Dodaj do ulubionych

depilacja woskiem na goraco

02.12.03, 11:36
ostatnio kupilam sobie wlasnie takie cos, ale niestety po rozgrzaniu wosk byl
lepki i nie zsychal sie, dlaczego? za malo byl rozgrzany? za mocno?
powiedzcie jak same stosujecie wosk na goraco i czy wszystko jest ok, co ja
robie zle?
Obserwuj wątek
    • k.j Re: depilacja woskiem na goraco 03.12.03, 10:34
      podciagam watek..
      • iga30 Re: depilacja woskiem na goraco 03.12.03, 14:54
        Ja do tej pory kupowałam wosk w plasikowym okrągłym pudełeczku firmy veet i
        byłam z niego bardzo zadowolona , ale od pewnego czasu nie mogę go nigdzie
        dostac:( wszędzie jest tylko wosk tej samej firmy , ale w innym opakowaniu z
        aplikatorem. Kupiłam , ale to już nie jest ten sam wosk , na moje włoski
        zupełnie nie działa i oddałam do sklepu , o dziwo przyjęli. Podobno panie z
        mocnym i ciemnym owłosnieniem takim jak moje własnie sie na niego skarżą. Moze
        znajdzdie się tu ktoś kto poleci jakis inny dobry wosk?
        • leyla3 do k.j 03.12.03, 18:35
          Gdzie kobieto znalazłas wosk na goraco? blagam powiedz mi zaraz, ja tez jak
          poprzedniczka uzywalam tego w sloiczku veet ale go wycofali ze sprzedazy.
          Prosze powiedz mi jaki to wosk i gdzie go kupilas?Pozdrawiam:)
          • k.j Re: do k.j 04.12.03, 09:48
            w drogerii (dokladnie w kepnie, bo z tych okolic jestem), slyszalam dobre
            opinie o tej formie depilacji i chcialam sprobowac, no ale cosik mi nie wyszlo:
            (
            firmy nie pamietam, ale postaram sie jutro podac
        • Gość: Nuria Re: depilacja woskiem na goraco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 09:09
          No, właśnie. Ten Veet w ogrągłym pudełeczku był świetny, a ten z aplikatorem
          to wyjątkowo rzadkie g... Nie dość, że kiepsko usuwa włoski, to jeszcze
          zrobiłam sobie przez niego potężne sińce i wybroczyny na nodze. (na jednej,
          drugiej już nie odważyłam się nawet zacząć depilować). Nie chciały zniknąć
          przez dobre trzy tygodnie. Ostrzegam przed woskiem z aplikatorem! Nie kupujcie
          go, można sobie zrobić krzywdę.
          • k.j Re: depilacja woskiem na goraco 04.12.03, 09:51
            cos mi sie wydaje ze to wlasnie mam.. no i nie polecam
    • Gość: epjasa Re: depilacja woskiem na goraco IP: 195.116.222.* 04.12.03, 12:14
      Służę radą wszystkim potrzebującym: wosk w puszkach, do aplikowania na gorąco można kupić na Koszykowej, mniej więcej na przeciwko hali Koszyki, w sklepie z art. dla fryzjerów. Jest to wosk do profesjonalnego stosowania w gabinetach, a to chyba ze względu na pojemność. Ja kupuję duże puszki (35 zł puszka), ale są też mniejsze, tzn. 400 ml. Nazwy firmy nie pamiętam, ale to chyba i tak nikomu nic by nie powiedziało. Wosk występuje w różnych wersjach: miodowy, różany, itp.
    • agnjeha Re: depilacja woskiem na goraco 04.12.03, 16:41
      kurcze, dziewczyna, ja was podziwiam, że się tym bawicie - ja użyłam wosku w
      domu tylko jednen raz i tak się zraziłam, że nigdy więcej. teraz już robię to
      tylko u kosmetyczki.
      • leyla3 Re: depilacja woskiem na goraco 04.12.03, 21:53
        Czy ta Koszykowa to nie jest przypadkeim w Warszawie? A ja jestem z Krakowa...
        • Gość: nina Re: depilacja woskiem na goraco IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.12.03, 02:16
          A ja kupuje wosk w tubce na zimno Sally Hansen i jest najlepszy...ale nie stosuje go na zimno.
          Wstawiam tube do wysokiej szklanki z wrzatkiem i po paru minutach stosuje.. odrywa bardzo
          dobrze, i co najwazniejsze nie zostaje na skorze, jak to bylo z wszystkimi woskami, ktore mialy
          byc do stosowania na cieplo. Trzeba tylko pamietac zeby wosk mial plynna konsystencje i
          nakladac go bardzo, bardzo cieniutko, co nie jest trudno jak potrzyma sie ta tube we wrzatku.
          no i duzo talku na skore przed nalozeniem wosku.
          • k.j Re: depilacja woskiem na goraco 05.12.03, 08:33
            mozesz podac firme? albo opisz troche opakowanie, aby bylo latwiej znalezc
            • Gość: nina Re: depilacja woskiem na goraco IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.12.03, 18:55
              firma: Sally Hansen
              wosk w tubce na zimno..na opakowaniu jest napisane,ze jest gotowy do uzycia.. nie pamietam
              dokladnie jak to sie nazywa, bo wyrzucilam opakowanie, a jak go kupuje, to szukam po tubce :)
              i napisie, ze jest do stosowania na zimno.. ale nie sa to plastry tylko tubka, z ktorej sie wyciska
              na szpatulke, dolaczona do tego opakowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka