Dodaj do ulubionych

Układanie włosów

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 09:57
Ostatnio obcięłam włosy na całkiem krótkie.Nie da się ich nawet nawinąć na
wałki.Wcieram w nie trochę pianki i podnoszę palcami.Zastanawiam się nad żelem
do układania włosów,ale nie mam pojęcia jaki wybrać i jak się go używa.może
któraś z was ma doświadczenie w tej sprawie.Poradźcie mi też inne ,dobre
preparaty do układania włosów.Będę wam bardzo wdzięczna za wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: Układanie włosów IP: *.acn.waw.pl 14.01.02, 14:04
      Z żeli do układania włosów bardzo polecam Welli Pearl Styler z profesjonalnej
      linii High Hair (do kupienia w salonach fryzjerskich). Wyciskasz porcję
      wilekości orzecha, rozcierasz i rozgrzewasz w dłoniach - po czym mierzwisz tym
      włosy albo wcierasz w wybrane pasemka. Dla moich cienkich i dość kiepsko
      znoszących ciężkie żele włosów jest wręcz znakomity. Wadą jest cena (nie wiem,
      ile teraz kosztuje, bo kupowałam jakiś rok temu, ale to wydatek rzędu 60 zł).

Z tańszych preparatów fajna jest też woda dyscyplinująca do włosów krótkich
      Fructis. Nie daje tak spektakularnego efektu co żel, ale zdecydowanie mniej
      obciąża włosy - i przy okazji bardzo ładnie, owocowo pachnie - jak wszystkie
      szampony Fructis.
      • Gość: Anka Re: Układanie włosów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 00:10
        To prawda! Ten żelik Welli to absolutna rewelacja! Mimo swojej ceny ( teraz
        kosztuje tak samo ) jest niesamowicie wydajny , nie skleja na amen palców i ma
        śliczny , subtelny zapach. Sprawdza się znakomicie , zarówno zimą jak i upalnym
        latem ( wypróbowany nawet w Grecji! ). Nie zastanawiaj się! Takie cuda nie
        zdarzają sie często , a ten przezroczysty uzdrawiacz włosa do takich z
        pewnością należy! Do dzieła!
        • mimoza Re: Układanie włosów 17.01.02, 07:36
          Hej !
          Ja mam też krótkie włosy i od jakiegoś czasu stosuję żel mocny w sprayu firmy
          Hegron. Nie wiem czy będzie Ci odpowiadał, ale dla mnie jest super. Włosy mocno
          usztywnia (to zależy ile się go napryska). Ja, po wysuszeniu i ułożeniu, albo i
          bez układania spryskuję włosy i mierzwię palcami. Fryzura bez względu na pogodę
          i inne warunki utrzymuje się cały dzień. Ale zaznaczam że włosy są sztywne, co
          nie każdy lubi. Można stosować na mokre włosy przed ułożeniem fryzury, ale ja
          nigdy nie próbowałam. Dzięki niemu mogę mieć upragniony "nieład" na głowie, bo
          moje cienkie włosy, nigdy nie chciąły sterczeć, tylko zawsze były oklapnięte.
          Ja kupuję ten żel w hipermarkecie Auchan za ok 13 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka