petit7 21.10.07, 23:33 W naszym parlamencie będą tylko 4 partie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heymdall Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 09:58 .. a lewicy ni ma - LiD w rozsypce .. to już zaczyna być model dwubiegunowy, o którym pisałem .. Odpowiedz Link
laskovitz_bis Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 10:29 Mamy dwie mocne partie chadeckie. Coś się przejaśniło. Choć PiS nie lubię ale szczerze dziękuję za zniszczenie SO i LPR. Trochę mi ta sytuacja przypomina niemiecką scenę polityczną. CDU chadecja bardziej liberalna i proeuropejska, CSU chadecja konserwatywna i lekko nacjonalistyczna. Coś jak PO i PiS. Jedyna różnica to, że CSU jest partią wyłącznie Bawarską i to, że świetnie sobie radzą w koalicji. Na lewicę krzyżyka bym nie postawił. Obecne wybory chyba na dobre wyeliminowały takich ludzi jak dziadki z UW, Miller czy Kwaśniewski. Przy sprawnym charyzmatycznym młodym przywódcy lewica ma szansę. Ale nie Olejniczak i Napieralski Litości Odpowiedz Link
laskovitz_bis Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 10:48 Cieszę się, że na Dolnym Śląsku kampania była spokojna, frekwencja duża, komisje obwodowe nie dały plamy i pokazała, że Dolnoślązacy mają klasę. Nawet kandydaci z naszego regionu nie budzili takich kontrowersji jak gdzie indziej. Zdrojewski, Schetyna, Chlebowski, Ujazdowski, Lipiński, Natalli-Świat. Miło, że nie nie ma u nas jakiś Sawickich, Kurskich itp Odpowiedz Link
jassfingss Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 12:34 Może to niwiele istotne, ale doszedłem do podobnych wniosków.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
agadm78 Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 24.10.07, 14:20 ci z samoobrony w końcu chyba pójda siedzieć , co?? immunitet im się skonczyl..... Odpowiedz Link
skuterionex Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 25.10.07, 13:53 Chory bym był ,gdybym się nie dopisał w "Tym temacie". Cały czas grzmiałem ,że jest mi wstyd za "lepperiadę w rydzykolandzie". No i spełniło się nie ma ich już na scenie. Sytuacja wraca do normy i pewnych standardów. Aż lżej na duszy! Odpowiedz Link