jaca7771 01.06.07, 18:11 wczoraj wróciłem z Tunezji byłem w hotelu ,Sol Club Selima, jeżeli ma ktoś pytania chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radi Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.171.49.148.crowley.pl 02.06.07, 13:41 Cześć. Jade do tego hotelu z rodzinką (w tym trzylatek i czterolatek)w sierpniu, napisz proszę parę zdań jak było i jak się przygotować: psychicznie i technicznie he he he. Dzięki. Podaję mail'a jakbyś wolał: m0nika@op.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca7771 Re: wróciłem z Sol Club Selima 02.06.07, 18:36 Witam. Przygotuj się na słoneczną pogodę, a nawet na duży upał, którego początek można było doświadczyć już w połowie maja. Nie są potrzebne ciepłe ubrania. Wystarczy wziąć po jednej rzeczy z dłuższym rękawem, a poza tym podkoszulki i krótkie spodenki. Ważne są okulary przeciwsłoneczne i czapeczki na głowy, szczególnie dla dzieci. Słońce świeci ostro i po kilku dniach bolą oczy. Doradzam również specjalne czapeczki z okularami dla dzieci do kąpieli w basenie, a także zatyczki do uszu. Poza tym, jedzenie jest bardzo smaczne, urozmaicone. Nie powinno być problemów z żołądkiem. Nawet mój 7-mio letni syn próbował wszystkiego i było ok. Warto wybrać się do oddalonego od hotelu o 2km Portu EL Kantawi, szczególnie wieczorem. Można dojechać tam taxi za 2,5 dinara, ale polecam spacer plażą lub główną drogą. Polecam również rejs katamaranem po morzu (może będziecie mieć szczęście i zobaczycie delfina - nam się udało), lot spadochronem, acqa palace. Niezapomniane wrażenia dostarcza wycieczka na Sacharę , ale trochę męcząca dla dzieci, chociaż z nami jechało małżeństwo z 2-letnim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.tvkturek.pl 16.12.07, 13:02 Wiatm! Chcialabym dowiedziec sie cos o pokojach w sol club selima czy sa ladne i czyste? czekam na odpowiedz. Bardzo prosze przesylac opinie na ten temat na karolinamaj@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry2006 Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:20 Agnieszka czy ktoś Ci udzielił informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:13 witam 14 czerwce lece właśnie do sol club,właściwie interesuje mnie wszystko czy smaczne jedzenie i dużo ? co z alkoholem czy jest wszystko ok i jaki bungalow wybierać tzn czy są fatalne lokalizacje i co radzisz? jak ze sportami wodnymi? podam swojego maila gdybys miał jakies fotki to bardzo chętnie! pozdrawiam Asia mail asienka100@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jaca7771 Re: wróciłem z Sol Club Selima 06.06.07, 09:59 Witaj, jedzenie jest smaczne i urozmaicone,z alkoholi masz do wyboru piwo, wino czerwone, białe i różowe oraz wódkę. Jedzenie i alkohole są w cenie all inclusive(wszystko do oporu), jedzenie i picie jest serwowane praktycznie non stop od godziny 6.00 do 23.00. Na terenie ośrodka jest kilka barów(przy samej plaży, obok basenów oraz dwa w budynku głównym)czyli wygodnie i blisko pod ręką. Jeżeli chodzi o wybór bungalowa to proponuje żeby był jak najbliżej głównego budynku bo ośrodek jest duży i jeżeli trafi Ci się położony na samym końcu to będziesz miała daleko wszędzie do chodzenia, jeżeli chodzi o wyposażenie pokoi to wszystkie wyglądają tak samo więc nie ma w czym wybierać.Sporty wodne które są dostępne bezpłatnie na terenie ośrodka to rowery wodne, deski do serfowania oraz żaglówki oraz piłka wodna. Pozdrawiam i życzę przyjemnego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca7771 Re: wróciłem z Sol Club Selima 06.06.07, 10:07 Jeżeli chodzi o zdjęcia ośrodka to te które są zamieszczone w internecie są prawdziwe i aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:29 Witam, czy mólbyś powiedzieć czy w hotelu są ręczniki: tzn. kąpielowe na basen lub plażę oraz w łazience z góry dziękuję za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:39 gdzie można obejżeć zdjęcia? gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry2006 Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:54 Tu jest dużo:www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+El+Mouradi+Selima+ex+Sol+Club+Selima-hid_29431.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 193.239.206.* 07.01.08, 20:39 ja tez lecę w czerwcu i możesz mi napisać jak tam jest i co to za bungalowy sa czy czyste? i jakie umeblowanie ? dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:10 Witam Czytałam bardzo pochlebne opinie na temat animacji dla dzieci w tym hotelu w zeszłym roku. Czy korzystaliście z tej usługi? Czy dzieci były zadowolone i zainteresowane zajęciami? Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: wróciłem z Sol Club Selima 06.07.07, 18:33 www.holidaycheck.pl/hotel-Zdj%C4%99cia+z+wakacji_El+Mouradi+Selima+ex+Sol+Club+Selima-ch_ub-hid_29431.html Po obejrzeniu tych zdjęć mam wątpliwość co do opini jacy77. Może ktoś właśnie wrócił i ma jakieś aktualne fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 91.196.9.* 19.07.07, 13:14 witam, rowniez wybieram sie do Sol Club Selima 23.08 , prosze napisac mi jesli mozna na co zwocic szczegolna uwage , jakie jedzenie i czystosc? no i jaka plaza? pozdrawiam-kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:54 witam, czytam uwaznie wszystkie posty, i przyznaję, że był moment że już chciałem się wycofać (mimo, że juz wpłaciłem zaliczkę), ale później czytałem posty z innych hoteli (3*, 4*), opinie były różne i skrajne. Stwierdziłem, że po prostu już teraz nie ma odwrotu, trzeba tam pojechać i samemu zobaczyć. Do tego hotelu namówiła mi Pani z ScanHoliday. Ja też (z dzieckiem) lecę tam 23.08. Pozdrawiam, Marian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.1.telkab.pl 03.08.07, 01:56 Marian, i bardzo dobrze, że Cię namówiła. Byłem od 26.07. Hotel stworzony dla dzieci. W godz. 10-12 i 15-17 animatorki zajmują sie dziećmi tak wspaniale, że moje (4 lata i 10 lat) nie mogły się doczekać kolejnych spotkań. O 20:30 jest mini disco i wszyskie dzieciaki wspaniale bawią się z animatorami. Jeżeli Twoje dziecko nie ma oporów pro-społecznych to wczasy super masz Ty i Twoja pociecha. Jedzenie super. Stolików mnóstwo, nie ma kłopotów z miejscami. Nam brakowało czasu na wszystkie atrakcje. Pokoje ok, sprzątane codziennie, klima, TVN, ale w pokojach sie nie siedzi więc to ma dość małe znaczenie. Personel (oprócz recepcji) bardzo przyjzany o ile na Twojej twarzy też gości uśmiech. Plaża jak w Polsce-szeroka, piaszczysta, z łagodnym zejściem, jak chcesz poleżeć pod parasolem to proponuję pobudkę o 7 i wrzucenie ręcznika na leżaki, chociaż i o 9 zdarzały sie wolne miejsca. Czystość nie gorsza niż w Polsce, ale to wina turystów a nie miejscowych. Baseny niezbyt wielkie, ale tłoku nie było. Moje pociechy wróciły szczęśliwe i to sie liczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:51 Bardzo ci dziękuję "Gościu" za optymistyczny i rzeczowy post. Zauważyłem, że byłeś tam 7 dni (podobnie jak ja, od 23.08.). Nie mniej jednak mam kilka pytań: 1. wymiana waluty $ --> TND: w hotelu, w banku, w kantorze, czy wszystko obojętne, czy kurs jest taki sam wszędzie? 2. piszesz o animacjach, bardzo na to liczę: a) czy są różne grupy wiekowe, czy wszystkie dzieci bawią się razem (moje dziecko ma 9 lat) b) czy rodzice w tym czasie mają czas "wolny", czy też są w zasięgu dziecka c) czy to jest płatne? 3. dzieci więcej czasu spędzają w wodzie: w morzu, czy na basenie? 4. dziecko bardzo liczy na zjeżdżalnie: a)czy w pobliżu znajdują się ciekawe zjeżdżalnie, dostępne dla gości Selimy? b)dowiedziałem się, że bardzo ładny mini Aqua-Park wybudowano w Sousse (hotel Marabout), czy daleko jest z Selimy do Sousse? 5. czy może byłeś w Carthageland, albo coś wiesz, czy warto tam się wybrać? 6. czy jest organizowana wycieczka "Lwy i delfiny", tak mnie zapewniała pani ze ScanHoliday? Na razie wystarczy te 6 punktów, jeśli możesz to proszę napisz, będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam, Marian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Kto wrócił z Sol Club Selima? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:16 Szkoda, że ani jaca7771, ani Gość z dnia 3.08.07 nie czyta juz dalszych postów. Może ktoś inny wrócił z Selimy i jest w stanie podpowiedzieć jak tam jest? Chciałbym się dowiedzieć, czy ręczniki są w pokoju, jaka jest głębokość basenu dla dzieci, i czy warto wziąć ze sobą dmuchane zabawki do pływania dla dziecka (typu: materacyk, kółko, rybka, delfin, itp.). I te 6 pytań z poprzedniego mojego postu, proszę? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Kto wrócił z Sol Club Selima? IP: 217.153.225.* 06.08.07, 12:13 Ja nie byłam w Selimie, ale w zeszłym roku była w Susse, a w tym w Hammamecie w hotelu z klubem Scanboo, więc na kilka pytań Ci odpowiem: 1. jeżeli dziecko ma więcej niż 4 lata, to oddajesz je do klubu i możesz szaleć, ale na terenie hotelu i przyhotelowej plaży (przynajmnie teoretycznie). Animatorki w Venus Club były fantastyczne i dzieciaki najczęsciej nie mogły sie doczekać kolejnych zajęć. Klub jesy bezpłatny i czynny 5 godzin dziennie: od 10 do 12.30 i od 14.30 do 17. Co do preferencji gdzie pływały dzieci chętniej to chyba zależy od dzieci. Moje chętniej pływały w basenie. Mieliśmy rękawki i materacyk do pływania i warto takie rzeczy zabrać. Co do wymiany waluty, to chyba wszędzie jest taki sam kurs. Nie radzę wymieniać pieniędzy u lokalnych "cinkciarzy". My zawsze braliśmy kartę płatniczą i wybieraliśmy pieniążki z bankomatu. Co do zjeżdżalni to w Port El-Kantawi jest Aqua Palace - taki niewielki aquapark akurat na pół dnia pobytu. Dojechać tam można taksówką lub tuk-tukiem (dodatkowa atrakcja dla dzieci). Co do Chartagolandu to jeśli pytasz o ten w Yasmine (ale to daleko od Susse) to z małymi dziećmi nie warto tam iść, bo większość atrakcji jest od 12 - 13 lat. I czynny jest jakoś tak od 15 do północy. My nie byliśmy. To chyba tyle. Miłego pobytu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: Kto wrócił z Sol Club Selima? IP: *.ib-pan.krakow.pl 06.08.07, 18:18 Bardzo ci dziękuję miła "MB". Ja jadę z dzieckiem 9-letnim i chciałbym aby dziecko z tego wyjazdu najwięcej skorzystało, by było szczęśliwe i bezpieczne. Trochę mi podpwiedziałeś w tym moim zamierzeniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Kto wrócił z Sol Club Selima? IP: 80.51.223.* 10.08.07, 11:34 Ręczniki są w pokojach - nawet dużo (takie bure) ale nie można ich brać na plażę. Niestety muszę napisać o jednej złej rzeczy w tym hotelu: łazienki nie są... najładniejsze... Trochę zużyte. Zabawki możesz zabrać. Jeśli dostaniesz pokój blisko plaży (i basenu) to sie przyda. Nam nie chciało się nosić. Podpowiedź: blisko są pokoje o najniższych początkach nr pokoju (2 pierwsze cyfry, np: 0501). Postaraj się o taki. My mieliśmy kawałek a chodzenie w takie upały jest męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 80.51.223.* 10.08.07, 11:29 Ja wróciłam wczoraj. Byłam 2 tygodnie z 2 dzieci (w ogóle było nas 8 osób - wszyscy zadowoleni). Kilka odpowiedzi dostałeś ale uszcegółowię. 1. Wymiana walut jet w hotelu - wszędzie jest taki sam kurs walut (ustalany przez rząd) kwitek z wymiany trzeba zatrzymać, bo dinarów nie można teoretycznie wywozić i trzeba odmienić na lotnisku przed wyjazdem. 2. Grupy wiekowe są 2: 4-8 lat i 9-12 (jeśli jest mało dzieci to są połączone). Animatorki są 2 - bardzo fajne dziewczyny. Moja córka płakała przy wyjeździe (...). Rodzice mają czas wolny ale muszą być ma terenie ośrodka ale nie w zasięgu dziecka. Nie jest to płatne jeśli jedziesz ze Scana. Nie wiem jak jest w innych biurach. To jest Klub Scanbo. 3. Dzieci spędzają w klubie czas różnie: trochę w basenie, rzadziej nad morzem. Szukają skarbów, bawią się w podchody, mają zawody sportowe i przygotowują się do wieczornych występów (próby, kostiumy, dekoracje itp) 4. Zjeżdżalni nie ma w hotelu, jest za to aqua park w Port (wstęp chyba 15 TD). Nie byłam tam - nie było potrzeby ani czasu. Do Sousse jest jakieś 20 min taksówką (cena dojazdu jakieś 6 TD) 5. nie wiem nic na ten temat 6. Jest taka wycieczka ale po 2 dniach Sahara Extreem i Tunisie już nie chciało nam sie jechać, więc też Ci nie pomogę. Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 23:42 Chciałoby się powiedzieć - dzięki dobra kobieto. Tak mi to rozpisałaś fajnie w punktach, konkretnie, że hej. Skoro wróciłaś teraz, to chyba musisz być zmęczona ale i chyba szczęśliwa? Jeszcze zastanawiam się jak i kiedy jest taki moment żeby zdobyć ten pokój z niskim numerem? - na recepcji z kimś zagadać, tylko po jakiemu (arabsku - hmm nie znam, chyba po angielsku?) - a moze trzeba włożyć do paszportu np. 5$ Jak masz pomysł to podpowiedz jak to się robi, jeśli możesz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 80.51.223.* 13.08.07, 08:38 :) Zdecydowanie na recepcji. Jak wypełnisz papierki i dasz vauocher to pan(i) daje klucz. My byliśmy w 2 rodziny i poprosiliśmy o 2 pokoje obok siebie i dostaliśmy bez napiwku (wolą dostawać napiwki w dinarach - trzeba zawsze mieć dużo monet, 5$ to może być za dużo, napiwki daje się po serwisie, jeśli jesteś zadowolony). Najlepiej szybko uporać się z papierami i być na początku kolejki do meldowania. We wrześniu już nie powinno być tłumu. Chyba. Na tym zdjęciu masz plan domków, żeby mieć pogląd: www.holidaycheck.pl/fullscreen.php?ch=ub&id=1150799037 Plaża, restauracja i wszystko inne nie jest na planie ale znajduje się na dole, poniżej wyrysowanego planu. Najlepiej znać francuski, to ich drugi język i wszędzie się w nim dogadasz, ale po angielsku też da radę. Na recepcji może też być rosjanka. Nie wiem tylko czy będzie jeszcze we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: wróciłem z Sol Club Selima 13.08.07, 15:16 Witam. Wybieram się do tego hotelu 6.09. Lecę z Krakowa z moimi dziewczynami. Żoną i 3,5 letnią córą. Z tego co czytam nie muszę sie martwić o wybór którego dokonałem. Martwię się tylko że to jeszcze 24 dni. To prawie wieczność. Napiszcie czy wycieczka jednodniowa Tunis - Kartagina dla 3,5 letniego dziecka nie jest zbyt męcząca. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 80.51.223.* 14.08.07, 08:20 Autokar jest klimatyzowany a we wrześniu nie powinno być już tak gorąco. Ale nie jest to wycieczka interesująca dla takiego malucha. Będzie się nudzić. Muzeum w Bardo (mozaiki), Tunis i ruiny Kartaginy nie są interesujące dla przedszkolaka. Są inne wycieczki bardziej nastawione na dzieci. Jeśli jedziecie na 2 tygodnie to polecam 2-dniową wycieczką na Saharę. Tam są atrakcje również dla dzieci. Nawet takich małych. Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: wróciłem z Sol Club Selima 16.08.07, 13:19 Witam Jesteś pewna że Sahara 2 dniowa jest dla dzieciaka w wieku 3,5 roku. Ja osobiście nie brałem tej wycieczki pod uwagę, myśląc ze jest zbyt męcząca. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 80.51.223.* 16.08.07, 16:00 Moje dzieci są faktycznie trochę starsze :). Ale były z nami również dzieci małe (nie wiem ile dokładnie miały ale w końcówce wieku wózkowego). Wycieczka na Saharę to nie 2 dni na pustyni. W sumie jedzie się z miejsca na miejsce (podobno 1700 km) i jest sporo postojów do zwiedzania (oazy, matmata, keruan (to się inaczej pisze ale nie pamiętam jak), posiłki)a autokar dobrze klimatyzowany. Dodatkowo samochody terenowe, wielbłądy, bryczki itp - same atrakcje. Myślę, że powinieneś skonsultować się z rezydentką. Na pewno wysłała na tą wycieczkę już duuuużo dzieci w różnym wieku. Poza tym każde dziecko jest inne. Może Twoje nie da rady, albo Ty nie dasz rady z nim i się tylko umęczycie. To ma być w sumie przyjemność. Nam się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: wróciłem z Sol Club Selima 16.08.07, 20:24 Moja córa to tzw diabełek, wulkan energii. Jeśli chodzi o nasze siły do niej to myślę że też jeszcze nie są na wyczerpaniu. Dzięki za pomysł z rezydentką. Fajnie gdy ktoś kto widział chce od tak pomóc. Dzięki jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: Jedziemy do Sol Club Selima 22.12.07, 00:01 Po pobycie w tym roku w Turcji czas na Tunezję. Mam zarezerwowany wyjazd z rodzinka 2+1 wyjazd do tego hotelu 12.06.2008r. skusiły nas dobre opinie przedstawione na tym forum oraz bardzo dobra cena. Mam pytanko do tych co byli w tym hotelu i okolicach jakie atrakcję są szzczególne dla dziecka 5 letniego. Czytałem we wcześniejszych postach, że wyjazd na Saharę był dla dzieci równie dobrym przezyciem. Jeżeli mógłby ktos w przybliżeniu opisac przebieg tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
zanrie Re: Jedziemy do Sol Club Selima 28.12.07, 13:49 my tez wyjeżdzamy 12.06.08. już się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Jedziemy do Sol Club Selima IP: *.chello.pl 28.12.07, 21:47 lecę tam z rodzinką 14.08 z Katowic,wybiera się ktos w tym terminie? oczywiście zabieram dzieciaki(14 i 9 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Jedziemy do Sol Club Selima IP: 81.15.156.* 24.07.08, 19:18 Ja też 14.08.08 ale z rzeszowa - mama i dzieci 13 i 9 lat :) pewnie sie spotkamy na miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabcia Re: Jedziemy do Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:24 Witam! Lecimy z Warszawy do tego samego hotelu.Również w czerwcu i też z dziećmi.Jedzie dziewczynka 5 lat i dwa maluchy 1,5 roku. Pozdrawiam Żaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry2006 Re: Jedziemy do Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:13 Ale nie widać w jakim terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebula221 Re: Jedziemy do Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 15:28 Hej, My też jedziemy 12.06.2008 do sol club selima. Jak możesz to napisz coś mi na mail'a, napewno spotkamy sie na miejscu. cebula22@o2.pl Pzdr Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylus Re: Jedziemy do Sol Club Selima IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 15:57 witam, myślę że niezłą ekipę można by uzbierać z tego forum :) ja wyjeżdżam z rodzina 13.06 na 2 tyg z katowic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.chello.pl 28.12.07, 21:39 witam,lecę tam w sierpniu z 2 dzieci,warto?,jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamm Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.chello.pl 01.01.08, 18:58 Witaj!! Lecę do tego hotelu w sierpniu z rodzinką,imteresują mnie wszelkie spostrzeżenia,byle bym się nie wystraszył,bo zaliczka wysłana:-))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 193.239.206.* 07.01.08, 20:31 właśnie się wybieram możesz mi odpisać jak tam jest? dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 20:51 W jakim terminie jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 20:59 Ja też się chętnie czegos dowiem, lecimy 12.06 z Wa-wy Odpowiedz Link Zgłoś
pelka22 Re: wróciłem z Sol Club Selima 08.01.08, 10:35 Zastanawiam się nad tym hotelem, ale Trochę obawiam się braku klimatyzacji w czerwcu. A lipiec i sierpień odpada ze względu na upały. Da się wytrzymać w czerwcu bez klimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanetta77 Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 82.146.247.* 09.01.08, 16:42 witam ja także wybieram się 12.06 z warszawy chetnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami... proszę o emile zanetta.kazmierczak@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adma30 Re: wróciłem z Sol Club Selima 23.01.08, 21:07 Witam! Wybieram się do Sol Club Selima w lipcu. Bardzo bym prosił o opinie na temat tego hotelu wybieram się tam z żoną i dwójką dzieci w wieku 5 i 12 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:13 My też jedziemy do Selimy od 26 06 na dwa tygodnie,a wy w jakim terminie jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybnia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:35 my lecimy 24 lipca z W-wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.lublin.mm.pl 04.07.08, 20:10 witam ja z mężem i dwójką dzieci (3 i 5 lat) też 24 lipca w W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.01.08, 13:05 Ja też jadę tam z dziećmi w lipcu. Lecę z Wrocławia 10.07.wylot. Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie na temamt tego hotelu. Lecę z dziećmi ( 12 lat i 7 ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona71 Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 82.139.146.* 01.02.08, 14:04 Witam. Tez lecimy do tego hotelu 10.07.2008r z *-letnim chłopcem. Wylot z Warszawy. Do zobaczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Powiedzcie prosze czy: 03.02.08, 22:07 jest tam jakis market,sklep gdzie bede mogla kupic pampersy?Nie wiem czy brac je ze soba...a ze mam blizniaki to troche musialabym ich spakowac :> No i czy jedzenie,ktore tam jest nadaje sie dla 2 latkow? Jakies zupy?A rekawki do plywania i wiaderka z lopatka mozna gdzies kupic czy tez lepiej wziac ze soba?Dziekuje za odpowiedz. A i jak wygladaja lozeczka dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola pampersy IP: *.punkt.pl 04.02.08, 22:01 jadę we wrześniu z moim rocznym synkiem i też jestem bardzo zainteresowana możliwością zakupienia na miejscu pampersów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.amplico.pl 02.06.08, 12:57 Ja lecę również z dwójką dzieci (13,4 lata) mam nadzieję że się spotkamy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek72 Re: do lecących w czerwcu - brak KLIMY?? 04.02.08, 13:17 witam, czy nie przeraża Was brak klimatyzacji w czerwcu? mogą to juz przecież być początki upału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do lecących w czerwcu - brak KLIMY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:36 Właśnie dlatego jadę 26 06(wystraszyłam się brakiem klimy)te 4 dni jakoś wytrzymam a może uda się coś wcześniej załatwić?. Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: do lecących w czerwcu - brak KLIMY?? 24.02.08, 23:44 O co Wam chodzi z tą klimą, jeśli będzie gorąco to po prostu poprosicie o pilota na recepcji, albo włączy Wam osoba sprzątająca. Jest sterowana indywidualnie, nie ma tu problemu. Byłem widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 14:52 hej...planuję wyjazd w czasie ferii zimowych i ciekawa jestem jaka pogoda jest faktycznie w lutym?? pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
yetixxx Re: wróciłem z Sol Club Selima 04.02.08, 22:45 No tak teraz już wiem dlaczego nie było miejsc w czerwcu!!To chyba najpopularniejszy termin - nam został wrzesień.Właśnie ze względu na upały braliśmy pod uwagę VI lub IX.Wyjeżdżamy z dwójka dzieci(2,5 i 9 lat)Będę wdzięczna za wszelkie informacje o hotelu,plaży,pogodzie,wycieczkach.Chcielibyśmy pojechać na dwudniową wycieczkę na Saharę.Ponieważ obawiamy się o naszą najmłodszą pociechę mamy zamiar pojechać "na zmianę".Gdyby jednak ktoś z Was miał okazję podróżować z takim maluchem to bardzo proszę o opinie-czy wycieczka jest rzeczywiście taka męcząca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanilla Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:50 Witam! Ja wybieram się również w terminie 12.06-26.06.2008 r. Tym razem na dwa tygodnie, bo w ubiegłym roku spędziłam tam wspaniały tydzień i było to trochę za krótko tym bardziej że byliśmy na 2-dniowej wycieczce na Saharze - zdjęcia, wrażenia i wspomnienia przecudne. Tym razem zabieramy naszą córeczkę 4 latka, bo już wiemy, że będize tam wspaniale spędzać czas razem z polskimi (i nie tylko!) animatorami i dziećmi,. Naprawdę jeśli chodzi o rodziny z dziećmi to wybór rewelacyjny. Niedaleko (ok. 200m) jest "dom handlowy" i tam na pewno można dostać czego dusza zapragnie - pampersy też :) A co do zabawek dla dzieci (widerka, łopatki i różne "dmuchane" zabawki) to można je kupić także na terenie ośrodka, są tam 2 sklepiki z tego typu rzeczami, a także stoisko ze "złotem", fryzjer, punkt tatuaży z henny. Więc naprawdę warto tam się wybrać - ja już nie mogę się doczekać, żeby być tam ponownie. W razie pytań piszcie: iwciakow@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda wrzesen IP: *.elk.mm.pl 01.03.08, 18:23 Czesc Ja tez wybieram sie z rodzicami i znajomymi do tego hotelu w wrzesniu wylatujemy w warszawy :D a jedziemy na 2 tygodnie znajomych corka ma 3 latka chyba ;] a ja mam 13 pozdrawiam :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wrzesen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:17 Cześć ! My ( ja [ 13 lat ], moja siostra [ 9 lat ] i mama i tata ) lecimy 28 sierpnia, a wy którego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:15 A kiedy dokładnie pani wyjeżdża ? Bo my ( mama, tata, sistra [ 9lat ] i ja [ 13 lat ] 28 sierpnia, no bo w czerwcu nie było faktycznie miejsc. A jaka płeć dzieci ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Wakacyjny Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 08:36 ja pozbierałem foty z Eartha bo sam byłem ciekaw i proszę oto one www.photoblog.krzywokulski.pl/2008/03/07/sol-club-selima-w-tunezji/ Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia60 do Pana Wakacyjnego 07.03.08, 12:29 Masz może fotki z Club Venus? Widziałam że robiłeś załaczniki do selimy i bella visty Mógłbyś Wysłać takie fotki z odnośnikiem na adres mgosia@60sec.pl Będę ogromnie wdzięczna Oczywiście o ile możesz i masz Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiam Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:32 Czy ktoś kto był w tym hotelu mógłby mi napisać czy są w pokojach suszarki do włosów? Niestety muszę myć codziennie głowę i stąd moje pytanie. A może jeszcze kilka słów o rezydencie/tce? Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szalonooki Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 212.160.172.* 13.05.08, 11:35 A my zaczynamy przygodę z Tunezją 29 maja 2008 ;) he he to juz naprawde za pare dni. My to małżeństwo 36,38 lat z dwoma synkami w wieku 7,9 lat. Podobno w tym turnusie nie ma jeszcze animatorek dla dzieci, ale nam aż tak na animacjach nie zależy, jak nie bedzie klimy nie bedziemy rozpaczac, przynajmniej dzieciaki sie nie przeziębią, bo to zawsze ktores bedzie chcialo żeby chlodniej, a i tak w pokoju mamy zamiar spedzac jak najmniej czasu. Za to mam nadzieję że może będzie trochę mniejszy tłok... Wylatujemy z Wawy o 8.50 Pierwszy tydzień sie byczymy i rozglądamy po okolicy, a drugi zwiedzamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
1.marza Re: wróciłem z Sol Club Selima 13.05.08, 14:00 Cześć Wam miła rodzinko, My również rozpoczynamy przygodę z Tunezją 29 maja 2008 ;) My to znaczy ja (36) i moje dzieciaki: córka 6 i syn lat 11. Trochę żałuję, że nie ma na naszym turnusie tych słynnych animatorek, ale myślę, że i bez tego będzie super ... Mimo, że lecimy tylko na tydzień zamierzamy skorzystać z uroków wody a zwłaszcza słońca, którego ostatnio podczas weekendów w Polsce tak brakuje. Wylatujemy także z Wawy o 8.50. Myślę, że się spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:39 Witam. Dajcie znać jak wrócicie my lecimy 26 06 też z Warszawy.Pozdrawiam i życzę super urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: Może ktoś leci do Sol 12.06.2008 13.05.08, 19:19 My lecimy z Gdańska z 5 latkiem, babcią i dziadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek gdynia Re: Może ktoś leci do Sol 12.06.2008 IP: 89.171.57.* 11.06.08, 00:07 tak,lecimy w czwartek,a wlasciwie piątek 13-go z Gdańska.wylot o 0.15.do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szalonooki pytanko o linie lotnicze IP: 212.160.172.* 14.05.08, 10:19 no no, napewno sie spotkamy :) fajnie ze będzie więcej dzieci ;) Przy okazji moze ktoś coś ma do powiedzenia na temat tunezyjskich lonii lotniczych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiam Re: pytanko o linie lotnicze IP: 217.153.60.* 15.05.08, 09:08 Witam, ja byłam w tym hotelu w ostatnim tygodniu kwietnia. Kurs wymiany do euro był 1,808, a dolarów nie miałam:-) Nie było naszych animatorek, ale dzieci bawiły się z jakąś miejscową Panią. Klimatyzacja w tym hotelu, jest sterowana indywidualnie i jest przez cały rok. Trzeba tylko wypożyczyć pilota (w kantorze:-) ) za kaucją 15 dinarów, zwrotna przy oddawaniu pilota, tak samo z pilotem do TV. Odnośnie tunezyjskich linii, w stronę tunezji troszkę pobujało, dzieci miały radochę, a w drodze powrotnej pilot tak posadził samolot na pasie, że było to prawie niewyczuwalne, rewelacja. Pozdrawiam, Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
becina777 Re: pytanko o linie lotnicze 03.06.08, 10:04 KASIAM!! NAPISZ PROSZĘ JAKIE NAPOJE LOKALNE SERWUJĄ W SELIMIE ! CZY JEST DŻIN??? WYBIERAM SIĘ TAM W CZERWCU I NIE WIEM CZY ZABRAĆ ZE SOBĄ. MAMY ALL. POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
martaa30 Re: wróciłem z Sol Club Selima 17.05.08, 15:50 Witam Ja równiez jade do tego hotelu .12 czerwca wylatuje z Warszawy. Jadziemy:ja mązi nasza prawie 2 letnia córeczka, wiec chciałam sie dowiedziec jakie menu serwuja w tym hotelu, czy mała bedzie mogła cos tam zjesc, czy tez mam zabierac słoiczki z Polski. Daj znac jak było po powrocie. Zycze miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaneta Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:05 Witam! My też lecimy z Warszawy 12.06 do Sol Club Selima. Widzę ,że będzie sporo osób z dziećmi.My jedziemy z 3 dziewczynkami 2 po 2 latka i jedna 5-latka.Będą miały z kim się bawić dzieciaki. Pozdrawiam Żaneta Odpowiedz Link Zgłoś
martaa30 Re: wróciłem z Sol Club Selima 07.06.08, 08:19 Witam, Mam nadzieje ze udał sie wypoczynek, napisz prosze jak wyglądał pobyt w tym hotelu, co warto zwiedzic na miejscu, jak jedzenie i pokoje. Lecimy z 2 letnia córeczka wiec troche sie martwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kostuchakostuch Re: wróciłem z Sol Club Selima 14.05.08, 09:56 witam. pamietasz moze jak dinar wyglada w stosunku do euro i do dolara? po jakim kursie go wymmieniaja. z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopinek Sol Club Selima 08.08 - 21.08. 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 18:10 My lecimy do Sol Club Selima z Krakowa, z dziewczynkami w wieku: 10 i 3 latka. Kto w tym terminie odwiedzi Sol Club Selima? Odpowiedz Link Zgłoś
anetadubel Re: Kto leci 21.08.08 ? 27.06.08, 23:37 > My lecimy do Sol Club Selima z Warszawy, z dziewczynkami w wieku: 12 > i 2 latka. Kto w tym terminie odwiedzi Sol Club Selima? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Kto leci 21.08.08 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 13:14 My wyjeżdżamy 28.08 na dwa tygodnie, to się napewno spotkamy :). Ja mam 13 lat i jadę z rodzicami i 9-letnią siostrą. Kto jeszcze wyjeżdża 28 sierpnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emiemilia Re: Sol Club Selima 08.08 - 21.08. 2008 IP: *.zdnet.com.pl 21.07.08, 23:39 Wszystko na to wskazuje że i ja polecę w tym terminie, z Łodzi, z chłopakami 5 i 7 lat. Czy ktoś jeszcze zdecydował się na szczyt sezonu? A może ktoś już był i napisze czy da się wytrzymać upał? Osobiście wolę wrzesień ale w tym roku się nie uda bo mam pierwszoklasistę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viola08 Re: wróciłem z Sol Club Selima 29.06.08, 21:29 WITAM też wybieram się do tego hotelu . Jak tam przelot Tunezyjskimi liniami czy do przyjęcia? Pytanie również na temat pokoi i łazienek czy warunki do przyjęcia. Ewentualnie jakieś kłopoty ze zdrowiem czy można liczyć na rezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 09:20 Ja byłam w tym hotelu od 12.06. do 19.06 z dwuletnią córeczką. To był mój pierwszy lot samolotem i muszę przyznać, że zniosłam całkiem nieźle, moje dziecko również. A co do hotelu to warunki według mnie są wystarczające, jedzenia jest baardzo dużo, każdy napewno coś dla siebie znajdzie, trzeba tylko uważać na surowe warzywa i owoce i nie przesadzać z ich ilościami przez piewrsze dni. Kelnerzy bardzo mili, szczególnie Samma który przez cały wyjazd mówił do mnie "moja żona, daj buzi", no i lubią dostawać napiwki, chociaż niezauważyłam żeby inaczej (gorzej) traktowali te osoby, które tych napiwków nie dają. Jeśli chodzi o rezydenta, to napewno zależy od biuro podróży, My byliśmy ze Scan Holiday i tak naprawdę nie korzystaliśmy z pomocy Pani rezydentki, nie jeździeliśmy na żadne wycieczki i może dlatego nie była Nam potrzebna jej pomoc. Pokoje i łazienki są codziennie sprzątane, ręczniki jeśli leżą na podłodze też będą wymienione codziennie i pościel dziecka jest codziennie zmieniana, a dla dorosłych trudno mi powiedzieć chyba też bo codziennie była świeża, nie pognieciona (napiwki również mile widziane, trzeba położyć na łóżku). Przy zakwaterowaniu warto dać gościowi parę euro lub dinarów żeby mieć domek blisko plaży i głównego budynku, najlepiej te z niskim numerem, po otrzymaniu kluczyka dwie pierwsze cyfry to numer domku. Jedyna moja przestroga to kantor. Trzeba od razu sprawdzać czy się wszsytko zgadza. Ja miałam taką sytuacje, że dałam gościowi 30 euro a on policzył to tak jakbym mu dała 20 euro, na tyle wystawił kwitek i taką mi dał równowartosć w dinarach, gdy poszłam to wyjaśnić od razu zaczął dzwonić, coś gadał po arabsku, przyszedł inny mężczyzna wziął jakieś euro, a tamten próbował mnie przekonywać że wszystko jest ok, że to niemożliwe że dałam mu 30 euro. Musiałam odpuścić, bo już nie było sensu dyskutować. Na plaży leżaki juz o godzinie 6 rano są pozajmowane, dobrze jest dogadać się z ratownikami, żeby zajęli, dajesz mu ręczniki i jak przychodzisz to już masz ułożone na leżakach, oczywiście również za napiwki. Ach i jeszcze jedno bardzo ważne, przez cały wyjazd smarowaliśmy się faktorem 50 i mieliśmy dwa dni potwornego upału po 40 stopni w cieniu! To tyle "po krótce" :-), jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.amplico.pl 30.06.08, 13:03 Cześć, Napisz proszę czy w łazienkach są suszarki do włosów? Czy w basenie jest słodka woda? i jak wiesz to ile kosztuje sejf? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:28 w basenie słoda woda suszarek w pokojach nie ma sejf: 15 dinarów kaucji + opłata :za każdy dzień 2 dinary Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: wróciłem z Sol Club Selima 01.07.08, 22:59 Kochani byłem w wielu trzy gwiazdkowcach ale ten poprostu rewelacja+super rezydentka Paulina która robi co może aby rozwiązać wszelkie problemy, animacje i super towarzystwo z Polski. Pozdrawiam całe Zakopane i okolice. Jak macie jakieś pytania to dawajcie w miarę możliwości odpowiem. Pobyt 13-26.06.2008 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 16:00 mam pytanko: czy gniazda w selimie są takie jak u nas czy trzeba zabrac przejściówki Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: wróciłem z Sol Club Selima 03.07.08, 09:33 Gość portalu: gosia napisał(a): > mam pytanko: czy gniazda w selimie są takie jak u nas czy trzeba > zabrac przejściówki Gniazda są takie same, ale weź trójnik bo są tylko dwa gniazda. Do jednego jest podłączony TV drugie wolne, a miałem sytuacje że naraz musiałem ładować kamerę i aparat i był problemik przed wyjazdem na Saharę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:32 No i najlepiej żeby wtyczki były płaskie bo z gniazdek wystają takie pręciki, chyba to jest uziemienie albo coś. My musieliśmy wycinać otworek we wtyczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 13:31 witam .chciałabym zapytać czy pamiętasz może nazwy hoteli gdzieś w bliskiej okolicy tego hotelu .chciałabym dokupić miejca ,a wtym hotelu na ten okres w którym jade nie ma już wolnych pokoi.pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:29 Hej, W łazienkach nie ma suszarek do włosów, woda w basenie jest słodka lekko chlorowana, a co do sejfu to nie pamiętam ile kosztuje, My nie korzystaliśmy z sejfu, ale jeśli chcesz to sprawdzę i jutro Ci napiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetadubel Re: wróciłem z Sol Club Selima 03.07.08, 20:08 Witam dorka mam pare pytan pod koniec sierpnia lece do tego hotelu z prawie dwu letnia corka i zwiazku z tym mam pare pytan Czy Twoja coreczka nie dostala tam biegunki >>czy dawalas jej jedzenie ze stolowki >>czy raczej ze sloiczkow ??gerbery i podobne ?? czy w tamtejszych sklepach kupie jedzonko dla niej ,czy mam brac sloiki z Polski ??jak z pampersami ?? Kolejne pytania to komary i jaszczurki ??w tamtym roku bylismy na Krecie i to byla masakra >>>Komary jak ruskie czolgi i dokladke jaszczurki -takie male lazace po scianach hotelu ?? A jak kwesta lozeczka dla malej ??dostalas je czy mala spala z wami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:18 Hej, Moja Niunia ma skończone dwa lata i na wyjeździe praktycznie pampersów używaliśmy tylko na noc, staraliśmy się żeby nauczyła się wołać siusiu. Widziałam w supermarkecie że były chusteczki pampersa, natomiast czy były pampersy to trudno mi powiedzieć, bo poprostu mnie to nie dotyczyło. Wzięłam z Polski ok. 20 sztuk i część z powrotem przywiozłam do domu. Jeśli chodzi o jedzenie, to wzięłam kilka słoiczków z deserami owocowymi, bo jak pisałam wcześniej lepiej unikać surowych owoców i warzyw, oraz mleko w proszku i kaszki ryżowe, moja dzidzia je na dobranoc kaszę i rano zanim wstanie. Słoiczków nie widziałam w sklepie, miałam problem z kaszką bo mi zabrakło i nie znalazłam, także lepiej zabrać z Polski. A resztę posiłków jadła na stołówce, jest mleko, płatki, różne mięsko np. kurczak, także można w czymś wybrać. Zresztą w takie upały nie bardzo chciała jeść. Jeśli chodzi o jaszczurki to bez obaw nie widziałam żadnej w pokoju, mieliśmy pokój na piętrze, przez cały tydzień widziałam jedną na dworzu. Słyszałam tylko jak ktoś narzekał na karaluchy, lae mieli pokój na parterze. Natomiast nie wiem co, ale coś pogryzło moją córcię, nawet nie wiedziałam kiedy i co gorsze żadne inne dziecko nie widziałam żeby było pogryzione, a nasza miała duże czerwone plamy, tak jakby Ją ugryzła w Polsce meszka i strasznie swędzące. Moja Niunia jest alergikiem, więc reakcja na ukąszenia też jest mocniejsza niż u innych dzieci. Jeśli chodzi o łóżeczko dla małej, to nasza ma skończone dwa lata (w maju), więc miała swoje miejsce w samolocie oraz swój oddzielny tapczanik w pokoju. Natomiast znajomych córka kończy dwa lata w sierpniu i w samolocie musiała siedzieć na kolanach rodziców a w hotelu miała łóżeczko takie ze szczebelkami, ale to chyba ustala się w biurze podróży w momencie wykupowania wycieczki. Odnośnie biegunki, to moja cóka nie miała, ale oczywiście lepiej mieć coś ze sobą zarówno dla dziecka jak i dla siebie, bo my troszkę cierpieliśmy z tego powodu, a najbardziej to znajomi. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to słuzę pomocą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:32 "mieliśmy pokój na piętrze" - ???? Na jakim piętrze ty miałaś pokój w SC Selima ? Przecież tam są bungalowy i nie ma żadnych pięter ;) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 17:50 bungalowy, gdzie jest partet i piętro. Widocznie przeoczyłeś. Ja też byłam na piętrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 09:50 A te bungalowy to były niby parterowe?? Chyba nieźle piłeś/piłaś skoro nie zarejestrowałeś/aś że było 10 pokoi na dole i 10 na I piętrze. SZOK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaga14_07 Re: wróciłem z Sol Club Selima 30.07.08, 21:51 Ja wyjezdzam do tego hotelu 11.09, jedziemy z mezem i nasza córą 1,5 roku. Mam w związku z tym chyba dwa pytania (no chyba ze w trakcie pisania cos mi sie jeszcze nasunie). Po pierwsze czy przed wyjazdem szczepiliście dzieci na WZW (lub moze coś innego) jeden lekarz poleca szczepionke przeciw zółtaczce inni znowu nie i juz sama nie wiem co o tym myslec. Po drugie jak w tym hotelu wyglada sprawa napoi butelkowanych, a chodzi mi głównie o wode mineralną niegazowana, pytam z myslą o moim dziecku. Mamy all inc. (zreszta chyba inna opcja w tym holtelu nie wchodzi w gre), ale nie wiem jak jest własnie z butelkowanymi napojami, czy sa one wliczone w cene. Jezeli ktos moze to prosze o jakies info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:32 Wszysyko nalewane do szklaneczki. Butelkowane napoje nie wchodzą w grę. Nie ma co demonizować z tymi bakteriami w żołądku. Ja z dziećmi i żoną byliśmy dwa razy w Tunezji i kłopotów żołądkowych nie mieliśmy. Wskazana jest cola oraz 'procenty' na brzuszek (wiadomo cola dla dzieci, procenty dla ...). WZW tak samo możesz dostać w Polsce jak i w Tunezji. A tak poza tym na (ewentualne) bóle żołądka najlepiej pomaga Enterol 250. W aptece chyba po 20 pln. Ci którzy złapali 'bakterię' to po zażyciu Enterolu już jej następnego dnia nie mięli. Odpowiedz Link Zgłoś
aaga14_07 Re: wróciłem z Sol Club Selima 31.07.08, 22:26 Flip dzieki za tak szybki odzew. Dzisaj własnie udałao mi sie porozmawiac z pania z biura podrozy i mowila ze woda butelkowana jak najbardziej jest i w cenie, ale mowila to jakos bez przekonania, a przynajmniej mnie nie przekonała, zreszt pojedziemy to sie przekonamy:-). A i jeszcze jedno, ponoc w poblizu jest super market - prawda? enterol zapisałam i pewnie kupie tylko sprawdze czy na recepte, ale pewnie tak. A swojś drogą to juz nie mogę sie doczekać urlopu i wyjazdu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.blt.pl 01.08.08, 01:24 Woda butelkowana jest podawana do posiłków przy stolikach (przez kelnerów). W barach także nalewają do kubeczków z butelek, ale jak się chce wziąć cała butelkę, to trzeba już za nią zapłacić. Nie pamiętam ile, ponieważ nie kupowałam (chyba ok 2 dinarów). Faktycznie niedaleko hotelu jest mały market,który jest zlokalizowany w centrum handlowym "Ali Baba". Trochę dalej są jeszcze 2 większe centra handlowe. Te markety nie są zbyt duże, ale najpotrzebniejsze rzeczy można kupić. W tych centrach można także kupić pamiątki, wyroby skórzane, ceramikę itp. No i mnóstwo "podróbek" ubrań, torebek, okularów... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria755 Re: wróciłem z Sol Club Selima 17.12.08, 18:19 A kto jedzie do Selimy w wakacje 2009?? My wylatujemy 23 lipca?? Mam pytanie do doświadczonych bywalców Selimy czy dziecko 3,5 letnie może jeść wszystko? czy wcześniej musi mieć jakąś szczepionkę? jak z chorobami brzuszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyt-a Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.static.korbank.pl 04.05.09, 11:10 Witam! Mam pytanie jak było z tą wodą butelkowaną, czy rzeczywiście była w cenie i nie było problemów z jej dostaniem? Kolejne pytanie mam do osób wylatujących w tym roku - lato 2009 r.do tego hotelu ze Scan Holiday. Czy nie przeszkadza Wam, że organizator "obciął" nam jeden dzień pobytu - ja np. zapłaciłam za imprezę od 18 czerwca, a wylatuję dopiero 19 czerwca. Myślalam, że wramach rekompensaty biuro zapłaci za przedłużenie pobytu 2 lipca, bo wylot jest dopiero o godz. 24, a doba hotelowa kończy się o 12.00, ale okazało się, że nic z tego - za przedłużenie pobytu muszę zapłacić sama kilkaset złotych. Ciekawa jestem, jak to wygladało w latach poprzednich, bo ja juz zdążyłam się nieźle wkurzyć. Prawdę mówiąc spodziewałam się po tym biurze wyższej jakości usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekD Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.toya.net.pl 05.09.08, 16:09 Dzień dobry, wczoraj wróciliśmy (4.09) z Selimy. Woda butelkowana w hotelu płatna po 1 TDN. W najblizszym sklepie (ok. 300 m od bramy hotelu po 0,5 TDN. Hotel zasługuje na pozytywną opinię. Faktycznie codzienna zmiana pościeli i ręczników. Domki (po 10 pokoi każdy w pięknym ogrodzie z palmami daktylowymi i drzewami oliwnymi) Warto zadbać przy rejestrowaniu się w recepcji o przydzielenie pokoju w miarę blisko tzn według mnie do 30 domku. Uważać trzeba na animatorów z tzw "Club House". Depozyt za kije do golfa czy rakiety tenisowe próbują zamienić w opłatę za przekorczenie terminu (te rozrywki są w cenie). Przy tym są beczelni. Zgłoszenie sprawy rezydentce spowodowało zrot kaucji (1o TDN) i słowo przepraszam. Poza tym delikatnie wkurza iż mimo stosownych infromacji o zakazie rezerwacji "ręcznikami" leżaków na basenie i plaży obsługa hotelowa nie reaguje na te praktyki gości hotelowych. o godz. 10 są poważne kłopoty ze znalezieniem wolnych leżaków (bez ręczników) ale większość bez osób. Zaczęliśmy robić tak samo i było ok. Zakup pamiatek polecam w najbliżym Selimie sklepie - Alibaba Shoping Center ok 300 m od bramy hotelu (skrzyżowanie drogi dojazdowej do hotelu i dwupasmowej głównej drogi przez El Kantaoui) wrózciliśmy zadowoleni. Życzę miłego wypoczynku Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 01:07 Sorry, ale widzę, że wszysytkie biurka podróży sobie robią dobrze... Z każdej wypowiedzi wylewa się pochwała, czujność, i opieka - a może frytki do tego? Jadę pierwszy raz (znaczy lecę), i mam troje dizeci, a jesli się zawiodę to się... zawiodę, a Tunezja, mimo upływu lat, wygląda wspaniale.SM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.08, 19:42 a dajże spox! jak będzie to będzie !! my jedziemy 8 sierpnia z dwoma karakanami i mam pozytywne myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emiemilia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.zdnet.com.pl 21.07.08, 23:45 Sorki, w jakim wieku karakany? Moje to 5 i 7 lat, mężczyźni, i tez lecimy 07-21.08. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 15:17 Moje 3 i 11. Kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emiemilia Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.zdnet.com.pl 28.07.08, 08:24 No to pewnie się spotkamy:-) Klubik Scana jest super. Mam tylko nadzieję, że się nie upieczemy tą porą. Odpowiedz Link Zgłoś
sadeczanka 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? 24.07.08, 20:14 witajcie - jak w temacie:) ja lecę z Rzeszowa z dziecmi 13 i 9 lat na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brambor Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.07.08, 22:46 Witam ja z rodzinką wróciłem wczoraj jak macie pytania to chętnie spróbuję udzielić odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosik Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.08, 01:34 witam, ja lece z rodzinką 14.08,akurat dzis odebrałam bilety.Lecimy ze Scan Holiday.Mam pytanie,czy animacje dla dzieci są okey? oraz czy jest konieczne aby dać napiwek podczas meldowania ,zeby dostac pokój blizej glownego budynku.No i jesli można to proszę o ogólne wrazenia,czy sie panstwu podobalo, oraz co ważne dzieciom,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? IP: *.centertel.pl 26.07.08, 08:46 Hej, a jest tam jakiś internet w hotelu? ;-) I w jakiej walucie dawać napiwki? Jakieś sugestie co do wysokości? Planujemy pobyt w sierpniu - oczywiście z dzieciakami. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brambor Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.07.08, 21:48 Są dwa komputery i na recepcji wykupuje się kody 4 dinary za 15 minut 6 za 1/2 h i 10 za h , sporo zważywszy że działa wolno , klawiatura jest francuska inaczej działa shift na cyfry itp. Napiwki w dinarach 1,14 dinara za dolara - tubylcy mają problem z wymianą drobnych szcczególnie Euro a te opłaca się zabierać 1,85 dinara za euro - kursy nieznacznie się różnią w porcie w El- kanatoui są lepsze kursy a najbardziej to opłaca się płacić kredytkartą a na resztę zakupów wybrać w bankomacie z bankomatowej karty -dobry przelicznik . Kartą kredytową możemy zapłacić w Hawaii Center ok 500 metrów od hotelu w pozostałych sklepach gotówka- alkohol w General Magazin przy wejściu do portu też kredytówka.Warto pojechać na Saharę - polecam przewodnika Jarka-Polaka o Arabach jest ich 3 i robią za przewodników słyszałem gorsze opinie - odradzam wycieczkę do ZOO Frigua i na AQUA Park organizowaną przez biuro lepiej a co zasadniczo taniej samemu. Wjazd do zoo 3d dziecko 6 dorosły i 30-40 za całą taksówkę tam i z powrotem i nikt nie goni, do aqua 15 dorosły i 10 dziecko i też mozna być cały dzień a taksa 2-3 w jedną stronę i też cały dzień do 18 a nie 16 w biurze dorosły 49 a dziecko 30 - jeżeli mamy 4 os to bardziej opłaca się samemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? IP: *.blt.pl 26.07.08, 15:33 Byłam w Sol Club Selima na poczatku lipca. Był to bardzo udany wyjazd. Nie dawaliśmy żadnego napiwku a dostalismy pokój w bungalowie usytuowanym najbliżej basenów i budynku głównego. Jeżeli chodzi o animacje dla dzieci, to były ok. Dzieciaki zadowolone (chodziły do klubu 2 razy dziennie na 2 godziny), choć ja uważam, że panie mogłyby wykazywać się większą inwencją i troche bardziej pilnować dzieci. Dzieci dostają koszulki i paszporty klubowe,dyplomy, medale. Wieczorem odbywa sie mini disco dla dzieci. Młodsze dzieci były tym zachwycone, starsze już to raczej nie bawiło. Ogólnie animatorzy miejscowi są super. przez cały dzień coś się dzieje- mnóstwo zajęć sportowych: aerobic na basenie, strzelanie z łuku, mini golf, gry zespołowe(siatkówka na plaży, piłka nożna, koszykówka,nauka tańca, aerobic, gra w kule, strzałki itp. Do tego na plaży rowery wodne, kajaki, windserfing. Nie można sie nudzić. Ogólnie wrażenia super. Bardzo fajne wieczorne animacje dla dorosłych. Dużo jedzenia i dosyć urozmaicone, a do tego smaczne - każdy znajdzie coś dla siebie. Ja w każdym razie polecam i chciałabym w przyszłym roku też tam spędzić swój urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
sadeczanka Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? 26.07.08, 15:05 a ja ciekawa jestem co tak naprawde obejmuje all inclusive w tym hotelu i czy rzeczywiscie są wielkie kolejki po wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: 14.08.2008 - ktoś w tym czasie? IP: *.blt.pl 26.07.08, 15:56 Wielkich kolejek nie ma, no chyba że akurat smażone są naleśniki, to ustawi się kolejeczka (ale nie przesadnie długa). Wersja all obejmuje posiłki przez cały dzień: śniadanie,sniadanie dla spóźnialskich, obiad, kolację, przekąski w ciągu dnia (np w godz. 14-16 -pizza, spagetti, frytki; i po godz. 22).All obejmuje także wszystkie napoje do posiłków: do sniadania - kawa, herbata, "ichtejsze" napoje ala soki, mleko, kakao; do obiadu napoje gazowane- woda, "ichtejsze"cola, fanta, sprite -całkiem dobre, opócz tego wino. Do kolacji sa takie same napje jak do obiadu). Do tego można korzystać z 2 barów w budynku, 1 przy basenie i 1 przy plaży. Przy basenie są napoje tylko bezalkoholowe, przy plaży można dostać jeszcze piwko, w budynku sa napoje bezalkoholowe i alkohole -różne drinki, piwo, kawa, herbata. W pizzeri tez są napoje bezalkoholowe, a do tego na terenie hotelu jest ustawionych kilka dużych baniaków z wodą mineralną niegazowaną i można samemu sobie nalewać bezpośrednio z dystrybutora. Aha, jest jeszcze przerwa kawowa w godz. 16:30-17:30. W tym czasie jest serwowana kawa, herbata, kakao i jakieś ciasteczka, bułki francuskie, pieczywo, dżem, czasami naleśniki. Na prawdę nie stoi się w kolejkach a jedzenia i picia jest bardzo dużo. Nigdy nie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizzz CENA - Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 12:27 Może zadam niedyskretne pytanie, ale napiszcie proszę: Ile płaciliście za osobę w tym hotelu za tygodniowe wczasy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: CENA - Sol Club Selima IP: 217.197.71.* 02.09.08, 21:44 a czy w pokojach jest czajnik bezprzewodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurekd Re: CENA - Sol Club Selima IP: *.toya.net.pl 05.09.08, 16:12 Nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_gazeta Czy są Bankomaty w pobliżu Hotelu ? IP: *.scbank.pl 11.09.08, 12:58 Mam pytanie . Czy są Bankomaty w pobliżu Hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekD Re: Czy są Bankomaty w pobliżu Hotelu ? IP: *.toya.net.pl 14.09.08, 20:56 Jest podobno bankomat w hotelu obok Selimy. Jednakże, z wypowiedzi rezydentki wynikało, że zdarzają się przypadki wypraszania gości selimy z tego hotelu, gdyż podobno potarfi zabraknąć pieniędzy w bankomacie. Sytuacja dziwna, że obydwa hotele należą do tej samej sieci El Mouradi. Ja pobierałem pieniądze w bankomatach w porcie (2,5 km od hotelu, taksówka 3 lub dinary) przy okazji wycieczek do portu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Wróciliśmy 19.09 IP: 217.197.71.* 25.09.08, 21:13 Byliśmy z dzieckiem które ma rok i 5 miesięcy. I było super. Zupki wieźliśmy z Polski w słoiczkach (makabra bo to dużo waży). A teraz już wiem że nie potrzebnie. Jedzenie bardzo urozmaicone i dla każdego coś dobrego. Mały najadł by się za każdym razem. Rano zjadał płatki na mleku, na obiad np. ziemniaki lub ryż plus jakieś mięsko i sałatka albo np. naleśniki, podwieczorek ciastko, kolacja kaszka z Polski :) Mnóstwo owoców. Pampersy w sklepie Hawai tyle że droższe niż w Polsce, to samo z chusteczkami do pupy. Na stołówce są krzesełka specjalne dla dzieci, do pokoju dostaje się łóżeczko. Mankament - nie ma czajnika w pokoju - wzięliśmy grzałkę i garnuszek żeby zrobić mleko czy kaszkę. Byliśmy z małym na wycieczce w Tunisie oferowanej przez biuro (całodniowa) i bardzo dobrze to zniósł. Na Saharę pojechaliśmy osobno bez dziecka, najpierw mąż a potem ja. Frigia ZOO - w Polsce mamy ładniejsze i większe ogrody - nie warto. Wzięliśmy też z Polski moskitierę i bardzo nam się przydała przed mrówkami wchodzącymi każdą szczeliną do pokoju (pokój na piętrze pomimo próśb o parter - wózek dziecięcy i codzienne wnoszenie po schodach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: Wróciliśmy 19.09 IP: 195.117.255.* 28.11.08, 15:29 A może ktoś wie, jaka jest woda w morzu? Czy można tam nurkować, coś zobaczyć..? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria755 Re: wróciłem z Sol Club Selima 17.12.08, 18:30 A kto jedzie do Selimy w wakacje 2009?? My wylatujemy 23 lipca?? Mam pytanie do doświadczonych bywalców Selimy czy dziecko 3,5 letnie może jeść wszystko? czy wcześniej musi mieć jakąś szczepionkę? jak z chorobami brzuszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
eve-11 Re: wróciłem z Sol Club Selima 22.01.09, 17:35 My wyruszamy 25 czerwca na 2 tygodnie. Mam pytanie dotyczące "parzących meduz" w wodzie. Czy dzieciaki mogą się bezpiecznie kąpać w morzu? Czy jest jakiś czas kiedy te meduzy się pojawiają? Co zrobić jak juz taka meduza poparzy? Czy do chodzenia po plaży są potrzebne klapki z uwagi na gorący piach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmddkkk Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 148.81.190.* 04.02.09, 14:37 My lecimy 4 czerwca 2009 na dwa tygodnie z dzieciakami 4 i 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:39 My również lecimy 4 czerwca na dwa tygodnie z czterolatkiem:) Wylatujemy z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmddkk Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: 148.81.190.* 10.02.09, 13:42 My lecimy z Warszawy, z 4 i 6 latkiem, i nie wiem jak to będzie, już sobie wyobrażam moje dzieci jak ich energia rozpiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyt-a Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.static.korbank.pl 04.05.09, 11:18 Witam! Mam pytanie do osób wylatujących w tym roku - lato 2009 r.do tego hotelu ze Scan Holiday. Czy nie przeszkadza Wam, że organizator "obciął" nam jeden dzień pobytu - ja np. zapłaciłam za imprezę od 18 czerwca, a wylatuję dopiero 19 czerwca. Myślalam, że wramach rekompensaty biuro zapłaci za przedłużenie pobytu 2 lipca, bo wylot jest dopiero o godz. 24, a doba hotelowa kończy się o 12.00, ale okazało się, że nic z tego - za przedłużenie pobytu muszę zapłacić sama kilkaset złotych. Ciekawa jestem, jak to wygladało w latach poprzednich, bo ja juz zdążyłam się nieźle wkurzyć. Prawdę mówiąc spodziewałam się po tym biurze wyższej jakości usług. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-11 Re: wróciłem z Sol Club Selima 05.05.09, 07:12 ups - nic nie wiem o zmianach - wylatujemy 25 czerwca, nawet nie dopytywałam się jeszcze o godziny wylotów - dziś zadzwonię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaj Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 13:48 Swego czasu EXIM zafundował mi podobne atrakcje.Tłumaczyli, że impreza rozpoczyna się z chwilą przejścia przez bramki na lotnisku. :-) Sprytnie to sobie wymyślili.Ostatecznie zaproponowali zwrot kosztów za ostatni dzień bądź możliwość opuszczenia pokoju krótko przed wyjazdem na lotnisko.Wybraliśmy te drugą opcję.Tak na marginesie to skąd wylatujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyt-a Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.static.korbank.pl 05.05.09, 14:29 Wylatuję z Wrocławia. Wylot jest o 4 rano, tak że nawet przez bramki na lotnisku nie przejdę w dniu 18 czerwca, tylko dopiero 19 czerwca (o ile się orientuję odprawa zaczyna się 2 godziny przed wylotem). Scan holiday nie widzi jednak żadnego problemu, pobyt moge sobie przedłużyć w ostatnim dniu na własny koszt (za kilkaset zł - mimo, że nie jest to cała doba , a tylko kilka godzin - od 12.00 do ok. 22.00. Dlatego rozczarowałam się bardzo tym biurem, liczyłam na większy profesjonalizm i troskę o klienta, to co otrzymałam to ewidentna próba nabicia mnie w butelkę, co powoduje niesmak, chociaż impreza jeszcze się nawet nie rozpoczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-11 Re: wróciłem z Sol Club Selima 05.05.09, 16:26 Dzwoniłam do biura - u mnie wylot przewidziany jest planowo 25 czerwca o 8.50 z wawy. Choć jak wiadomo godziny potwierdza się tuż przed wylotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:35 Czy ktoś leci może z 5 na 6 czerwca z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BECIA Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:51 Witam, my lecimy 04.06 z Poznania. Wylot (planowany) 23.45 a powrót 18.06-o 4.00 nad ranem. Ogólnie dwa dni do tyłu. Podobno można pisać odwołanie, ale umowa tak jest skonstruowana, że nic to nie da. Mamy dwóch synów 13 i 3 lata. Ktoś do zabawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 18:44 My lecimy z 5 na 6 czerwca z Katowic pomimo iż pobyt mamy wykupiony od 5. wybieramy się z czterolatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BECIA Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:33 Co do terminów wylotów-dowiadywałam się, i wyszło iż należy złożyć skargę. Tylko polski turysta jest tak traktowany (lata nocą i ma dzień do tyłu). Podobno jest szansa na zwrot kasy (pewnie mała kasa ale zawsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 09:57 A gdzie się dowiadywałaś? Mnie pani w Scan Holiday poinformowała że jest wyraźnie napisane w warunkach umowy iż organizator ma prawo do zmiany godziny wylotu:( Ostatnio czytałam w internecie że nie jest to zgodne z prawem. Wiesz może gdzie tą skargę należy składać i czy przed wyjazdem czy już po powrocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BECIA Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 11:20 Moje biuro podróży tak poradziło. Reklamacje składa się do działu reklamacji SCAN HOLIDAY. Można złożyć bezpośrednio lub przez biuro podróży. Zdaje mi się, że mowa była jeszcze o izbie handlowej. Jeżeli scah nie odpowie. Skargi są o tyle istotne, że mogą wpłynąć na planowanie wylotów w przyszłości. Tak prywatnie dowiedziałam się, że tylko polacy tak są traktowani. Niemiec nie lata w nocy-jeżeli już nie ma innego wyjścia to ma za to ulgi. Znajomemu przsunęli wylot o jeden dzień i oddali mu kasę, ale musiał się upomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kraw12 Re: wróciłem z Sol Club Selima 12.05.09, 19:13 Witam my lecimy 2+2 z Katowic 5 czerwca jak tos zinteresowany to prosze o kontak na meila kraw12@wp.pl? Chętnie poznam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaj Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 22:24 Na Twoim miejscu nie zostawiłbym tak tego.W końcu w umowie widnieje data 18-ty czerwca, nie 19-ty.Izby turystyczne takie sprawy zazwyczaj załatwiają na korzyść klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyt-a Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.static.korbank.pl 14.05.09, 15:26 Ustaliłam, że zgodnie ze "Szczegółowymi warunkami imprez turystycznych TUI Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Wołoskiej 7": "Wszelkie roszczenia z tytułu niezgodnego z umową przeprowadzenia imprezy turystycznej należy zgłosić na piśmie (za potwierdzeniem odbioru), w przeciągu jednego miesiąca od chwili umownie przewidzianego zakończenia imprezy turystycznej, organizatorowi imprezy turystycznej na adres Dział Obsługi Klienta TUI Poland Sp. z o.o. ul. Wołoska 7, 02-672 Warszawa. Zamierzam to zrobić dzisiaj, bo myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie złożeniu reklamacji jeśli już wiemy, że warunki umowy nie zostały dotrzymane. Jeśli odpowiedzą negatywnie zwrócę się do Krajowej Izby Turystyki i Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Moim zdaniem tłumaczenie,że godziny wylotów mogą ulec zmianie jest żenujące, bo zmianie uległy nie godziny wylotu, a dzień rozpoczcia imprezy, a to już jest niedotrzymanie warunków umowy. Zwróćcie też uwagę na stronę Scana - dalej sprzedają wycieczki z datą o dzień wcześniejszą - mimo, że znają już godziny wylotów. Acha, jeszcze jedno - na stronie Warszawskiej Izby Turystyki, do której nalezy TUI jest możliwość złożenia reklamacji drogą internetową, wypełniłam formularz reklamacyjny wczoraj i czekam na odpowiedź. Zachęcam wszystkich do składania reklamacji i pisania do Izby Turystycznej może wtedy Scan zacznie choć trochę liczyć się z klientami i przestanie traktować nas jak idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BECIA Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 11:39 Oczywiście, masz rację. My też składamy reklamację, choć wylot mamy 04.06 ale o 23.45. Kpiną jest to, iż Scan specjalizuje się w wakacjach dla rodzin czyli chodzi tu o dobro dzieci. Tułanie się po nocy z 3-letnim!!! dzieckiem to parodia. W jedną stronę noc zawalona a powrót 4.00 rano na lotnisku-i znowu bez spania. Nie można na wszystko machać ręką, trzeba walczyć o swoje. Im więcej reklamacji tym większa szansa iż polskiego turystę będą w przyszłości traktować godnie. PŁACISZ-TO WYMAGAJ. Mamy dzieci w wieku 3 i 13 lat-będą miały się z kim bawić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 16:59 Ja również będę reklamowała nasz wypoczynek skrócony o 1 dzień:( Pewnie jeszcze wiele czasu upłynie zanim polaków będą traktowali jak inne narodowości:( Twój 3-latek będzie miał troszkę starszego kolegę bo my zabieramy 4-latka:) 1641168 mój numer gg:) Odpowiedz Link Zgłoś
lamot Re: wróciłem z Sol Club Selima 16.05.09, 22:28 Ja byłem z rodzinką w Sol Club Selma w zeszłym roku i mieliśmy podobnie ale tylko wylot, powrót był ok. Reklamowaliśmy przed wyjazdem już w Scanie czy tam TUI i oczywiście odmowa. Pokusiliśmy zareklamować tę sytuację bezpośredni u rezydentki na miejscu i dostaliśmy na odczepnego po 90 dinarów (180 zł) na osobę pełnopłatną, dzieci nie. Walczcie bo przekręty u nich to normalka, a ceny w tym roku to katastrofa. Ja do Egiptu z Alfa Starem i mam wycieczkę u nich o 2 tys taniej. Co do hotelu to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuunii Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.ibdim.edu.pl 28.05.09, 14:23 Mam pytanie odnośnie zakwaterowania, czy na dzień dobry trzeba jakąś wkładkę wrzucić w vouchery w recepcji?? I orientacyjnie ile?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.blt.pl 31.05.09, 00:35 Nie ma potrzeby. My w zeszłym roku niczego nie dawaliśmy, a dostalismy domek połozony najblizej basenu. Wszystkie bungalowy sa takie same. Różnią sie tylko położeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: wróciłem z Sol Club Selima IP: *.blt.pl 31.05.09, 00:47 W zeszłym roku sytuacja była dokładnie taka sama. Nam także przesunęli dzień wylotu, ale na szczęście oddali za ten dzień pieniądze (nieduże, ale zawsze coś) bez składania reklamacji. Sami wysłali do nas informację. Powrót mielismy ok. 22. Pokoje trzeba było opuscić wczesniej, ale do końca moglismy korzystać z posiłków. Odpowiedz Link Zgłoś