Dodaj do ulubionych

wróciłam z Sousse z Triady

IP: *.chello.pl 18.05.07, 22:30
Właśnie wróciłam z 14 dniowej wycieczki z biura Triada pogoda super około 35
stopni woda w morzu nie za ciepła ale kąpaliśmy się, hotel nie bardzo,
jedzenie wstrętne musieliśmy chodzić się dożywiać do innych restauracji :)
chętnie odpowiem na jakieś pytania związane z miejscowością sousse
Obserwuj wątek
    • Gość: olowa Re: wróciłam z Sousse z Triady IP: *.toya.net.pl 19.05.07, 18:42
      mam pytanie odnośnie samego Sousse , ponieważ my się tam wybieramy w lipcu ,
      napisz proszę coś o ichniejszych potrawach tzn czy chodziliście sobie do jakiś
      knajpek i jedliście coś czego warto byłoby spróbować i czy u nich mozna tak jak
      w Polsce iść do kawiarni i wypic kawkę + jakieś ciasteczko ? A jeszcze mnie
      trapi taka myśl dlaczego wszyscy przywiązuja taka dużą wagę do basenów , czy w
      tym ich możu nie da się kąpać?
      pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: wróciłam z Sousse z Triady IP: *.chello.pl 22.05.07, 14:11
        Ogólnie miasto Sousse jest dość ciekawe nie wiem gdzie dokładnie będziecie bo my
        do samego centrum mieliśmy 7 km jeździliśmy taxi koszt około 5-6 zł co do
        kawiarni to raczej na to nie liczcie bo u nich to nie ma zbyt dużego wyboru,
        kuchnia tunezyjska mnie osobiście nie bardzo smakowała, chodziliśmy dodatkowo do
        restauracji na spagetti lub frytki z kurczakiem, pozdrawiam i życzę udanego
        wypoczynku
      • Gość: Aga Re: wróciłam z Sousse z Triady IP: *.chello.pl 22.05.07, 14:24
        Jeżeli chodzi o kąpiele w morzu to oczywiście można się kapać, natomiast jest
        pewien problem ponieważ Tunezja jest biednym krajem w związku z tym w odległości
        około 1 km od portu el kantaoui płyną sobie fekalia i ścieki prosto do morza, ja
        byłam w maju i smród był ogromny, nad samym morzem tego nie czuć ale sama
        świadomość tego że mam się kąpać w morzu do którego wpływają ścieki.....:(
        • Gość: liza Re: wróciłam z Sousse z Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:55
          a w jakim hotelu byłas? łatwo trafic na targ ?
          • Gość: anna Re: wróciłam z Sousse z Triady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:45
            Targ czyli suk jest w Sousse w samym centrum, w zabytkowej częsci miasta czyli
            medinie. Plaże szerokie, piaszczyste, woda w morzu czysta ale jeszcze zimna.
            Egipt zdecydowanie cieplejszy.
            • Gość: Sas Re: do anna IP: *.net81.citysat.com.pl 23.05.07, 09:36
              Wprowadzasz forowiczów w błąd. / Mały ale jednak/. Prawdziwy arabski targ/suk/
              odbywa sie w Sosse tylko w niedziela. Handel w Medinie to taki cepeliowski
              wynalazek dla turystów- ale też fajny. Sas
          • Gość: Aga Re: wróciłam z Sousse z Triady IP: *.chello.pl 24.05.07, 13:00
            Hotel nazywał się Kantaoui Holiday, na targ najłatwiej gdy pojedziesz taxi i
            powiesz że chcesz jechać na suk,jeżeli będziecie na targu to uważajcie na
            portfele, bo naszemu koledze chcieli ukraść pieniądze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka