Dodaj do ulubionych

na pomoc długim włosom

23.10.03, 13:03
Mam problem i nie wiem do kogo mam się z nim zwrócić, abo otzymać pomocną
dłoń. Na szczęśice znalazłam tą stronę i mam nadzieję, że doczekam się
odpowiedzi... Mój problem polega na tym, że mam długie włosy - po pas, które
od 4 lat farbowałam. I teraz widzę tego skutki, ale nie umiem sobie dać z
nimi rady. Oczywiscie sposobem byłoby ściecie włosów, ale nie zrobię tego.
Moje włosy się łamią, a złamany włos się rozdwaja, więc nic nie daje mi
podcięcie końcówek, bo to zjawisko dopadło calą długośc włosów. Czy jest coś
co mogłabym zrobic, by je uratować od skalpela fryzjerskiego?? Proszę o
odpowiedź
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: na pomoc długim włosom 24.10.03, 21:17
      Witam.
      Ja też zniszczyłam swoje włosy zabiegami fryzjerskimi.Prosze się nie martwić bo
      jest sposób na odratowanie takich włosów, tylko...właśnie...potrzeba
      cierpliwości. Polecam zakupienie w sklepie zielarskim odzywki do włosów i skóry
      głowy (szszególnie chodzi mi o tonik)RADICAL naszej polskiej Firmy FARMONA.
      Radical jest serią do włosów zniszczonych, łamliwych oraz wypadających. Ja go
      stosuję (od sierpnia br)a moje włosy przestały się łamać i rozdwajać się.
      Polecam zakup (głownie sklepy zielarskie(apteki też) ale te drugie mają
      mniejszy asortyment wyrobów tej Firmy)i wypróbowanie całej serii Radical-coś
      wspaniałego!. Szampon Radical-ok 7,00 zł, w/w odzywka-tonik RADICAL ok.11-12 zł
      oraz serum bez spłukiwania do włosów zniszczonyh i osłabionych Radical ok. 10-
      11 zł. (są jeszcze ampułki ok.30zł ale to na porost włosów).
      Już po 4 tygodniach widać efekty!
      Pozdrawiam serdecznie
      Monika
    • oksana.zarewicz Re: na pomoc długim włosom 25.10.03, 23:06
      Witam,
      Jeżeli uważasz, że Twoje włosy są zniszczone częstymi zabiegami farbowania,
      musisz zdecydować się, aby przez dłuższy okres czasu nie poddawać je zabiegom,
      które mogłyby jeszcze bardziej uszkodzić ich strukturę. W tym okresie warto
      byłoby jednak nieco skrócić włosy u fryzjera, co odciążyłoby skórę głowy
      poprawiając w niej mikrokrążenie, a zaraz zmniejszyłoby ryzyko ich uszkodzenia
      np. podczas rozczesywania i poprawiłoby ich wygląd. Proszę naprawdę nie martwić
      się z powodu konieczności tego niezbędnego skrócenia, ponieważ po regeneracji
      można je zapuścić do pożądanej długości. Warto w tym okresie stosować środki
      pielęgnacyjne do włosów z serii tzw. regeneracyjnych do włosów zniszczonych,
      farbowanych. Ostrzegam jedynie aby nie przesadzić w ich stosowaniu. Wystarczy
      pamiętać o zasadach korzystania z kosmetyków pielęgnacyjnych do włosów:
      maseczka 1 raz na 2 tygodnie, balsam 1-2 razy w tygodniu, odżywka częściej, zaś
      ta do spłukiwania nawet po każdym myciu. Należy unikać także wszelkich
      manipulacji z włosami, które mogłyby je jeszcze bardziej uszkadzać (suszarka,
      prostowanie lub lokówka a nawet gwałtowne rozczesywanie, itd.). Można również
      sięgnąć po suplementację doustną np. Rewalid, Silica, preparaty ze skrzypem
      polnym lub podobne.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka