Dodaj do ulubionych

clairial svr?

07.05.09, 00:16
mam pytanie czy kremem clairial moge smarowac calą twarz, bo na twarzy mam
przebarwienia miejscami ale ciezko sie smarowac kilkoma kremami czyli pod oczy
inny , na plamy inny i na reszte twarzy inny. I czy ten krem moge stosowac co
noc przez jakis czas a na dzien filtr 50. I jeszcze jedno czy te kremy z
filtrami 50 nie zatykaja porow czy skora oddycha bo one takie ciezkie. Czy nie
zaszkodza mojej twarzy przez stosowanie cale lato? Dzieki

Obserwuj wątek
    • gory_szalenstwa Re: clairial svr? 07.05.09, 21:32
      Możesz używać tylko tego preparatu, z racji tego, że to kuracja kwasem
      glikolowym, więc jak najbardziej nadaje się na całą twarz pobudza odnowę
      komórkową, kwestia tylko tego, że preparat jest drogi. Jeśli to Tobie nie
      przeszkadza - to jak najbardziej możesz go używać. Na dzień - bardzo dobrze,
      krem z filtrem 50+. Kremu z SVR możesz używać przez 6 tygodni i dłużej, w
      zależności od intensywności stosowania kremu z filtrem, czasu aplikacji i
      częstotliwości, musisz pamiętać, że słońce jest Twoim wrogiem.

Jakikolwiek preparat z kwasami, czy to Glyco A, czy Neostrata, Natinuel - każdy
      taki krem to dobra terapia w przypadku przebarwień. Dobry jest też żel
      rozjaśniający z hydrochinonem z Neostraty.

Zależy o jakie kremy z filtrem pytasz, bo generalnie jest tak, że każdy
      producent, czy to Bioderma czy Avene zapewniają, że ich produkty nie zapychają
      porów, ale tak naprawdę jest to kwestia indywidualna. Piszesz, że ciężkie - to
      jakich Ty używasz kremów? Masz skórę tłustą? Jeśli kupisz dobre kremy z filtrem
      to skóra będzie odżywiona, nie zapchana - i nie do stosowania tylko latem, ale
      najlepiej w kuracji depigmentacyjnej - przez cały rok. W pochmurne dni też jest
      słońce.
      • gory_szalenstwa Re: clairial svr? 07.05.09, 21:38
        Powyższe tyczy się wszystkich trzech produktów, z serii Clairial SVR.
        • monikaaa1978 Re: clairial svr? 08.05.09, 15:09
          Dziękuje. Cere mam raczej sucha , uzywam roznych bo narazie mam kilka probek z
          aptek , jeszcze nie wybralam tego jednego najlepszego. Ktory polecasz jesli
          chodzi o korzysci dla skory, zeby byl jakis odzywczy np. A i jeszcze pyt. czy
          stosowanie tego clirial z kwasami do czegos obliguje jesci chodzi o slonce czy
          jak nie zabezbiecze twarzy filtrem to cos sie jej stanie po tych kwasach?
          • gory_szalenstwa Re: clairial svr? 08.05.09, 20:18
            Jeśli używasz kremu z kwasami - a warto, bo to dla skóry świetna terapia,
            chociaż raz w roku, to należy używać na dzień kremu z filtrem, dobrze jest
            również dołożyć na twarz kremu z filtrem, jeśli jesteś na intensywnym słońcu
            długo. Przynajmniej co dwie godziny. Kwestia tego jaką masz karnację, bo jeśli
            bardzo jasną, to powstanie przebarwień na skórze jest rzadkie, ale jeśli Twoja
            jest jasna i opala się ogólnie dobrze, bądź oliwkowa, ciemna to przebarwienia
            masz w kieszeni, jeśli nie będziesz systematyczna w stosowaniu kremu z filtrem.
            Jeśli ta kwestia Ciebie niepokoi, odstaw krem z kwasami na późną jesień,
            mniejsze prawdopodobieństwo powstania przebarwień.

Jeśli masz cerę suchą, wiek ok. 30 lat, proponuję coś co będzie Tobie
            odpowiadało. Dobry jest Nanobase - najlepiej na wieczór, seria Xerial z SVRu,
            ale i Bioderma - Hydrabio. Dobrze by było gdybyś tak jak robisz teraz - miała
            próbki kremów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka