Dodaj do ulubionych

reklama nieseksistowska

07.01.06, 17:19
Jak fajnie mozna łamac stereotypy:
www.juwentus.com.pl/v2/www/dyn/index.php?ID=korzen
Dla mnie super!!!
Obserwuj wątek
    • bleman Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:21

• bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:21
        no wiesz co...pedofilska jest kazda reklama pieluch:)
        • johnny-kalesony Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:31
          Również mi się podoba, ponieważ jest bardzo seksistowska.
          Nie należy zapominać o kontekście tego przekazu, a jest nim forma ochroniarska,
          w której pracują - oczywiście zgodnie z rozsądną normą - prawdziwi machos:
          troskliwi i opiekuńczy wobec kobiet i dzieci oraz bezwzględni wobec przestępców.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:33
            machos nie sa opiekunczy w stosunku do kobiet, machos tworza relacje z
            kobietami na zasadzie odwal sie.

reklama jets ok, powiedzialabym, ze jest wrecz super w kontekscie polskim.
            • bleman Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:40
              Ale rzeczywiscie, inna niz wiekszosc reklam.
              • bitch.with.a.brain Re: Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:41
                dla mnei jest super,bo chętnie bym sie znalazła na miejscu tego dziecka:)))
                • bleman Re: Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:42
                  > dla mnei jest super,bo chętnie bym sie znalazła na miejscu tego dziecka:)))

Ciagnie cie do mundurow ? ;-)))

Na manifie ebdziesz mogla sie popatrzyc na kolesi z prewencji ;-)
                  I wszechpolakow ;-)))
                  • bitch.with.a.brain Re: Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:44
                    ty lubisz gorsety i ponczochy,ja wolę czarną koszulkę z napisem Ochrona:)
                    A już w Juventusie pracują najfajniejsi:)
            • johnny-kalesony Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:45
              No dobrze: zamiast "machos" powiem "kowboje" - niczym z Youle Brynner
              z "Siedmiu Wspaniałych".

Będąc rasową feministką już bym protestował: reklama jest wyjątkowo
              seksistowska, ponieważ utożsamia zawód ochroniarza z silnym, pewnym siebie
              mężczyzną, co powiela jedynie patriarchalny stereotyp podstępnego
              heteromatrixu! - jakby powiedziała św. Kazimiera.

POzdrawiam
              Keep Rockin'
              • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:47
                własnie tu jest pokazany ochroniarz jako facet,który nie tlyko rozwala
                wszystko,ale też umie być delikatny i opiekuńczy.
              • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 18:15
                reklama jest ok, bo wskazuje na pozytywna wiez ojca z dzieckiem.

natomiast kultura kowbojska jest prostacka, co nawet wyraza polskie tlumaczenie
                slowa- krowiarze.
                • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 18:16
                  no nei wiem czy tam o ojca chodzi,raczej o to,że Juventus chroni nawet tak
                  delikatną istote jak dziecko
                  • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 18:23
                    ale skojarzenie idzie kanalem pozytywnego ojca moim zdaniem. (samo skojarzenie-
                    ojca ochraniajacego- juventus w roli dobrego taty).
                    jak sa reklamy bankow z dziecmi, to skojarzenie idzie kanalem dobrej matki albo
                    dojnej krowy co w zasadzie jest zbiezne.
                    • sagittarius954 Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:01
                      Dla mnie pozytywne skojarzenie byłoby gdybym zobaczył ojca kąpiącego malucha i
                      matkę podającą mu szampon, w tle zawieszony mundur na kołku. A tak to facet
                      przytula gołego niemowlaka do szorstkiego munduru .Jesienny mundur i nagi
                      niemowlak i to jest wybiórcza troska o obywatela . Co kto lubi.
                      • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:24
                        dlatego w pierwszej wypowiedzi napisalam w -kontekscie polskim.
                        zreszta dla mnie reklamy mundurowe z dziecmi ogolnie sa kiepskie.
                        reklama banku karmiacej pani z dzieckiem byla dla mnie wrecz wstretna, zimna.
                        a ludzie na tym forum sie zachwycali.

juz pomijam to, ze ochroniarze to nie zadni cowboye ani machos tylko z czesto
                        zalkocholizowani menele, ktorzy jak nie wiedza co ze soba zrobic to ida do
                        ochrony.
                        oczywiscie nie chce nikogo obrazac, na pewno sa ci - z powolania ale z
                        ochroniarzami mam takie doswiadczenie, ze jeden chcial strzelac do mojego psa,
                        inni tak pilnowali dom, ze chcieli go okrasc w nocy, a jeszcze inny byl damskim
                        bokserem.
                        wiecej ochroniarzy blizej nie znam;)
                        • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:35
                          boze, im dluzej pisze w necie tym gorzej z ortografia ::))
                        • totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:41
                          > reklama banku karmiacej pani z dzieckiem byla dla mnie wrecz wstretna, zimna.
                          > a ludzie na tym forum sie zachwycali.

Ale kto się zachwycał? Pamietam, że mnei i Stephenowi ta reklama się ogromnie
                          nie podobał, tzn, kobieta się podobała, dopóki nie zaczeła sie rozbierać ni w
                          pięć ni w dziewięc w koronkowych cyconoszu z drutami z laktacją... rzyg...
                          A problemem tej reklamy jest to, ze pzredobrzyli - ona jest w jednej i tej samej
                          minucie profesionalista w pracy, laskąna rurze i amtką dzieciom. Rzyg II.
                          • totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:56
                            totalna_apokalipsa napisała:

ona jest w jednej i tej same
                            > j
                            > minucie profesionalista w pracy, laskąna rurze i amtką dzieciom. Rzyg II.

He, wskazuje to dobitnie, ze używam zasady nie wazny jest sposób poszeregowania
                            liter w wyrazie , o ile sens jest zachowany...
                        • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:42
                          ochroniarze których znam najczesciej sa młodymi chlopakami,ktorzy ciezko
                          pracują,zeby zarobic np na studia.To znaczy tacy ochroniarze
                          sklepowi.Najczesciej sa ok,choc poznalam różnych pracując jako hostessa.
                          A najfajniejszy to chyba naszej dyskoteki szkolnej w liceum pilnował...eh, były
                          czasy:)

W Juventusie to pracuja najlepsi,z licencją,wysportowani:)
                          • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:45
                            Najlepsi pracują w BORze. W Juventusie sa odpady, które do BORu się nie nadawały ;-P
                            • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:46
                              no tak,ale z firm ochroniarskich sa tam najlepsi
                              • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:48
                                Juventus jest jedną z większych firm. Przynajmniej najbardziej w oczy się rzuca,
                                więc możliwe, że i ludzi mają dobrych :-)
                                • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:49
                                  nie wiem czy dobrych...<rozmarzona>
                                  • bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:50
                                    > nie wiem czy dobrych...<rozmarzona>

Ty serio lubisz takich trepow ? ;-))
                                    • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52
                                      uwielbiam:)
                                      • bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:58
                                        > uwielbiam:)

Uwielbiasz ich ciala czy moze tez ich trepowate umysly ?
                                        • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:00
                                          byś sie zdziwil,niektorzy sa inteligentni,ale raczej chodzi mi o ciało.
                                          Zresztą jak miałam 15 lat to mi kazdy 30latek imponował:P
                                          • bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:08
                                            > Zresztą jak miałam 15 lat to mi kazdy 30latek imponował:P

A mi prawie kazda 25-30 latka ;-)))
                                            • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:08
                                              jakm iales 15 czy teraz?:)A 23 latki ci nei imponują?:)
                                              • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:11
                                                A ja zawsze lubiłem starsze od siebie dziewczyny :-)
                                                • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:11
                                                  ja tez lubie starsze dziewczyny:)
                                              • bleman Jak mialem 15 lat ;-) 07.01.06, 20:18
                                                Teraz mi imponuja 18-25 latki ;-)
                                                • bitch.with.a.brain jak fajnie:)))))) 07.01.06, 20:20
                                                  • bleman Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:22
                                                    Ciekawe z jakiego powodu wielu nastoletnich chlopcow marzy o starszych od siebie
                                                    dziewczynach/kobietach.
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:23
                                                    nie wiem,nie bylam nigdy nastoletnim chlopcem:)
                                                  • bleman Re: Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:24
                                                    > nie wiem,nie bylam nigdy nastoletnim chlopcem:)

Niedowiary ;-))))
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:25
                                                    no moze tak wyglądalam,ale...:)
                                  • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:50
                                    Przetestuj ich :-D Jak kiedyś zobaczysz ochroniaży z Juventusu, to udaj, że
                                    chcesz coś ukraść. Ciekawe jak zareagują ;-P
                                    • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52
                                      eh,ile razy wyobrażalam sobie jak by zareagowali:)
                                      • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:54
                                        Rewizja osobista..?;-P
                                        • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:54
                                          przestań!!Bo nie zasnę dzisiaj:P
                                          • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:57
                                            Załatw dla swojego faceta ubranie ochroniaża.. jeżeli nie mundur Juventusu to
                                            choć by koszulke z napisem ochrona.. i się pobawicie w rewizje;-P
                                            • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:59
                                              wiesz..ja juz sie bawilam:)Ale nie z moim facetem.Zreszta on nie wygląda na
                                              kolesia z Juventusa,wiec to nie to:)
                                              A koszulke taka bym chciala,ale musi byc uzywana,prosto po akcji:P
                                              • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:01
                                                > A koszulke taka bym chciala,ale musi byc uzywana,prosto po akcji:P

Taka przepocona?? Fuuujjjj :-P
                                                • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:01
                                                  no ja jestem fetyszystką:)
                                                  • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:05
                                                    No ja moge zrozumieć różne fetysze, ale przepocona męska koszulka?? Tego nie
                                                    rozumiem :-P
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:06
                                                    moze to kwestia feromonow:)
                                                  • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:08
                                                    Może...
                                                  • bleman A przepocone majteczki japonskich uczennic ? ;-) 07.01.06, 20:08

• bitch.with.a.brain Re: A przepocone majteczki japonskich uczennic ? 07.01.06, 20:09
                                                    nie mialam z takimi stycznosci:)
                                                  • bleman LOL nie do ciebie pytanie ;-) 07.01.06, 20:18

• bitch.with.a.brain a do kogo?:) 07.01.06, 20:21
                                                  • bleman Do snegnata, odnosnie nierozumienia "takiego" 07.01.06, 20:22
                                                    fetyszu
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Do snegnata, odnosnie nierozumienia "takiego" 07.01.06, 20:23
                                                    ciekawe ile by japonczycy dali za polskie majteczki?:)
                                                  • bleman POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:26
                                                    Japonczcy sa tak porabani ze u nich wiele dziewczyn sprzedaje swoje
                                                    majtki(uzywane) na aukcjach internetowych.

Serio mogla bys na tym zarbic.
                                                  • bitch.with.a.brain Re: POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:26
                                                    ale nie znam japonskiego i nie wiem na jakich forach szukac zlecen;)zreszta
                                                    wysylka do japonii pewnie tyle kosztuje,ze wolą kupic blizej:)
                                                  • bleman Wiesz ty byla bys egzotyczna ;-) 07.01.06, 20:29

• bitch.with.a.brain Re: Wiesz ty byla bys egzotyczna ;-) 07.01.06, 20:30
                                                    no ja wiem,ze egzotyka kosztuje,ale to nei zmienia faktu,ze nie wiem gdzie tych
                                                    zboków japonskich szukac:)
                                                  • snegnat Re: Wiesz ty byla bys egzotyczna ;-) 07.01.06, 20:33
                                                    Może na e-bay'u?
                                                  • totalna_apokalipsa Re: POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:29
                                                    Nie wiem, czy to japończycy, ale w Polsce jak najbardziej róniez widziałam
                                                    używane damskie figi na allegro...
                                                  • bitch.with.a.brain Re: POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:32
                                                    może to były moje?;) LOL:P
                                                  • bleman To czego ty na allegro szukalas ;-) 07.01.06, 20:36

• snegnat Re: Do snegnata, odnosnie nierozumienia "takiego" 07.01.06, 20:26
                                                    komiksy2.wafel.com/daily/2004-08-20
                                                    ten komiks wyczerpuje temat fetyszu ;-P
                                                  • bleman Dobre :) 07.01.06, 20:29

• bleman Co prawda to prawda 07.01.06, 19:47

• totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:21
                  YYYYy...A ja cowboya zawsze tłumaczyłam po prostu jako ...pastucha:)))))
                  • kocia_noga Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:28
                    totalna_apokalipsa napisała:

> YYYYy...A ja cowboya zawsze tłumaczyłam po prostu jako ...pastucha:)))))

No , chłopak od krów.
                    • bleman W szwecji sa dziwni cowboye ;-)) 07.01.06, 19:47

• kocia_noga a w Leningradzie to dopiero 07.01.06, 20:38
                        images.google.pl/images?q=tbn:SGktIpX_c4gJ:www.pro-
                        motion.at/TAMEE5LENINGRAD_COWBOYS.JPG

>
                        • kocia_noga Re: a w Leningradzie to dopiero 07.01.06, 20:43
                          images.google.pl/imagesq=tbn:SGktIpX_c4gJ:www.promotion.at/TAMEE5LENINGRAD_COWBO
                          YS.JPG

Zaraz wracam
                  • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:33
                    pastuch jest od owiec i jest raczej naziemny-tak mi sie kojarzy, a kowboj
                    jezdzi na koniu.
                    ta ostatnia rzecz jednak nie wydaje sie, zeby miala wplyw na podniesienie iq.
                    zreszta pogranicze tex-mex raczej nie nalezy do ciekawych kulturowo.

natomiast (chyba o tym nie pisalam) w azji - mongolia,i chyba tybet sa
                    organizowane zawody ujezdzania koni, w ktorych rownoprawnie biora udzial
                    kobiety- mlode dziewczyny.
                    • totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52
                      ta...od owiec to jest baca:)))))))
                      • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52
                        > ta...od owiec to jest baca:)))))))

A nie owczarek..? ;-P
                        • totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:54
                          Owczarek jest niemiecki:))))
                          • bleman Albo podhalanski ;-))) 07.01.06, 19:56

• snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:59
                            > Owczarek jest niemiecki:))))

-Pieeesseeek?? Jaka rasa??
                            -Nordycka !! ;-P
                            • totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:11
                              -A wabi się ?
                              -Hans oczywiście!
                              • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:15
                                A ja nadal nie wiem jak nazywała się ta jednostka Waffen SS
                                • bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:19
                                  > A ja nadal nie wiem jak nazywała się ta jednostka Waffen SS

Z SS to najciekawsze byly jednostki zagraniczne.

Np. łotewskie, badz skandynawsa SS Viking
                                • totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:31
                                  Jak juz powiedziałm musze poszukać, a zestaw ksiązek okołoniemieckich jest w
                                  drugim mieszkaniu, bo w moim się już nie mieściły . A tak specjalnie to nie
                                  chce mi sie jechać...może koło srody.
                                  • snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:34
                                    O'kay... to kiedyś przy okazji... tylko nie zapomnij :-)
                      • wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:42
                        od owiec sa juhasy ;)
                        • feel_good_inc Juhas 08.01.06, 01:38
                          img443.imageshack.us/my.php?image=beeeeeee3mt.jpg
    • evita_duarte Re: reklama nieseksistowska 07.01.06, 17:44
      bitch.with.a.brain napisała:

> Jak fajnie mozna łamac stereotypy:
      > www.juwentus.com.pl/v2/www/dyn/index.php?ID=korzen
      > Dla mnie super!!!

A dla mnie slodka. ale czy taka nieseksistowska???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka