Dodaj do ulubionych

CLINIQUE - co warto?

IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 05.12.03, 22:09
Ich kosmetyki są dość drogie, czy rzeczywiście warto je stosować, czy
faktycznie nie uczulają , nie podrażniają? Nadają się dla alergików? Co
szczególnie możecie polecić bo "działa cuda"? ;)
Obserwuj wątek
    • kurczak1976 Re: CLINIQUE - co warto? 06.12.03, 10:45
      Ja lubîe ich podklady i z tego co wiem wiele kobiet sobie chwali wlasnie te
      produkty
    • bzinka Re: CLINIQUE - co warto? 06.12.03, 12:10
      Ja polecam z czystym sumieniem:
      > tusze do rzęs
      > cienie do powiek (moje ulubione to Touch tint for eyes w kremie)
      > odżywkę do włosów Dramatic Moisture Intensive Conditioner
      > bazę pod cienie Touch base for eyes (ale chyba niedostępna w Polsce)

Nie polecam natomiast:
      > błyszczyków, może ładnie wyglądają, ale po pewnym czasie zaczynają dziwnie
      śmierdzieć :( a fe!
      > odżywki do włosów Super Condition Restoring Conditioner, bo nic nie daje :(

• Gość: g Re: CLINIQUE - co warto? IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 06.12.03, 12:16
        tusz do rzęs. jestem pod tym wzgledem bardzo wynmagajaca, mam wrazliwe oczy.
        nie podraznia, nie uczula, mimo, ze mam go juz 5 m-cy nie "skawala" sie i nie
        obsypuje. polecam.
    • aksamitka7 Re: CLINIQUE - co warto? 06.12.03, 14:22
      a bardzo lubię produkty pielęgnacyjne Clinique.
      Polecam Krem i emulsję Total Turnaround, kremy pod oczy, nawilżające, serię
      Repairwear (nawet dla kobiet po 25 roku zycia jako kuracja).
      • kolorka2 Re: CLINIQUE - co warto? 06.12.03, 16:57
        Ja (28) uzywam: Total Turnaround na dzień, na zmianę ze wspomnianym powyżej
        DDML + jednoczesnie Stop Signs, na noc natomiast Repairwear. Buzię mam
        mięciutką i gładziutką, a zapowiedzi zmarszczek dały o sobie zapomnieć
        całkowicie. Polecam cały zestaw, i każdą rzecz osobno - warto, warto, warto.

Polecam równiez tusze, faktycznie dobre, nie osypują się, ładne kolory i nie
        uczulają. Do tego płyn do demakijażu oczu jest świetny. Rewelacyjne są
        błyszczyki Cliniqua - pyszne kolorki, długo sie utrzymują, dają przesliczny
        delikatny blask. Polecam też Body Butter Deep Comfort, rewelacyjne nawilżanie
        ciała. Uzywałam tez jakiś czas pudru matujacego w kamieniu - całkiem fajny, i
        przy tym tak wydajny, że po jakimś czasie naprawdę miałam go dosyć... ;) No i
        jeszcze tonik z systemu trzech kroków, cudeńko...

Nie polecam natomiast ani szamponów, ani odzywek. Są dość drogie, a
        niespecjalnie - jak dla mnie - dobre. Miałam dośc przesuszone włosy, a te
        produkty działały raczej powierzchownie. Jak widać, ogólnie u mnie Clinique na
        plus ... :) Pozdrawiam
        • ainer1 Re: CLINIQUE - co warto? 06.12.03, 17:41
          polecam krem-zel nawilzajacy moisture Extra Surge, 50 ml i 30 ml.
          Bardzo dobrze nawilza, mozna w nim chodzic przy nizszych temp, nie uczuk\la i
          nie zatyka porow.
          Mam rowniez juz drugi tuch do rzes - starcza na dlugo, zostawilam sobie
          poprzedni do czesania brwi.
          Ciekawe maja tez cienie - do nakladnaia na sucho i na mokro - na sucho sa mniej
          intensywne, bardziej naturalne, na mokro - intensywniejsze i dluzej sie trzymaja.
          ale ja mam uczulenie na nakladane na mokro (nie tylko Clinique Chanel tez
          niestety :<)
          Renia
          • Gość: neska Re: CLINIQUE - co warto? IP: *.devs.ac-net.pl 06.12.03, 21:20
            Bardzo lubię clinique.Używam ich tuszu do rzęs.Miałam chyba już cztery różne
            rodzaje i z każdego byłam zadowolona.Kosmetykiem z który się nie rozstaje jest
            puder brązujący Brush-on sun-jest extra i delikatna szminka moisture sheer
            lipstick SPF15-też jest wspaniała.Płyn do demakijażu oczu (niebieski)też jest
            bardzo dobry.Róż yeż super.
            Jeśli chodzi o pielęgnację to bardzo jestem zadowolona z kremo-żelu pod oczy
            all about eyes.Mam jeszcze emulsję do twarzy dramatically different moisturing
            lotion-delikatna emulsja nawilżająca.Jedynym niewypałaem są szampony do
            włosów.Nie byłam zadowolona a przynajmniej nie zauważyłam różnicy między wiele
            tańszymi szamponami.Hitem jest też krem Total turaround, choć dla mnie nieco
            za "suchy"ale mama jest bardzo zadowolona.
            • Gość: triss Re: CLINIQUE IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 06.12.03, 21:33
              wygląda na to, że warto :)
              chyba powinnam się zdecydować na cos pod oczy, tylko co? jest kilka różnych
              preparatów, all about eyes, anti gravity...
              mam nadzieje, że rzeczywiście nie uczulają...!? :)
              zastanawia mnie jeszcze jedno- czemu ceny w USA sa znacznie nizsze od tych u
              nas? :\ [takie mam wrazenie po obejrzeniu ich str www]
              • bum4 Re: CLINIQUE 06.12.03, 22:02
                Polecam:

- anti-gravity pod oczy
                - weather everything
                - rozswietlajacy puder sypki
                - tusz do rzes
                - butter do ciala
                Nie polecam:

- toniku z serii 3-kroki..na poczatku bylo swietnie, a pozniej przestal
                dzialac i w ogole jakis taki nieciekawy sie zrobil..

Ola
                • ainer1 Re: CLINIQUE 06.12.03, 22:23
                  ja tez odradzam kosmetyki z serii 3 KROKI:
                  ZA mocne, mydlo sciaga skore, a tonik przesusza
              • Gość: kol Re: CLINIQUE IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 07.12.03, 00:16
                bo jest to marka amerykanska, wszystko importowane do nas bedzie drozsze, z
                kolei ksometyki francuskie sa drozsze w USA niz w Polsce , taka kolej rzeczy
                A co do uczulania to wszystko moze uczulic, czyli korzystaj z probek, zadne
                napisy typu hypoalergiczny nic nie gwarantuja
    • elve Re: CLINIQUE - co warto? 07.12.03, 02:50
      ja bardzo polecam serię repairwear, dopiero zaczynam przygodę z clinique, ale
      to bardzo zachęcający początek...
      • Gość: neska Re: CLINIQUE - co warto? IP: *.devs.ac-net.pl 07.12.03, 11:27
        Triss, zależy w jakim jesteś wieku i czego potrzebuje twoja skóra.Jeśli
        potrzebujesz delikatnego preparatu pod oczy to jak już wspomniałam wcześniej
        proponuje delikatny kremik ALL ABOUT EYES.Nie polecam żelu pod oczy w różowej
        tubce EXTRA SURE,miałam wrażenie ,że ściąga i do tego wałkuje się.
        Jeśli potrzebujesz mocniejszego kosmetyku to wybierz raczej ANTI-GRAVITY lub
        coś z serii Repeirwear.
    • Gość: borgia Re: CLINIQUE - co warto? IP: 217.96.7.* 07.12.03, 14:46
      moim zdaniem są rewelacyjne i warte każdej ceny
    • ula_s Re: CLINIQUE - co warto? 07.12.03, 17:12
      Jesli ktos ma tendencje do uczulen i/lub zatykania porow to Repairwear odradzam.
      Kupilam lotion i po tyg. mialam cere w katastrofalnym stanie.
      Za to nie mialam wczesniej problemow z Total turnaround czy z podkladami
      Clinique. Bardzo je lubie i polecam. Fajny jest tez antygravity pod oczy.
      • Gość: mikana Re: CLINIQUE - co warto? IP: *.crowley.pl 07.12.03, 18:05
        Na pewno i przede wszystkim warto krem Total Turnaround, jak dla mnie
        rewelacja. Używałam i uważam że dobre są też podkłady, szminki, pudry i baza
        pod cienie (ale chyba rzeczywiście nie ma jej w Polsce ... niestety). Mam teraz
        kostkę do mycia twarzy i też fajna.
        Z tuszami jest różnie - naturally glossy mascara była dla mnie super, ale już
        inny tusz sklejał rzęsy (nie pamiętam niestety nazwy).
        • renia30 Re: CLINIQUE - co warto? 08.12.03, 12:53
          Polecam:
          szminki Different Lipstick;
          perfumy Happy;
          lotion z 3 kroków - dobrze nawilża, choc dla mnie trochę za mało treściwy.

natomiast wg. mnie porażki:
          płyn do demakijażu - dosłownie jedyny, który mnie nie-alergika, i to całkiem
          mocno, uczulił :o(
          korektor pod oczy w sztyfcie - wchodzi w zmarchy i się wałkuje;
          Aromatics Elixir - zapach dla mnie nie do zaakceptowania.

• Gość: aga Re: CLINIQUE - A PUDER? IP: *.chello.pl 08.12.03, 13:09
            Konkretnie chodzi mi o sypki(ten z pędzelkiem)dobry jest bo jest go aż 35g?
            Chce sobie kupić na gwiazdkę, ale nie dokońca jestem przekonana czy Clinique
            czy Mat Finish- Lancome`a Poradźcie proszę;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka