Dodaj do ulubionych

Niemiecki Rossmann

05.12.08, 11:21
Mam pytanie do tych z Was, które zaopatrują się w kosmetyki w
niemieckich Rossmannach. Ostatnio odwiedziłam ich stronę internetową
i znalazłam wiele kosmetyków, których nie znam lub sa niedostepne w
polskich Rossmannach.
Które z nich wypróbowałyście? Co o nich sądzicie i które polecacie?
Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • magdaszcze2 Re: Niemiecki Rossmann 05.12.08, 11:57
      witam.dosyc czesto robie zakupy w rossmanie-kupuje tam nawet takie balsamy jakie
      sa i u nas ale sa o wiele tansze i wydaje mi sie ze lepsze np.teraz niedawno byl
      balsam Garniera 400ml za 2.29 e to na nasze niecale 10 zl Neutrogena 300ml 3e a
      poza tym kupuje tam oczywiscie jak jest tylko promocja tabletki do zmywarki i
      inne rzeczy.zakupilam np.szczoteczke elektryczna Oral b za 22.99 przeceniona z
      45e.pozdrawiam
    • wiki-w Re: Niemiecki Rossmann 05.12.08, 14:23
      Rossmann - to jeden z moich ulubionych sklepow w Niemczech. Ciagle super
      promocje. Niestety mieszkam w tej chwili w miejscu z ktorego mam b. daleko do
      Rossmanna. Biegam wiec do Müllera - tez tyle promocji co w Rossmannie, tylko
      znacznie wiekszy asotryment (+firmy z wyzszych polek).
    • wiki-w Re: Niemiecki Rossmann 05.12.08, 14:26
      Sorry,- Müller - to tak, gdybys chciala wrzucic w wyszukiwarke.
    • jagoda_pl Re: Niemiecki Rossmann 05.12.08, 15:45
      Interesują Cie tylko produkty rossmannowe (Isana, Rival de Loop etc.) czy w ogóle niemieckie kosmetyki?

Jesli chodzi o te ich private labels to ciekawa jest linia wzorowana na The Body Shop czyli żele pod prysznic, peelingi etc. o "smakowitych" zapachach, Alterra (kosmetyki naturalne - jeszcze nie używałam, ale za tydzień będę miała ich olejek do ciała to się przekonam czy warto;)) i plasterki na zaskórniki Rival de Loop (jak te Nivea, które zniknęły z naszego rynku, tylko tańsze).

Z tego co kojarzę są jeszcze szampony podkreślające kolor włosów Accent, ale ich nie używałam.

Nie polecam balsamów Isana - miałam kilka i się fatalnie rozprowadzały, a ten z linii Sinnliche Momente czy jakoś tak nic nie nawilża (choć pachnie obłędnie) i linii dla nastolatków Synergen.

Poza tym w niem. Rossmannie (jak zresztą w wielu drogeriach w Niemczeh) jest możliwość kupienia miniatur, czego mi akurat w Polsce bardzo brakuje...

Jakbyś miała więcej pytań to uderzaj:)!
      • cola2008 Re: Niemiecki Rossmann 05.12.08, 20:17
        dokladnie w niem rossmanie czy budnikowskim mozna kupic rozne miniaturki
        kosmetykow-jaki wybor! U nas to porazka:( W budni tez sa czesto fajne promocje
        ale nie wiem czy sa ichniejsze kosmetyki
        Pozdrawiam!
        • cezary.malgorzata Re: Niemiecki Rossmann 05.12.08, 22:16
          Alterra, Babydream z Rossmanna
          Alverde z DM
          w 100% polecam :-)
    • ryfkaa Re: Niemiecki Rossmann 06.12.08, 00:18
      Rossmann jest "najsłabszą" drogerią w Niemczech.Lepszy jest Müller i DM.
      • gibisia Re: Niemiecki Rossmann 07.12.08, 00:09
        Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
        Na stronie Rossmanna znalazłam takie kosmetyki, jak: AOK, Alterra,
        Diadermine, Florella, Murnauers, Schaebens.
        Nic mi te nazwy nie mówią, stąd moje pytanie.
        • ryfkaa Re: Niemiecki Rossmann 07.12.08, 01:47
          Generalnie jest tak ze wszystkie kosmetyki wymienionych firm są na przyzwoitym
          poziomie.Nie ma bubli.Takie jest moje zdanie.I nie tylko są dostępne w drogerii
          Rossman.Takze inne je rozprowadzają( w Niemczech)Firma Schaebens jest firmą
          studium farmaceutycznym ,robi świetne przeparaty ziołowe m inn na
          cellulit,odchudzanie.Aok to kremy,Alterra też.Ostatbio na Pd Niemiec nie
          spotykam Alterry,ich kosmetyki bardzo sobie chwaliłam.Diadermine to odpowiednik
          naszej Nivea.Raczej niższa półka.Florreli i Murnauers nie znam.
          • femmer Re: Niemiecki Rossmann 07.12.08, 10:53
            Rossmann w DE ma niezle przeceny. Ale wole Müller.
        • jagoda_pl Re: Niemiecki Rossmann 07.12.08, 16:24
          AOK to bardzo fajne kosmetyki! Polecam serię dla cery z niedoskonałościami po 20 roku życia!

Florella? A nie Florena? Florena to enerdowska Nivea. Nawet jest odpowiednik kremu Nivea w metalowym opakowaniu!
          de.wikipedia.org/wiki/Florena
          Miałam krem aloesowy będący odpowiednikiem Nivea Soft i uważam, że jednak Nivea jest lepszy.

Murnauers i Schaebens robią świetne kosmetyki na bazie soli z M. Martwego - bardzo polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka