bitch.with.a.brain 07.01.06, 17:19 Jak fajnie mozna łamac stereotypy: www.juwentus.com.pl/v2/www/dyn/index.php?ID=korzen Dla mnie super!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:21 no wiesz co...pedofilska jest kazda reklama pieluch:) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:31 Również mi się podoba, ponieważ jest bardzo seksistowska. Nie należy zapominać o kontekście tego przekazu, a jest nim forma ochroniarska, w której pracują - oczywiście zgodnie z rozsądną normą - prawdziwi machos: troskliwi i opiekuńczy wobec kobiet i dzieci oraz bezwzględni wobec przestępców. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:33 machos nie sa opiekunczy w stosunku do kobiet, machos tworza relacje z kobietami na zasadzie odwal sie. reklama jets ok, powiedzialabym, ze jest wrecz super w kontekscie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:40 Ale rzeczywiscie, inna niz wiekszosc reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:41 dla mnei jest super,bo chętnie bym sie znalazła na miejscu tego dziecka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:42 > dla mnei jest super,bo chętnie bym sie znalazła na miejscu tego dziecka:))) Ciagnie cie do mundurow ? ;-))) Na manifie ebdziesz mogla sie popatrzyc na kolesi z prewencji ;-) I wszechpolakow ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Nie rpzesadzal bym z tym super. 07.01.06, 17:44 ty lubisz gorsety i ponczochy,ja wolę czarną koszulkę z napisem Ochrona:) A już w Juventusie pracują najfajniejsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:45 No dobrze: zamiast "machos" powiem "kowboje" - niczym z Youle Brynner z "Siedmiu Wspaniałych". Będąc rasową feministką już bym protestował: reklama jest wyjątkowo seksistowska, ponieważ utożsamia zawód ochroniarza z silnym, pewnym siebie mężczyzną, co powiela jedynie patriarchalny stereotyp podstępnego heteromatrixu! - jakby powiedziała św. Kazimiera. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 17:47 własnie tu jest pokazany ochroniarz jako facet,który nie tlyko rozwala wszystko,ale też umie być delikatny i opiekuńczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 18:15 reklama jest ok, bo wskazuje na pozytywna wiez ojca z dzieckiem. natomiast kultura kowbojska jest prostacka, co nawet wyraza polskie tlumaczenie slowa- krowiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 18:16 no nei wiem czy tam o ojca chodzi,raczej o to,że Juventus chroni nawet tak delikatną istote jak dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 18:23 ale skojarzenie idzie kanalem pozytywnego ojca moim zdaniem. (samo skojarzenie- ojca ochraniajacego- juventus w roli dobrego taty). jak sa reklamy bankow z dziecmi, to skojarzenie idzie kanalem dobrej matki albo dojnej krowy co w zasadzie jest zbiezne. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius954 Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:01 Dla mnie pozytywne skojarzenie byłoby gdybym zobaczył ojca kąpiącego malucha i matkę podającą mu szampon, w tle zawieszony mundur na kołku. A tak to facet przytula gołego niemowlaka do szorstkiego munduru .Jesienny mundur i nagi niemowlak i to jest wybiórcza troska o obywatela . Co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:24 dlatego w pierwszej wypowiedzi napisalam w -kontekscie polskim. zreszta dla mnie reklamy mundurowe z dziecmi ogolnie sa kiepskie. reklama banku karmiacej pani z dzieckiem byla dla mnie wrecz wstretna, zimna. a ludzie na tym forum sie zachwycali. juz pomijam to, ze ochroniarze to nie zadni cowboye ani machos tylko z czesto zalkocholizowani menele, ktorzy jak nie wiedza co ze soba zrobic to ida do ochrony. oczywiscie nie chce nikogo obrazac, na pewno sa ci - z powolania ale z ochroniarzami mam takie doswiadczenie, ze jeden chcial strzelac do mojego psa, inni tak pilnowali dom, ze chcieli go okrasc w nocy, a jeszcze inny byl damskim bokserem. wiecej ochroniarzy blizej nie znam;) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:35 boze, im dluzej pisze w necie tym gorzej z ortografia ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:41 > reklama banku karmiacej pani z dzieckiem byla dla mnie wrecz wstretna, zimna. > a ludzie na tym forum sie zachwycali. Ale kto się zachwycał? Pamietam, że mnei i Stephenowi ta reklama się ogromnie nie podobał, tzn, kobieta się podobała, dopóki nie zaczeła sie rozbierać ni w pięć ni w dziewięc w koronkowych cyconoszu z drutami z laktacją... rzyg... A problemem tej reklamy jest to, ze pzredobrzyli - ona jest w jednej i tej samej minucie profesionalista w pracy, laskąna rurze i amtką dzieciom. Rzyg II. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:56 totalna_apokalipsa napisała: ona jest w jednej i tej same > j > minucie profesionalista w pracy, laskąna rurze i amtką dzieciom. Rzyg II. He, wskazuje to dobitnie, ze używam zasady nie wazny jest sposób poszeregowania liter w wyrazie , o ile sens jest zachowany... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:42 ochroniarze których znam najczesciej sa młodymi chlopakami,ktorzy ciezko pracują,zeby zarobic np na studia.To znaczy tacy ochroniarze sklepowi.Najczesciej sa ok,choc poznalam różnych pracując jako hostessa. A najfajniejszy to chyba naszej dyskoteki szkolnej w liceum pilnował...eh, były czasy:) W Juventusie to pracuja najlepsi,z licencją,wysportowani:) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:45 Najlepsi pracują w BORze. W Juventusie sa odpady, które do BORu się nie nadawały ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:46 no tak,ale z firm ochroniarskich sa tam najlepsi Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:48 Juventus jest jedną z większych firm. Przynajmniej najbardziej w oczy się rzuca, więc możliwe, że i ludzi mają dobrych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:49 nie wiem czy dobrych...<rozmarzona> Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:50 > nie wiem czy dobrych...<rozmarzona> Ty serio lubisz takich trepow ? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:58 > uwielbiam:) Uwielbiasz ich ciala czy moze tez ich trepowate umysly ? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:00 byś sie zdziwil,niektorzy sa inteligentni,ale raczej chodzi mi o ciało. Zresztą jak miałam 15 lat to mi kazdy 30latek imponował:P Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:08 > Zresztą jak miałam 15 lat to mi kazdy 30latek imponował:P A mi prawie kazda 25-30 latka ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:08 jakm iales 15 czy teraz?:)A 23 latki ci nei imponują?:) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:11 A ja zawsze lubiłem starsze od siebie dziewczyny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:11 ja tez lubie starsze dziewczyny:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:22 Ciekawe z jakiego powodu wielu nastoletnich chlopcow marzy o starszych od siebie dziewczynach/kobietach. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:23 nie wiem,nie bylam nigdy nastoletnim chlopcem:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:24 > nie wiem,nie bylam nigdy nastoletnim chlopcem:) Niedowiary ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Prawda jak z wiekiem to sie przesowa. 07.01.06, 20:25 no moze tak wyglądalam,ale...:) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:50 Przetestuj ich :-D Jak kiedyś zobaczysz ochroniaży z Juventusu, to udaj, że chcesz coś ukraść. Ciekawe jak zareagują ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52 eh,ile razy wyobrażalam sobie jak by zareagowali:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:54 przestań!!Bo nie zasnę dzisiaj:P Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:57 Załatw dla swojego faceta ubranie ochroniaża.. jeżeli nie mundur Juventusu to choć by koszulke z napisem ochrona.. i się pobawicie w rewizje;-P Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:59 wiesz..ja juz sie bawilam:)Ale nie z moim facetem.Zreszta on nie wygląda na kolesia z Juventusa,wiec to nie to:) A koszulke taka bym chciala,ale musi byc uzywana,prosto po akcji:P Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:01 > A koszulke taka bym chciala,ale musi byc uzywana,prosto po akcji:P Taka przepocona?? Fuuujjjj :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:01 no ja jestem fetyszystką:) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:05 No ja moge zrozumieć różne fetysze, ale przepocona męska koszulka?? Tego nie rozumiem :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:06 moze to kwestia feromonow:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: A przepocone majteczki japonskich uczennic ? 07.01.06, 20:09 nie mialam z takimi stycznosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Do snegnata, odnosnie nierozumienia "takiego" 07.01.06, 20:23 ciekawe ile by japonczycy dali za polskie majteczki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:26 Japonczcy sa tak porabani ze u nich wiele dziewczyn sprzedaje swoje majtki(uzywane) na aukcjach internetowych. Serio mogla bys na tym zarbic. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:26 ale nie znam japonskiego i nie wiem na jakich forach szukac zlecen;)zreszta wysylka do japonii pewnie tyle kosztuje,ze wolą kupic blizej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Wiesz ty byla bys egzotyczna ;-) 07.01.06, 20:30 no ja wiem,ze egzotyka kosztuje,ale to nei zmienia faktu,ze nie wiem gdzie tych zboków japonskich szukac:) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:29 Nie wiem, czy to japończycy, ale w Polsce jak najbardziej róniez widziałam używane damskie figi na allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: POszukaj w sieci...serio 07.01.06, 20:32 może to były moje?;) LOL:P Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Do snegnata, odnosnie nierozumienia "takiego" 07.01.06, 20:26 komiksy2.wafel.com/daily/2004-08-20 ten komiks wyczerpuje temat fetyszu ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:21 YYYYy...A ja cowboya zawsze tłumaczyłam po prostu jako ...pastucha:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:28 totalna_apokalipsa napisała: > YYYYy...A ja cowboya zawsze tłumaczyłam po prostu jako ...pastucha:))))) No , chłopak od krów. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga a w Leningradzie to dopiero 07.01.06, 20:38 images.google.pl/images?q=tbn:SGktIpX_c4gJ:www.pro- motion.at/TAMEE5LENINGRAD_COWBOYS.JPG > Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: a w Leningradzie to dopiero 07.01.06, 20:43 images.google.pl/imagesq=tbn:SGktIpX_c4gJ:www.promotion.at/TAMEE5LENINGRAD_COWBO YS.JPG Zaraz wracam Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:33 pastuch jest od owiec i jest raczej naziemny-tak mi sie kojarzy, a kowboj jezdzi na koniu. ta ostatnia rzecz jednak nie wydaje sie, zeby miala wplyw na podniesienie iq. zreszta pogranicze tex-mex raczej nie nalezy do ciekawych kulturowo. natomiast (chyba o tym nie pisalam) w azji - mongolia,i chyba tybet sa organizowane zawody ujezdzania koni, w ktorych rownoprawnie biora udzial kobiety- mlode dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52 ta...od owiec to jest baca:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:52 > ta...od owiec to jest baca:))))))) A nie owczarek..? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:54 Owczarek jest niemiecki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 19:59 > Owczarek jest niemiecki:)))) -Pieeesseeek?? Jaka rasa?? -Nordycka !! ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:11 -A wabi się ? -Hans oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:15 A ja nadal nie wiem jak nazywała się ta jednostka Waffen SS Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:19 > A ja nadal nie wiem jak nazywała się ta jednostka Waffen SS Z SS to najciekawsze byly jednostki zagraniczne. Np. łotewskie, badz skandynawsa SS Viking Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:31 Jak juz powiedziałm musze poszukać, a zestaw ksiązek okołoniemieckich jest w drugim mieszkaniu, bo w moim się już nie mieściły . A tak specjalnie to nie chce mi sie jechać...może koło srody. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:34 O'kay... to kiedyś przy okazji... tylko nie zapomnij :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Jakas taka pedofilska ;-) 07.01.06, 20:42 od owiec sa juhasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Juhas 08.01.06, 01:38 img443.imageshack.us/my.php?image=beeeeeee3mt.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: reklama nieseksistowska 07.01.06, 17:44 bitch.with.a.brain napisała: > Jak fajnie mozna łamac stereotypy: > www.juwentus.com.pl/v2/www/dyn/index.php?ID=korzen > Dla mnie super!!! A dla mnie slodka. ale czy taka nieseksistowska??? Odpowiedz Link Zgłoś