Dodaj do ulubionych

Ranking perfurm wszechczasów

IP: 62.148.95.* 30.10.03, 10:56
Taki dziś smętny dzień.. Proponuję zatem ranking perfum wszechczasów -
podajcie wyłącznie po JEDNYM ,JEDYNYM zapachu który sprawdza się zawsze, od
lat jest " na czasie " i bez tego jedynego nie możecie żyć.
Pamiętajcie - musicie wybrać Wasz zapach życia.
Zaczynam - dla mnie to Dune Diora.
Próbuję tysiące innych ale bez tego zapachu nie byłoby mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ak Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.gromada.pl 30.10.03, 11:15
      zgadzam się z Tobą
      dla mnie Dune to tez zapach wszechczasów ,poza tym niezwykle miło mi sie kojarzy
      pozdrawiam
    • julia.julia Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 11:19
      Dla mnie zawsze i nieustająco- Angel. Często go zdradzam z innymi, ale i tak
      zawsze do niego wracam ;-)
    • Gość: S. Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.widzew.net / *.widzew.net 30.10.03, 11:21
      Tylko jeden?, no chociaz dwa :) Na dzień dzisiejszy to Kenzo Jungle Elephant i
      moje pierwsze "poważne" perfumy Dolce Vita Diora(nigdy mi się nie znudzą)
      Pozdrawiam :)
      • Gość: Goś Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: 217.11.136.* 30.10.03, 11:24
        Dla mnie Emporio Armaniego, zlote. Uwielbiam go to za malo powiedziane :)) To
        po prostu JA zamknieta w buteleczce ;)
    • dziuunia Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 11:35
      Kenzo Jungle Elephant.Bez komentarza;)
      POZDR
    • ad_s Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 11:38
      ROMA, Laura Biagiotti
      • anussska Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 11:55
        Davidoff COOL WATER mmm:)))
        • Gość: marghot Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: 62.148.83.* 30.10.03, 11:58
          L'eau par Kenzo
    • Gość: Aga* Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:30
      Zawsze mi poprawiają humor i są nieustająco doskonałe SAMSARA Guerlaina
      • Gość: Ja Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: 62.148.95.* 30.10.03, 12:38
        Agua Allegoria Guerlaina
    • luloo1 Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 13:19
      "Allure" i "Le Feau light" Miyake. Ktoś powiedział, że nadoskonalsze cacka
      perfumiarskie pochodza z lat 90-tych. Potem juz wielka dziura.
      • sorbet Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 18:34
        > "Allure" i "Le Feau light" Miyake. Ktoś powiedział, że nadoskonalsze cacka
        > perfumiarskie pochodza z lat 90-tych. Potem juz wielka dziura.

Czyzby polska wersja Absolutely Fabulous z obsesja lat 90 tych? :-)

Moim zdaniem szykuje sie "wielka rewolucja" :-) Ludzie, zmeczeni
        zapachami "tasmowymi" i pompatycznymi reklamami wielkich firm zwroca sie do
        mniej znanych, a bardziej tworczych domow perfumiarskich. Dodatkowo Internet
        przyczyni sie do ich ekspansji poprzez mozliwosci zakupu online. Mam nadzieje,
        ze "nawet" w Polsce :-) bedzie mozna poczuc na ulicy (no i kupic) Annick
        Goutal, L'Artisan Parfumeur, Frederic Malle i licze na to, ze takze Comme des
        Garcons.

Pozdr.
    • miriam_73 Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 13:35
      Nieustająco i nieuleczalnie: No 5 Chanel.
    • Gość: lahliq Dune Dior IP: 81.210.121.* 30.10.03, 13:51
      Dobre 10 lat są ze mną i zawsze muszę miec ich flakonik w pobliżu. Drażni mnie
      gdy wyczuje na kimś innym. ;)
      Poza tym jest to jeden z niewielu zapachów rozpoznawanych przeze mnie, jest tak
      charakterystyczny. Obecnie jest mnóstwo ładnych, ale można je pogrupować,
      pachną bardzo, bardzo podobnie. Na początku roku zaskoczył mnie np. zapach
      Ibiza Happy, który dla mnie pachnie identycznie jak tania woda poziomkowa z
      O'rsay - kiedyś takie mieli. takim bardzo charakterystycznym był tez dla mnie
      różowy Joop męski. Teraz gdy wącham męski zapachy by coś wybrać, to mam
      wrażenie, że są niemal identyczne.
    • elve Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 14:45
      kenzo jungle slonik. jednak :)
    • Gość: serena Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.4web.pl 30.10.03, 15:07
      TRESOR Lancome
    • imoe Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 19:18
      jest to w miare nowy zapach ale zakochalam sie w nim od pierwszego wejzenia
      jesli mozna tak powiedziec :) Glamourous Ralph Lauren poporstu mnie zniewala
      jest taki cieply i zmyslowy...
    • ptasia Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 19:36
      Gio Armaniego.
    • jammie-lee Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 19:45
      szkoda że tylko jeden zapach.......dla mnie tylko "Poeme" Lancome oraz "Qui"
      również Lancome......ubóstwiam je za subtelną, kobiecą woń....poza tym
      uzależniają.....zawsze tylko one...
    • melpo Re: Ranking perfurm wszechczasów 30.10.03, 19:45
      Angel
      • Gość: sloggi Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 19:54
        ETERNITY CK
    • Gość: Pauli Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.chello.pl 30.10.03, 20:53
      Obsession -C.Kleina -od wielu lat moje ukochane i jedyne; no nie jedyne:)); aha
      ewentualnie Davidoff, ale nie CoolWater (zupelnie mi nie lezy) tylko GoodLife
      Pzdr
    • Gość: anilla Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.03, 23:33
      Eternity i Truth CK
    • julsza Laura 31.10.03, 09:51
      to Laura, Laury Biagotti. Potem Boss dla kobiet, ten sprzed kilku lat (czy
      mozna go nazwac klasycznym?)
      • krajka Re: Laura 31.10.03, 10:08
        Romance Laurena the best z lżejszych, z cięższych to Calandre Rabane, z
        najcięższych(na superokazyjne wieczory) tylko Opium YSL!!!:-))
        • anussska Re: Laura 31.10.03, 10:21
          sory, ale niech sie tu teraz pokarze debil ktory powiedzial ze wszystkie
          kobiety pachna tym samym!!!
          • Gość: Ko Re: Laura IP: 62.148.95.* 31.10.03, 10:52
            Teraz Happy Heart Clinique .
            Mój no 1 -In love again YSL już niestety nie istnieje..Niewyobrażalna szkoda
            • elve In love again! :) 31.10.03, 11:54
              a jest na allegro! :)
              • imoe Re: In love again! :) 31.10.03, 17:16
                in love again jest na allegro? ale to byla wersja limitowana ktora bardzo
                dawno temu byla na rynku. cos mi sie nie wydaje zeby to oryginal byl...
                • coralin Re: In love again! :) 31.10.03, 17:37
                  53 zł za 100 ml przy świadomosci sprzedawcy że jest to unikat za którym tęskni
                  spora grupa kobiet. Oryginał? Wydaje się to niewiarygodne. Te 100 ml sprzedałby
                  spokojnie za wielokrotność tej ceny. Na aukcjach zagranicznych cena za tę wodę
                  dochodziła do horrendalnych kwot. A ja proponuję szukać nowych perfum , bo
                  pojawiają sie motywy znane z In Love Again . Niuanse tego zapachu zawiera Un
                  Jardin en Mediterranee i Enjoy w początkowych nutach i podobno Hip Jeana Patou
                  ( tego nie wąchałam, nie znam)
                  • imoe Re: In love again! :) 31.10.03, 17:55
                    o dzieki za wskazanie perfum ktore maja podobne motywy do in love again. tez
                    je bardzo lubie, moja mama ma jeszcze ich odrobinke i co jakis czas je sobie
                    wacham :) sliczny zapach.
                  • elve Re: In love again! :) 31.10.03, 20:02
                    53 zł ta woda ma NA RAZIE. Mysle, ze cena osiagnie duzo wyzszy pułap -
                    zobaczymy za pare dni. Mysle ze to czteroletni oryginał :).
                  • Gość: FA Re: CORALIN - In love again! -Błagam więcej !!! IP: 62.148.95.* 03.11.03, 10:37
                    Coralin, błagam napisz więcej o tych zapachach podobnych do In love again. Kto
                    je produkuje ?!!! Jutro lecę do Holandii i będę szukać ale muszę wiedzieć czego.
                    HELP !
                  • sorbet Again - In love again! 17.11.03, 12:52
                    YSL re-lansuje In love again w 2004 (marzec-grudzien) w nowym opakowaniu, m.in.
                    duo-pack 2x100ml.

zob.
                    www.moodiereport.com/blank.php?nextpage=mr_rep1.php&category_id=Fragrances&tn=document&id=2222
                    • elve Re: Again - In love again! 17.11.03, 14:03
                      a widziałyscie po ile poszedł na allegro? 167,5! :)
                      wklejam artykuł, bo mi link nie działał.

FRAGRANCES & COSMETICS: YSL falls In Love Again

10 November 2003; Source: ©The Moodie Report
                      By Rebecca Mann
                      Email Print
                      FRANCE. Yves Saint Laurent (YSL) Beauté is poised to re-introduce its limited
                      edition In Love Again fragrance, created in 1998 to commemorate designer Yves
                      Saint Laurent’s forty years in the fashion business. This time around, it will
                      celebrate the 40th-year anniversary of the company’s first fragrance launch, Y.

The 2004 version, which will be available from March to December, will feature
                      the same juice as the original, but presented in revamped packaging. Unlike the
                      original In Love Again fragrance, however, it will not be complemented by a
                      limited edition make-up collection.

The first In Love Again line far exceeded forecasts, and succeeded in
                      attracting new, younger consumers to the brand, in addition to shoring up sales
                      of the company’s classic fragrance portfolio.

YSL has created a 2 x 100ml duo pack specifically for travel retail, which will
                      retail at about €69.

In addition, a new women’s fragrance from YSL will be introduced in the second
                      half of next year.

Within make-up, YSL has created a new Colour Expert initiative for travel
                      retail. About 17 sales assistants in Europe have been selected for special make-
                      up artist training, in a bid to enhance and improve the company’s customer
                      service. The staff, who are easily recognisable thanks to special badges
                      and ‘tool belts’, will offer complimentary make-overs and advice to travellers.
                      YSL plans to extend the scheme to Asia and the Americas.

nie moge się doczekać, bardzo jestem ciekawa, jak ten uwielbiany rzez wielu
                      zapach pachnie :)
                      • Gość: FA Re: Again - In love again! IP: 62.148.95.* 21.11.03, 16:47
                        Dziewczyny, dzięki za tę wiadomość !!! Szaleję z radości ! Marzyłam,ze może
                        jakimś cudem YSL załapie,że nie można rezygnować z takiego hitu. Nie szkodzi,ze
                        to znowu sezonowe.. Zrobię duży zapas. I jak tu nie wierzyć w cuda...Dzięki
                        stokrotne za dobre wieść.
    • Gość: karmel-ek Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: 213.17.227.* 31.10.03, 12:01
      Hypnotic Poison
    • brita5 Re: Ranking perfurm wszechczasów 31.10.03, 12:15
      Stanowczo ALLURE, woda toaletowa zawsze w torebce oraz perfumy w domu!!!
      • Gość: Kasia Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 13:05
        ach, były takie wspaniałe romantyczne perfumy "Forever and ever" Dior, były
        ponieważ była to seria limitowana na Walentynki 2002, Dior co rok ma taka
        limitowana serie, lecz w 2003 juz nie był on taki piekny:(( zobaczymy teraz
        jaki bedzie walentynkowy perfum Diora..Ach,ten zapach był cudny, mam jeszcze
        flakoniki i dla poprawienia humory od czasu do czasu otwieram go:) Teraz uzywam
        Chanel Chance, czuje sie naprawdę kobieco gdy jest na mnie;)
    • fionna Re: Ranking perfurm wszechczasów 31.10.03, 16:32
      Angel
      • mag26nov Re: Ranking perfurm wszechczasów 31.10.03, 17:52
        ONE CK- juz od kilku lat i jeszcze mi sie nie znudzil:))
    • julietta6 Re: Ranking perfurm wszechczasów 31.10.03, 18:06
      Dla mnie najpiękniejszym i tym jedynym zapachem jest Poeme Lancomu
      • Gość: łódź Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.Astral.Lodz.PL 31.10.03, 21:47
        Angel Innocent
        • Gość: Gosia Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: 82.150.72.* 01.11.03, 09:45
          Champs Elysees
      • Gość: GiGi Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.eltur.com.pl 02.12.03, 10:23
        Podzielam - tylko POEME
    • Gość: aps Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 15:45
      deep red hugo bossa
    • Gość: loosia Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.crowley.pl 01.11.03, 16:11
      5th Avenue Elizabeth Arden. Jak nie mam pomysłu na nowy zapach, zawsze do niej
      wracam. Mój faworyt, niezależnie od pory roku.
      • Gość: Agnmar Re: Ranking perfurm wszechczasów IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 17:27
        Szkoda, że tylko jeden. W takim razie podam taki, do którego zawsze wracam:
        Sunflowers (Elizabeth Arden) - dla mnie to esencja nie tylko słonca i lata, ale
        po prostu młodosci i radosci zycia, zawsze wprawiają mnie w dobry nastrój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka