11.01.09, 23:12
W jaki sposób pielęgnujecie stopy? Ja smaruję je codziennie (a nawet dwa razy dziennie) kremem, ale ciągle są w kiepskim stanie, mają zrogowacenia, same w sobie nie są za łądne i chciałabym, żeby były chociaż wypielęgnowane.. :)
Poświęcacie w ogóle dużo uwagi stopom? Jakim zabiegom je poddajecie/jakimi środkami traktujecie?
Obserwuj wątek
    • gory_szalenstwa Re: stopy 11.01.09, 23:37
      Generalnie raz w miesiącu chodzę do kosmetyczki na jakiś zabieg na stopy, a to
      na parafinę, na masaż stóp, na odprężający zabieg, na pedicure. Peeling stóp
      robię średnio co trzeci dzień, podczas prysznica. Po kąpieli wmasowuje w stopy
      olejek do masażu z figą i orzechem laskowym. Bardziej dbam o stopy same w sobie,
      niż o paznokcie u stóp.
    • kolciag Re: stopy 12.01.09, 11:26
      to może zmień krem na inny, moja mama miała stopy w fatalnym stanie i scholl na
      popękane pięty zadziałał rewelacyjnie, po tygodni (smarowała tylko wieczorem)
      pięty były gładziutkie i mięciutkie

wiem że są też inne dobre kremy, ale ja tutaj nie pomogę bo sama mało czasu
      poświęcam moim biednym stopom :( regularnie używam pumeksu i regularnie go też
      wymieniam żeby bakterie w nim za bardzo nie buszowały :P ale jeżeli chodzi o
      smarowanie to już nie za bardzo

o pazurki u stóp dbam, ale o same stopy to średnio... zawsze zostawiam je na
      koniec i kończy się na tym że już czasu na nie nie mam
    • jagoda_pl Re: stopy 12.01.09, 13:28
      Krem przynajmniej 2x dziennie - lubię tłuste mazie, więc polecam
      Neutrogenę, choć często używam najzwyklejszego kremu Nivea.

Regularny peeling (bywa, że po prostu zwykły do ciałą, ale moim
      ostatnim odkryciem jest peeling chemiczno-mechaniczny Propodia) i
      tylko czasem tarka, ale ja nie mam wielkich problemów ze
      zrogowaceniami.

Lubię też pójść raz na jakiś czas na pedicure do gabinetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka