Dodaj do ulubionych

ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE !

04.01.04, 12:42
Dziewczyny mam do was ogromną prośbę: czy znacie może jakieś niezawodne
sposoby na rozdwajające się paznokcie?? wiem że jest to spowodowane brakiem
jakiejś witaminy ale niestety nie wiem jakiej...Może macie jakieś godne
polecenia odżywki(w miarę przystępnej cenie), a może jakieś domowe
sposoby...Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Pozdrawiam, trzymajcie się
ciepło. Papa:)))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE ! IP: *.widzew.net / *.widzew.net 04.01.04, 13:01
      W sklepach są różnych firm olejki do paznokci(ceny różne w zależności jaka
      firma).Ale domowe sposoby też są dobre np.podgrzać trochę oleju i wcisnąć do
      niego parę kropel cytryny,moczysz potem paznokcie ok. 10 min.Spróbuj taką
      kurację przez np. ok. 2 tygodnie(oczywiście w tym czasie nie maluj paznokci
      lakierem).Są jeszcze tabletki poprawiajace stan włosów i paznokci np.ze
      skrzypu polnego,Silica. Pozdrawiam :)
    • justyna_i Re: ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE ! 04.01.04, 13:37
      Mi na bardzo rozdwajające paznokcie pomogła odżywka barbra z ceramidami do
      łamiących się paznokci, kosztuje niecałe 10 zł, a można ja używać do frencha.
      Super!
      jednak jak skończyłam jej używać, po pewnym czasie znów zaczęły się rozdwajać,
      kupiłam nową też barbrę tym razem do rozdwajających się z keratyną, zobaczymy
      za jakiś tydzień, no może dwa, czy ta też jest taka dobra.
      Słyszałam, że bardzo pomagają drażetki merzc special ( nie jestem pewna jak to
      się pisze), ale nie stosowałam, bo kosztują aż 40 zł.
    • Gość: julka Re: ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE ! IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 14:07
      silica-sprawdzona na mnie, mamie i koleżankach.
      miało działać dodatkowo na włosy i cerę, ale niestety żadna rewelacja, za to
      na paznokcie, bomba
      pozdrawiam
    • Gość: nicki Re: ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.04, 17:47
      Na rozdwajające się paznokcie znam tylko jeden świetny preparat - tabletki H
      Pantoten, do kupienia w aptece. Jest to straszne obrzydlistwo, ale to pewny
      sposób - nie znam nikogo, komu by nie pomógł. Poza tym daje długotrwały efekt.
    • Gość: anka Re: ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE ! IP: *.icpnet.pl 04.01.04, 21:57
      spróbuj balsamu do paznokci Herba Studio, do kupienia w aptece, cena ok. 6zł,
      opakowanie takie samo jak balsam do ust tisane
      • Gość: gola Re: ROZDWAJAJĄCE SIĘ PAZNOKCIE ! IP: *.icpnet.pl 04.01.04, 23:41
        fakt, ze silica pomaga tylko na paznokcie!!mnie sie na wiosne tak lamaly i
        rozdwajaly ze sie ich wstydzilam
        pomoglo:
        1.silica
        2.olejek do paznokci AVON, w czasie kuracji smarowalam nawet 4x dziennie
        3.nawet do zmycia jednej szklanki zakladam rekawiczki!!!!
        dzis paznokcie rewelacja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka