Dodaj do ulubionych

Podatek turystyczny

IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.14, 16:53
Czy podatek turystyczny 2DT/osob./dzień , płatny w hotelu można uiścić w USD lub EUR-o ?
Pytanie stąd , że będzie jeszcze przed wymiana waluty na DT.
Obserwuj wątek
    • lub.linianka Re: Podatek turystyczny 23.04.14, 19:54

Podatek turystyczny jest doliczany automatycznie do ceny hotelu przy placeniu rachunku
      indywidualnie lub wliczony jest już w cene pobytu przez biuro turystyczne.
      • Gość: tz48 Re: Podatek turystyczny IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.14, 21:33
        W BP poinformowano mnie że podatek turystyczny ma być uiszczony przy zakwaterowaniu w hotelu . Podano mi kwotę 56DT do zapłaty ( 2 osoby -2 tygodnie).
        • Gość: MK Re: Podatek turystyczny IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.14, 06:07
          Scenariusz prosty: meldujesz się w hotelu, w którym jest kantor i w godzinach jego pracy. Wymieniasz walutę na lokalne muszelki i płacisz. Scenariusz zawiły: meldujesz się w godzinach, w których normalny człowiek śpi. Hotel otwiera Ci linię kredytową, którą spłacisz gdy będziesz miał dinary w ręku lub podczas wymeldowywania się. Kurs €/$ do DT jest "państwowy" więc możesz śmiało wymieniać w kantorze hotelowym.
          • Gość: tz48 Re: Podatek turystyczny IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.14, 09:04
            Do MK :Dziękuję bardzo za odpowiedż. Mnie może dotyczyć scenariusz "zawiły" - przylot w nocy.( kantory w nocy zazwyczaj są nieczynne).
            • Gość: tz48 Re: Podatek turystyczny IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.14, 22:06
              Wróciłem , mój hotel nie pobierał podatku turystycznego , jako dodatkowej opłaty przy zakwaterowaniu.
              • aankaa Re: Podatek turystyczny 15.06.14, 22:22
                możesz śmiało wymieniać w kantorze hotelowym
                kantor w hotelu to standard czy trzeba szukać "na mieście" ?
    • astorian Re: Podatek turystyczny 27.04.14, 20:33
      Ja w zeszłym roku lądowałem o 3 rano i od razu na lotnisku wypłaciłem dinary z bankomatu.
      • Gość: tz48 Re: Podatek turystyczny IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.14, 08:35
        Raczej standard .Zwykle prowadzi wymianę recepcjonista . W naszym hotelu wymieniać walutę można było od 8,30 do 21,30 ( z dwoma krótkimi przerwami ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka