:42
Przypadkowo dowiedziałam się, że moja mama (wiedząc, że jest to jakiś dla
mnie problem, mimo że zmiany mam już niewielkie) napisała e-maila z
zapytaniami do firmy Pharmena, która wypuściła na rynek nowy lek na trądzik.
Oto odpowiedź, którą otrzymała. Może komuś się przyda, zwł. z Łodzi, bo
podane są w e-mailu nazwiska dermatologów. Ja kupię go dopiero (wraz ze
specjalnym szamponem do włosów) w poniedziałek i mam tylko nadzieję, że nie
będzie on zbytnio wysuszał buźki..

"Witam ponownie, odpowiedzialam juz w poprzednim e-mailu na czesc Pani pytan.
Polecam stosowanie zelu ACCOS. Efekt terapeutyczny polegający na zmniejszeniu
stanu zapalnego skóry, zahamowaniu łojotoku oraz zmian grudkowo-krostkowych
zaobserwowano u większości pacjentów po 2 – 3 dniach stosowania. W
przypadkach nasilonych zmian trądzikowych obserwowano efekt terapeutyczny w
4 – 6 tygodniu codziennego stosowania. Szczegolnie warte podkreslenia jest
bezpieczenstwo preparatow opartych o chlorek 1-metylonikotynamidu - jako
substancja naturalna, pochodzneia witaminowego, fizjologicznie obecna w
naszym organizmie nie powoduje on efektow niepozadanych.
Polecilabym wizyte w łódzkiej Klinice Dermatologicznej na ul. Krzemienieckiej
5 i wizyte u p.prof A. Sysy-Jędrzejowskiej lub p. dr. Woźniackiej -
prowadziły one badania kliniczne preparatów zawierających chlorek 1-
metylonikotynamidu i napewno w odpowiedni sposob poprowadza terapie corki".

Obserwuj wątek
    • Gość: pixi Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.03, 20:47
      Kupuje się go w aptece?
      • Gość: justy Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 21:27
        tak, w aptekach. moze być z tym problem, bo to nowość, ale w wawie jest np. w
        galeri mokotów.
        mi osobiście podoba się średnio, bo z tego, co pamiętam, zawiera alkohol.
        • Gość: pixi Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 06:39
          Justy, myślisz, że będzie za bardzo wysuszał?
          • Gość: justy Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 18:55
            trudno przewidzieć; wiele zależy też od skóry. ale może wysuszac.
            • Gość: Ann Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 16:59
              Udało mi się go kupić. Wchłania się dobrze. Zawiera też wyciąg z alg, więc
              może nie będzie przesuszał cery. Zobaczymy
              • Gość: emi Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 18:36
                czy ktoś znalazł go w Krakowie albo w Katowicach? Wszędzie gdzie byłam tam
                aptekarki patrzyły na mnie z szeroko otwartymi oczami i rozkładały ręce -
                żadna o tym nie słyszała!!!
                • Gość: korka Re: ACCOS na trądzik!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 18:51
                  Używałyście już może szamponu tej firmy? Dermena się nazywa
                  • mijka Dermena 30.10.03, 21:49
                    Ja używam i jestem naprawdę zadowolona.. Włosy są mocniejsze (na grzebieniu nie
                    zostaje mi ani jeden włos - w wannie też) i mniej się przetłuszczają (ale to
                    zobaczyłam po dopiero 3 tyg. codziennego stosowania). Jeśli masz włosy
                    farbowane (ja balejaż blond), to nastaw się, że włosy mogą być trochę szorstkie
                    przy myciu, tak jak po zwykłym szamponie bez odżywki. Ja co 2-3 dzień jej
                    używam.. Szampon Dermena jest przezroczysty....
                • Gość: Gandi Re: ACCOS na trądzik!!! IP: 213.77.99.* 16.11.03, 12:49
                  Używam tego już ok 2 miesięcy ( a mam powody). Powiem tylko tyle ..mimo
                  zawartości alkoholu zupełnie nie podrażnia. Jest bardzo wydajny i działa
                  naprawde nieżle!!(w Kraku polecam apteke "Pod Jarzębinami" . Os Kazimierzowskie
                  ( NH )
    • Gość: Ewa Re: ACCOS na trądzik!!! IP: 80.51.255.* 30.10.03, 19:21
      A ile ten żel kosztuje?
      • Gość: mim Kosztuje 20 zł. IP: *.spray.net.pl 30.10.03, 22:00
        20 zł.
        • Gość: eressea accos IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.03, 22:35
          Dziewczyny :) czy zauwazyłyście pozytywne działanie tego żelu? Zastanawiam sie
          czy go kupić, ale nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto.
          • mijka Re: accos 01.11.03, 14:13
            nic nie wiem. Ja mam tylko szampon. Moja mama pytała się w aptece czy nie
            wiedzą czy ktoś ten żel kupował i go używał, ale nic. Cisza. Zacznie się pewnie
            dopiero wtedy jak zaczną przedstawiciele firmy jeździć i namawiać dermatologów,
            by właśnie go przepisywały...
            • Gość: kim Re: accos IP: *.spray.net.pl 01.11.03, 23:01
              Z tego co czytałam, w Przekroju był wywiad z profesorem, który "wymyślił" ten
              żel i szampon, to naganiacze jeździć nie będą, a żel świetnie się sprzedaje i
              jest bez recepty.
              Mam żel, zdobyty po trudach wielkich, trzy raz użyłam na razie i zobaczę co
              dalej. Rzeczywiście w składzie ma alkohol, ale z drugiej strony być może jest
              to odrobina potrzebna jako stabilizator. Nie ma żadnych konserwantów, środków
              szkodliwych itd. Są algi, więc powinno nie wysuszać skóry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka