Dodaj do ulubionych

Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto robił?

14.08.09, 10:57
Zapisałam się na powiększanie ust w przyszłym tyg. dokładnie wypełnianie
kwasem hialuronowym. Tylko delikatnie chcę powiększyć górna wargę.
Mam pytania:
- czy to bardzo boli?
- jak długo trzyma się opuchlizna? bo mam tylko 2 dni na "dojście do siebie" a
potem wracam do pracy :(
- jak długo się utrzymuje efekt?
Obserwuj wątek
    • morgianna Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 14.08.09, 13:46
      Jestem bardzo zainteresowana , gdzie to robisz i za ile?
    • morgianna Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 14.08.09, 14:23
      Ja jestem na etapie poszukiwania blizszych informacji na ten temat. Chciałabym
      osiągnac efekt widoczny lecz nie teatralny typu usta ponton.
      Obserwuje kobiety z show biznesu niektóre wyglądają wprost fatalnie są takie
      które świetnie -nie wiem od czego to zalezy od metody powiekszania? z tego co
      wiem kwas hialuronowy jest obecnie najpopularniejszy chyba...
      Ciekawe co sobie zrobiła Olejnik hymmm ktos wie?
      Bo u niej nie ma efektu teatralnego a usta są wyraziste i pełne.
    • morgianna Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 14.08.09, 14:44
      No własnie boję się tego efektu Edzia Kajah
      Twarze niektórych artystek w naszym kraju przyprawiają o prawdziwe dreszcze
      odkąd zaczeły sie poprawiać.

• brzydula_betty Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 15.08.09, 11:26
        Moim zdaniem sztuczny efekt będzie zawsze widoczny. Nie da się uzyskać efektu
        naturalności bo ta jedna warga zawsze będzie wyglądała jak doczepiona np tu
        www.topnews.in/light/files/images/Joanna%20Krupa37.jpg
    • fanny Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 15.08.09, 13:24
      Rozwazalam powaznie powiekszanie gornej wargi i z tego, co omawialysmy z moja pania od wszelkich 'face jobs', wynika, ze dla naturalnego efektu nalezy unikac wkluwania sie w kontur - material musi zostac podany srodkiem i z wyczuciem. A dwa, ze nie da sie uniknac przejsciowego wygladu karpika, zanim to wszystko sie dobrze nie ulozy. Moze to potrwac z 2-3 tygodnie.

f.
      • ros-so Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 15.08.09, 20:45
        Serio tak długo??? Mi powiedziano, że opuchlizna schodzi w ciągu 1-2 dni.
        masakra. w takim razie chyba nigdy się nie zdecyduję na to, bo jak nie praca to
        wyjazd na urlop. a nie pojadę z miną karpia :(
        • welmax76 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 27.05.13, 16:05
          opuchlizna ok 2 dni, najlepiej robić w piątek wieczorem, zależy czym się robi jaki materiał, ale trzyma od 1 roku do 2 lat, ja miałam robione już z 5 razy, ale za każdym razem w ustach czułam takie "grudki", a tzw. zaczepy na linii wargi po ostatnim razie bolały mnie jakby miały mi się robic jakieś wrzody, smarowałam maściami p.zapalnymi, to już było z 3 lata po zabiegu, tak się nastraszyłam, że boję się robić następny raz, zresztą skóra strasznie mi się zmieniła mam naczynkową i miałam w tym roku mezoterapię i po pierwsze po znieczuleniu bardzo każde nakłucie mnie bolało, a przez 2 tygodnie nie mogłam wyjść z domu, takie miałam siniaki
    • mango_mango Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 17.08.09, 00:12
      robilam usta rok temu, teosyalem. sam zabieg jest jednak dosc
      bolesny, mimo znieczulenia dentystycznego, dzien po zabiegu tez byl
      dyskomfort i opuchlizna, nie moglam sie swobodnie usmiechnac, no i
      dosc sztuczny efekt widoczny jest przez ok 14 dni, dopoki preparat
      nie zacznie sie ukladac. wargi sa twarde, wydete, ale ten efekt mija
      stopniowo i potem jest juz ok. mialam podany 1 mililitr, jak dla
      mnie to w sam raz, efekt bardzo naturalny, ale nie oszukujmy sie, to
      nie jest tak, ze nikt nie zauwazy ingerencji. twarz wyglada inaczej.
      • wytrwala Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 18.08.09, 14:25
        hmmmm. Podobno Keira Knightley ma robione usta i jesli to prawda, to
        wygladaja swietnie - baaaaardzo naturalnie. Rzeczywiscie sa gwiazdy
        ktore wygladaja zle np Gorniak i to dziwi, bo maja pieniadze, nie
        ida na pewno do byle kogo a efekty sa przerazajace. Nie wiem wiec,
        od czego to zalezy :/
        • rikol Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 04.06.14, 01:26
          Keira Knightley ma stałe implanty, pewnie jakieś kawałki silikonu, jakie się wszczepia w brodę czy w policzki. Zreszta zobacz, jak wygląda jej nos, widać że trafiła na jakiegoś rzeźnika. Jej przykład pokazuje, że nawet wysoka cena nie gwarantuje dobrego efektu.
    • mayaalex Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 10.04.13, 22:58
      Mialam robiona gorna warge i bardzo delikatnie dolna. Efekt super, bardzo naturalny - ale nie ma jakiegos wielkiego powiekszenia tylko lekkie wypelnienie. Troche opuchlizny po samym zabiegu, juz na drugi dzien wyglad ok. Ja mam male usta ale o ladnym ksztalcie, chcialam je tylko odrobine skorygowac - i to sa nadal moje usta tylko pelniejsze i bardziej wyraziste. Bardzo polecam ale u kogos naprawde dobrego, poleconego. Ja robie to w Poznaniu, moge polecic moja lekarke.
      • eenso Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 25.05.13, 20:52
        ja poproszę o namiary na lekarkę:)
      • moniola2 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 03.06.13, 22:17
        i ja poproszę :)
      • japanka2 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 04.06.13, 10:09
        Właśnie takie lekkie wypełnienia wyglądają najlepiej - bez sztucznego nadymania i niefajnego efektu "karpia".
        Ja przed powiększaniem ust (w planach) ślęczę jak narazie w opiniach o lekarzach z tej specjalizacji (tu: chirurdzy plastyczni) no i licze na to, że znajde takiego najlepszego, co to powiększy usta pięknie, ale nie MOCNO.
        Jakbym wyglądała potem jak jedna z filmowych gwiazd to chyba bym się pochlastała.
        hihi
    • rikol Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 12.06.13, 15:27
      Mysle, ze wazny jest tez gust (lub jego brak) wlascicielki ust. Moze Gorniak akurat podobaja sie takie usta? W kazdym razie usta robione wygladaja sztucznie. Naprawde malo kto ma kreski zamiast ust, kiedy to mozna zrozumiec, ze ktos chce miec wieksze usta. W 99,99% usta sa ladne takie jakie sa i proporcjonalne w stosunku do reszty twarzy. a robione wygladaja jak kawalek miesa doczepiony, jak np. u Marzeny Rogalskiej; i jakos dziwnie sie ruszaja, zupelnie nienaturalnie.
    • fammefatale0 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 13.06.13, 17:23
      Ja robiłam we Wrocławiu w DermaMed i jestem bardzo zadowolona. Powiedziałam, że chcę delikatnie powiększyć, żeby zmiana nie rzucała się radykalnie w oczy i się udało. Powiększałam kwasem hialuronowym. Zapłaciłam coś ok. 1000 zł, ale warto było. Trzeba śledzić ich stronę internetową, bo czasami mają naprawdę fajne oferty na wybrane zabiegi. Polecam :)
    • mscicielkatoja234 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 15.07.13, 07:55
      Ja powiększałam sobie usta też we Wrocławiu, ale u doktor Nielepkowicz.Kwas hialuronowy, którego użyła, był w dobrej proporcji, usta nie były później napompowane tylko naturalne, pełne wargi. Pani doktor wykonuje zabiegi w salonie Perfect Glamour. jak dla mnie obsługa znakomita, dobry kontakt z pacjentem, zero bólu, fachowe wypełnienie. żadnych grudek i asymetrii. Tym, którzy zastanawiają się nad powiększeniem ust, mogę śmiało polecić ten zabieg tylko wybierajcie dobrego specjalistę, bo niektórzy paprają robotę.
    • aginess Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 09.09.13, 13:42
      Ja robiłam, w Poznaniu u pani doktor Magdy Olejnik, którą też mogę polecić. Bardzo miła, doradzi, przed zabiegiem poświęca dużo czasu pacjentce (bynajmniej tak było w moim przypadku) Ceny ma ok jak na Poznań (jest w klinice Certus). Ostatnio mają tam promocję mezoterapię i trochę mnie kusi… prawa taka jest z ME że jak się widzi ten efekt, to się chce jeszcze :P
    • kaka254 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 10.09.13, 13:25
      aniolek19900 czy możesz odezwać się do mnie
      pozdrawiam
      kaka254@gazeta.pl
    • alicjawroclove rewelka 17.04.14, 23:33
      Dziewczyny jeśli zwlekacie z zabiegiem to pędzić czym prędzj:)
      Ja się bałam niemiłosiernie. Poszłam do kliniki w Wrocławiu (lekarz robiący mi zabieg to uznany DOKTOR medycyny estetycznej, jeden z najlepszych w PL). Miałam usta dośc wąskie, ale kontur i kształt był ładny, więc chodziło o ich "wyciągnięcie' na zewnątrz. Pierwszy raz 1 ml i po 2 miesiacach kolejny 1ml tego samego preparatu.
      Trochę mnie to kosztowało (2x 1200 zł) ale efekt jest rewelacyjny i naturalny .
      Ból podcza zabiegu jest spory, mimo znieczulenia stomatologicznego. Potem obrzęk miałam 2 dni, przez jakieś 5 dni czuam dyskomfort i uczucie pełnych ust, takich nabrzmiałych. Usta układały sie też w taki dziubek samoistnie. Po ok tygodniu już zaczłeo byc fajnie i jest super, a mineło dokładnie 10 miesięcy od wstrzyknięcia drugiego mililitru .
      Jakby co to polecam Klinikę Essenza w wrocku i Doktora Kępa.
    • dorcia_88 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 18.04.14, 10:19
      odradzam, chyba bym sie troche bala. a masz kogos zaufanego?
    • kociaczek456 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 26.05.14, 11:36
      Ja raczej odradzam taki zabieg. Bardzo łatwo się w ten sposób oszpecić.
    • emiemilka90 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 23.08.16, 16:17
      te wszystkie celebrytki z wielkimi ustami ...
    • kasha77 Re: Powiększanie ust kwasem hialuronowym- kto rob 01.12.19, 12:45
      rozumiem, że pani Renata jest lekarzem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka