dudeman 20.11.08, 15:43 Chciałabym coś zmienić w swoim wyglądzie i tak sobie myślę, że może bym zmieniła kolor włosów? Jestem naturalną bardzo jasną blondynką, czy jakbym pofarbowała włosy na czarno, to byłoby już przegięcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: Czarna blondynka 20.11.08, 16:51 z tego co obserwuje na ulicahc bardzo malo soob wyglada dobrze w czarnych wlosach wiec jak bym robila zmiany stopniowo zacznij od sredniego brazu.poza tym czarnego tak latwo sie nie pzobedziesz wtazie gdyby ci sie nie podobal Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Czarna blondynka 20.11.08, 18:06 Czarny, ale taki kruczoczarny nie jest zbyt twarzowy. Lepszy juz by byl ciemny braz, mocca. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramicha Re: Czarna blondynka 21.11.08, 10:16 Też jestem naturalną blondynką. Farbowałam, jeszcze na studiach włosy na czarno i uważam, że było mi w nich równie ładnie jak w naturalnych:), a że kobieta lubi zmiany więc zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina.x Re: Czarna blondynka 21.11.08, 19:10 Dita Von Teese jest naturalną blondynką, a w czarnych wygląda pięknie! Ale byłabym ostrożna, bo faktycznie czarny nie jest zbyt twarzowym kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Czarna blondynka 23.11.08, 23:43 tylko ze dita to caly koncept, a nie jedynie blondynka z pofarbownymi na blond wlosami. bez calej jej otoczki i osobowosci´, skonczywszy tylko na banalnym przefarbwaniu wlosow, nie bylaby ladniejsza czy ciekawsza niz przedtem. img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/03_01/ditavonteeseSPL_900x756.jpg i tez ona chyba nawet po fabowaniu nie ma kruczoczarnego, ale b. ciemny braz, ktory i ja bym polecala :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Czarna blondynka 24.11.08, 18:54 jak dla mnie ma absolutnie kruczoczarny, bez zadnych refleksow czy to braz, czy to granat/fiolet. taki kolor wymaga przede wszystkim idealnej skory, nie ttylko na twarzy ale i szyi, dekolcie, rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Czarna blondynka 24.11.08, 21:29 no fakt, chyba masz jednak racje z tym kolorem. ale w ogole dita piekna kobieta jest, posiada wlasnie bardzo regularne rysy i doskonala cere i chyba nawet farbujac wlosy na czerwono nie zaszkodzilaby tym sobie:) ja osobiscie na miejscu autorki waktku powostalabym jednak przy ciemnym brazie. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Czarna blondynka 22.11.08, 19:12 dudeman napisał: > pofarbowała włosy na czarno, to byłoby już przegięcie? Raczej tak. Jeżeli oprócz jasnych włosów masz jeszcze jasną karnację to może nie wyglądać zbyt twarzowo. Może na początek przymierz jakąś perukę, zobacz jak wyglądasz i wtedy podejmij decyzję. Poza tym lepiej takie zmiany przeprowadzać stopniowo, tzn zacznij od ciemnego blondu lub ewentualnie jasnego brązu. I pamiętaj, że często odcień, jaki jest na pudełku farby wychodzi ciemniejszy (np ciemny brąz - czarny)lepiej kupić jaśniejszy (zawsze łatwiej przyciemnić) lub wybrać się do fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Czarna blondynka 23.11.08, 16:54 Musiałabyś te włosy farbować co tydzień. Czarny z takimi jasnymi odrostami to totalna porażka Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Re: Czarna blondynka 23.11.08, 17:25 Przypominasz mnie sama, tylko ze ja mialam wtedy ze 13 lat, jasne wlosy, jasna cere i kazdy pytal, czy sie dobrze czuje bo wygladam anemicznie. Na szczescie mama nie pozwolila mi przefarbowac sie na czarno. Z uplywem czasu wlosy sciemnialy mi do sredniego blondu wiec chcac powrocic do dawnego koloru mecze sie robiac co 2-3 mies. pasemka. Taki kolor to skarb, nie znam przypadku by "czarna blondynka" wygladala lepiej w czarnym kolorze niz we wlasnym. A powrot do blondu z czarnego jest niemozliwy! Jesli chcesz cos zmienic wybierz sie do fryzjera na delikatne refleksy np. w kolorze miodowym, ale farbowanie na czarno-odradzam. Odrosty beda wygladaly jakbys byla siwa albo lysa. Odpowiedz Link Zgłoś
meetvirginia Re: Czarna blondynka 23.11.08, 22:45 Nie lubie takich drastycznych zmian, wiec odradzam ci tego pomyslu dudeman. Lepiej sobie podetnij wlosy, jesli potrzebujesz zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
basiacop Re: Czarna blondynka 28.11.08, 23:20 Hmmm... mogę się mylić, ale ludzie o jasnej karnacji nizbyt dobrze wyglądają w czarnych włosach. Z reguły takie włosy posiadają osoby o śniadej cerze, tak wymyśliła to natura. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 ja mam czarne 29.11.08, 01:15 ale ja mam idealna, zdrowa cere o fajnym kolorycie i czarny to dla mnie jedyny idealny kolor nie polecam osobom z zoltymi zebami, krostami czy zbyt bladym Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Nie farbuj! 30.11.08, 05:26 Masz kolor wlosow, o ktorym marza miliony kobiet ( w koncu blond to najczestszy kolor, na jaki kobiety farbuja wlosy). Z wiekiem prawdopodobnie sciemnieje. Ciesz sie nim, dopoki jest. Po co przykrywac innym kolorem ten naturalny, piekny i rzadki? Jest tyle innych rzeczy, ktore mozesz zmienic w swoim wygladzie (np. makijaz, stroj). Nie farbuj wlosow, jesli nie musisz. Pomysl tez jak bedziesz wygladala w czarnych wlosach z blond odrostami. Odpowiedz Link Zgłoś
ada-18 Re: Czarna blondynka 30.11.08, 14:42 Hej! Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że przefarbowanie jasnych włosów na ciemne sprawia, że później jak chce się wrócić do naturalnego koloru, to stają się one jeszcze jaśniejsze niż przed farbowaniem. Odwrotnie jest też z rozjaśnianiem. Ja, np. jestem blondynką. Postanowiłam jeszcze bardziej rozjaśnić włosy i teraz gdy chcę wrócić do naturalnego koloru, to jest on zupełnie inny niż przed farbowaniem. Moje włosy stały się ciemniejsze. Radziłabym się zastanowić. Według mnie najlepiej jest farbować włosy na kolor podobny do naturalnego. Nie widać wtedy za bardzo odrostów. Pozdrawiam (: Odpowiedz Link Zgłoś
martunia2302 nie farbowalabym 03.12.08, 23:20 jestes blondynka naturalna wiec zapewne masz jasna cere..i tu jest jeden minus do czarnych wlosow. a wypudrowana jak stara rura to chyba niechcesz wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: Czarna blondynka 04.12.08, 00:06 jeszcze do tego wszystkiego dorzuce że bardzo ważne jest jakie się ma rysy twarzy-jesli masz "posępny czerep" -poważny albo surowy wyraz twarzy, to w czarnch włosach bedziesz wygladać jeszcze gorzej. W czarnym dobrze jest kobietom o bardzo delikarnych niemal dziecięcych buziach i oliwkowej nieskazitelnej cerze Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Czarna blondynka 04.12.08, 00:34 > > W czarnym dobrze jest kobietom o bardzo delikarnych niemal > dziecięcych buziach i oliwkowej nieskazitelnej cerze nieprawda, ja nie mam dzieciecej buzi a jest mi dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
jo-ana77 Re: Czarna blondynka 04.12.08, 10:28 są kobiety które po zmianie z naturalnego blond na czarny /ciemny brąż wyglądają lepiej niz wczesniej jednak dużo zależy od odcienia cery, rysów twarzy itp. Trudno jest cos powiedzieć nie widząc Twojego zdjęcia. Może spróbuj pójść do jakiegoś sklepu z perukami i przymierz jakąś ciemna - będziesz miec chociaz ogólne wrażenienie jak możesz wyglądac po przefarbowaniu i czy Ci się to podoba, najlepiej idź tam z kimś kto może Ci doradzić. Sprawdzisz tez czy lepiej wygląsz w ciemnym brązie, czy czerni Odpowiedz Link Zgłoś