Dodaj do ulubionych

::::::::::::::))))))))))))))))))

15.03.06, 10:51
wyobrazacie sobie taka akcje:

poslanka oskarza druga poslanke o to, ze ta druga puscila pare do prasy, ze
ta pierwsza zdjela majtki na zjezdzie partii?????????????

zastanawiam sie jakby cos takiego skomentowal tad. zaloze sie, ze komentarze
bylyby takie, ze kobiety zdecydowanie nie nadaja sie do polityki. monikoannaj-
kobiety sa rzeczywiscie inne od facetow::::::::::::)))))))))

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3211181.html
Obserwuj wątek
    • totalna_apokalipsa Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 13:01
      Heh, to tylko potwierdza teorię z mojego któregoś postu, ze Kurski to osobny
      gatunek człoeiak na ziemii..

PS. Czy widzi ktos zdjecie Giertycha:))))))))))))) Wyborcza przegina, wklejają
      to zdjęcie specjalnie:)))))))))))))))))))))))))
      • stephen_s Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 13:05
        > PS. Czy widzi ktos zdjecie Giertycha:))))))))))))) Wyborcza przegina,
        > wklejają to zdjęcie specjalnie:)))))))))))))))))))))))))

"GW" przegina, poważnie mówię. Od kiedy zmienili szatę graficzną, ciągle
        wklejają totalnie obciachowe zdjęcia polityków PiS i "stabilizantów". Ziobro z
        miną chłopka - roztropka, Jurek ze spojrzeniem wyrażającym "mam odlot"...

Wiecie, jakie zdanie mam o PiS, ale jednak takie usilne wklejanie wrednych
        zdjęć jest denerwujące. Kojarzy mi się z "Fahrenheit 9/11" i pokazywaniem Busha
        skrobiącego się po głowie itd.
        • pavvka Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 13:17
          Tekst pod zdjęciami też zwykle jest adekwatny. Jak nie lubię Kaczorów, tak
          uważam, że GW przesadza ze zjadliwością w dowalaniu im.
        • illiterate Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 13:36
          Przeciez wszyscy to robia. Taki 'Przekroj' np. Przedstawiciele wrogiej partii
          wygladaja na ich zdjeciach jak pacjenci izby wytrzezwien albo osoby specjalnej
          troski. Cenzura i brak obiektywnosci jednak jest zjawiskiem masowym, dziala w
          obu kierunkach, czy tez moze we wszystkich osiemnastu - ci, ktorzy nas uwieraja
          sa brzydcy, dlubia w nosie, sikaja na deske i nie wiedza co robia i czego chca.

To po co czytamy gazety?
          • stephen_s Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 13:44
            > Przeciez wszyscy to robia.

No nie wiem. Czytam regulanie "Politykę" i tak ostentacyjnie złośliwych zdjęć
            tam nie widuję.

Zresztą - generalnie mi się to nie podoba. Mam własny rozum, umiem zrozumieć
            merytoryczne argumenty, czemu PiS ma głupie poglądy. Nie trzeba mi w
            tym "pomagać", dodając ilustracje pokazujące Ziobro z głupią miną itd. Jest
            różnnica między ostrą krytyką (która PiSowi się absolutnie należy), a
            złośliwością.
            • totalna_apokalipsa Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:04
              a ja mam takie wrazenie, ze ludziom z Wyborczej tak długo a priori wszyscy
              mówili wokól, ze osmieszają i ponizają i nakręcają, kiedy jeszcze po prostu
              krytykowali konstruktywnie, ze wreszcie stwierdzili, jak chcecie tak macie i
              zaczęli takie rzeczy puszczac.
          • nihiru Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:35
            > - ci, ktorzy nas uwieraja
            > sa brzydcy, dlubia w nosie, sikaja na deske i nie wiedza co robia i czego
            chca.

Właśnie jestem po niedawnej lekturze "Polactwa" Ziemkiewicza (polecam
            serdecznie).
            Podawał w niej wyniki ankiety, w której ankietowani mieli przypisać politykom
            cechy, jakie wg nich owi politycy posiadają.
            No i wyniki były powalające. Polacy mianowicie uważali Kwasniewszego za
            wyższego od Giertycha (2m wzrotu) i lepiej wykształconego od Krzaklewskiego
            (który jest doktorem).

Jednym słowem - Polacy przypisują pozytywne cechy ludziom których lubią a
            negotywne - ludziom których nie lubią, przy czym oceny te nie mają żadnego
            związku z rzeczywistością! Dokładnie odwotnie jak powinno być!
            • totalna_apokalipsa Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:40
              Ale tam było wysoki, czy przystojny o Kwasniewskim i Giertychu?
              Ja mam raczej wrażenie, ze Polacy nei rozumieją tekstu pisanego.
              Z drugiej strony to o Kwaśniewskim i Krzaklewskim - biorąc pod uwage jakie
              ugrupowanie Krzaklewski reprezentował (srednia wykształcenia niższaniż SLD) i
              to, ze znalazł się już kawałek temu an boczny torze polityki - to , w
              kontekście, z ogólnym obyciem Kweacha na salonach europejskich procentuje dla
              Kwacha. Ziemkiewicz zawsze upraszcza jak diabli, ale ja go nei lubie :))))))
              • nihiru Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:58
                Cytuję z książki:
                "(...) sondaż, który przeprowadzono przed wyborami prezydenckimi w roku 2000.
                (...) ankietowania mieli konkretnym kandydatom przypisać wyróżniające ich
                cechy. (...) okazało się że pięćdziesiąt parę procent respondentów (...)
                przypisuje wszystkie cechy pozytywne Kwaśniewskiemu, a wszystkie negatywne -
                jego konkurentom. Oew pięćdziesiąt procent obdarzyło więc kwaśniewskiego nie
                tylko patriotyzmem, fachowością, odpowiedzialnością za państwo i wszelkimi
                innymi zaletami, ale także stwierdziło, że Kwaśniewski ma ukończone studia i
                jest wysoki. I odwrotnie - Krzaklewskiemu, który ma nie tylko dyplom ale i
                najuczciwszy pod słońcem doktorat, ci sami ludzi odmówili prawa do używania
                tytułu wykształconego, a Olechowskiego, który mierzy sobie 2 metry, uznali za
                niskiego."
                • totalna_apokalipsa Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 15:09
                  No, ale widzisz jaką tutaj ładną manipulację Ziemkiewicz zapodał? Aż w oczy
                  kole!

ankietowania mieli konkretnym kandydatom przypisać wyróżniające ich
                  > cechy.

Czyli przypisując cechę bycia wysokim czy wykształconym Kwaśniewskiemu, wcale
                  nie przypisali cechy bycia niskim czy niewykształconym Olechowskiemu!Opisali
                  cechę wyróżniającą ich kandydata, nie przypisali cechy odwrtonej
                  kontrkandydatowi. Ziemkiweicz non stop to robi, ja go słucham bardzo uważanie -
                  wprost proporcjonalnie do tego , jak go nei lubię :)
                  • nihiru Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 15:22
                    no nie. bo jeżeli na pytanie "jakimi cechami wyróżnia się Kwaśniewski" piszesz
                    że jest wysoki a jednocześnie nie podajesz tej cechy w przypadku Olechowskiego,
                    to jest to bardzo jasny sygnał, że po prostu postanowiłaś "nie widzieć" tej
                    jego cechy.

Bardzo możliwe, że gdyby kazali ludziom określić ludziom, jakiego wzrostu jest
                    jeden i drugi, odpowiedzi bardziej zbliżałyby się do prawdy ale nie o to chodzi.
                    Rzecz w tym, że ludzie najpierw dokonują wyborów (podświadomie), a dopiero
                    potem szukają dla nich uzasadnienia. a powinno być odwrotnie.
                    • nihiru Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 15:23
                      a właściwie czemu nie lubisz Ziemkiewicza?
                    • totalna_apokalipsa Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 17:58
                      9...0Oew pięćdziesiąt procent obdarzyło więc kwaśniewskiego nie
                      tylko patriotyzmem, fachowością, odpowiedzialnością za państwo i wszelkimi
                      innymi zaletami, ale także stwierdziło, że Kwaśniewski ma ukończone studia i
                      tytułu wykształconego, a Olechowskiego, który mierzy sobie 2 metry, uznali za
                      niskiego.(...)

No i co z tego fragmentu wynika? To, ze jeśki ktoś głosował na Kwaśniewskiego to
                      pisał, ze jest on wykształcony , bo za takiego go uwazal - dotad mamy prawdę .

I dalej:
                      e Kwaśniewski ma ukończone studia i
                      tytułu wykształconego,

I nagle widzimy 0- ze wykształcenie kwaśniewskiego nagle w dziwny sposób
                      zamienia się w dyplom mgr, a doktorat Krzaklewskiego zamienia sie w brak
                      wykształcenia.

I tu jest jasna manipulacja - pytanie brzmialo- czy jest wykształcony czy też
                      czy ma mgr czy dr - bo wbrew pozorom , to są dwa pytania o zaupełnie inne rzeczy.
                      • totalna_apokalipsa Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 18:02
                        A z drugiej strony, nigdzie też nie jest napisane , ze ci ludzie, którzy
                        głosowali na Kwąsniewskiego i pisali przy nim wykształcony [ a nie ma mgr -
                        przypis dość istotny w wyniku manipulacji Ziemkiewicza] - nie wiadomo, co
                        napisali przy Olechowskim, bo Zeimkiewicz nas o tym nie poinformował-
                        poinformował nas, co napisali przy Kwaśniewskim, więc czego pewnie nie uznali za
                        stosowne napisać przy innych...uffff...ale dalej nie wimy z tej notki, co
                        napisali przy tych innych!!!

I dlatego włąsnie nie lubię Ziemiewicza - non stop sadzi takie manipulacje
                        gruba ncią jak Kalesony na tym forum i uwaza, ze Polacy to jacyś zbiorowy zestaw
                        idiotów czy co?
            • anastassja Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:42
              no ale przeciez Polacy lubai Giertycha;)
              • nihiru Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:59
                pomyliłam się - chodziło o Olechowskiego
    • stephen_s A co do meritum... 15.03.06, 13:47
      Zauważcie, że Kurski oburza się posądzeniem, że ZDJĄŁ MAJTKI.

Jednocześnie przyznaje szczerze, że owszem, odpierał zarzuty o "żydowskie
      pochodzenie" itd. Czyli - uważa, że jest to zarzut poważny i wymagający reakcji.

Kurski - antysemita?

Bo jak dla mnie, normalny człowiek, zapytany o "związki z Żydami", nie broni
      się, wyciągając genealogie rodzinne, tylko puka się w głowę i załamuje ręce nad
      tymi, dla których żydowskie korzenie to problem...
      • evita_duarte Ot to to!!! 15.03.06, 13:55
        Wreszcie ktos zwrocil uwage na sprawe najwazniejsza. Kurski udiwadnia: Nie
        jestem TYM ZLYM pokazujac swe pochodzenia. Zupelnie jakby jakis prapradziadek
        lub praprababcia zydowskiego pochodzenia mieli swiadczyc o mniejszym
        patriotyzmie. Moje korzenie tez nie sa czysto polskie a jestem stuprocentowo
        Polka i mam w nosie tych co mysla inaczej.
        • pavvka Re: Ot to to!!! 15.03.06, 14:00
          evita_duarte napisała:

> Moje korzenie tez nie sa czysto polskie a jestem stuprocentowo
          > Polka i mam w nosie tych co mysla inaczej.

No ale posłanką PiS nie masz szans zostać.
          • stephen_s Re: Ot to to!!! 15.03.06, 14:06
            > No ale posłanką PiS nie masz szans zostać.

No jaka strata, Evita tego nie zniesie :))))
            • pavvka Re: Ot to to!!! 15.03.06, 14:08
              Nie wątpię.
              Ale na pocieszenie dodam, że ja też bym nie mógł. Pochodzenie rasowe mam
              wprawdzie o ile wiem bez zarzutu, ale mam inne haki w życiorysie :-)
              • evita_duarte Re: Ot to to!!! 15.03.06, 14:12
                pavvka napisał:

> Nie wątpię.
                > Ale na pocieszenie dodam, że ja też bym nie mógł. Pochodzenie rasowe mam
                > wprawdzie o ile wiem bez zarzutu, ale mam inne haki w życiorysie :-)

No widzisz. Co do PiS-u to placze po nocach z tego powodu. Ja uwazam ze tez mam
                pochodzenie bez zarzutu, a PiS owcy tacy religijni tez powinni wiedziec ze
                nawet JPII mial mame Litwinke jak sie nie myle :)
                • zlotoslanos Re: Ot to to!!! 15.03.06, 15:09
                  evita napisała :
                  PiS owcy tacy religijni tez powinni wiedziec ze
                  nawet JPII mial mame Litwinke jak sie nie myle :)

Z tym ,że w przypadku głowy kościoła - papieża - wielonarodowe pochodzenie ,
                  przyjaźń z dziećmi żydowskimi etc nie jest ujmą, to raczej namacalny dowód ,że
                  jest religia nie zna granic terytorialnych - jest ponad.
                  • evita_duarte Wielonarodowe pochodzenie 15.03.06, 19:30
                    dla NIKOGO NIE JEST UJMA. Nie wazne czy papiez czy ciec w szkole. Wszystkich
                    dotycza te same normy i posiadanie roznych roznistych przyjacol to dobra rzecz.
              • totalna_apokalipsa Re: Ot to to!!! 15.03.06, 14:12
                Wszystkie takie jazdy jak ten dziadek w Wehrmahcie , przodek Żyd itp kojarzą mi
                się na najpaskudniejsza polską nagonką 68 ...
          • monikaannaj Ech, no jak sie zarzuca GW stronniczośc to 15.03.06, 14:21
            wypadałoby samemu byc poprawnym... Narazie PIS nikomu przodkow nie sprawdzał.
            To w LPE pan Kurski zdejmował spodnie i to LPR prosi kandydatow o wypełnienie
            rubryki "narodowość babci"...
            Ludwik Dorn jescze przed kolegami z PISu niczego zdejmowac nie musiał...
      • nihiru Re: A co do meritum... 15.03.06, 14:38
        > Bo jak dla mnie, normalny człowiek, zapytany o "związki z Żydami", nie broni
        > się, wyciągając genealogie rodzinne, tylko puka się w głowę i załamuje ręce
        > nad tymi, dla których żydowskie korzenie to problem...

No tak - kiedyś straszyło się dzieci babą jagą.
        Teraz będą straszyć: "bo uznam Cię za żyda"
        :))
    • pavvka Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:26
      anastassja napisała:

> poslanka oskarza druga poslanke o to, ze ta druga puscila pare do prasy, ze
      > ta pierwsza zdjela majtki na zjezdzie partii?????????????
      >
      > zastanawiam sie jakby cos takiego skomentowal tad. zaloze sie, ze komentarze
      > bylyby takie, ze kobiety zdecydowanie nie nadaja sie do polityki.

Tad by powiedział, że posłanka zdejmując majtki stworzyła sytuację sprzyjającą
      gwałtowi.
      • atropa_belladonna Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:53
        pavvka napisał:

> Tad by powiedział, że posłanka zdejmując majtki stworzyła sytuację sprzyjającą
        > gwałtowi.

LOL. To jaką sytuację współtworzył Kur..ski?
        • pavvka Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 14:58
          atropa_belladonna napisała:

> To jaką sytuację współtworzył Kur..ski?

Takąż. Tylko że chyba nikt nie był zainteresowany gwałceniem go.
    • trevik Re: ::::::::::::::)))))))))))))))))) 15.03.06, 17:32
      Hmmm.. moze zamiast insynuacji i atakow ad personam napisalabys, jak taka
      sytuacje widzisz Ty - byloby to pewnie i ciekawsze, moze nawet zachecaloby do
      dyskusji,

T.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka