iwa-76 06.06.08, 20:33 Powiedzcie, czy tam można miło spędzić czas z rodziną. Mamy mieszkać w hotelu Corniche*** z opcją all inclusive. Może ktoś tam już był i może coś poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: bizerta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:53 można spędzić bardzo miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: bizerta IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.08, 21:44 chcielismy sie wybrac wieksza grupa osob wlasnie do hotelu Corniche i chcielismy wiedziec jak tam jest? jak z hotelem i warunkami? i czy są jakieś rozrywki poza nim - dyskoteki, bary, sklepy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: bizerta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:09 Witam Serdecznie, w hotelu Corniche byliśmy w zeszłym roku wraz ze znajomymi. Hotel bardzo przyjemny, nie czytajcie tych głupich opisów, bo my w zeszłym roku jak się tego naczytaliśmy to nam włosy na głowie stanęły. A byliśmy bardzo miło zaskoczeni. Jedzenie ok, pokoje sprzątane codzienne, basen czysty (choć otwarty tylko do godziny 18, potem było czyszczenie i chlorowanie). W hotelu dyskoteka i bar. Jeśli jedziecie z dzieciakami to trochę będziecie mieli okazję od nich odpocząć, bo zabaw w ciągu dnia dla dzieci jest sporo. Są również "zabawy" dla dorosłych. Piłka nożna, siatkowa, lotki i takie tam pierdoły dla zabicia czasu. Miasto blisko, można pojechać taxi za 3 dinary w jedną stronę. Taxi można zatrzymać zaraz przed hotelem. Można również pojechać autobusem miejskim. Warto zobaczyć port w Bizercie i samo miasto. Jest to jedno z niewielu miast Tunezyjskich które nie odczuło tak bardzo jeszcze turystyki. Radzę pojechać na wycieczkę do Tunisu. Zwiedza się Tunis, Kartaginę, Sidi Bu Said oraz muzeum Bardo, a cena dość rozsądna. Powiem tak, za cenę trochę ponad 2 tyś zł w opcji ALL nie ma się co spodziewać luksusów. My byliśmy bardzo zadowoleni i wyjazd wspominamy bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: bizerta IP: *.stk.vectranet.pl 31.07.08, 19:26 W zasadzie wszystko sie zgadza oprócz jedzenia. Do du..... wiecznie te same sniadania i ten mdły smak obiadów. Beee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: bizerta IP: 87.105.153.* 01.08.08, 08:37 Witam. Ja również byłam w Corniche Palace w tamtym roku i szczerze mówiąc na czas ramadanu tego hotelu nie polecam, bo wszystko dziala w drugą stronę. Jedynie animatorzy dawali radę, chociaż to już też nie było to, gdy czytałam opinie z wcześniejszych terminów. Do największych minusów zaliczę notoryczne kradzieże (skradziony aparat, pieniądze, ciuchy, nawet ręcznik plażowy i wódka), brak dosłownie wszystkiego w barze - już mi nie chodzi o alkohol, tylko nawet o zwykłe napoje, dlatego podczas naszego turnusu ludzie nie wytrzymali takiej sytuacji i pisali skargi, oczywiście pani rezydent miała wszystko w d....! Ale żeby Was pocieszyć, byłam bardzo zadowolona z tych wczasów, bo dopisali ludzie - wczasowicze, z którymi spędziliśmy naprawdę super 2 tygodnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś