Dodaj do ulubionych

Sucha skóra na twarzy ?

IP: *.ofi.pl 29.10.03, 13:01
Dziewczyny może byście mi poleciły jakąś dobrą maseczkę aby natłuścić
skórę.Może jakiś tłusty krem ? Muszę zaznaczyć że jestem alergiczką i na
wiele produktów mam uczulenie więc dobrze by bylo gdyby to był produkt jak
najbardziej naturalny.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: marghot Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: 62.148.83.* 29.10.03, 13:24
      Też mam bardzo wrażliwą buźkę. I jeśli chodzi o mocne nawilżenie, to proponuję
      maseczkę Chińskie Zioła, Dax Cosmetics. Natomiast do natłuszczenia krem
      oliwkowy, Ziaja.
    • Gość: marghot Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: 62.148.83.* 29.10.03, 13:35
      Zapomniałam napisać o Vichy, Thermal s2. Serum mocno nawilżające SOS firmy
      Lierac.
      Też nei spowodowały podrażnień.
      • Gość: aneta Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:00
        Gość portalu: marghot napisał(a):

> Zapomniałam napisać o Vichy, Thermal s2. Serum mocno nawilżające SOS firmy
        > Lierac.
        > Też nei spowodowały podrażnień.

Tylko nie Thermal S2! Alergiczką nie jestem, skorę mam średnio wrażliwą, a ten
        krem powoduje u mnie potworne podrażnienia.

A.
    • ula_s Re: Sucha skóra na twarzy ? 29.10.03, 14:13
      Cold cream - Avene. Na Vichy S2 radze uwazac - zdarza sie, ze uczula no i to
      raczej nawilzajacy kosmetyk.
    • Gość: justy Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 15:34
      physiogel krem, nanobase, lipobase
      hydranorme
      cold cream avene
      wszystkie natłuszczają; najmniej physiogel
    • Gość: cinka Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 07:35
      krem bambino - na noc.
      probowalam innych kremow dla dzieci ale ten jest dla mnie niezastapiony. jedyny
      krem jaki moge nalozyc na twarz i nie miec wrazenia ze mi ja zzera. uzywam go
      od kilku ladnych lat.
    • mysi_pyszczek Re: Sucha skóra na twarzy ? 30.10.03, 08:23
      ja tez mam bardzo suchą skórę twarzy. wlasnie rozpoczął się tzw. sezon
      kaloryferowy wiec jest jeszcze gorzej. Kiedyś pani dermatolog zaproponowała mi
      użycie kremu LIPOBASE. krem dostepny jest w aptekach i 30 g kosztuje 12 zł.
      jest w tubce i bardzo dobrze się rozprowadza. jest to krem między innymi dla
      alergików, dzieci i niemowląt.
      • mysi_pyszczek Re: Sucha skóra na twarzy ? 30.10.03, 08:25
        za szybko mi się wysłało :) bo chciałam jeszcze napisać, ze ten krem to po
        prostu rewelacja i szczerze go polecam.
      • Gość: ina Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 15:18
        • Gość: ina Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 15:22
          o masz.. wcisnalema enter przypadkiem i poszlo puste..
          chcialam potwierdzic, ze lipobase to CUDO..
          mi wprawdze dermatolog zaproponowal go do rak, bo strasznie mi sie przesuszala
          skora, ale w ulotce jest, ze "może byc stosowany na twarz i nie ma dzialania
          komedogennego (nie powoduje powstawania zaskornikow)"..
          • lilian_ka Re: Sucha skóra na twarzy ? 30.10.03, 16:49
            Napiszcie proszę cos wiecej na temat tego kremu Lipobase, jakiej jest firmy? i
            czy jest to krem tłusty czy nawilżający? Tez mam zima bardzo suchą cerę i
            bardzo mnie zainteresował ten kremik (zwłaszcza, że jak piszecie nie jest
            komodogenny). z góry dziękuję :)
            • Gość: ina Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.03, 17:01
              firma: yamanouchi (ale jak powiesz w aptece 'lipobase' to beda wiedzieli o co
              chodzi:))
              cytuje ulotke:
              ZASTOSOWANIE
              - krem nawilzajacy i natluszczajacy do codziennej pielegnacji i ochrony suchej,
              podatnej na podraznienia skory
              - przywracanie wlasciwego uwodnienia i natluszczenia skory we wszystkich
              stanach prowadzacych do zaburzenia jej wlasciwosci ochronnych
              CECHY FIZJOLOGICZNE
              - nawilzajace i natluszczajace - zmniejsza suchosc i zluszczanie naskorka,
              redukujac w ten sposob narazenie na szkodliwe działanie czynnikow zewnetrznych
              - jest dobrze znoszony, nie zawiera subst. zapachowych, a dzieki swemu skladowi
              ogranicza do minium mozliwosc wystapienia reakcji uczuleniowych
              CECHY KOSMETYCZNE
              - przyjemny w stosowaniu, latwo sie rozsmarowuje, zmywalny woda, nie brudzi
              ubrania.

ufffff.. :)
              • Gość: ina Re: Sucha skóra na twarzy ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.03, 17:04
                plus oczywiscie to, co napisalam wczesniej o zaskornikach..
                :)
                • lilian_ka Re: Sucha skóra na twarzy ? 30.10.03, 18:51
                  Bardzo dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka