aannaa87 same zróbcie swój krem, 20.07.09, 22:58 serum do twarzy, balsam do ciała. Znalazłam super stronkę, na której można zrobić swój krem lub inne. Podobno czynią cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
ida17 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 10:15 www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3133 Zastanawiam się nad ta serią clarinsa .Mam nadzieje ,że te kremy beda rownie dobre jak Creme de Lamer tzn przede wszystkim nie beda mnie podrazniac a koic skore i przy okazji odzywiac. Nie jestem tylko pewna czy kupic krem na noc dla mieszanej czy suchej skóry . Mam mieszana ,ale tez 36 lat i moze powinnam na noc stosowac krem bardziej tlusty ... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 15:01 > Mam mieszana ,ale tez 36 lat i moze powinnam na noc stosowac krem > bardziej tlusty ... masz wyraźnie zaznaczone różnice między strefą T a policzkami? Wiek nie gra roli. Jeśli krem jest z przeznaczenia dla mieszanej, a Ty jesteś pewna, że taką masz to weź ten określony jako do mieszanej. Producent nie informuje o czymś co nie jest prawdą. Uważam, że nie ma sensu używać kremu z przeznaczenia dla innej skóry. Mieszana cera, to tak jakby sucha i tłusta. Więc stosując jeden krem, musisz działać dwukierunkowo. A jeśli kupisz dla suchej, to będziesz działać prawidłowo tylko na partie suche. Proponuję krem dla skóry mieszanej na noc, wcześniej serum dla suchej, odżywcze, kojące. Odpowiedz Link Zgłoś
takababa Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 22.07.09, 20:44 Skład Clarinsa Multi-Active Nuit Prevention Plus: www.femineus.pl/index.php?topic=1999.100 wg mnie jakoś porywający nie jest (szczególnie za te pieniądze), ale ja fachowcem nie jestem. Brałaś może pod uwagę np kremy z kawiorem? forum.gazeta.pl/forum/w,211,95320272,95478857,Re_Sklady_kosmetykow_dlaczego_tak_trudno.html przy okazji tego wątku składy kremów kawiorowych się znalazły. A do cery mieszanej dodatkowo spraw sobie ślimaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 13:43 8n napisała: > nivea soft :) Podpisuję się pod tym. Od wszystkich innych dostaję wyprysków. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka056 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 16:00 cześć rozumiem twój problem, ja Ci mogę doradzić taki krrem nie drogi fajnie pielęgnuje cerę stosuje się go i na dzień i na noc, jest z 4 pory roku za około 9zł i duża mojemność Ostatnio zamawiałm z www. superkoszyk .pl cała nazwa CZTERY PORY ROKU Perfect Face Odpowiedz Link Zgłoś
annaconda32 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 17:59 Przez lata myślałam, że nie znajdę dla siebie ideału, ale znalazłam... a imię jego Nanobase :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 20:13 Zdecydowanie Normaderm Vichy. Mimo, że np. wielu moim koleżankom nie pasował. Jak wiadomo: co dobre dla jednego - niekoniecznie dla drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 21.07.09, 20:16 A swoją drogą, krem na bazie towotu, jak wspomniał ktoś wyżej, na pewno byłby świetny. Co jak co, ale zapewne natłuszczałby cerę znakomicie, hi hi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
olivka056 krem odmładzający 22.07.09, 13:15 Lubię ten krem i wiem, że jest wspaniały bo pozostawia wrażenie lekko opalonej twarzy, i nie trzeba stosować jakiś ciężkich podkładó superkoszyk.pl/product-pol-5404-GARNIER-Krem-Nawilzajacy-Cera-Sniada-50-ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
184l Re: krem odmładzający 24.07.09, 19:44 ja glosuje na krem Soraya professional. intensywny, na dzien i na noc. W moim przypadku ten mocno liftingujacy krem po miesiecznym uzywaniu zlikwidowal do polowy brzydkie mimiczne zmarszczki od ust do brzegu brody. teraz owe zmarszczki sa niemal niewidoczne, a byly okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 24.07.09, 22:32 na noc - Nuxe Encetinelant, czy jak on tam sie pisze na dzien - EL Resilience Lift i Resilience lift pod oczy z zamiana na - RoC RetinOx na twarz i pod oczy Odpowiedz Link Zgłoś
eri.4 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 24.07.09, 23:05 poziomkowy..zdiełano w CCCP :D Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 27.07.09, 17:41 SVR Densitium Riche Bio-Calcium & Hyaluronic Acid. Chyba nie miałam nic lepszego. Skórę mam mega suchą i po gwałtownym odchudzeniu niestety dość wybiedzoną. Powyższy krem używam na dzień, a na noc też SVR ale z 5% mocznikiem. Uważam, że kosmetyki tej firmy są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnsoc5 NUXE 15.08.09, 12:21 Nuxe, dostałam kiedys Nuxe Serum Merveillance - dosłownie odmładza, miałam tez inny krem tej firmy na dzień - zapach mi nie odpowiadał, ale efekt bardzo dobry. Tylko te ceny.... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 15.08.09, 16:25 Chyba różany Hauschka. Szczególnie sprawdza się w trakcie wyjazdów, idealny po męczącym dniu, koi podrażnienia. Teraz zastąpiłam go maseczką-kremem Caudalie. Odpowiedz Link Zgłoś
klawyedi Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 18.08.09, 20:53 Dla mnie zdecydowanym faworytem jest krem www.phytoniabellclinic.com/products/trrmc . Szybko widać rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-zosia Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 18.08.09, 22:27 ja, że mam wrażliwą na słońce cerę to stosuję kremy z wysokim filtrem. ostatnio odkryłam anthelios z la roche posay spf 50+ - rewelacja, bo nic mnie nie podrażnia, a skóra super nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulinda Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 11.09.09, 13:19 Jakiś czas temu używałam przeciwzmarszczkowego kremu Biotherm (34 lata mam) ale nie pamiętam nazwy serii, był super dla mojej przetłuszczającej się facjaty i dobrze nawilżał. Teraz w gabinecie do którego chodzę zakupiłam krem bodajże firmy Repechage, Hydra coś. Trochę się na niego wykosztowałam, bo prawie 160zeta ale musze przyznac, ze nie byla to wyrzucona kasa. Nie świece się, i makijaż mi sie nie wałkuje no i w lustrze widze różnice , a to chyba najważniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
alohaaaa Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 23.09.09, 12:59 Pevonia ma świetne kosmetyki do każdego rodzaju cery ja jestem bardzo zadowolona i z tego co się orjętuje można je zakupic w Magia Day Spa na Szlaku w Krakowie bo to są kosmetyki z serji profesjonalnej i z tegoc o się orjętuje są sprowadzane ze stanów i w sklepie nie ma mozliwości zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik223 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 28.09.09, 01:34 Ja ostatnio zakochałam się w dermokosmetykach. Działają rewelacyjnie. Teraz używam przeciwzmarszczkowo i nawilżająco nanobase. Odpowiedz Link Zgłoś
maglow1 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 28.09.09, 10:21 z całego serca polecam krem na noc CLARINS multi-active nuit.Używam już 3 słoiczek -wersja dla cery mieszanej.Krem jest rewelacyjny!Odżywia, regeneruje, działa przeciw pierwszym zmarszczkom (mam 30 lat)Cera jest świeża, świetlista, nabiera młodzieńczego blasku.Naprawdę polecam!Jedyny minus to niestety cena- 260 zł w Sephorze czy Dauglasie, ale na allegro można kupić za 190 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 28.09.09, 09:18 ida17 napisała: > Bo ja niestety jak już pisałam kiedyś skusilam się raz na Lamera i > teraz mam problem ,bo był świetny ( na noc) a nie mogę wydać tylu > pieniędzy w tej chwili na drugie opakowanie i szukam czegoś tańszego > a równie skutecznego. Dla mnie dobry krem jest hypoalergiczny, > odżywiający, kojący podrażnioną skórę ,nie zatykający porów, > widocznie poprawiający stan cery. JEśli macie jakieś doświadczenia z > takim kremem piszcie , bo pilnie czegoś takiego potrzebuję. Używałam różnych kremów,staram sie je zmieniac i lubię nowe marki.Większość kremów kupuję w aptece.Nejbardziej ostatnio zadowolona byłam z kremów polskiej firmy IWOSTIN (używają wody termalnej z Iwonicza Zdroju)i ich linii ELIXINE.Używałam kremów:pod oczy,na noc i na dzień.Fantastyczne,lekkie,super nawilżające i hipoalergiczne,o subtelnym zapachu.Po raz pierwszy siegnęłam po nie jakoś zimą,miałam przesuszoną i podrażnioną cerę,a te kremy to było i wybawienie i objawienie:)Polecam,jakość fantastyczna za relatywnie niską cenę (biorąc pod uwage kosmetyki aven,lierac,itp Odpowiedz Link Zgłoś
herbatka.malinowa.online Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 28.09.09, 15:53 No ja sobie kupuję kosmetyki SYNESIS. Pisałam trochę o firmie w forum o perfumach, więc jak ktoś chce to niech sobie zajrzy;) W każdym razie mam ich krem: Luksusowy Rewitalizujący Krem na noc z kwasem hialuronowym (50 ml za 78 zł, więc w miarę spoko) i twarz po nich naprawdę ładnie wygląda - na zrelaksowaną i odżywioną. W sklepie na Mokotowie dają próbki tego kremu, wiec można sobie wziąć i przetestować jak ktoś nie chce od razu 80 zł wydawać. Mają też krem z rokitnikiem (ten jest na dzień, tamten na noc), nie używałam go co prawda, ale dostałam jakieś próbki ostatnio, więc podzielę się opinią w razie co;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiky.online Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 28.09.09, 18:12 Dla mnie osobiście najlepszy był Lierac Exclusive rewelacja cena okolo 200zl polecam wyprubowałam .Kupić można w porzadnych aptekach polecam. wiky Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 29.09.09, 10:58 Mnie najlepiej służą Vichy LiftActiv CxP na dzię i na noc oraz Elixine Refirmica. Odpowiedz Link Zgłoś
dantishcum Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 30.09.09, 12:47 Czy moglybyscie polecic jakies adresy sklepow internetowych z szerokim wyborem kremow ? Kilkunastu roznych firm? dzieki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 30.09.09, 13:31 Krem z octem balsamicznym z Modeny :) Cudownie gladka i aksamitna w dotyku cera Odpowiedz Link Zgłoś
maglow1 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 30.09.09, 14:15 a myślałam, ze Modena to tylko branża spozywcza... Odpowiedz Link Zgłoś
dantishcum Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 30.09.09, 22:11 Ale czy Ty mowisz o tym: www.frisco.pl/product/8003185004421/MONARI_FEDERZONI__Krem_z_octu_balsamicznego_z_Modeny.xhtml ??? chyba niemozliwe ... Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 01.10.09, 08:42 Oczywiscie, ze nie :) Mam w Modenie szwagierke i ostatnio zabrala mnie ona do spa w swojej okolicy. Tam do zabiegow uzywaja wytwarzane przez siebie kosmetyki na bazie aceto balsamico. Dostalam na wynos krem do twarzy i scrub do ciala. Odradzali tez eksperymenty i uzywanie tego octu jako kosmetyku na wlasna reke w formie, w jakiej jest zazwyczaj w kuchni, bo w ten sposob, to mozna skorze zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
jawo-rek Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 01.10.09, 11:24 Nigdy się nie zdarzyło żeby krem tani był dobry.Jakość musi kosztować Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 01.10.09, 11:43 jawo-rek napisała: > Nigdy się nie zdarzyło żeby krem tani był dobry.Jakość musi kosztować Trudno się z tym zgodzić, jeśli wczytać się w składy wielu spośród tych drogich kremów (nie wszystkich, ale wiekszości). Na poparcie tej tezy odpaliłam KWC i pierwszy lepszy krem z firmy wysokopółkowej -wybrałam losowo: wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=1840 Krem kosztuje 170 za 15 (!)ml. Co mamy w składzie? Pomijam wodę. Najwięcej jest: cyclohexasiloxane -silikon, tani jak barszcz glycerin -gliceryna, tania jak barszcz polyacrylamide - wypełniacz, tani jak barszcz butylene glycol - tani jak barszcz zea mays -skrobia kukurydziana itd. Nie ma w tym kremie niczego nadzwyczajnego,co usprawiedliwiałoby tę cenę. Nie twierdzę, że krem jest zły, ale te same składniki zawiera bardzo wiele kremów w cenie poniżej 10zł. A to przykład pierwszy z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 06.11.09, 15:20 Strzykawka z kwasem h. Odpowiedz Link Zgłoś
under-grund Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 11.11.09, 20:16 ja używam nivea visage young, po nim cera ma fajny koloryt, no i co najważniejsze..prawie w ogóle się nie świeci, z tej samej serii dobry jest też krem koloryzujący zamiast podkładu, no i ich cena też nie jest wysoka, także może akurat ten będzie dla Ciebie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2856 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 12.11.09, 15:40 Serum Fresh Look Exclusive firmy Anna Lotan Fantastyczne i ekologiczne Można kupić w anemon. pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... IP: *.gdynia.mm.pl 13.11.09, 10:39 Uzywalam wiele kremow, bo mam okropny problem ze skora ;/ Najpierw mialam koszmarny tradzik i tlusta skore a po kuracji skora sie luszczyla ;/ Wydalam kupe kasy na kremy, ktorych reklamy mowily, ze super nawilzaja i matuja, a tak naprawde zadny nie dzialal tak jak powinien. Zaczelam tracic nadzieje, ze moja skora kiedys faktycznie bedzie ladna, jednak pewnego dnia przyszla do mnie konsultantka Oxy-Time i powiedziala, ze ma cudowny szwajcarski krem, ktory kosztuje 200zl!! Pomyslalam, ze jest poje..., bo kremy nie maja nawet reklamy a ja pierwszy raz o nich slysze i odeslalam ja z kwitkiem. Potem okazalo sie, ze moja znajoma dala jej namiary, bo sama juz uzywa tych kremow no i tez sie skusilam. Teraz uwazam, ze sa to najlepsze kremy pod sloncem, tylko narazie jest malo konsultantek, ktore by doradzily, ktory jest najlepszy, ale mozna kupic na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
sacz1 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 13.11.09, 11:34 Moje ostatnie odkrycie SANOFLORE nektar nawilzajacy- koncentrat zatrzymujacy wode w skórze. REWELACJA ! numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 14.11.09, 16:45 Używam teraz z AA z serii 35+ Nutri ujędrnianie kremu na noc odżywczo-przeciwzmarszczkowego i powiem, że jestem bardzo mile zaskoczona.Zaledwie 19 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.N. Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... IP: *.xdsl.centertel.pl 30.12.09, 12:32 też popieram! przeciwzmarszczkowy krem na dzień marki fresh look exclusive firmy anna lotan. nivea wywołuje alergie!! totalnie nie polecam! ani bambino. ostatnio mojej koleżance na problemy skórne dermatolog polecił nivea- nawet pani farmaceutka sie wielce zdziwila. Odpowiedz Link Zgłoś
sacz1 Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 13.11.09, 11:38 acha cena ok 95zł, krem jest wydajny 40ml , ja go stosuje równiez pod oczy i zadnych podraznien i zagniecen Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka Re: Najlepszy krem , jaki miałyście... 14.11.09, 13:25 Loreal - happyderm, do cery suchej. Dla mnie bomba :) Odpowiedz Link Zgłoś