Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów z blondu na brąz

28.07.09, 17:12
Od ok 10 lat farbuje włosy na blond. Początkowo były to balejaże, obecnie mam beżowy blond na całości. Włosy mam w koszmarnym stanie, wyglądają jak "siano", są suche, matowe. Nie pomagają najlepsze maski, odżywki. Ogólnie mam grube włosy więc są dodatkowo mocno wycieniowane co potęguje efekt "siana" na głowie. Chciałabym pofarbować włosy na brąz, jakiś ciepły odcień. Mam czarną oprawę oczu (każdy fryzjer mnie pyta czy robię henną brwi), zielone oczy, średnią karnację, piegi, a swoje naturalne włosy koloru mysi blond.
Czuje się blado w swoim blondzie, który zmywa się i robię żółty, ciągłego rozjaśniania i spalonych włosów. Myślę że lepiej byłoby mi w brązie. Niestety nie mam szczęścia do fryzjerów, nikt nie potrafi doradzić, robią tylko to o co poproszę, wogole nie sugerują się kondycją włosów.
Czy macie ten sam problem? Jakie są wasze doświadczenia z farbowaniem na brąz? Czy kondycja włosów poprawia się wraz ze zmianą koloru?
Obserwuj wątek
    • moniczkalovemax Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 28.07.09, 17:48
      Hej. Mialam taka sama sytuację. Niestety nie jes to taka latwa spraw, gdyz utleniony wlos niechetnie przyjmuje kolor, ja zrobilam na poczatku srednim kasztanem i po 4-5 myciach czesciowo wróciły do dawnego jasnego koloru, porobiły sie łaty. Teraz mam na głowie mistyczne złoto safiry i jest ładnie, 4tygodni i narazie kolor sie trzyma, a co do kondyccji włosów, to niestety, musisz je scinac az zetniesz cale wlosy rozjasnione, wlos jest martwy i zadne odzywki, maski kremy itp juz go nie zregenerują, oczywiscie wlosy bez rozjasniacza troche odpoczna ale to tez nie od razy. Jezeli nie chcesz isc do fryzjera to radze kupic farbe safiry (mistyczne złoto ew. złoty cynamon) , reguralnie podcinac włoski, nie farbowac czesciej niz co 6-8tyg, i po jakims czasie bedzie lepiej. Pozdrawiam
    • monwo29 Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 28.07.09, 18:14
      PS. Jakiego dobrego fryzjera w Warszawie mogłybyście polecić, żeby doprowadził
      te włosy do ładu? Takiego, który słucha, doradza, ocenia stan włosów? Byłam juz
      w wielu salonach i tych tańszych i tych drogich typu. Jean Louis David, Frank
      Proust, wszędzie mówią, że włosy są suche i farbują nadal na blond:/
      • moniczkalovemax Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 29.07.09, 12:01
        Bylas w salonach Loreala?? ja ostatnio trafilam na jeden i bylo ok, Jean Louis to porazka kamsymalna!!!
        • monwo29 Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 29.07.09, 19:50
          no własnie nie, a gdzie dokładnie byłaś?
          • moniczkalovemax Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 29.07.09, 20:12
            ja robilam w salonie loreal na bielanach. to jest na terenie sklepu E.Leclerc
    • nessie-jp Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 29.07.09, 17:04
      Jestem zdumiona. :) Mam cienkie, słabe z natury włosy, od wielu lat farbuję je
      "domowym sposobem" i absolutnie nic im się nie dzieje! Trudno uwierzyć, żeby
      osobie o mocnych, dobrych włosach jak twoje tak zaszkodziły farby...

Może suchość i sianowatość jednak wynikają z czegoś innego? Może spróbuj zmienić
      zupełnie kosmetyki do włosów, których używasz?

(Co prawda ja faktycznie farbowałam na brązy, ale jednak długotrwale i "niefachowo")
      • monwo29 Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 29.07.09, 19:49
        Rozjaśniacz niszczy włosy jak żadna inna farba niestety, do tego częste
        mycie=częste suszenie,kiedyś także prostownica. Próbowałam już wszystkiego,
        myślę, że nie obędzie się bez strzyżenia:/
    • akkknes Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 30.07.09, 19:50
      ja co prawda nie 10 lat, ale tez farbuje wlosy na blond. poniewaz
      swoje mam mocno czarne, zawsze robilam to w salonie - w dodatku
      zalezalo mi, zeby nie byl to kolor zolty czy platyna, tylko 'len'.
      no ale po jakims czasie moje wlosy byly jednym wielkim matowym
      sianem, w dodatku bez garsci odzywki nie rozczesalabym ich.
      pod wplywem impulsu i chec zaoszczedzenia kasy, kupilam dwa pudelka
      farby w kolorze jakiegos cieplego brazu, polozylam wg instrukcji i
      od miesiaca znowu jestem brunetka :)
      moze o ton farba sie wymyla, ale przynajmniej nie mam odrostow i nie
      potrzebuje garsci odzywki do wlosow...

takze moje zdanie jest takie, ze jesli czujesz ze chcesz miec
      ciemniejsze wlosy, to sama je ufarbuj - skoro nie masz dobrych
      doswiadczen z fryzjerami, to w najgorszym wypadku bedziesz sie
      martwic i szukac jakiegos extra fryzjera po domowym farbowaniu!
      • a.s.i.a.88 Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 09.08.09, 12:12
        Ja wlasnie ostatnio bylam u fryzjera przefarbowac wlosy z rozjasnianego blondu
        na ciemny brąz ;) I jestem zadowolona i jak na razie kolor sie nie wyplukuje.
        • fajana_paula Re: Farbowanie włosów z blondu na brąz 10.08.09, 11:49
          właśnie pofarbowałam l'orealem casting creme glos kolorem cafe latte i wyszly
          bardzo ciemne,(też miałam pasemka jasne, widze ze te włosy mają już dość,
          rozjasnianych pasemek nigdy więcej!!) moze mi sie troche zmyja, ale propnuje
          wybierac na poczatek jasniejsze kolory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka