Dodaj do ulubionych

feminizm - dziecko komunizmu

15.01.14, 22:55
Inkubatorami propagandy gender w Polsce stały się ośrodki Gender Studies przy Instytucie Badań Literackich PAN w Warszawie oraz przy Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych na Uniwersytecie Warszawskim

- pisze w „Gazecie Polskiej” Maciej Marosz, jeden z autorów książki „Resortowe dzieci. Media”. Dziennikarz przybliża powiązania rodzin kilku naczelnych feministek z systemem PRL.

Prof. Magdalena Środa to córka prof. Edwarda Ciupaka, zarejestrowanego jako kontakt informacyjny „Gabriel”. Feministka Agnieszka Graff to rodzina zastępcy stalinowskiego naczelnego prokuratora wojskowego Kazimierza Graffa. Katarzyna Bratkowska, która chciała zabić swoje dziecko w Wigilię, jest córką Stefana Bratkowskiego, członka egzekutywy PZPR w Związku Literatów Polskich. Feministka Katarzyna Władyka to córka Wiesława Władyki z „Polityki”, a wcześniej komunistycznego pisma „Tu i teraz”.

Katarzyna Bratkowska powiedziała na temat komunizmu:

"To bardzo pozytywna ideologia. (...) Tylko najbardziej zagorzali antykomuniści wierzą w zbrodniczość komunizmu. O tym, że idea sama w sobie jest pozytywna mówią nawet niektórzy neoliberałowie. Jestem komunistką, bo wierzę, że to najbardziej proludzki, humanitarny ustrój."

- przekonywała i dodała w wątku rozmowy o kapitalizmie:

"komunizm byłby zdecydowanie lepszy, ale tej fazy nie udało się nigdzie osiągnąć. Choć wolałabym żyć na Kubie niż w USA."

Jak ustalił Marosz, brat dziadka Agnieszki Graff był zastępcą naczelnego prokuratora wojskowego w czasach stalinowskich. W tekście pojawiają się cytaty z facebookowego profilu feministki, m.in.:

"Ósmy marca to na Ukrainie dzień wolny od pracy (…), ale mimo wciąż żywego skojarzenia z Klarą Zetkin i Róża Luksemburg nie jest to święto walki o prawa kobiet."

Przypominając wypowiedzi prof. Magdaleny Środy, w których ta twierdziła, że Biblia zawiera treści nawołujące do przemocy czy chwalące Ewę Kopacz za działanie po katastrofie smoleńskiej, Marosz stwierdza:

Córka tylko kontynuuje dzieło ojca. Ojciec Środy prof. Edward Ciupak, gdy formowała się jego świadomość, był marksistowskim socjologiem, który poświęcił Zycie walce z Kościołem. Wszystko, co robił ów aktywista Stowarzyszenia Ateistów i Wolnomyślicieli (…) było walką z przejawami wiary w imię ideologii komunistycznej dyktatury.

Dodaje też, że Ciupak był zarejestrowany przez wywiad PRL jako kontakt informacyjny „Gabriel”. Według dokumentów IPN miał donosić m.in. na księży polskich we Francji.

Zaznacza jednak, że przed śmiercią nawrócił się i modlił o to samo dla córki.

Więcej w „Gazecie Polskiej”
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: feminizm - dziecko komunizmu 16.01.14, 09:21
      Posprawdzaj teraz biografie przodków prawicowych celebrytów. To wszystko co z ekranów i pierwszych stron gazet nie schodzi, to nie są przypadkowe osoby z ulicy zgarnięte. To są dorosłe dzieci różnych vipów, które skorzystały z tego, że ktoś im utorował drogę do kariery. Nikt spoza TWA by nie został dopuszczony do takiej kasy i wpływów.
      • tigertiger Re: feminizm - dziecko komunizmu 16.01.14, 10:03
        Koleś nie ma żadnych sowich własnych przemyśleń, wkleja jak leci stare wygrzebane w necie tematy, które mają ośmieszyć lub zniesławić feministyczne działania. Zamieszcza linki z prośbą o komentarz, choć sam je komentarzem nie opatrzył. Jedyne co ma do napisania to "nie przyszło wam feministkom do głowy, że was kobiety nie potrzebują", a ty masz ochotę z kimś takim podyskutować, podbić watek, zamiast potraktować tego typu wpis jak prymitywną prowokację i klikać w kosz?. Jak Ci mało trolli na tym forum, to może zajrzyj na forum społeczeństwo i sprawdź jakie poziomy żeny można osiągnąć gdy zachęca się pewien typ do odwiedzania forum.Dla mnie to kompletna żenuła Berta ...ale oczywiście masz prawo dyskutować z kim tylko uznasz za stosowne. Tylko dyskusja polega na wymianie argumentów, a tematy dobrze jak są w miarę aktualne, nie sądzisz ?
        • gazeta_mi_nieplaci Re: feminizm - dziecko komunizmu 16.01.14, 10:11
          temat jest jak najbardziej aktualny - bo nierozwiazany.

Jakims cudem NRD odciela sie nie tylko od komunistycznej przeszlosci, ale i od komunistycznyhc bucow. Podobnie Czechoslowacja.

Powrot Niemiec na droge europejskosci tez sie dokonal na podstawie Procesow Norymberskich i potepieniu socjalizmu-narodowego.

Niestety jesli chodzi o komunistycznych dziadygow - wybronili sie i przed procesami w Norymberdze jak i przed potepieniem zbrodni z lat 1945-1989 (1991).

Komunistyczna hucpa trzyma tez Ukraincow w bloku towarzyszy i innego lumpenproletaryatu.

Polscy komunisci zeruja na wyjatkowo otwartym, serdecznym i tolerancyjnym spoleczenstwie Polakow, i teraz za to grubo placimy.

Zas zamieszanie feministyczno-dewiacyjno-aborcyjne jest potrzebne czerwonej cholocie, zeby maskowac inne, wazniejsze zmartwienia i zadania jakie stoja przed spoleczenstwem

tigertiger napisała:

> Koleś nie ma żadnych sowich własnych przemyśleń, wkleja jak leci stare wygrzeba
          > ne w necie tematy, które mają ośmieszyć lub zniesławić feministyczne działania.
          > Zamieszcza linki z prośbą o komentarz, choć sam je komentarzem nie opatrzył. J
          > edyne co ma do napisania to "nie przyszło wam feministkom do głowy, że was kobi
          > ety nie potrzebują", a ty masz ochotę z kimś takim podyskutować, podbić watek,
          > zamiast potraktować tego typu wpis jak prymitywną prowokację i klikać w kosz?.
          > Jak Ci mało trolli na tym forum, to może zajrzyj na forum społeczeństwo i spraw
          > dź jakie poziomy żeny można osiągnąć gdy zachęca się pewien typ do odwiedzania
          > forum.Dla mnie to kompletna żenuła Berta ...ale oczywiście masz prawo dyskutowa
          > ć z kim tylko uznasz za stosowne. Tylko dyskusja polega na wymianie argumentów,
          > a tematy dobrze jak są w miarę aktualne, nie sądzisz ?
        • kocia_noga Re: feminizm - dziecko komunizmu 16.01.14, 12:46
          tigertiger napisała:

> Koleś nie ma żadnych sowich własnych przemyśleń,
          Ty go możesz nie pamiętać, ale stare forumki jak ja czy Bene znają go, to nasz troll. W którymś roku ogłosił, że ma dziewczynę i zniknął z forum. Widać to już się skończyło. W czasach przed dziewczyną zrobił stronke, poświęconą naszemu ruchowi, gdzie przedstawiając się jako psycholog odmalował nas jak prawdziwego Szatana - Ludożercę. Zamieścił tam też ankietkę, czy odwiedzający są za czy przeciw. Odwiedzający byli 'za' :) Od tamtego czasu pewnie dorobił brakującą ilość głosów, żeby wyszło po jego myśli, byłoby to w jego stylu. O czywiście żadnym psychologiem nie jest, nie ma nawet znikomej wiedzy, jaka dysponuje pzreciętny człowiek na ten temat. Prawdopodobnie nie ma też żadnych innych studiów.
          Moim zdaniem ma poważne kłopoty ze sobą i mógłby zacząć cos robić w kierunku zdrowienia, nawet myślałam, że już ma to za soba, bo długo tu nie bywał, ale albo ma nawrót, albo w ogóle nie pracował pzrez te lata nad sobą. I śmieszne i przykre.
          • rekreativa Re: feminizm - dziecko komunizmu 16.01.14, 13:39
            No więc może zaapeluj do użytkowniczek, żeby gościa zignorowały, bo inaczej czeka nas powódź wątków jego autorstwa (już ze trzy wiszą...)
    • mariner4 To że feminiozm ma korzenie lewicowe, to fakt, ale 16.01.14, 10:01
      drugim faktem jest, że wypisujesz bzdury.
      Pani Środa wygaduje czasem bzdury wynikające z jej obsesji, a nie działalności ojca.
      Klasyczna PiSowska teoria spiskowa.
      M.
      • gazeta_mi_nieplaci Re: To że feminizm ma niezdrowe korzenie 16.01.14, 10:30
        no nie do konca... gdyz jak mowi polskie przyslowie: "czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc cuchnie", ewentualnie za Stanislawem Wyspianskim w "Weselu":

„Wina ojca idzie w syna;
        niegodnych synowie niegodni;
        ten przeklina, ów przeklina –
        ród pamięta, brat pamięta,
        kto te pozakładał pęta
        i że ręka, co przeklęta,
        była swoja."

A jak stare polskie madrosci nie pasuja, to zapraszam na lamy GW, gdzie sam Michnik drukuje, ze "nauka potwierdza ze "RESORTOWE DZIECI" (not to say more) sa jak rodzice:

Nauka potwierdza ze Resortowe dzieci sa jak rodzice - wg GW

mariner4 napisał:

> drugim faktem jest, że wypisujesz bzdury.
        > Pani Środa wygaduje czasem bzdury wynikające z jej obsesji, a nie działalności
        > ojca.
        > Klasyczna PiSowska teoria spiskowa.
        > M.
        • mariner4 To jest temat na inne forum. 16.01.14, 12:18
          M.
          • gazeta_mi_nieplaci Re: To jest temat na forum. 16.01.14, 17:11
            no tak, feminizm to by wiecznie i tylko o spedzaniu plodow. Az do radosnej Wigilii u Bratkowskiej.

mariner4 napisał:

> M.
    • bene_gesserit Re: feminizm - dziecko komunizmu 16.01.14, 19:11
      Ja pitolę, czy ten oburzający, żenujący wątek nie może wylecieć w kosmos? Obrzydliwe prawackie pierdy o tym, kto jest kim i czym nasiąkł. Żenujące, może sie wytłumaczcie ze swoich rodziców, jeden z drugim, a najlepiej z przodków do siódmego pokolenia?
      • mariner4 Zamiast się oburzać się uzasadnij, że 16.01.14, 19:36
        feminizm nie wywodzi się z lewicy. Masz jakieś argumenty, że tak nie jest?
        Lewicowość tego ruchu odstręcza mnie od niego.
        To mówi mi moje doświadczenie życiowe.
        M.
        • bene_gesserit Re: Zamiast się oburzać się uzasadnij, że 16.01.14, 20:02
          Zanim się odezwiesz, naucz się formułować myśli.
          Twoje doświadczenie życiowe mówi ci, ze lewicowość ruchu cię odstręcza? Ciekawe.

Każda twoja wypowiedz na tym forum wskazuje, ze mimo czasu, który tu spędziłeś nie wiesz o feminiźmie nic. Szkoda ci cokolwiek uzasadniać, to gadanie w pustkę.
          • mariner4 Podaj mi jeden przykład na prawicową 17.01.14, 15:30
            feministkę.
            To jest ruch lewicowy.
            M.
            • bene_gesserit Re: Podaj mi jeden przykład na prawicową 17.01.14, 22:03
              Nie dość, ze masz problemy z myśleniem oraz formułowaniem tego, co ci isę kłębi w głowie, to jeszcze cierpisz na zaawansowaną dysgooglię?
              • mariner4 Nie popisuj się 18.01.14, 11:39
                ja to czytałem.
                Ale to są teoryjki. Współczesny feminizm jest lewicowy. Próby dana odporu przez prawicę zo nieporadne. Żaden prawicowy ruch nie zakwestionuje tego co mówi KK
                Ale w końcu feministki i tak stanowią mniejszość. Głośną, przyznaje.
                M.
                • bene_gesserit Re: Nie popisuj się 18.01.14, 22:00
                  Jeśli fakty nie zgadzają się z tym, co sobie wymyśliłeś, tym gorzej dla faktów, LOL.
    • midnight_lightning Re: feminizm - dziecko komunizmu 19.01.14, 01:23
      Wypowiedzi kobiet z tego forum jasno ukazują, że feminizm nie ma nic wspólnego z komunizmem. Feminizm nie ma nic wspólnego z takimi postulatami jak równość i sprawiedliwość społeczna.

Feminizm lansuje skrajny indywidualizm = egoizm, oczywiście tylko w wykonaniu kobiet. Prawa mężczyzn do szczęśliwego życia są dla feministek totalnie nieistotne.

Feministki popierają dobrze opłaconą, "luksusową" prostytucję czyli de facto są one agenturą wpływu garstki najbogatszych mężczyzn zarabiających na wyzysku większości społeczeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka