Dodaj do ulubionych

Riadh Palms

10.01.09, 17:03
Cały czas szukam najodpowiedniejszego hotelu.
Pod uwagę biorę również Riadh Palms.
Czyk ktoś był? proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • asiaaa25 Re: Riadh Palms 11.01.09, 20:57
      mi też sie b.podoba, czytałam pozytywne opinie i lecimy od 2 kwietnia na 2tyg
      • exwoman Re: Riadh Palms 11.01.09, 21:43
        Hotel? hmm..po prostu moloch, czekanie na winde, zawsze pare minut. Sniadanie i
        kolacje zjesz przy wybranym stoliku, obiad zawsze tam gdzie ci pozwoli kelner.
        Plaza ok. Basen czysciutki. Ale wieczory w holu, ktory przypomina dworzec
        klejowy sa po prostu nudne. Alkohol leje sie strumieniami akurat dla rosyjskich
        turystow, ktorzy zajmuja polowe hotelu. Plusem jest to,ze hotel miesci sie w
        centrum Sousse i blisko do mediny.Generalnie jest czysto. Spedzialam tydzien i
        wystarczy, nastepnym razem wybiore hotel , ktory ma mniej gwiazek . Kolejny raz
        bylam w hotelu Sindbad w Sousse Hammam, ktory polecila mi agencja
        www.magicznewakacje.com.pl Bylo bardzo kameralnie i czysto. Kuchania bez
        zarzutu, kelnerzy po dwoch dniach znali hotelowych gosci i ich upodobania.Basen
        czysty a do plazy tylko 300 metrow.
        • dinah33 Re: Riadh Palms 11.01.09, 22:26
          exwoman napisała:

> Hotel? hmm..po prostu moloch, czekanie na winde, zawsze pare minut. Sniadanie i
          > kolacje zjesz przy wybranym stoliku, obiad zawsze tam gdzie ci pozwoli kelner.
          > Plaza ok. Basen czysciutki. Ale wieczory w holu, ktory przypomina dworzec
          > klejowy sa po prostu nudne. Alkohol leje sie strumieniami akurat dla rosyjskich
          > turystow, ktorzy zajmuja polowe hotelu. Plusem jest to,ze hotel miesci sie w
          > centrum Sousse i blisko do mediny.Generalnie jest czysto. Spedzialam tydzien i
          > wystarczy, nastepnym razem wybiore hotel , ktory ma mniej gwiazek . Kolejny raz
          > bylam w hotelu Sindbad w Sousse Hammam, ktory polecila mi agencja
          > www.magicznewakacje.com.pl Bylo bardzo kameralnie i czysto. Kuchania bez
          > zarzutu, kelnerzy po dwoch dniach znali hotelowych gosci i ich upodobania.Basen
          > czysty a do plazy tylko 300 metrow.

exwoman dzięki za opinię.
          Powiem tak, byłam już kilka razy w takich molochach i jak dla mnie to nie jest
          problem.Ważniejsze dla mnie jest aby było czysto i schludnie, żeby było blisko
          centrum i aby było bezpiecznie.
          Powiedz mi czy są w tym hotelu sejfy? jeśli tak to gdzie : w pokojach? czy w
          recepcji? ile za nie trzeba płacić?
          Mogę wiedzieć z jakim biurem leciałaś???
      • dinah33 Re: Riadh Palms 11.01.09, 22:21
        asiaaa25 napisała:

> mi też sie b.podoba, czytałam pozytywne opinie i lecimy od 2 kwietnia na 2tyg

asiaaa25 a ja chcę się wybrać na tydzień 30.04 -7.05, ciekawa jestem jaką
        będziemy mieli pogodę?
        Z jakiego biura lecisz?
        Jak wrócisz, napisz proszę kilka słów o samym hotelu jak i waszym wypoczynku.
        pozdrawiam
        • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 13:53
          w drugiej połowie kwietnia i jestem bardzo zadowolona. Też już byłam
          w różnych hotelach i zawsze w mniejszych, ale tym razem bardzo
          pozytywnie zaskoczył mnie duży hotel. Na miejscu nie czułam żeby
          było w nim multum ludzi i nie czekałam mega długo na windę. Obsługa
          super, bardzo miła i nie wyciągała ręki po kasę jak egipcjanie...
          Ja osobiście polecam ten hotel! Dobre jedzenie, blisko plaża, ładny
          basen i ogród. Jedyne do czego można się przyczepić to łazienka, ale
          to już tak na siłę, bo przecież nie siedzi się w niej cały dzień ;)
          no chyba że kogoś dorwie zemsta... ale nawet o niej w tym hotelu od
          żadnych ludzi nie słyszałam.

Niektórzy polacy mają to do siebie że lubią biadolić... ciekawe w
          jakich warunkach mieszkają w Polsce :D
          pozdrawiam
          • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 16:24
            amoniaaa napisała:

> w drugiej połowie kwietnia i jestem bardzo zadowolona. Też już byłam
            > w różnych hotelach i zawsze w mniejszych, ale tym razem bardzo
            > pozytywnie zaskoczył mnie duży hotel. Na miejscu nie czułam żeby
            > było w nim multum ludzi i nie czekałam mega długo na windę. Obsługa
            > super, bardzo miła i nie wyciągała ręki po kasę jak egipcjanie...
            > Ja osobiście polecam ten hotel! Dobre jedzenie, blisko plaża, ładny
            > basen i ogród. Jedyne do czego można się przyczepić to łazienka, ale
            > to już tak na siłę, bo przecież nie siedzi się w niej cały dzień ;)
            > no chyba że kogoś dorwie zemsta... ale nawet o niej w tym hotelu od
            > żadnych ludzi nie słyszałam.
            >
            > Niektórzy polacy mają to do siebie że lubią biadolić... ciekawe w
            > jakich warunkach mieszkają w Polsce :D
            > pozdrawiam

dziękuję
            amoniaaa a z jakim biurem leciałaś ?
            • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 18:19
              byłam z exim tours.
              • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 18:30
                amoniaaa napisała:

> byłam z exim tours.

ooo też chyba z nimi pojadę :)mam zatem parę pytań:
                powiedz mi jak się sprawdzili jako biuro?
                czy mieliście polskiego czy polskojęzycznego rezydenta?
                jakie mieliście pokoje ?
                czy w pokojach były sejfy? czy w recepcji ? ile kosztowały?
                czy byłaś z nimi na 2 dniowej saharze?
                • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 18:55
                  biuro spisało się na medal, pokoje były oki, nic luksusowego ale też
                  nie liczyliśmy na coś takiego w 4 gwiazdkowym hotelu. Ale dziennie
                  sprzątane, dziennie wymieniane ręczniki... nawet na dzień dobry w
                  pokoju czekał na nas kosz owoców :)
                  sejf był w pokoju, kosztował chyba około 70 zł ale nie pamiętam
                  dokładnie. oczywiście to za 2 tygodnie. może się mylę, ale pamiętam
                  że był najtańszy z wszystkich wakacji.
                  co do rezydenta to był mówiący po polsku tunezyjczyk ale bardzo
                  sympatyczny i nie mam żadnych ale do niego. bardzo dobrze mówił po
                  polsku. Jechał też z nami na 2 dniową saharę jako pilot i bardzo
                  fajnie dużo opowiadał.
                  jak masz jeszcze jakieś pytania to czekam :)
                  pozdrawiam
                  • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 19:14
                    amoniaaa napisała:

> biuro spisało się na medal, pokoje były oki, nic luksusowego ale też
                    > nie liczyliśmy na coś takiego w 4 gwiazdkowym hotelu. Ale dziennie
                    > sprzątane, dziennie wymieniane ręczniki... nawet na dzień dobry w
                    > pokoju czekał na nas kosz owoców :)
                    > sejf był w pokoju, kosztował chyba około 70 zł ale nie pamiętam
                    > dokładnie. oczywiście to za 2 tygodnie. może się mylę, ale pamiętam
                    > że był najtańszy z wszystkich wakacji.
                    > co do rezydenta to był mówiący po polsku tunezyjczyk ale bardzo
                    > sympatyczny i nie mam żadnych ale do niego. bardzo dobrze mówił po
                    > polsku. Jechał też z nami na 2 dniową saharę jako pilot i bardzo
                    > fajnie dużo opowiadał.
                    > jak masz jeszcze jakieś pytania to czekam :)
                    > pozdrawiam

Super lubię konkretne odpowiedzi.
                    Mam jeszcze kilka pytań:
                    w jakim terminie leciałaś? jaką mieliście pogodę?
                    czy w hotelu są jakieś rozrywki wieczorem? czy raczej trzeba iść w miasto?
                    czy plaża jest duża i czysta? leżaki płatne?
                    ooo najważniejsza rzecz
                    czy mieliście w pokoju lodówkę? płatna była?
                    a jak tam z historiami żołądkowymi? byliście zdrowi? czy były jakieś problemy?
                    na saharę jechaliście z większą grupą EximTouru, czy z innym biurem?
                    jakie są twoje wspomnienia z tej wyprawy?
                    jakie są warunki noclegowe na pustyni?

to na razie tyle :)
                    • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 19:48
                      lecieliśmy 17 kwietnia na 2 tygodnie, pogoda - upał. jeden dzień
                      pochmurny ale gorący. woda w morzu dość zimna ale w basenie jak już
                      weszłaś to spokojnie można było pływać. zresztą fajnie się było
                      ochłodzić bo czasami nie dało się z ciepła wytrzymać.
                      Rozrywki: po kolacji zawsze szliśmy na spacer po mieście (zawsze na
                      wakacjach tak robimy). Tutaj a kurat wszędzie blisko i centrum
                      miasta więc jest gdzie chodzić. potem wracaliśmy na animacje imuszę
                      dodać że pierwszy raz takmile mnie zaskoczyły że o mało nie zjadłam
                      butów ze śmiechu ;) jaja były jak berety, animatorzy też super,
                      nawet jak mieli czas wolny to spędzali go z turystami pytając jak
                      nam się podoba itp.
                      plaża szeroka, czysta, leżaki i parasole bezpłatne.
                      Lodówka: była w pokoju bezpłatna.
                      Ze zdrowiem było oki, to raczej częściej w Egipcie coś się dzieje
                      niż w Tunezji. U nas w hotelu nie słyszałam żeby ktoś cierpiał.
                      Sahara: był cały duży autokar ludzi ale już nie pamiętam czy wszyscy
                      z naszego biura. Szczerze to już trochę zwiedziłam i była to narazie
                      najlepsza wycieczka zaraz po Jerozolimie. Najfajniejsza była jazda
                      jeepami po wydnach ;) zobaczysz o czym mówię :D
                      nocleg był tuż przy pustyni. pokoje skromne ale czyste, jedynie
                      kolacja taka sobie więc wolałam tam nie jeść... ale reszta jadła i
                      nic im nie było.
                      • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 20:33
                        amoniaaa napisała:

> lecieliśmy 17 kwietnia na 2 tygodnie, pogoda - upał. jeden dzień
                        > pochmurny ale gorący. woda w morzu dość zimna ale w basenie jak już
                        > weszłaś to spokojnie można było pływać. zresztą fajnie się było
                        > ochłodzić bo czasami nie dało się z ciepła wytrzymać.
                        > Rozrywki: po kolacji zawsze szliśmy na spacer po mieście (zawsze na
                        > wakacjach tak robimy). Tutaj a kurat wszędzie blisko i centrum
                        > miasta więc jest gdzie chodzić. potem wracaliśmy na animacje imuszę
                        > dodać że pierwszy raz takmile mnie zaskoczyły że o mało nie zjadłam
                        > butów ze śmiechu ;) jaja były jak berety, animatorzy też super,
                        > nawet jak mieli czas wolny to spędzali go z turystami pytając jak
                        > nam się podoba itp.
                        > plaża szeroka, czysta, leżaki i parasole bezpłatne.
                        > Lodówka: była w pokoju bezpłatna.
                        > Ze zdrowiem było oki, to raczej częściej w Egipcie coś się dzieje
                        > niż w Tunezji. U nas w hotelu nie słyszałam żeby ktoś cierpiał.
                        > Sahara: był cały duży autokar ludzi ale już nie pamiętam czy wszyscy
                        > z naszego biura. Szczerze to już trochę zwiedziłam i była to narazie
                        > najlepsza wycieczka zaraz po Jerozolimie. Najfajniejsza była jazda
                        > jeepami po wydnach ;) zobaczysz o czym mówię :D
                        > nocleg był tuż przy pustyni. pokoje skromne ale czyste, jedynie
                        > kolacja taka sobie więc wolałam tam nie jeść... ale reszta jadła i
                        > nic im nie było.

Ja się wybieram tylko na tydzień 30.04 -7.05 jest to w sumie przed sezonem, ale
                        jak czytam twoją wypowiedź to widzę że jest tam co robić i że Sousse tętni życiem :)
                        Chcemy się wybrać na 2 dniową Saharę i na tę wycieczkę Tunis Kartagina,
                        zobaczymy jak będzie. Liczę na piękną pogodę :)
                        Chcemy także zwiedzić Port El Kantanoui/ podobno jakąś kolejką można tam
                        dojechać? /
                        Ogólnie chcemy przez tydzień wypocząć, trochę zwiedzić i może lekko się opalić ???
                        Strasznie kręci mnie ta Sahara. Powiedz mi czy byliście w miasteczku z
                        Gwiezdnych Wojen?
                        Mam jeszcze pytanie odnośnie wymiany waluty.Czy można jej dokonać gdzieś w
                        hotelu? czy lepiej zrobić to na lotnisku?
                        A jak wyglądają posiłki? w tej opcji którą my bierzemy jest tylko Allinclusive.
                        • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 20:41
                          posiłki super wg mnie, ogromny wybór, zawsze jest kurczak, wołowina,
                          wieprzowina i ryby no i cały stos innych dań.
                          my pieniądze wymienialiśmy w hotelowej recepcji.
                          byliśmy na tej wycieczce o której piszesz, trochę gonitwa, bo np.
                          Sidi Bou Said to super miasteczko a byliśmy tam tylko godzinę (byłam
                          tam już 5 lat temu ale w hotelu koło tunisu), w Tunisie też niezbyt
                          długo... ale warto zobaczyć.
                          Co do El Kantaoui to myjechaliśmy jakieś 20 minut bryczką ale się
                          targuj bo najpierw wołali za 2 osoby 30 dinarów we dwie strony a my
                          zapłaciliśmy w końcu 19 ;)
                          Miasteczko z gwiezdnych wojen jest ale już się sypie, ładniejsza o
                          niebo jest oaza w Chibika... coś pięknego jak dla mnie.
                          Polecam tą wycieczkę ;)
                          mam nadzieję że trochę pomogłam :)
                          • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 21:00
                            amoniaaa napisała:

> posiłki super wg mnie, ogromny wybór, zawsze jest kurczak, wołowina,
                            > wieprzowina i ryby no i cały stos innych dań.
                            > my pieniądze wymienialiśmy w hotelowej recepcji.
                            > byliśmy na tej wycieczce o której piszesz, trochę gonitwa, bo np.
                            > Sidi Bou Said to super miasteczko a byliśmy tam tylko godzinę (byłam
                            > tam już 5 lat temu ale w hotelu koło tunisu), w Tunisie też niezbyt
                            > długo... ale warto zobaczyć.
                            > Co do El Kantaoui to myjechaliśmy jakieś 20 minut bryczką ale się
                            > targuj bo najpierw wołali za 2 osoby 30 dinarów we dwie strony a my
                            > zapłaciliśmy w końcu 19 ;)
                            > Miasteczko z gwiezdnych wojen jest ale już się sypie, ładniejsza o
                            > niebo jest oaza w Chibika... coś pięknego jak dla mnie.
                            > Polecam tą wycieczkę ;)
                            > mam nadzieję że trochę pomogłam :)

dziękuję ci pięknie :)
                            bardzo dokładne wypowiedzi, bardzo pomocne.
                            My słyszeliśmy o tamtejszym biurze Sahelvoyages podobno organizuje bardzo dobre
                            wycieczki i są tańsze niż kupowane u rezydenta
                            Mam tutaj ich stronę www.sahelvoyages.com - i wygląda to całkiem całkiem
                            profesjonalnie,ale jeszcze zobaczymy na miejscu jak to będzie wyglądało.
                            A czy możesz mi jeszcze zdradzić jaki mieliście pokój?
                            z widokiem na morze? czy nie było żadnych żyjątek ?
                            to chyba na razie tyle...

jak mi się coś przypomni - to zapytam ponownie :)
                            • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 21:12
                              pokój był z widokiem na morze i basen zarazem, ale to trochę po
                              znajomości, ale bez dodatkowych opłat. Żadnych robali, dziennie
                              pucowane. możesz być spokojna :)w sumie ten widok z balkonu to
                              najmniej ważny bo w sumie może 3 razy na nim byłam ;) ostatnio w
                              egipcie też mąż chciał zmienić pokój na lepszy widok i w ostatni
                              dzień wyszłam na taras żeby zobaczyć co tam w końcu z niego widać ;)
                              a byłaś już kiedyś w tunezji??
                              • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 21:23
                                amoniaaa napisała:

> pokój był z widokiem na morze i basen zarazem, ale to trochę po
                                > znajomości, ale bez dodatkowych opłat. Żadnych robali, dziennie
                                > pucowane. możesz być spokojna :)w sumie ten widok z balkonu to
                                > najmniej ważny bo w sumie może 3 razy na nim byłam ;) ostatnio w
                                > egipcie też mąż chciał zmienić pokój na lepszy widok i w ostatni
                                > dzień wyszłam na taras żeby zobaczyć co tam w końcu z niego widać ;)
                                > a byłaś już kiedyś w tunezji??

A ja lubię wieczorkiem / po powrocie do hotelu / posiedzieć sobie jeszcze trochę
                                na balkonie :)
                                W Tunezji jeszcze nie byłam / byłam w Egipcie i Turcji / i jak do tej pory
                                zawsze udawało nam się dostać piękny duży pokój / bez łapówki /
                                Czy pamiętasz może numer waszego pokoju???
                                Ważny jest dla mnie również kompetentny rezydent i pilot.
                                Lubię dużo wiedzieć o zwiedzanych miejscach
                                • amoniaaa Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 21:50
                                  pokój o ile dobrze pamiętam to coś 525.. oj dawno to już było, nie
                                  chciałabym Cię zmylić ;)
                                  dodam jeszcze że na dole w hotelu jest dyskoteka, ale tak dobrze
                                  wyciszona że my ją odkryliśmy z mężem kilka dni przed powrotem do
                                  domu haha Ona jest zaraz koło windy na piętrze gdzie jest recepcja
                                  po prawej stronie jak się wchodzi do hotelu.
                                  Pytam czy już byłaś w Tunezji, bo wg mnie właśnie tam są najmilsi
                                  ludzie i nie tylko w hotelu ale też i na ulicach... Uśmiechają się
                                  bez powodu itp. W Egipcie byłam 2 razy i nie wspominam mile
                                  wszystkich ludzi niestety, a w Tunezji tak. Mogłabym tam latać co
                                  roku :)
                                  • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 13.01.09, 22:01
                                    amoniaaa napisała:

> pokój o ile dobrze pamiętam to coś 525.. oj dawno to już było, nie
                                    > chciałabym Cię zmylić ;)
                                    > dodam jeszcze że na dole w hotelu jest dyskoteka, ale tak dobrze
                                    > wyciszona że my ją odkryliśmy z mężem kilka dni przed powrotem do
                                    > domu haha Ona jest zaraz koło windy na piętrze gdzie jest recepcja
                                    > po prawej stronie jak się wchodzi do hotelu.
                                    > Pytam czy już byłaś w Tunezji, bo wg mnie właśnie tam są najmilsi
                                    > ludzie i nie tylko w hotelu ale też i na ulicach... Uśmiechają się
                                    > bez powodu itp. W Egipcie byłam 2 razy i nie wspominam mile
                                    > wszystkich ludzi niestety, a w Tunezji tak. Mogłabym tam latać co
                                    > roku :)

dziękuję
                                    odezwę się przed wylotem jeszcze
                                    pozdrawiam wieczornie
                                    • Gość: RON Re: Riadh Palms - byłam rok temu... IP: 89.234.220.* 14.01.09, 13:10
                                      Uważam że bardzo dobty wybór jeśli chodzi o ten hotel i miesiąc
                                      wylotu. Byłem w tym hotelu na początku maja i było super.Jedzonko
                                      wyśmienite i ładnie podane.Basen rewelacja !!!!!! Pogoda na początku
                                      maja idealna ponieważ bez strasznych upałów a opalać się i pływać w
                                      baseniku można bez problemu. Polecam ten hotel i życzę udanego
                                      urlopu.
                                      • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 14.01.09, 16:29
                                        Gość portalu: RON napisał(a):

> Uważam że bardzo dobty wybór jeśli chodzi o ten hotel i miesiąc
                                        > wylotu. Byłem w tym hotelu na początku maja i było super.Jedzonko
                                        > wyśmienite i ładnie podane.Basen rewelacja !!!!!! Pogoda na początku
                                        > maja idealna ponieważ bez strasznych upałów a opalać się i pływać w
                                        > baseniku można bez problemu. Polecam ten hotel i życzę udanego
                                        > urlopu.

DZIęKUJę PIęKNIE ZA REKOMENDACJę :)
                                        • Gość: eva2412 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... IP: *.nplay.net.pl 15.01.09, 21:57
                                          Byłam we wrześniu 2007, więc już trochę mogło się zmienić.Hotel
                                          istotnie duży i windy stanowiły pewne utrudnienie. Wtedy " składał "
                                          się z częsci starej i nowej. Bez problemu miałyśmy pokój w nowej
                                          części na 7 piętrze ( numery w tej części były 4 - cyfrowe),widok na
                                          sąsiedni hotel, morze i ulicę. Troche głośno, ale ja to wolę od
                                          widoku na basen. Pokój duży, a łazienka przypominała raczej pokój
                                          kąpielowy. Czysto. Sejf był wtedy tylko w recepcji ( a właściwie za
                                          nią), ale kaucję za niego zwracano przy wyjeżdzie. Położenie jak dla
                                          mnie idealne - własna strzeżona plaża ( mankamentem były tylko
                                          niewygodne leżaki), blisko do mediny i tuż obok deptak - promenada i
                                          dużo sklepów. Ładny baseni dużo zieleni. Jedzenie bardzo obfite i
                                          smaczne. Myślę,że będziesz zadowolona.
                                          • dinah33 Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 16.01.09, 16:21
                                            Gość portalu: eva2412 napisał(a):

> Byłam we wrześniu 2007, więc już trochę mogło się zmienić.Hotel
                                            > istotnie duży i windy stanowiły pewne utrudnienie. Wtedy " składał "
                                            > się z częsci starej i nowej. Bez problemu miałyśmy pokój w nowej
                                            > części na 7 piętrze ( numery w tej części były 4 - cyfrowe),widok na
                                            > sąsiedni hotel, morze i ulicę. Troche głośno, ale ja to wolę od
                                            > widoku na basen. Pokój duży, a łazienka przypominała raczej pokój
                                            > kąpielowy. Czysto. Sejf był wtedy tylko w recepcji ( a właściwie za
                                            > nią), ale kaucję za niego zwracano przy wyjeżdzie. Położenie jak dla
                                            > mnie idealne - własna strzeżona plaża ( mankamentem były tylko
                                            > niewygodne leżaki), blisko do mediny i tuż obok deptak - promenada i
                                            > dużo sklepów. Ładny baseni dużo zieleni. Jedzenie bardzo obfite i
                                            > smaczne. Myślę,że będziesz zadowolona.

też tak myślę :)
          • habibi-feno Re: Riadh Palms - byłam rok temu... 26.04.09, 13:32
            Witam,
            Czy w opcji all inclusive woda niegazowana jest butelkowa????
    • isia1000 Re: Riadh Palms 16.01.09, 11:09
      Bylam w riadh Palms 2 tygodnie, było super, jeśli chodzi o hotel nie
      narzekałam na nic.Jeśli chodzi o windy to ja bylam we wrześniu 2008,
      pokój miałam w nowej części i tam były dwie dodatkowe takie
      przeszklone windy ( a np na śniadanie kiedy do wind najwieksze
      kolejki czasem zbiegalismy ze schodów bo tak było szybciej i tez nie
      robiliśmy problemu, że sie troche ruszyło tyłek)-piękny pokój z
      widokiem na basen i morze, bardzo ładny, czysty, łoże małżeńskie,
      telewizor, czysta nowa, ladna lazienka, nie ma sie czego
      czepiać.Hotel miał praktycznie 100% obłożenia co było widać nawet
      choćby po suszonych na balkonach ręcznikach na plażę itp a nie czuło
      sie tłoku, miejsce przy basenie zawsze sie znalazło, przy posiłkach
      równiez.Podczas mojego pobytu zdecydowanie dominowali Niemcy, a nie
      Rosjanie tak jak tu ktoś napisał, Polakow też było trochę.Gdybym
      miała jechać kiedyś jeszcze do Sousse to tylko ten hotel,
      pospacerowaliśmy troche koło tych wszystkich popularnych Samar,
      Piramid itp i dziekowalismy losowi, że wybraliśmy Riadh
      • dinah33 Re: Riadh Palms 16.01.09, 16:20
        isia1000 napisała:

> Bylam w riadh Palms 2 tygodnie, było super, jeśli chodzi o hotel nie
        > narzekałam na nic.Jeśli chodzi o windy to ja bylam we wrześniu 2008,
        > pokój miałam w nowej części i tam były dwie dodatkowe takie
        > przeszklone windy ( a np na śniadanie kiedy do wind najwieksze
        > kolejki czasem zbiegalismy ze schodów bo tak było szybciej i tez nie
        > robiliśmy problemu, że sie troche ruszyło tyłek)-piękny pokój z
        > widokiem na basen i morze, bardzo ładny, czysty, łoże małżeńskie,
        > telewizor, czysta nowa, ladna lazienka, nie ma sie czego
        > czepiać.Hotel miał praktycznie 100% obłożenia co było widać nawet
        > choćby po suszonych na balkonach ręcznikach na plażę itp a nie czuło
        > sie tłoku, miejsce przy basenie zawsze sie znalazło, przy posiłkach
        > równiez.Podczas mojego pobytu zdecydowanie dominowali Niemcy, a nie
        > Rosjanie tak jak tu ktoś napisał, Polakow też było trochę.Gdybym
        > miała jechać kiedyś jeszcze do Sousse to tylko ten hotel,
        > pospacerowaliśmy troche koło tych wszystkich popularnych Samar,
        > Piramid itp i dziekowalismy losowi, że wybraliśmy Riadh

fajnie, jestem już zdecydowana na ten hotel :)
        • isia1000 Re: Riadh Palms 19.01.09, 12:38
          a ja juz Ci zazdroszczę!! W te wakacje spodziewamy sie z mężem
          maluszka, ale za rok wrócimy do Tunezji.I jeśli do Sousse to tylko
          do riadh Palms. Weź dużo dobrego humoru, dużo dobrego nastawienia,
          my wychodziliśmy z założenia, że nigdzie nam sie nie spieszy wiec
          jakieś bzdety w postaci wind nie psuły nam wyczekanego wypoczynku i
          doradzam takie podejście.Przejedźcie się tuk-tukiem do portu el
          kantoui, warto pochodzić tam, pozwiedzać, bardzo ładne zadbane
          miejsce, a tuk-tuk rewelka.Darujcie sobie rejs statkiem pirackim
          kupowanym u faceta z hotelu (na pewno do was dojdzie i bedzie
          namawiał. pokazywał zdjęcia, że wszystko za darmo, pływanie w morzu
          itp)Nie warto, statek śmierdzi rybami, jakaś laska kiepsko przebrana
          od picu próbuje cos potańczyc ichniego, potem bedą chcieli wcisnąć
          wam zdjęcia zrobione na pokładzie i tyle - nie warto.Mnie za to
          podobały sie kuady-tez wykupione u faceta na terenie hotelu, też
          troche nawciskał ciemnoty, ale tam przynajmniej trochę sie
          pobawiliśmy.Generalnie cały wyjazd, wypoczynek,hotel,plaża super i
          polecam!
          • dinah33 Re: Riadh Palms 19.01.09, 17:30
            isia1000 napisała:

> a ja juz Ci zazdroszczę!! W te wakacje spodziewamy sie z mężem
            > maluszka, ale za rok wrócimy do Tunezji.I jeśli do Sousse to tylko
            > do riadh Palms. Weź dużo dobrego humoru, dużo dobrego nastawienia,
            > my wychodziliśmy z założenia, że nigdzie nam sie nie spieszy wiec
            > jakieś bzdety w postaci wind nie psuły nam wyczekanego wypoczynku i
            > doradzam takie podejście.Przejedźcie się tuk-tukiem do portu el
            > kantoui, warto pochodzić tam, pozwiedzać, bardzo ładne zadbane
            > miejsce, a tuk-tuk rewelka.Darujcie sobie rejs statkiem pirackim
            > kupowanym u faceta z hotelu (na pewno do was dojdzie i bedzie
            > namawiał. pokazywał zdjęcia, że wszystko za darmo, pływanie w morzu
            > itp)Nie warto, statek śmierdzi rybami, jakaś laska kiepsko przebrana
            > od picu próbuje cos potańczyc ichniego, potem bedą chcieli wcisnąć
            > wam zdjęcia zrobione na pokładzie i tyle - nie warto.Mnie za to
            > podobały sie kuady-tez wykupione u faceta na terenie hotelu, też
            > troche nawciskał ciemnoty, ale tam przynajmniej trochę sie
            > pobawiliśmy.Generalnie cały wyjazd, wypoczynek,hotel,plaża super i
            > polecam!

Wybieram się tylko na tydzień odpocząć od naszego chaosu.
            Do 30 kwietnia jest jeszcze trochę czasu, ale mam zamiar się dobrze bawić w Sousse.
            Ja chcę się wybrać na 2 dniową saharę :)
            Powiedz mi ile kosztował Tuk Tuk?
            Gdzie się jeszcze bawiliście na miejscu?
            • Gość: eva2412 Re: Riadh Palms IP: *.nplay.net.pl 20.01.09, 19:14
              Ponieważ hotel jest w centrum do mediny idzie się ok 25 minut (
              można jechać taksówką ). Polecam zaułki mediny - taki arabski
              koloryt, meczet, spacery wzdłuż morza promenadą.
              • dinah33 Re: Riadh Palms 20.01.09, 19:29
                Gość portalu: eva2412 napisał(a):

> Ponieważ hotel jest w centrum do mediny idzie się ok 25 minut (
                > można jechać taksówką ). Polecam zaułki mediny - taki arabski
                > koloryt, meczet, spacery wzdłuż morza promenadą.

zapewne też tam dotrzemy :)
        • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:46
          a my lecimy tam 04.04.09 zdecydowalismy sie na ten hotel , mam
          nadzieje ze bedzie fantastycznie
        • habibi-feno Re: Riadh Palms 26.04.09, 13:33
          Czy w opcji all inclusive woda niegazowana jest butelkowa????
    • Gość: Gość Re: Riadh Palms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:14
      Byłam w 2006 r. - moloch, część pokoi po remoncie, część nie , w pokojach nie remontowanych prusaki, klimatyzacja nie działała w tych wyremontowanych pokojach.
      Oczekiwanie na windę - długie.
      Baseny małe. Drugi raz nie pojechałabym do tego hotelu.
      • Gość: gość Re: Riadh Palms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:24
        To było wyjazd z biura Exima. Potwierdzam kolacja tylko przy wyznaczonym stoliku.
        Może się coś zmieniło w tym roku?
      • dinah33 Re: Riadh Palms 23.01.09, 19:57
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Byłam w 2006 r. - moloch, część pokoi po remoncie, część nie , w pokojach nie r
        > emontowanych prusaki, klimatyzacja nie działała w tych wyremontowanych pokojach
        > .
        > Oczekiwanie na windę - długie.
        > Baseny małe. Drugi raz nie pojechałabym do tego hotelu.

wiem że to nie RITZ , ale mam nadzieję że będzie dobrze :)
        • amoniaaa Re: Riadh Palms 25.01.09, 00:27
          kwiecień 2008 - nie widziałam ani jednego robala w całym hotelu ani
          w ogrodzie!!!!
          • dinah33 Re: Riadh Palms 25.01.09, 18:17
            amoniaaa napisała:

> kwiecień 2008 - nie widziałam ani jednego robala w całym hotelu ani
            > w ogrodzie!!!!

amoniaaa to chyba dobrze , nie uważasz? :)
            • Gość: Ron Re: Riadh Palms IP: 89.234.220.* 26.01.09, 09:50
              Ciekawa sprawa z tymi robalami bo ja też byłem w 2006 roku i żadnych
              robali nie było a mieszkałem w starej części hotelu.
              Jeśli ktoś pisze że małe baseny to może był w innym hotelu bo co jak
              co ale baseny w tym hotelu są rewelacyjne i nie jest to tylko moja
              opinia . Pozdrawiam i życzę udanych wakacji !!!!I nie przejmować się
              tymi dziwnymi opiniami !!!!!!!!!!!!!!!!!
              • dinah33 Re: Riadh Palms 26.01.09, 17:27
                Gość portalu: Ron napisał(a):

> Ciekawa sprawa z tymi robalami bo ja też byłem w 2006 roku i żadnych
                > robali nie było a mieszkałem w starej części hotelu.
                > Jeśli ktoś pisze że małe baseny to może był w innym hotelu bo co jak
                > co ale baseny w tym hotelu są rewelacyjne i nie jest to tylko moja
                > opinia . Pozdrawiam i życzę udanych wakacji !!!!I nie przejmować się
                > tymi dziwnymi opiniami !!!!!!!!!!!!!!!!!

TAK JEST RON !!! :)
    • Gość: ala Re: Riadh Palms IP: 89.174.186.* 28.01.09, 17:11
      witam, tak byłam w tym hotelu i to 4razy, gorąco polecam, bardzo dobre jedzenie,
      pokoje bardzo czyste, super basen robi wrażenie, bardzo ładna plaża, ciekawe
      animacje, dobre drinki, jedyny minus jak dla mnie to dyskoteka hotelowa, bardzo
      miła obsługa hotelowa.
      • dinah33 Re: Riadh Palms 28.01.09, 18:35
        Gość portalu: ala napisał(a):

> witam, tak byłam w tym hotelu i to 4razy, gorąco polecam, bardzo dobre jedzenie
        > ,
        > pokoje bardzo czyste, super basen robi wrażenie, bardzo ładna plaża, ciekawe
        > animacje, dobre drinki, jedyny minus jak dla mnie to dyskoteka hotelowa, bardzo
        > miła obsługa hotelowa.

ja go cały czas obserwuję...co jakiś czas podwyższają mi ceny :(
    • dinah33 Re: Riadh Palms 03.02.09, 17:23
      dinah33 napisała:

> Cały czas szukam najodpowiedniejszego hotelu.
      > Pod uwagę biorę również Riadh Palms.
      > Czyk ktoś był? proszę o opinie

Zatem kto leci do Riadh Palms 30.04 -7.05 ?
    • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:50
      ciekawe jaka bedzie pogoda w kwietniu ,lecimy tylko na tydzien
      • dinah33 Re: Riadh Palms 21.03.09, 10:12
        Gość portalu: daga napisał(a):

> ciekawe jaka bedzie pogoda w kwietniu ,lecimy tylko na tydzien

ja lecę dopiero 30.04 też na tydzień i też się zastanawiam na jaką pogodę trafimy???
        a ty kiedy lecisz w kwietniu? i skąd?
        • jotpiasecki Re: Riadh Palms 24.03.09, 23:33
          Pięć (wróć ... cztery - w 2005) byliśmy w Susie , właśnie w Riadh Palms ( ale
          jeszcze przed rozbudową ) ... Był to nasz pierwszy pobyt w Maghrebie.. ale
          cudownie niezapomniany... Moja żona, co prawda, stroniła od zabaw w Morzu, ale
          wierzcie mi,że naprawdę woda była już wtedy ( 28.04/07.05) cieplejsza niż w
          naszym Bałtyku w lipcu... Zespól basenów w Riadh należy do najciekawszych w
          Susie .. no i to położenie - 15 minut spacerkiem ( bardzo ciekawym - do Mediny
          )... W mojej opinii jest tylko jeszcze jeden hotel , który jest konkurencją dla
          Riadh - to Sousse Palace , ale wyłączywszy główny 8-piętrowy gmach od ulicy -
          tylko pawilony przy morzu ..... Zazdroszczę Wam wszystkim... żona zdecydowała
          tym razem rejs po Nilu ...trzeci raz... tez fajnie , co ???
    • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 23:05
      lecimy 02.04 ,mam nadzieję ze temperatura nie spadnie poniżej 20
      stopni
      • dinah33 Re: Riadh Palms 24.03.09, 20:31

> lecimy 02.04 ,mam nadzieję ze temperatura nie spadnie poniżej 20
        > stopni

no to lecisz wcześniej, życzę udanego pobytu, wspaniałej pogody i czekam na
        relacje :)
        pozdrawiam
    • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:34
      nie dziękuje :)
      a po powrocie napewno zdam relacje,
      obecnie śledze pogode w Susa i nie jest dobrze :(
      co prawda ciepło około 20 st ,ale ma padac i i duze zachmurzenie
      buuu, buuu, akurat w pierwszym tygodniu kwietnia
      • haneczka40tka Re: Riadh Palms 25.03.09, 14:43
        Hejka, a orientujesz się gdzie w poblizu hotelu jest market Magasin General???
        Jak daleko jest do Mediny i na SUK??? jakieś miłe kafejki w okolicy???? Napisz
        proszę.

iwona
      • dinah33 Re: Riadh Palms 25.03.09, 18:31

> nie dziękuje :)
        > a po powrocie napewno zdam relacje,
        > obecnie śledze pogode w Susa i nie jest dobrze :(
        > co prawda ciepło około 20 st ,ale ma padac i i duze zachmurzenie
        > buuu, buuu, akurat w pierwszym tygodniu kwietnia

a z jakiego biura lecisz i skąd?
    • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 23:48
      z exim
      pozdr.
      • dinah33 Re: Riadh Palms 26.03.09, 17:07

> z exim
        > pozdr.

oooo to tym bardziej będę zainteresowana twoją relacją, też lecę z eximem z katowic.
    • Gość: issa9 Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:04
      orientujecie sie może czy w tym hotelu jest suszarka do włosów i
      żelazko w każdym pokoju??
      • dinah33 Re: Riadh Palms 27.03.09, 19:17
        Gość portalu: issa9 napisał(a):

> orientujecie sie może czy w tym hotelu jest suszarka do włosów i
        > żelazko w każdym pokoju??

nie wiem, jadę tam też 1 raz
        zapytaj w biurze w którym spisywałaś umowę, może coś będą wiedzieli na ten temat.
        • Gość: Iwona Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 22:59
          Kochani, wybieram sie do Riadh juz za parę dni i mam pytanie do
          osób, które były tam o tej porze roku. Poniewaz raczej klimatyzacja-
          ogrzewanie nie dziala poza sezonem a temperatury tez nie szokuje,
          czy w pokojach sa tylko prześcieradła i koce do przykrycia czy tez
          są może jakies koce dodatkowe??? Wolałabym uniknąć marznięcia w nocy
          więc jesli wyposażenie jest skromne wtedy zabiorę ciepłe polary do
          spania i tyle. Bardzo prosze o poważne opinie.
          Iwona
    • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 22:23
      hotel bardzooo w porządku.jedzenie równiez. Sousse arabsko
      egzotyczne. w hotelu duzo polaków francuzów niemców kanadyjczyków,
      polecam polecam polecam .
      wróciłam 2 dni temu , nadal jestem pod wrazeniem Tunezji. pogoda w
      kratke ,po południami deszcz a do 15 -tej mega słońce, jestesmy
      bardzo bardzo opaleni.było około 23 stopni
      POZA SEZONEM nie ma tłumów.
      • dinah33 Re: Riadh Palms 13.04.09, 10:15

> hotel bardzooo w porządku.jedzenie równiez. Sousse arabsko
        > egzotyczne. w hotelu duzo polaków francuzów niemców kanadyjczyków,
        > polecam polecam polecam .
        > wróciłam 2 dni temu , nadal jestem pod wrazeniem Tunezji. pogoda w
        > kratke ,po południami deszcz a do 15 -tej mega słońce, jestesmy
        > bardzo bardzo opaleni.było około 23 stopni
        > POZA SEZONEM nie ma tłumów.

Witaj daga:) mam mnóstwo pytań/ ja lecę do Riadh 30.04 /
        1. skąd lecieliście i jak minęła podróż? były opóźnienia?
        2. jakie dostaliście pokoje? były sejfy?
        3. jaki jest kurs dinara?
        4. byliście na jakiś fakultetach? jeśli tak to u kogo kupowaliście, u rezydenta
        czy w Sehalu? my chcemy jechać na 2 dniową Saharę i Tunis wraz z Kartaginą
        5. czy pomimo że to przed sezonem to są otwarte jakieś rozrywki?
        6. jak się spisał rezydent Exima?
        z góry dziękuję za odpowiedzi
        pozdrawiam :)
        • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:29
          1.lecielismy z Katowic o 5 rano , bez opóznienia ! :)lot krótki ,
          Aurela litewskie linie , stary samolot .
          Na tyle bardzo bardzo ciasno, a z przodu w miarę ok :)
          2.Pokój z widokiem na morze i basen ,SUPER
          3.Ok. 2,5 PLN
          4.nie , poniewaz bylismy z małymi dziecmi
          5.niewiem :)
          6.EXIM bardzo ok. rezydent tez oki,
          pozdrawiam zycze słonka i miłego lotu
          jakieś pyt ??? jeszcze :)
          • dinah33 Re: Riadh Palms 15.04.09, 19:10

> 1.lecielismy z Katowic o 5 rano , bez opóznienia ! :)lot krótki ,
            > Aurela litewskie linie , stary samolot .
            > Na tyle bardzo bardzo ciasno, a z przodu w miarę ok :)
            > 2.Pokój z widokiem na morze i basen ,SUPER
            > 3.Ok. 2,5 PLN
            > 4.nie , poniewaz bylismy z małymi dziecmi
            > 5.niewiem :)
            > 6.EXIM bardzo ok. rezydent tez oki,
            > pozdrawiam zycze słonka i miłego lotu
            > jakieś pyt ??? jeszcze :)

ok. dzięki
            powiedz mi jeszcze czy pokój z widokiem dostaliście ze dodatkową opłatą? czy na
            taki piękny trafiliście?
            były sejfy i lodówki w pokojach?
            czy Riadh ma swoją plażę?
            • Gość: daga Re: Riadh Palms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 23:58
              hotel ma swoją plazę
              w pokoju sejfy odpłatne, lodówki brak ale napewno nie bedziecie jej
              potrzebowac
              za widok na szczescie nie dopłacaliśmy
              aha na 1 piętrze w kazdym pokoju suszarki do włosów a wyzej na pewno
              nie było
              • dinah33 Re: Riadh Palms 16.04.09, 19:27

> hotel ma swoją plazę
                > w pokoju sejfy odpłatne, lodówki brak ale napewno nie bedziecie jej
                > potrzebowac
                > za widok na szczescie nie dopłacaliśmy
                > aha na 1 piętrze w kazdym pokoju suszarki do włosów a wyzej na pewno
                > nie było

ok...dziękuję, zobaczymy jak będzie :)
              • dinah33 Re: Riadh Palms 16.04.09, 19:30

> hotel ma swoją plazę
                > w pokoju sejfy odpłatne, lodówki brak ale napewno nie bedziecie jej
                > potrzebowac
                > za widok na szczescie nie dopłacaliśmy
                > aha na 1 piętrze w kazdym pokoju suszarki do włosów a wyzej na pewno
                > nie było

powiedz mi jeszcze, jak przylecieliście dostaliście pokoje od razu? czy
                musieliście czekać aż posprzątają?
                podczas zameldowania rezydent był z wami? czy was zostawił i pojechał z innymi?
    • www.lukaszcinal.pl Re: Riadh Palms 16.04.09, 09:33
      Witam.
      Byłem w Riadh Palms w tym roku od 05.03-12.03 z biurem Exim.
      Zdecydowałem się w ostatnim momencie na last.
      Nie żałuje, bardzo przyjemna wycieczka.
      Hotel bardzo fajny, przed sezonem naprawdę jest tam bardzo przestronnie i miło :-)

Przez jakis czas bedzie wisiec u mnie na stronie galeria z mojego wyjazdu. Zainteresowanych zapraszam.
      galeria z mojego wyjazdu
      • dinah33 Re: Riadh Palms 16.04.09, 17:12
        www.lukaszcinal.pl napisał:

> Witam.
        > Byłem w Riadh Palms w tym roku od 05.03-12.03 z biurem Exim.
        > Zdecydowałem się w ostatnim momencie na last.
        > Nie żałuje, bardzo przyjemna wycieczka.
        > Hotel bardzo fajny, przed sezonem naprawdę jest tam bardzo przestronnie i miło
        > :-)
        >
        > Przez jakis czas bedzie wisiec u mnie na stronie galeria z mojego wyjazdu. Zain
        > teresowanych zapraszam.
        > galeria z mojego wyjazdu
        >

ciekawe zdjęcia!!!
        widzę byłeś na Saharze, z biurem podróży czy z Sahelem ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka