Dodaj do ulubionych

Sejm bez LPRu i Samoobrony.

21.10.07, 23:33
W naszym parlamencie będą tylko 4 partie.
Obserwuj wątek
    • heymdall Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 09:58
      .. a lewicy ni ma - LiD w rozsypce .. to już zaczyna być model dwubiegunowy, o
      którym pisałem ..
      • laskovitz_bis Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 10:29
        Mamy dwie mocne partie chadeckie. Coś się przejaśniło. Choć PiS nie lubię ale
        szczerze dziękuję za zniszczenie SO i LPR. Trochę mi ta sytuacja przypomina
        niemiecką scenę polityczną. CDU chadecja bardziej liberalna i proeuropejska, CSU
        chadecja konserwatywna i lekko nacjonalistyczna. Coś jak PO i PiS. Jedyna
        różnica to, że CSU jest partią wyłącznie Bawarską i to, że świetnie sobie radzą
        w koalicji. Na lewicę krzyżyka bym nie postawił. Obecne wybory chyba na dobre
        wyeliminowały takich ludzi jak dziadki z UW, Miller czy Kwaśniewski. Przy
        sprawnym charyzmatycznym młodym przywódcy lewica ma szansę. Ale nie Olejniczak i
        Napieralski wink Litości
      • laskovitz_bis Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 10:48
        Cieszę się, że na Dolnym Śląsku kampania była spokojna, frekwencja duża, komisje
        obwodowe nie dały plamy i pokazała, że Dolnoślązacy mają klasę. Nawet kandydaci
        z naszego regionu nie budzili takich kontrowersji jak gdzie indziej. Zdrojewski,
        Schetyna, Chlebowski, Ujazdowski, Lipiński, Natalli-Świat. Miło, że nie nie ma u
        nas jakiś Sawickich, Kurskich itp
        • jassfingss Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 22.10.07, 12:34
          Może to niwiele istotne, ale doszedłem do podobnych
          wniosków.Pozdrawiam.
    • agadm78 Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 24.10.07, 14:20
      ci z samoobrony w końcu chyba pójda siedzieć , co?? immunitet im się
      skonczyl.....
      • skuterionex Re: Sejm bez LPRu i Samoobrony. 25.10.07, 13:53
        Chory bym był ,gdybym się nie dopisał w "Tym temacie". Cały czas grzmiałem ,że
        jest mi wstyd za "lepperiadę w rydzykolandzie". No i spełniło się nie ma ich już
        na scenie. Sytuacja wraca do normy i pewnych standardów. Aż lżej na duszy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka