fiilemonka 05.08.09, 04:38 dziewczyny stosujecie serium do twarzy? wczoraj dostalam od kosmetyczki probke THALGO Absolutle Rehydratind Serium i po jednym razie rewelacja skore mam gladka , ladna , superowa ,mam 30 lat i czy moge stosowac codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enith Re: serium do twarzy 05.08.09, 06:14 Serum stosuje się najczęściej w formie kuracji, nie stale. A więc dajmy na to zużywasz opakowanie serum, a następnie robisz przerwę. Stosujesz ponownie, gdy chcesz utrzymać efekty lub, gdy skóra się tego domaga. Stosujesz serum codziennie rano i/lub wieczorem, najczęściej pod swój regularny krem, choć np. serum nawilżające, którego ja używam, w zupełności mi wystarczy i nie muszę już stosować na noc kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
annaconda32 Re: serium do twarzy 05.08.09, 12:52 Enith, a jakiego serum używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: serium do twarzy 05.08.09, 14:10 ja juz przestalam wierzyc w dzialanei kremow, od roku uzywam tylko serum do twarzy (co prawda jest to serum marki Garnier heh) na przemian z galaretka z aloesu albo jakims olejkiem (jojba, rozany). I krem pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: serium do twarzy 05.08.09, 15:19 HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase firmy Clarins. Jest w małej niebieskiej szklanej buteleczce z pompką, dwufazowy. Wydajny, bardzo ładnie nawilża, nie zapycha. Nie muszę stosować po nim kremu, bo sam bardzo dobrze radzi sobie z nawilżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: serium do twarzy 05.08.09, 22:27 serum można stosować cały rok, przez 365 dni w roku. Np. w przypadku skór 40+, 50+, 60+. Odpowiedz Link Zgłoś
fiilemonka Re: serium do twarzy 06.08.09, 03:04 dzieki dziewczyny za pomoc,ja mam skore normalna , lekko wrazliwaczesto zmeczona i lekko zaniedbana, chcialabym ja zregenerowac i pomyslalam o tym serium, ale tez mam dylemat czy wybrac serium nawilzajace czy z oxygenem, a moze wystarczyla by mi dobra maseczka np z thalgo nawilzajaca lub oxy do uzywania 2 razy w tyg Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: serium do twarzy 06.08.09, 06:58 Jeśli miałabym wybierać między maseczką, a serum, wybrałabym serum. Jest bardziej skondensowane, napakowane silniejszymi składnikami, choćby dlatego, że pomyślane jest jako kuracja, a nie do stosowania stałego. Nie potrafię pomóc w wyborze serum, bo to zależy od oczekiwań twojej skóry. Jeśli potrzebujesz nawilżenia, uderzaj w sera nawilżające. Jeśli odżywienia, szukaj odżywczych. I, co ważne, studiuj składy kosmetyków. Obietnice producenta często są bez pokrycia. Mając odrobinę wiedzy o składnikach w kosmetyce, można dobrać naprawdę dobre, pasujące naszej skórze, produkty, a jednocześnie nie dawać się nabierać (i doić) producentom kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
annaconda32 Re: serium do twarzy 06.08.09, 18:27 Dzięki piękne za (p)odpowiedź, Enith :) PS: to w końcu serum czy serium...? Odpowiedz Link Zgłoś