iwonagos 05.05.09, 11:37 Wczoraj zrobiłam. Mam pytanie: 1. do czego w składzie lecytyna? bo jakaś dziwna jest i takie "krupy" się porobiły. tzn jakie jest jej działanie? 2. czy można cały czas używać tego serum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: serum z wit.c domowej roboty 13.06.09, 21:46 iwonagos napisała: > Wczoraj zrobiłam. > Mam pytanie: 1. do czego w składzie lecytyna? bo jakaś dziwna jest i takie "kru > py" się porobiły. tzn jakie jest jej działanie? > 2. czy można cały czas używać tego serum? Ad. 1. Lecytyna sama w sobie ułatwia przenikanie środków aktywnych. Poza tym to świetny emulgator (poprawia konsystencje i stabilność emulsji). Poza tym jest środkiem odżywczym. Pozostawia skore gładka i miękka, lekko ja napina. Wchłania się stosunkowo szybko, po aplikacji emulsji zawierających lecytynę skóra może wydawać się lepka, ale to uczucie dość szybko znika (im więcej lecytyny tym mocniej i dłużej się lepi). Nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju cery. Ad. 2. Można. Odpowiedz Link Zgłoś
klawyedi Re: serum z wit.c domowej roboty 18.08.09, 20:39 Odkąd dostałam uczulenia po takiej "samoróbce" używam już tylko sprawdzonego produktu www.phytoniabellclinic.com/products/pf25re . Moja skóra toleruje tę emulsję doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś