kosmetykomanka 12.08.08, 14:39 Hej co myślicie o kosmetykach naturalnych?? O Dermokosmetykach i farmaceutykach ze stron internetowych?? mam zamiar zrobic zakupki w www.sklep.be-beauty.pl Co o tym myślicie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gory_szalenstwa Re: Kosmetyki naturalne 12.08.08, 15:18 Niektóre z tych kosmetyków mozna kupić w mydlarniach, osobiście jestem bardzo za takimi kosmetykami. Maja swietne zapachy, zwlaszcza peelingi. Świetne są te cukrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilijka Re: Kosmetyki naturalne 12.08.08, 15:57 można też poszukać w sieciówkach www.zdrowe-kosmetyki.pl/certyfikaty.php Odpowiedz Link Zgłoś
kosmetykomanka Re: Kosmetyki naturalne 12.08.08, 17:08 No wlasnie mi sie podobaja te kosmetyki z www.sklep.be-beauty.pl te kawiory i sole extra wyglądają, peelingi tez są nie złe. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Kosmetyki naturalne 12.08.08, 21:06 lilinatura.pl/ tutaj tez jest swietny sklep. czasami robie zkaupy.. wnim. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmetykomanka Re: Kosmetyki naturalne 13.08.08, 10:06 Fajna oprawa graficzna tego sklepu co podalas shameeka. Ale bardziej mi się podobają kosmetyki w www.sklep.be-beauty.pl tzn. ładnie wyglądają i przyciągają uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
lilinatura Re: Kosmetyki naturalne 13.08.08, 14:57 Witam! Bardzo dziękuję shameeka. Cieszy mnie, że klienci są zadowoleni ,i że kosmetyki naturalne są coraz bardziej doceniane. Nawiązując do tematu forum kosmetyki naturalne i dermokosmetyki to dwie różne sprawy :) tzn. niektóre kosmetyki naturalne są tylko naturalnymi z nazwy. Ja wybieram tylko takie, które nie mają konserwantów, składników pochodzących z przeróbki ropy naftowej, syntetycznych składników czy substancji zapachowych. Natomiast dermokosmetyki niewiele różnią się pod względem składu od tradycyjnych. Zwykle dużym atutem jest to, że nie posiadają substancji zapachowych. Nie twierdzę, że są złe, ale zwykle zawierają syntetyczne konserwanty i składniki pochodzące z przeróbki ropy naftowej, no i filtry mogą być chemiczne, a nie fizyczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kosmetykomanka Re: Kosmetyki naturalne 13.08.08, 14:09 A zazwyczaj gdzie kupujecie kosmetyki w drogeriach czy tez w sklepach internetowych?? Ja mam wlasnie daleko do dobrej drogerii i dobrze wyposazonej dlatego zastanawiam się nad zakupem z internetu;) Odpowiedz Link Zgłoś
klara810 Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 17:33 kosmetykomanko czym kierujesz sie przy wyborze kosmetyków naturalnych? bardzo ostatnio jestem zachwycona kosmetykami naturalnymi do ciała i twarzy. Natomiast szampony naturalne i inne kosmetyki do włosów dla mnie są kiepskie, tzn. pewnie są dobre, ale moje włoski jakos źle na nie reagują :) Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 17:40 Ja mysle, ze kosmetykomenka czy jak tam kieruje sie checia zareklamowania sklepu internetowego, a nie umie nawet wkleic aktywnego linku. Klikam kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 17:40 Ten sklep ma podstawową i niewybaczalną wadę - nie podaje składów INCI, bez tego nie wiadomo co za "natura" tam siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh7 Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 19:07 Nachalna troszkę ta reklama kosmetykomanki :). A kopalnią wiedzy o kosmetykach naturalnych jest forum "Naturalnie". forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26078 Odpowiedz Link Zgłoś
kolciag Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 19:16 ja polecam nuxe albo sanoflore, swietne kosmetyki !! Odpowiedz Link Zgłoś
klara810 Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 20:51 Właśnie też odwiedziłam stronę poleconą przez kosmetykomankę i też rzuciło mi się w oczy, że nie ma składu INCI (podejrzewam, że jest tam pełno konserwantów), a wizualnie to ta firma bardzo przypomina mi Organique. Sanoflore jakoś nie lubię. Skład OK, ale moja buzia źle znosi ich kosmetyki, ale nie mam pojęcia dlaczego. Ja lubię fridge (niestety drogi więc tylko raz kupiłam od nich krem). Lavera też jest spoko. A propos moich doświadczeń z kosmetykami naturalnymi to kiedyś zamówiłam w sklepie intrenetowym , który sprzedawał właśnie takie produkty (nie znałam się wtedy na składach) i okazało się, że ten krem niczym się nie różnił od tych "normalnych" :) Czasami można nas zrobić w balona. Teraz jestem ostrożniejsza. Nadal poszukuję sklepu, któremu mogłabym zaufać :) macie jakiś zaufany sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
kika2411 Re: Kosmetyki naturalne 27.08.08, 22:15 a moze cos wam przypadnie do gustu z tego sklepu www.naturalne-piekno.pl/ jeszcze tam nie zamawialam ale oferte maja ciekawa:)chyba sie skusze niebawem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
klara810 Re: Kosmetyki naturalne 28.08.08, 10:04 nawet spoko. tylko maja tam tez polprodukty. Z takich sklepow ecospa tez fajny. tylko ja wolalabym jakies gotowe kosmetyki. Sklep co podała kosmetykomanka może być, ale szukam czegoś innego. Ktoś wcześniej podał lilinatura.pl weszłam na ich strone. rzeczywiście ładna. ktos robił tam zakupy? czy slyszał ktos o kosmetykach "badger balm" czy cos takiego? z tego co wiem popularne za granicą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara810 Re: Kosmetyki naturalne 01.09.08, 14:41 zaryzykowałam i zrobiłam zakupy w lilinaturze. mam nadzieje, że szybko dojdzie paczka. Ostatnio gdzieś przeczytałam , że w kosmetykach patch & rub stosowany jest konserwant ukryty w składzie pod "parfum" dlatego, że oprócz właściwości konserwujących ma też właściwości "zapachowe". No ale to tak jak w innych kosmetykach naturalnych gdzie olejki eteryczne konserwują i dają zapach, prawda? Słyszeliście o firmie Organique? Właśnie zamówiłam ich maseczkę algową, a;e za dużo o tej firmie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
enderp Re: Kosmetyki naturalne 16.11.08, 01:01 wiekszosc gotowych "naturalnych kosmetykow" zawiera syntetyczne konserwanty. Odpowiedz Link Zgłoś
agava.juice Re: Kosmetyki naturalne 17.11.08, 12:23 To prawda, że dermokosmetyki to nie to samo co naturalne kosmetyki. Myślę, że i jedne i drugie mogą służyć alergikom pod warunkiem, że znają substancje, które ich uczulają. Jeśli jest to syntetyczny zapach to dermosketyki są idealne, ale jeśli alergenem są konserwanty to już kłopot, bo parabeny są właściwie w większosći kosmetyków i jest ich kilka rodzajów. Trzeba czytać uważnie skład. Ja znam firmę, która stosuje tylko naturalne konserwanty w formie olejków eterycznych i wyciągu z pestek grejpfruta. Nazywa się Fridge i produkuje w limitowanej ilości tzw. świeże kosmetyki, która mają twałość do 2,5 miesiące i skomponowane są na bazie naturalnych olei, wyciągów roślinnych i olejków eterycznych. Można je kupić w ich sklepie w Warszawie albo przez stronę internetową. Wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę Fridge i wyskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alinedebbie Re: Kosmetyki naturalne 23.06.16, 14:40 Ja polecam serdecznie naturalne kosmetyki prosto z Indii marki Patanjali. Nie wiem jak to możliwe, ale moja przesuszona na wiór skóra nareszcie została uratowana dzięki kremowi antyseptycznwmu _ BORO SAFE :) polecam każdemu kto ma problematyczną cere, a od patanjalego możecie kupić jeszcze oleje, odzywki do włosów, pasty i mydełka. Wszystko pachnie niesamowicie orientalnie i na prawde chyba każdego będzie stać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eco.fantazja Re: Kosmetyki naturalne 25.07.16, 11:08 Zapraszam do sklepu internetowego z naturalnymi kosmetykami: www.eco-fantazja.pl Produkty są naturalne, z jak najmniejszą zawartością chemii. Asortyment jest na bieżąco uzupełniany, są także dodawane nowe produkty. Wszystko pięknie, naturalnie pachnie, ma się wspaniałą skórę, odżywioną i gładką. Do tego obsługa jest bardzo miła, dostaje się szybkie odpowiedzi na zadane pytania i sprzedawane są kosmetyki ciekawych producentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
synnok Re: Kosmetyki naturalne 26.07.16, 13:56 teraz coraz więcej naturalnych kosmetyków na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
daicabautayto Re: Kosmetyki naturalne 01.08.16, 06:54 Naturalne kosmetyki myślę, że to jest dobre dla skóry każdego! milolex.com/dong-ho-nam/dong-ho-co Odpowiedz Link Zgłoś