Dodaj do ulubionych

Opalenizna

IP: 5.5R* / *.club-internet.fr 24.10.03, 20:06
No matko jedyna !! Czytam prawie wszedzie, ze trzeba udawac , ze sie jest
opalona. Czy naprawde uwazacie, poza okresem kanikuly, ze sztuczna opalenizna
warunkuje atrakcyjnosc wygladu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mijka Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 20:19
      Mnie się wydaje, że człowiek lekko opalony wyglada znacznie lepiej niż blady.
      Ale jeżeli przesadza już z opalenizną i ma ona kolor pomarańczowy to wygląda
      raczej nieszczęśnie.
      • Gość: 5th Re: Opalenizna IP: 5.5R* / *.club-internet.fr 24.10.03, 20:36
        A mnie sie podobaja wlasnie zadbane, nieopalone twarze, z dobrze dobranym
        podkladem o kolorze pokrywajacym sie z naturalna karnacja. Reszte zalatwia
        blush.
        ale ... to jest tylko moje prywatne zdanie. Kazdy wie najlepiej w czym mu do
        twarzy ;)
        • Gość: lucre Re: Opalenizna IP: 62.89.73.* 24.10.03, 21:35
          Ja wyglądam z bladą twarzą i świetnie dobranym podkładem na zadbaną, a z
          minimalna opalenizną - na przede wszystkim wypoczętą. Dlatego producenci
          samoopalaczy nieco na mnie zarobią...
    • Gość: cinka bez najmniejszej watpliwosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 23:04
      zobacz jak opalenizna dodaje urody:
      www.kleine.sympatia.pl
      cinka - zlosliwiec
    • Gość: ania Re: Opalenizna IP: *.chello.pl 25.10.03, 09:56
      Gość portalu: Iza napisał(a):

> Dzieki!!!Ale chetnie bym sie z Toba zamienila.Naprawde.Wierz mi pupa jest 100
      > razy wazniejsza niz talia!!!Przynajmniej dla facetow

Kiedys zalozylam tu watek, jak sie ladnie opalic, bo mialam slub siostry i
      wystepowalam jakow swiadek. Troche dziewczyn mi odpisalo, dalo konstruktywne
      rady, ale inne wysmialy mnie, ze pedze za moda itp.
      Czas slubu siotry zblizal sie niemilosiernie, a ja wciaz odwlekalam pojscie na
      solarium. No i w rezultacie nie bylam tam ani razu;)! Mialam na sobie dluga
      suknie w kolorze biskupim z jednym ramiaczkiem, wiec troche bylo widac ciala.
      Na zdjeciach wypadlam bardzo dobrze. Moja jasna cera, swietnie kontrastowala z
      ciemnym rozem sukni i nie martwie sie tym, ze bylam nieopalona.

• Gość: 5th Re: Opalenizna IP: 5.5R* / *.club-internet.fr 25.10.03, 15:22

Cale szczescie, ze sie nie zdazylas sie opalic. Mam nadzieje, ze towarzystwo
        nie bylo zszokowane ;) twoja "nagoscia" :))
        Wiesz, ja w Polsce mieszkalam krotko i trudno jest mi sie wypowiadac na temat
        tamtejszych trendow. Z punktu widzenia wlasnego podworka moge ci powiedziec,
        ze panna mloda powinna wygladac przede wszystkim swiezo. Opalenizna, zwlaszcza
        nienaturalna odpada i jest uwazana za wulgarna.
        Ramiona i dekolt wystarczy (a nawet trzeba) przypudrowac; a wczesniej poddac
        kilku zabiegom typu gommage, modelage, masaz drenujacy itp. Wiecej pozytku i
        lepsze samopoczucie.
        pozd.

------------

:))) cinka:))) dawno sie tak nie ubawilam :)))
        -------

• Gość: kali Re: Opalenizna IP: 62.233.243.* 25.10.03, 16:07
          cinka to Ty? ja mam jasna karnacje i przyznam ze nie czuje sie z tym dobrze i
          uwazam, ze wygladalabym o wiele ladniej jakbym miala chociaz ieco ciemniejsza
          karnacje.. ale coz zrobic:( a ludzie sa strasznie nietolerancyjni! na kazdym
          kroku musza byc docinki ale jestes blada, corka mlynarza etc. a to nie jest
          mile, bo nie jestem taka z wlasnej woli, stosuje balsamy brazujace ale nadal
          jestem blada i pozostaje tez problem jak rozprowadzic bo na dloniach...hmmm
          efekty moga byc przerazajace:P a biale rece i w miare opalona twarz wygladaja
          smiesznie;) ciekawe kiedy minie moda na przesadna opalenizne, niekiedy jak
          iwdze takie osoby to mam jedno skojarzenie- sprzedawca ziemniakow na targu:D
          pozdrawiam
          • Gość: cinka Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 16:52
            podobam ci sie? ;)
            • Gość: kali Re: Opalenizna IP: 62.233.243.* 26.10.03, 09:24
              pytalam z ciekawosci poprostu:)
              • Gość: cinka Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 10:25
                oczywiscie ze nie ja.
                wrzucilam to zdjecie na przestroge paniom marzacym o pieknej zdrowej
                opaleniznie ;)
    • Gość: kali Re: Opalenizna IP: 62.233.243.* 25.10.03, 16:10
      aha i tak zauwazylam w telewizji, ze znane aktorki, piosenkarki coraz czesciej
      pokazywane sa wlasnie nie jako brazowe, lecz z jasna skora. moze to znak, ze
      moda mija...jak patrze na inne kobiety z jasna karnacja to podoba mi sie to u
      nich,ladnie wygladaja, ale jak patrze w lustro to yhhh no comment!
    • Gość: justa Re: Opalenizna IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 13:30
      wiesz, ja mam naturalny odcień skóry trupio biały. nie wygląda zachęcająco,
      wierz mi. owszem, mogę nałożyć podkład, puder itp. itd. ale czemu nie
      skorzystać z samoopalacza? to chyba na jedno wychodzi, i to kosmetyk, i to. no
      nie będzie problemu wieczorem po zmyciu makijażu :) chyba, że masz na mysli
      sztucznie wyglądającą opaleniznę, taka nie wygląda ładnie. ale naturalna, czemu
      nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka