Dodaj do ulubionych

Magdalena Środa zdymisjonowana...

04.11.05, 09:49
No i to by by lo na tyle jeśli chodzi o ten urząd. Już nie będzie
pełnomocnika ds. równego statusu kobiet i mężczyzn. Zaczyna się nieźle... :/

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,54965,2448636.html
wiadomosci.onet.pl/1189471,11,item.html
Obserwuj wątek
    • szczurza_mama Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 09:53
      oj... wysłałam dwa razy niechcący.
    • szczurza_mama Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 09:53
      oj... wysłałam dwa razy niechcący. :P
    • mamalgosia Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 09:54
      Czy jest rzecznik do spraw równego statusu blondynów i brunetów?
      • tezas Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 10:18
        Co do min. Srody: nikt chyba nie oczekiwal niczego innego. W koncu mamy teraz
        premiera ktory swegoc zasu przeciwstawial sie chocby wychowaniu seksualnemu w
        szkolach (bo "Wychowanie prorodzinne jest realizowane na biologii, na lekcjach
        wychowawczych, na religii i etyce oraz w ramach takich humanistycznych
        przedmiotów, jak język polski i historia") czy marszalka, zdaniem
        którego "prawa człowieka są religią konkurencyjną wobec chrześcijaństwa, a
        nawet świadomie (poprzez swoich wyznawców) przeciwną chrześcijaństwu".

Co do brunetow/blondynow: czy są jakieś róznice miedzy brunetami a blondynami w
        zarobkach? szansach na pracę? ktorzy cześciej padają ofiarą przemocy? ktorzy
        częsciej harują w domu? itp. Sama odpowiedz sobie na te pytania.

Z drugiej strony ja przynajmniej wole zeby nie bylo zadnego rzecznika niz taki,
        ktory uwaza, ze przemoca rodzinna wrecz nie nalezy sie zajmowac, zeby nie
        zniechecac kobiet do malzenstwa.
        • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:23
          Znaczy na poslim uczą zakładanie prezerwatywy? Ciekawe, ciekawe...
          • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:24
            Polskim kurde miało być...
            • panismok Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 06.11.05, 15:37
              biorąc pod uwage przeciętne doświadczenie pań polonistek, to aż mi zal tych
              przyszłych pokoleń... Poświęcę sie i swojemu potomstwu sama wyłoże co trzbea.:)
        • micra Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:26
          > Co do brunetow/blondynow: czy są jakieś róznice miedzy brunetami a blondynami w
          > zarobkach? szansach na pracę? ktorzy cześciej padają ofiarą przemocy? ktorzy
          > częsciej harują w domu? itp.
          Och, przecież takich grup, które są wyśmiewane z jakiegokolwiek powodu można
          kilka podać, np. ludzie grubi, jąkający się, rudzi. Nie chcesz chyba doprowadzić
          by istniały urzędy do spraw statusu wszystkich grup, które czują się nie równe w
          stosunku do innych grup? A ludzie biedni powiedzą, że widzą nierówność w
          dostępie do drogich restauracji (a rodzice już widzą nierówność w żywieniu
          dzieci bogatych i biednych rodziców).

Myślę, że na "dzień dobry" następujące grupy mogą żądać rzecznika w randze ministra:
          - jąkający się;
          - grubi;
          - chudzi;
          - rudzi;
          - blondynki;
          - biedni.

A jeżeli ktokolwiek jest bity lub poniżany może powędrować do sądu z takim
          problemem.
          • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:28
            No i o co ci chodzi, bo sensu to w tym brak?
            • micra Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:31
              Zadajesz pytanie, czy stwierdzasz, że nie rozumiesz o co chodzi w mojej
              wypowiedzi, a znak zapytania znalazł się ot, tak, niechcący?

A rozumiesz wypowiedź tezas? Bo na jej post odpowiadałem.
              • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:38
                Zadaję pytanie: O co chodzi?
                Bo nie widzę sensu w całym Twoim poście.
                • micra tłumaczę o co mi chodzi 04.11.05, 11:44
                  a więc po kolei:
                  - tezas napisała, że nie dziwi ją to, iż min. Środa została zwolniona,
                  stanowisko zlikwidowane, bo premierem został człowiek, dzięki któremu nie ma
                  wychowania seksualnego w szkołach;
                  - napisała również, że istnienie takiego rzecznika dla brunetów lub blondynów
                  nie ma sensu, bo tam nie występuje "dyskryminacja";
                  - a ja podchwyciłem temat i napisałem, że zawsze znajdzie się grupa, która czuje
                  się dyskryminowana i tu podałem przykłady.

Czy wystarczająco jasno teraz napisałem?
                  • totalna_apokalipsa Re: tłumaczę o co mi chodzi 04.11.05, 11:58
                    A czy zauważyłeś, że jakoś np. nie wszyscy chcą slużyć w wojsku, ale nie
                    domagają sie urządu ministra pacyfizmu w rządzie? Sprowadzić sprawę do absurdu
                    można bardzo prosto - wystarczy powiedziec, ze np. skoro istnieje ministerwstwo
                    ochrony środowiska , to fabryki , w tym szczególnie przemysłu farbiarskiego,
                    huty itp powinny domagać sie ministerstw zatruwana środowiska. Bo czują sie
                    dyskryminowane. Ale jakoś tego nie robią, nie? Więc twój dowód nie ma sensu,
                    poza absurdem.
                    • micra Re: tłumaczę o co mi chodzi 04.11.05, 12:14
                      No dobrze, to czym się różni grupa o nazwie "kobiety" od grupy o nazwie "grubi
                      ludzie"? Jakieś specjalne przywileje?
                      • hermina5 Re: tłumaczę o co mi chodzi 04.11.05, 17:12
                        Tym, ze otyłośc to choroba, a kobieta to płeć.:)
                  • boykotka Re: tłumaczę o co mi chodzi 04.11.05, 18:33
                    micra napisał:

> - a ja podchwyciłem temat i napisałem, że zawsze znajdzie się grupa,

Jeżeli 1/2 ludzkości nazywasz grupą - to gratuluję; tym bardziej, ze na kolor
                    włosów oraz rozmiar swojej tuszy każdy z nas ma własny wpływ, natomiast na
                    płeć - nie bardzo.
                    • micra Re: tłumaczę o co mi chodzi 04.11.05, 19:50
                      1. No cóż, grupą można nazwać dowolną ilość osobników o pewnej cesze. Jeżeli
                      razi Cię słowo "grupa" możesz go zastąpić słowem "zbiór", powiedzmy "zbiór
                      osobników płci żeńskiej" - ok?

2. Ja nie pisałem, ani nie myślałem o całej populacji kobiet czy innych
                      osobników na Świecie, a jedynie o
                      _grupie_kobiet_które_czują_się_dyskryminowane_. Nie powiesz mi chyba, że min.
                      Środa walczyła również w słusznej sprawie kobiet, które nie czują się
                      dyskryminowane, nie widzą potrzeby istnienia takiego urzędu? Bo na pewno nie
                      walczyła w sprawie kobiet w innych krajach. Ponadto min. Środa z racji nazwy
                      swojego urzędu nie miała walczyć o prawa kobiet... Mylę się? Przecież miała
                      walczyć o równość praw kobiet i mężczyzn.

Minister nie jest od tego, by walczyć w czyjejś sprawie, by zajmować się
                      reklamami w telewizji czy w radiu, Minister ustala w ramach Rządu prawo, a nie
                      zajmuje się bzdurami.
                      • boykotka Re: tłumaczę o co mi chodzi 05.11.05, 06:50
                        Och zacytuję ponownie Mickiewicza, bo jak widzę problem stary jak świat :(
                        "Kto z was podniesie skargę, dla mnie jego skarga
                        Będzie jak psa szczekanie, który tak się wdrożył
                        Do cierpliwie i długo noszonej obroży,
                        Że w końcu gotów kasać - rękę, co ją targa."
                        • micra nie rozumiem, wytłumacz n/t 05.11.05, 10:50
          • mosze_singer Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 17:59
            Nie chcesz chyba doprowadzi
            > ć
            > by istniały urzędy do spraw statusu wszystkich grup, które czują się nie
            równe
            > w
            > stosunku do innych grup?

ten urzad zalożenia mial się zajmować szeroko rozumianą dyskryminacją, tylko
            nazwę mial niefortunna

decyzja o jego likwidacji to prowokacja wzlędem UE, mogli urząd zostawić i
            posadzić tam kogoś z ZCHN, realizowalby podstępnie (pod szyldem
            równouprawnienia) polityke prorodzinna, a dotacja z UE nie zostalaby
            wstrzymana. nie mozna by tez zarzucic ze Polska lamie unijne dyrektywy.

decyzja kaczych kuprow jest wylacznie gra polityczna obliczona na wywolanie
            konfliktu z UE, nie ma nic w spolnego z tym co robila i czego nie robila Środa.
      • kochanica-francuza Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 20:45
        mamalgosia napisała:

> Czy jest rzecznik do spraw równego statusu blondynów i brunetów?
        Mamałgosiu, nie rżnij głupa, a zwłaszcza na tym forum!
    • bleman Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:02
      Ale ten urzad nic nie robil.
      Albo inaczej, zajmowal sie pseudodyskryminacja kobiet a calkowicie olewal np.
      sprawy dyskryminacji mezczyzn np. w sadach rodzinnych.

P.S.
      Wogole cala idea zrównania kobiet i meczyzn doslownie na kazdym poziomie
      obyczajow i kultury jest chora.
      • zona_leona Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:11
        bleman napisał:
        > Wogole cala idea zrównania kobiet i meczyzn doslownie na kazdym poziomie
        > obyczajow i kultury jest chora.

I słusznie bo nie należy zrównywać kobiet i meżczyzn, a jedynie dać im równe
        prawa oraz pilnować przestrzegania tych praw. Także w sądach rodzinnych.
        • bleman Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 14:55
          Prawa sa juz rowne, a przestrzeganiem i egzekucja powinny zajmowac sie sondy i
          policja a nie nowe urzedy.
          • zona_leona Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 15:08
            Powinny ale si e nie zajmują a czasem nawet stosują je odwrotnie do ducha tych
            praw. Sądy rządzą sie osobno, policja osobno inne instytucje też. Moze
            przydałby sie ktoś kto by widział działania (lub ich brak0 i ch wszystkich i
            interweniował. Nie jestem wielbicielką p. Środy i jej akcji, ale sam widzisz ze
            obecne służby nie działają prawidłowo. Niech to sobie będzie nawet MPiPS jak
            chce obecny premier, ale niech coś robi. A działaczom walczącym o prawa ojca
            proponowałabym nie traktować wszystkich kobiet jak wrogów (no poza wrogami
            osobistymi), po ochłonięciu z wściekłości na wredne baby mogliby zauważyć, ze
            cele mamy dziwnie zbieżne.
      • tezas Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:23
        Ach, to kobiety są "pseudodyskryminowane" a mezczyzni "dyskryminowani"? Ciekawe.
        • bleman Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 14:56
          Kobiety sa zadziej dyskryminowane przez PRAWO i urzedy panstwowe w szczegolnosci
          sady.
          Natomiast mezczyzni z zasady sa gorzej traktowani w np. sadach.
    • baltazarus Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:36
      Zatrważające jest to jak wielu w Polsce mamy zwolenników biurokratyzacji
      państwa. Przecież (pomijając sprawy ideologiczne) likwidacja tego urzędu to
      mały krok w kierunku normalizacji tzn. wycofywania się urzędników ze sfer
      życia, w których są zbędni.
      • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 11:39
        I własnie w celu zmniejszania liczby urządników powołano dwóch nowych
        wicemarszałków, bo sa oni niezbędni:P Ten urząd dostaje kasę z UE, nie ma
        urządu- nie ma kasy. koniec. Marszałek sejmu i senatu nie dostaje pieniędzy z
        UE.
        • baltazarus Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 14:19
          Po pierwsze urząd ten utrzymuje się także z krajowego budżetu. Po drugie -
          Polska też składa się na budzet UE. Po trzecie - dodatkowi marszałkowie są
          niepotrzebni, ale i tak są tańsi niż urzednicy pani Ś.
          • hermina5 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 17:15
            Po czwarte - nie ma to jak wejść do tej Unii , zapłacić tę składkę na ten
            urzad, a jak przychodzi do dzielenia kasy z unii , przeznaczonej z tych
            składek, to zlikwidować stanowsiko i nie chcieć ani grosza z kasy, którą sie
            wpłaciło :P To jest dopiero sensowne myślenie.

Skąd wiesz, ile urzędników zatrudnia ten urząd i ile biorą , w pzreciwieństwie
            do dwóch marszałków, którzy kase będą brać i nic nie będą robić, bo jest paru
            innych oprócz nich do brania tej kasy.
            • baltazarus Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 23:00
              "Po czwarte - nie ma to jak wejść do tej Unii (...)"
              Dlatego należy z niej wyjść. A póki cokasy nie należy brać na działania, które
              szkodzą i potęgują biurokrację.

"Skąd wiesz, ile urzędników zatrudnia ten urząd i ile biorą , w pzreciwieństwie
              do dwóch marszałków, którzy kase będą brać i nic nie będą robić, bo jest paru
              innych oprócz nich do brania tej kasy."
              Trochę osób siedzi w stolicy + delegatury w miastach wojewódzkich, to wystarczy
              by "przebić" tych dwóch marszałków, którzy - powtarzam - są niepotrzebni.
              • krolewna_angina Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 09:49
                baltazarus napisał:

> "Po czwarte - nie ma to jak wejść do tej Unii (...)"
                > Dlatego należy z niej wyjść. A póki cokasy nie należy brać na działania,
                które
                > szkodzą i potęgują biurokrację.
                >
                > "Skąd wiesz, ile urzędników zatrudnia ten urząd i ile biorą , w
                pzreciwieństwie
                >
                > do dwóch marszałków, którzy kase będą brać i nic nie będą robić, bo jest paru
                > innych oprócz nich do brania tej kasy."
                > Trochę osób siedzi w stolicy + delegatury w miastach wojewódzkich, to
                wystarczy
                >
                > by "przebić" tych dwóch marszałków, którzy - powtarzam - są niepotrzebni.

Tyle że urząd Środy kosztował budżet 2 mln rocznie a z kasy unijnej uzyskiwał
                20 mln. To daje zarobek 18 mln. Jaki twoim zdaniem zysk wygenerują ci dwaj
                wicemarszałkowie? (pytanie retoryczne, nie odpowiadaj;))
              • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 09:51
                No to wyjdz z tej unii, nie zapomnij tylko zmusić każdego od ministra do
                rolnika, żeby pooddawał wszystkie fundusze, które wziął, wraz z odsetkami...
                Jesli wg Ciebie te działania szkodza, to wg mne szkodzą działania PiS, które
                biezrze juz z mojej kieszeni.
                • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 09:53
                  A skoro jesteś taki mądru, to pomyśl ile kosztowały billbordy i reklamy
                  kampanii prezydenckiej i przypomnij sobie billbordy i akcje dotyczaca przemocy
                  w rodzinie, czy raka piersi u kobiet. M. in. Tam znajdziesz to 18 mln, które
                  Środa z Jaruga zezarly i wybudowały sobie 14 domów z basenami.
      • bleman Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 14:57
        Ale to juz niestety bardziej walka ideologiczna PiS'u a nie rzeczywste
        ograniczanie ilsoci stolkow.
        • b-beagle Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 15:05
          Szkoda
          • joakle Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 15:23
            A ja mam takie pytanie, bo jestem niezorientowana, czy ktoś może mi wymienić
            KONKRETNIE, co zrobiła pani minister dla zrównania statusu kobiet i mężczyzn?
            • bleman Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 17:58
              Obsmarowala kampanie reklamowa plusa ;-)
              • tad9 Środa właśnie ... 04.11.05, 18:18
                ... pohisteryzowała sobie w TVN-24. Tyle jej zostało. Miło było popatrzeć.
                Teraz może sobie co najwyżej stuknąć czołem w biurko.

:-PPPPPPPPPPPP
            • tad9 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 18:19
              joakle napisała:

> A ja mam takie pytanie, bo jestem niezorientowana, czy ktoś może mi wymienić
              > KONKRETNIE, co zrobiła pani minister dla zrównania statusu kobiet i mężczyzn?

Poprzednia zdaje się najadła się za publiczny grosz w "Casa Valdemar".
              Osiągnięć Środy nie znam.
              • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 18:41
                super, za to poprzedni minister zdrowia zrobił mega dużo dla zdrowia, a
                minister kultury zrobił mega projekty inwestycyjne dla kultury:P
                Tak jesteś taki mądry, to wymień mi co zrobił minister zdrowia przez ostatnie
                kilka miesięcy, oprócz tego, ze jadł za moją kasę w "Bristolu".
                • tad9 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 18:46
                  totalna_apokalipsa napisała:

> super, za to poprzedni minister zdrowia zrobił mega dużo dla zdrowia, a
                  > minister kultury zrobił mega projekty inwestycyjne dla kultury:P
                  > Tak jesteś taki mądry, to wymień mi co zrobił minister zdrowia przez
                  ostatnie
                  >
                  > kilka miesięcy, oprócz tego, ze jadł za moją kasę w "Bristolu".

Rozumiem - ponieważ poprzedni minister zdrowia był do d... . ministra Środa
                  też była do d... . Znalazła sobie obiekt do naśladowania ...

:-PPPPPPPPP
                  • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 19:16
                    Nie. Każdy polski rząd jest do dupy i nic nie robi, ale tylko do Środy banda
                    sfrustrowanych mężczyzn moze się przyczepic na całość, bo pzreciez ministrowi
                    zdrowia nie powiedza, że jest brzydką,rozhisteryzowaną, grubą babą, ma spadać
                    do garów i nic nie robi za ich pieniądze.
                    A fakt, że tak dokładnie pamiętasz nazwę miejsca , gdzie jadła Nowacka
                    potwierdza tylko tezę, że jesli Leper ma proces sądowy za kase , której nakradł
                    to zostaje wicemarszałkiem, a jeśli Jaruga gdzieś raz jadła, to pzrezarła 17
                    razy budzet.
                    • tad9 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 19:33

> Nie. Każdy polski rząd jest do dupy i nic nie robi, ale tylko do Środy banda
                      > sfrustrowanych mężczyzn moze się przyczepic na całość, bo pzreciez ministrowi
                      > zdrowia nie powiedza, że jest brzydką,rozhisteryzowaną, grubą babą, ma spadać
                      > do garów i nic nie robi za ich pieniądze.

Rozmumem - Środa nic nie robiła, ale nie jest tu wyjątkiem więc nie ma o czym
                      gadać. Widzisz to w ten sposób. OK. Ja mam większe wymagania wobec urzędników.

> A fakt, że tak dokładnie pamiętasz nazwę miejsca , gdzie jadła Nowacka
                      > potwierdza tylko tezę, że jesli Leper ma proces sądowy za kase , której
                      >nakradł to zostaje wicemarszałkiem, a jeśli Jaruga gdzieś raz jadła, to
                      >pzrezarła 17 razy budzet.

Jesteśmy na forum "Feminizm" więc skupiam się akurat na Jarudze, nie na
                      Lepperze. Według Ciebie Lepper usprawiedliwia Jarugę. Według mnie, nie.
                      • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 19:52
                        Nie , ty patrzysz wybiórczo,a nie masz większe wymagania wobec urzedników. Jak
                        Lepper coś ukradnie - no coz, ukradł, jak Jaruga coś wzięła przez pomyłke - to
                        na pewno ukradła z premedytacjeą, pod sąd ją i do karceru.
                        • tad9 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 20:12

> Nie , ty patrzysz wybiórczo,a nie masz większe wymagania wobec urzedników.
                          Jak
                          > Lepper coś ukradnie - no coz, ukradł, jak Jaruga coś wzięła przez pomyłke -
                          to
                          >
                          > na pewno ukradła z premedytacjeą, pod sąd ją i do karceru.

Chętnie zgodzę się z takim stawianiem sprawy, jeśli porzesz swoje twierdzenia
                          jakimiś dowodami. Powtarzam - jesteśmy na forum "Feminizm", więc nie może
                          dziwić, że Środa i Jaruga zajmują mnie tu mocniej niż Lepper.
                          • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 04.11.05, 21:01
                            Na jakim forum byśmy sie nie znależli, Jaruga i Środa interesowałyby cię
                            bardziej niż Lepper czy jego klika , w której co piąty ma sprawę sądową.
                          • krolewna_angina Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 09:43
                            To ja bardzo poproszę o linki do twoich postów na innych forach, w których
                            domagasz się likwidacji innych, równie zbędnych urzędów, ograniczenia innych
                            dotacji (np na kościoły) czy rozliczenia niegospodarności w innych urzędach.
                            Jeśli ich nie przedstawisz, będzie to znaczyło że twoje obsesyjne
                            zainteresowanie finansami Jarugi i Środy nie ma nic wspólnego z troską o
                            państwo czy poczuciem sprawiedliwości - jak to próbujesz wmawiać.
    • hayek_mises BRAWO ! 04.11.05, 19:19
    • muszek0 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 01:35
      nie wiem dokładnie na czym polegała praca tej kobiety, ale w zgiełku informacji
      wychwyciłem następujące tematy:

- cycki - w reklamie tel. kom. - zakazane
      - ludziki na obrazkach mebli IKEA - mają mieć cycki
      - w podręczkach historii za mało żeńskich postaci historycznych - wniosek -
      Mieszko I, Kościuszko i Jan III Sobieski były kobietami.

A kasa co miesiąc leciała...
      • totalna_apokalipsa Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 09:56
        A wiesz chociaż , kto to Pustowójtówna była?nie odpowiadaj, bo widze, że masz
        taka wiedzę na temat tego, jakązaprezentowały ci dwa wywiady ze Środa na łamach
        wyborczej ...
        • muszek0 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 06.11.05, 17:35
          ke ?
    • mamalgosia Bez srody fatalnie 05.11.05, 12:30
      bo nie będzie losowania Lotto
      • kocia_noga Wirus mi sie ulung 05.11.05, 14:28
        mamalgosia napisała:

> bo nie będzie losowania Lotto

mamalgosiu , od ciebie dostałam pocztę z wirusem. Przypuszczam , że odbyło się
        to bez twojej wiedzy , ale sprawdź to i owo na okolicznośc wirusów.
    • szlachcic Re: Magdalena Środa zdymisjonowana... 05.11.05, 20:47
      pełnomocnik ds. równego statusu kobiet i mężczyzn zatrudnial SAME KOBIETY

I cale szczescie ze juz baby nie ma bo podobno byl projekt ze na czas w ktorym
      kobieta rodzi mezczyzna mial miec jądra wkrecone w imadło na znak
      rownouprawnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka