Dodaj do ulubionych

serium do twarzy

05.08.09, 04:38
dziewczyny stosujecie serium do twarzy? wczoraj dostalam od kosmetyczki probke THALGO Absolutle Rehydratind Serium i po jednym razie rewelacja skore mam gladka , ladna , superowa ,mam 30 lat i czy moge stosowac codziennie?
Obserwuj wątek
    • enith Re: serium do twarzy 05.08.09, 06:14
      Serum stosuje się najczęściej w formie kuracji, nie stale. A więc dajmy na to zużywasz opakowanie serum, a następnie robisz przerwę. Stosujesz ponownie, gdy chcesz utrzymać efekty lub, gdy skóra się tego domaga. Stosujesz serum codziennie rano i/lub wieczorem, najczęściej pod swój regularny krem, choć np. serum nawilżające, którego ja używam, w zupełności mi wystarczy i nie muszę już stosować na noc kremu.
      • annaconda32 Re: serium do twarzy 05.08.09, 12:52
        Enith, a jakiego serum używasz?
        • lonely.stoner Re: serium do twarzy 05.08.09, 14:10
          ja juz przestalam wierzyc w dzialanei kremow, od roku uzywam tylko
          serum do twarzy (co prawda jest to serum marki Garnier heh) na
          przemian z galaretka z aloesu albo jakims olejkiem (jojba, rozany).
          I krem pod oczy.
        • enith Re: serium do twarzy 05.08.09, 15:19
          HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase firmy Clarins. Jest w małej niebieskiej szklanej buteleczce z pompką, dwufazowy. Wydajny, bardzo ładnie nawilża, nie zapycha. Nie muszę stosować po nim kremu, bo sam bardzo dobrze radzi sobie z nawilżeniem.
          • gory_szalenstwa Re: serium do twarzy 05.08.09, 22:27
            serum można stosować cały rok, przez 365 dni w roku. Np. w przypadku skór 40+,
            50+, 60+.
            • fiilemonka Re: serium do twarzy 06.08.09, 03:04
              dzieki dziewczyny za pomoc,ja mam skore normalna , lekko wrazliwaczesto zmeczona
              i lekko zaniedbana, chcialabym ja zregenerowac i pomyslalam o tym serium, ale
              tez mam dylemat czy wybrac serium nawilzajace czy z oxygenem, a moze wystarczyla
              by mi dobra maseczka np z thalgo nawilzajaca lub oxy do uzywania 2 razy w tyg
              • enith Re: serium do twarzy 06.08.09, 06:58
                Jeśli miałabym wybierać między maseczką, a serum, wybrałabym serum. Jest bardziej skondensowane, napakowane silniejszymi składnikami, choćby dlatego, że pomyślane jest jako kuracja, a nie do stosowania stałego. Nie potrafię pomóc w wyborze serum, bo to zależy od oczekiwań twojej skóry. Jeśli potrzebujesz nawilżenia, uderzaj w sera nawilżające. Jeśli odżywienia, szukaj odżywczych. I, co ważne, studiuj składy kosmetyków. Obietnice producenta często są bez pokrycia. Mając odrobinę wiedzy o składnikach w kosmetyce, można dobrać naprawdę dobre, pasujące naszej skórze, produkty, a jednocześnie nie dawać się nabierać (i doić) producentom kosmetyków.
                • annaconda32 Re: serium do twarzy 06.08.09, 18:27
                  Dzięki piękne za (p)odpowiedź, Enith :) PS: to w końcu serum czy serium...?
                  • enith Re: serium do twarzy 06.08.09, 18:36
                    Zdecydowanie SERUM, nie serium :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka