takete_malouma 22.03.06, 11:45 Zlotoslanos właśnie skasowała wątek wyrażający oburzenie w związku z wycofaniem oskarżenia wobec Debry LaFave, nauczycielki molestującej uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_behemot8 Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 11:48 takete_malouma napisał: > Zlotoslanos właśnie skasowała wątek wyrażający oburzenie w związku z wycofaniem > oskarżenia wobec Debry LaFave, nauczycielki molestującej uczniów. Nie przeginaj. Wycofanie wątku wcale nie musi oznaczać że Zlotos broni tamtej osoby. Powinieneś raczej poprosić o wyjasnienia zamiast od razu toczyć piane. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 11:49 Ta....Zlotos to ogólnie-znana sekutnica bez serca... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 11:59 Bo jak się ma miękkie serce trza mieć twardą d..ę . Takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 12:03 ...lubię dziewczęta z twardymi pośladkami... ___________ Ugh! Agh! War, What Is It Good For... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:05 Ona pewnie lubiła chłopczyków z takimiż pośladkami. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:13 zlotoslanos napisała: > Ona pewnie lubiła chłopczyków z takimiż pośladkami. Jednego miała za męża, widać jej nie wystarczył, więc poderwała 14-latka w szkole. Teraz mąż się z nią rozwiódł - a ona zgarnęła z pawlacza swojego licealnego wielbiciela, który skrycie się w niej kochał przez te wszystkie lata, o czym ona świetnie wiedziała - i wychodzi za niego. Poddaję pod publiczne głosowanie, czy osoba postępująca w ten sposób zasługuje na określenie "szmata". Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:15 Były w gdzieniegdzie jeszcze są kultury gdzie za mąż wydaje się 13- 14 latki- ot szmaciarstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:16 Znaczy tak : był mąż? potem 14 latek? A teraz cichy wielbiciel z pawlacza? Znaczy trzech? Opisz tego 14 za niego miała sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:21 zlotoslanos napisała: > Znaczy tak : był mąż? potem 14 latek? A teraz cichy wielbiciel z pawlacza? > Znaczy trzech? > Opisz tego 14 za niego miała sprawę? A co ja ci będę opisywał, nakładając na to swoją tendencyjność? Sam(a) sobie wyrób zdanie. Google: "Debra LaFave". Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:22 > Sam(a) Sorry, oko mi się omsknęło, myślałem, że odpowiadam osobie tgman nieznanej mi płci. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:26 Ja historię znam! Czekam na Twoje uzasadnienie zeusowego gniewu na decyzję! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:29 Do tgmena (samA) jak najbardziej można pisać, a dyć Dokoś pytał go czy widziałA, byłA w męskiej toalecie i ON to spokojnie przyjął :D Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:31 Ta...bo ja jeszcze tożsamości seksualnej nie mam...Spoks! Walcie do mnie "per Pani!" Biorę to wszystko na moją aseksualną klatę z aseksualnym dywanem! Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:30 ok. juz doczytałem kilka centymetrów niżej... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:32 " Gdyby nie te 2 cm byłbyś panie królową " koniec cytatu :D . Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: tgmen broni molesterki 22.03.06, 12:34 ...wiara i motywacja czyni cuda...vide Posłanka Sobecka... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 11:49 Oooo i teraz możemy podyskutować. Napisz nam o co chodzi z tą molesterką tylko nie używaj wiesz , którego określenia. I nie obrażaj się. Jestem siwą, starszą , przedwojenną panią i inwektyw nie lubię, nie toleruję . Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 11:50 > nie używaj wiesz , którego określenia. I nie obrażaj się. > Jestem siwą, starszą , przedwojenną panią i inwektyw nie > lubię, nie toleruję . Alez tolerujesz, tolerujesz - pod adresem mezczyzn, ktorzy robili takie same rzeczy jak LaFave i o ktorych tu wielokroc pisano znacznie gorszymi slowami. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 11:57 Mogłabym poprosić o podanie przykładu ale nie zrobię tego. Ten wątek jest Twój więc pisz w nim o molesterce . Swoje zdanie wyraziłam u mnie za takie wyrażenia sama siebie bym wyrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 12:07 > Jestem siwą, starszą , przedwojenną panią Ja w Internecie mogę być choćby trzyipółtysiącletnim starożytnym wampirem, a twoje wirtualne siwe włosy mogą przydawać ci w moich oczach tyleż autorytetu, co łopatka i foremki do piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Zlotoslanos broni molesterki 22.03.06, 12:13 Panie Malouma! Dyć nie wypuszczaj się na moderejta tylko wal raz jeszcze "de novo" używając cywilizowanych słów: Chętnie poczytam...apropo czytania: Z Twojej wizytówki: > Lepiej w karty przegrać wszystko niż się kochać z feministką! - mam pytanie: Umiejętności i technika za słabe na Feministki? Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Zlotoslanos - masz okazję 22.03.06, 12:16 ... pokazania, ze nie stosujesz podwójnych standardów. > - mam pytanie: Umiejętności i technika za słabe na Feministki? Zgłaszam do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos masz okazję- kliknij w kosz tam autorytety siedzą 22.03.06, 12:18 takete_malouma napisał: > ... pokazania, ze nie stosujesz podwójnych standardów. > > > - mam pytanie: Umiejętności i technika za słabe na Feministki? > > Zgłaszam do moderacji Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: masz okazję- kliknij w kosz tam autorytety si 22.03.06, 12:20 Kliknąłem. W twoim interfejsie moderatorskim powinno już być zgłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: masz okazję- kliknij w kosz tam autorytety si 22.03.06, 12:22 Ja nie zniosę jak mnie ktoś wytnie! Załamię się i popadnę w defetyzm! Zlotos! Ani się waż! Jestem słaby psychicznie.....dopiero co skończyłem sesję u sajkologa! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Zabawiłam się w kloszarda . Zanurkowałam w koszu! 22.03.06, 12:27 LaVafe wolna , gdzie tu sprawiedliwość ! Prokuratura wycofała sprawę, bo ofiara straumatyzowana, nie chce zeznawać. W podobnych wypadkach, gdy sprawcą jest facet, a ofiarą dziewczyna, dopuszcza się DOTYCHCZASOWE zeznania ofiary i na ich podstawie facet ląduje w pace na kilkanaście lat. "Choroba dwubiegunowa", k... mać - zdiagnozowana po przestępstwie!!! Ta słodka dziunia zasługuje na 17 lat - minimum za taki czyn w USA. Zasługuje na to, żeby przekiblowała wszystkie swoje atrakcyjne lata i wyszła z paki jako zwiędła, 42-letnia kobieta z bliznami po fajkach gaszonych na jej ślicznej buźce przez koleżanki. Krótko mówiąc - na to, co czeka każdego faceta, który zrobi coś takiego. takete - malouma :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Zabawiłam się w kloszarda . Zanurkowałam w ko 22.03.06, 12:33 Pogoogluję po pracy takete i wypowiem się, idę do zobaczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Re: Zabawiłam się w kloszarda . Zanurkowałam w ko 22.03.06, 12:37 > Ta słodka dziunia zasługuje na 17 lat - minimum za taki czyn w USA. Zasługuje > na to, żeby przekiblowała wszystkie swoje atrakcyjne > lata i wyszła z paki jako zwiędła, 42-letnia kobieta z bliznami po fajkach > gaszonych na jej ślicznej buźce przez koleżanki. Krótko > mówiąc - na to, co czeka każdego faceta, który zrobi coś takiego. Gaszenie fajek to maly pikus. Paragraf 200 w polskim wiezieniu oznacza dla faceta jedno - delikatna sugestie wspolwiezniow, ze powinien w trybie przyspieszonym zwolnic nieco miejsca w celi, ktore zajmuja jego zwloki. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Zabawiłam się w kloszarda . Zanurkowałam w ko 22.03.06, 12:43 ...o tak...i nigdy już nie puści zwykłego głośnego bąka...tylko ciche phhhh..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 12:45 takete_malouma napisał: > oburzenie w związku z wycofaniem > oskarżenia wobec Debry LaFave, nauczycielki molestującej uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 12:54 Tak jest! To NIE BYŁO uniewinnienie na podstawie "choroby psychicznej", NIE BYŁA to też ugoda po przyznaniu się do winy ani nic takiego. Jak najbardziej prokuratura wycofała oskarżenie - oficjalnie dlatego, że chłopak nie miał już siły zeznawać, a moim zdaniem na prawdę dlatego, że nie mogli się pogodzić z myślą, że słodkie blond-słoneczko będzie gniło za kratkami. Przestępstwa LaFave zostały popełnione na terenie dwóch okręgów ("counties" - czy to się tłumaczy "hrabstwa"?), stąd dwie rozprawy. Poprzednia zakończyła się ugodą - przyznanie, trzy lata domowego, siedem lat zawiasów, wpis w rejestrze przestępców seksualnych. W drugim okręgu sędzia był ewidentnie nieskłonny do takiej ugody, więc litościwi prokuratorzy wycofali sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 12:58 www.cnn.com/2006/LAW/03/21/charges.dropped/index.html Nasze kochane słoneczko bierze korespondencyjny kurs dziennikarstwa. Będzie się rozwijać, twórczo rozkwitać. "Bóg dał mi szansę dotarcia do wielu ludzi z moim pisaniem". Jeżeli ona zginie od pioruna, dam się ochrzcić! Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 13:39 > Jak najbardziej prokuratura wycofała oskarżenie - oficjalnie dlatego, że > chłopak nie miał już siły zeznawać, a moim zdaniem na prawdę dlatego, że nie > mogli się pogodzić z myślą, że słodkie blond-słoneczko będzie gniło za > kratkami. To nic innego, jak ciche przyzwolenie prokuratury, w blyskach fleszy, na molestowanie seksualne nieletnich przez przedstawicieli obu plci, nie tylko kobiet. Amerykanskie odpowiedniki "wampira z bytowa" pewnie juz zacieraja rece. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 14:01 > To nic innego, jak ciche przyzwolenie prokuratury, w > blyskach fleszy, na molestowanie seksualne nieletnich > przez przedstawicieli obu plci, nie tylko kobiet. Nie doceniasz powszechności dwójmyślenia/dwójpostrzegania. To nie zostanie odebrane jako sygnał, że wolno każdemu, lecz jako sygnał, że "wolno wojewodzie". > Amerykanskie odpowiedniki "wampira z bytowa" pewnie > juz zacieraja rece. Z całą pewnością zacierają ręce amerykańskie odpowiedniki Debry LaFave. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 15:51 Zebyś ty jeszcze Takete był zdolny pojąć, że to o czym piszesz nie ma nic wspólnego z feminizmem, nawet więcej - gdyby sądy były feministyczne to nigdy by do takich sytuacji nie dochodziło... Mogłabym ci wtedy przyznać rację i oburzać się razem z tobą. Ty jednak cierpisz na tak ostrą femifobie, że odróżnienie wroga od sojusznika jest dla ciebie niemożliwe. No i trudno, nie moja strata:) Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 22.03.06, 16:58 > Zebyś ty jeszcze Takete był zdolny pojąć, że to o czym > piszesz nie ma nic wspólnego z feminizmem, nawet więcej > - gdyby sądy były feministyczne to nigdy by do takich > sytuacji nie dochodziło... Jakoś nie brzmisz wiarygodnie wobec ostatnich kampanii różnych organizacji feministycznych, żeby nie posyłać kobiet do więzień. > Mogłabym ci wtedy przyznać rację i oburzać się razem > z tobą. A teraz nie możesz? Nie mam racji, że LaFave zasługuje na karę? Nie mam racji, że jej uwolnienie jest niesprawiedliwością - niezależnie od tego, czy to wina feminizmu, czy nie? > Ty jednak cierpisz na tak ostrą femifobie, że odróżnienie > wroga od sojusznika jest dla ciebie niemożliwe. Sorry, ale to chyba trochę śmieszne, żeby wróg mnie pouczał, kto jest moim wrogiem, a kto sojusznikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 23.03.06, 10:10 takete_malouma napisał: > > Zebyś ty jeszcze Takete był zdolny pojąć, że to o czym > > piszesz nie ma nic wspólnego z feminizmem, nawet więcej > > - gdyby sądy były feministyczne to nigdy by do takich > > sytuacji nie dochodziło... > > Jakoś nie brzmisz wiarygodnie wobec ostatnich kampanii różnych organizacji femi > nistycznych, żeby nie posyłać kobiet do więzień. Pierwsze słyszę. Jakieś szczegóły, sznurek może? > > > Mogłabym ci wtedy przyznać rację i oburzać się razem > > z tobą. > > A teraz nie możesz? Nie mam racji, że LaFave zasługuje na karę? Nie mam racji, > że jej uwolnienie jest niesprawiedliwością - niezależnie od tego, czy to wina f > eminizmu, czy nie? Jasne że mogę i nawet już to zrobiłam na wątku poświęconym temu tematowi - a ściślej artykułowi na ten temat w WO. Inne feministki też się wtedy wypowiedziały. I pamiętam dość ciekawą prawidłowość: podział na potępiających i aprobujących dość mocno pokrywał się z podziałem płciowym i częściowo z podziałem femi-antyfemi. A dokładnie to mężczyźni najczęściej aprobowali molestowanie chłopców przez młode, atrakcyjne kobiety i byli przeciwni ich karaniu natomiast kobiety w większości potępiały i chciały karać dokładnie tak samo jak mężczyzn molestujących dziewczynki. Z kolei wśród samych kobiet feministki były bardziej za karaniem niż niefeministki... Jak to się ma do twoich teoryjek, kto jest twoim głównym oponentem a kto sojusznikiem? Sam oceń. Mnie wychodzi, że oponentem są generalnie mężczyźni i to niezależnie od poglądów, sojusznikami zaś kobiety a zwłaszcza feministki. > > > Ty jednak cierpisz na tak ostrą femifobie, że odróżnienie > > wroga od sojusznika jest dla ciebie niemożliwe. > > Sorry, ale to chyba trochę śmieszne, żeby wróg mnie pouczał, kto jest moim wrog > iem, a kto sojusznikiem? To co napisałeś jest faktycznie śmieszne, zwłaszcza w zestawieniu z tym co ja napisałam wyżej. I zrozum mnie dobrze: ani myślę oferować moje usługi jako sojuszniczka, bo uważam że twoje poglądy są chore i przepełnione nienawiścią a to mi nie odpowiada. Tobie wcale nie chodzi o to, żeby mężczyznom było lepiej a jedynie o to, by maksymalnie dowalić kobietom. Dlatego nigdy nie zauważysz pewnych oczuwistych faktów np takich że zamiast dowalać kobietom wystarczy zrealizować niektóre postulaty feministek i w ten sposób najlepiej pomoże się mężczyznom. Na przykład: gdyby zrealizowano postulaty feministek, to nie byłoby ani faworyzowania kobiet w sądach rodzinnych ani niższych kar dla kobiet molestujących chłopców. Zdaję sobie jednak sprawę, że zrozumienie tego przekracza twoje mozliwości i nie sądzę by kontynuowanie tejj rozmowy miało sens. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 25.03.06, 00:46 Nie mogę sensownie odpowiedzieć z powodu problemu technicznego. Przy próbie wysłania czegokolwiek zawierającego oznaczenia cytatu wyskakuje mi: Wiadomość nie została wysłana, powód: . Prosimy cytować tylko fragmenty wypowiedzi. Wcale nie cytuję całej wypowiedzi, tylko właśnie fragmenty! Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego akurat w przypadku odpowiedzi na tę wiadomość wyskakuje ten błąd i jak go ominąć bez ograniczenia możliwości wyrazu? Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 25.03.06, 00:58 < < Jakoś nie brzmisz wiarygodnie wobec ostatnich < < kampanii różnych organizacji feministycznych, < < żeby nie posyłać kobiet do więzień. < Pierwsze słyszę. Kłamiesz. To była głośna sprawa, niemalże w kolejce po kartofle się o tym gadało. Nie mogłaś o tym nie słyszeć będąc feministką. Nice try, next. < I pamiętam dość ciekawą prawidłowość: podział na < potępiających i aprobujących dość mocno pokrywał < się z podziałem płciowym i częściowo z podziałem < femi-antyfemi. A dokładnie to mężczyźni najczęściej < aprobowali molestowanie chłopców przez młode, < atrakcyjne kobiety i byli przeciwni ich karaniu < natomiast kobiety w większości potępiały i chciały < karać dokładnie tak samo jak mężczyzn molestujących < dziewczynki. Z kolei wśród samych kobiet feministki < były bardziej za karaniem niż niefeministki... Jak < to się ma do twoich teoryjek, kto jest twoim głównym < oponentem a kto sojusznikiem? Sam oceń. Mnie wychodzi, < że oponentem są generalnie mężczyźni i to niezależnie < od poglądów, sojusznikami zaś kobiety a zwłaszcza feministki. Generalnie po mężczyznach, a w szczególności po antyfeministach, prędzej można się spodziewać wystąpień w obronie jakiejkolwiek aktywności heteroseksualnej, niż po feministkach. Miałaś okazję zaobserwować szczególny przypadek tej prawidłowości. < Na przykład: gdyby zrealizowano postulaty feministek, < to nie byłoby ani faworyzowania kobiet w sądach rodzinnych < ani niższych kar dla kobiet molestujących chłopców. Istotnie, tyle że POSTULATY feministek stanowią polityczną fasadę i są istotnie różne od ich rzeczywistych celów. Pozostanę w tym przekonaniu dopóty, dopóki czołowe światowe organizacje feministyczne takie jak NOW lobbingują np. przeciwko rozwiązaniom mającym służyć walce z paternity fraud. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Prokuratura wycofała oskarżenia? 25.03.06, 12:44 takete_malouma napisał: > > Kłamiesz. To była głośna sprawa, niemalże w kolejce po kartofle się o tym gadał > o. Nie mogłaś o tym nie słyszeć będąc feministką. Nice try, next. Rozbrajające, doprawdy... Chcesz powiedzieć, że wiesz lepiej ode mnie co ja wiem a czego nie wiem? Ty naprawdę jesteś chory. A skoro ta sprawa była tak głośna jak piszesz, to chyba łatwo byłoby ci podac jakiś link? > > Generalnie po mężczyznach, a w szczególności po antyfeministach, prędzej można > się spodziewać wystąpień w obronie jakiejkolwiek aktywności heteroseksualnej, n > iż po feministkach. Miałaś okazję zaobserwować szczególny przypadek tej prawidł > owości. Co nie zmienia faktu, że jest dokładnie tak jak napisałam i że ciężko będzie ci walczyć z "uciskiem męzczyzn" jeśli sami mężczyźni jakoś nie uważają się za uciskanych. A przynajmniej nie w tej konkretnej sprawie. > > < Na przykład: gdyby zrealizowano postulaty feministek, > < to nie byłoby ani faworyzowania kobiet w sądach rodzinnych > < ani niższych kar dla kobiet molestujących chłopców. > > Istotnie, tyle że POSTULATY feministek stanowią polityczną fasadę i są istotnie > różne od ich rzeczywistych celów. Pozostanę w tym przekonaniu dopóty, dopóki c > zołowe światowe organizacje feministyczne takie jak NOW lobbingują np. przeciwk > o rozwiązaniom mającym służyć walce z paternity fraud. Potrzebujesz czegoś więcej niż paru angielskich słówek by przekonać mnie, że celem feminizmu nie są równe prawa dla kobiet i mężczyzn. No i oczywiście, jak zwykle: nie masz dowodów na to, że feministki popierają oszustwa w ustalaniu ojcostwa. Jak zwykle manipulujesz faktami licząc na to, że nikomu nie będzie się chciało sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie możesz nazywać przestępstwem czegoś, co ... 22.03.06, 15:57 takete_malouma napisał: > Przestępstwa LaFave zostały popełnione na terenie ... nie jest ścigane przez prawo. Człowieka wolno nazwać przestępcą dopiero po wyroku sądu, wcześniej jest tylko "oskarżonym", a jeszcze wcześniej jest tylko "ściganym", a najpierw jest "podejrzany". Jeżeli w takiej sytuacji używasz słowa "przestępstwo", to kompromitujesz cały swój post, jako niesprawiedliwy i niewiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Nie możesz nazywać przestępstwem czegoś, co . 22.03.06, 16:34 > Człowieka wolno nazwać przestępcą dopiero po wyroku sądu, > wcześniej jest tylko "oskarżonym", a jeszcze wcześniej jest > tylko "ściganym", a najpierw jest "podejrzany". Ale przecież wyrok w sprawie tego samego molestowania tego samego chłopaka przez tę samą kobietę ZAPADŁ w innym okręgu, z orzeczeniem jak najbardziej WINNA, tyle, że orzeczono śmieszną, symboliczną karę! Część z serii aktów popełnionych przez Debrę LaFave w ramach tej samej pedofilnej relacji z tym samym uczniem miała miejsce na terenie innego okręgu - stąd drugi proces. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Nie możesz nazywać przestępstwem czegoś, co . 23.03.06, 11:00 Nie googlowałam. Bo nie mogę jakoś oprzeć się wrażeniu, że to molestowanie odbywało się za ochoczym przyzwoleniem owego 14 latka. Dopiero nagłośnienie sprawy, nagonka za lisem a co za tym ochlapanie ofiary zrobiło z niego ofiarę. I nawet gdyby on zameldował o fakcie to pachnie mi to chęcią zemsty za oceny lub ' zerwaniem ' molestowania... nie wiem takie donoszę wrażenie, że jest różnica w molestowaniu 9 latka a wyrośniętego 14 latka. 15 latki już bawią się w sex i ciążę i to zarówno chłopcy jak dziewczyny. Popraw mnie jeśli się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Nie możesz nazywać przestępstwem czegoś, co . 23.03.06, 11:02 " ramach tej samej pedofilnej relacji z tym samym uczniem miała miejsce na terenie innego okręgu " Dlaczego znów ten sam? Może się kochają? :-) Miłość nie zna granic... przyzwoitości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Nie możesz nazywać przestępstwem czegoś, co . 23.03.06, 11:11 Staję opinią za Lanosem: "Molestowanie seksualne zakłada, że komuś dzieje się krzywda. Tego terminu nie powinno się jednak używać, gdy nastolatek wyraża zgodę na kontakt seksualny i gdy nie ma dowodów, że dzieje mu się krzywda" prof. Bruce Rind, psycholog z Temple University. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte A ja nie do konca 23.03.06, 14:26 Nie jestem pewna czy 14letnie dziecko jest w stanie okreslic kiedy mu sie dzieje krzywda a kiedy nie. Moze byc dobrze zmanipulowany. To, ze zrobiono z niej aniolka to sama widzialam. Blond wloski, slodka niewinna mina no cud mniod, mowie wam. Nie zapominajmy jednak, ze ona byla nauczycielka, ludzie mieli do niej olbrzymie zaufanie i jako dorosla osoba powinna wiedziec co jest wlasciwe a co nie jest. Teraz ta pani probuje wzbudzic litosc co jej sie z reszta udaje w wielu przypadkach. Ja bym nie miala dla noiej litosci. TYakie cos nie powinno uchodzic na sucho zwlaszcza nauczycielom i opiekunom, ktorzy sa po to zeby dzieciaki chronic a nie z nimi sypiac. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: A ja nie do konca 23.03.06, 14:38 Evitko! Ofkors zgadzam się że jest to złożony proces. Cytowałem tu tylko wypowiedź Pana Psychologa. Na potwierdzenie tego, że sprawa jest złożona wystarczy wyciągnąć definicję "Pedofilskich relacji" W wielkim sktócie: "W myśl definicji naukowej relacje pedofilne to zachowania zmierzające do stosunku z osobą, nie posiadającą dwu i trzeciorzędowych cech płciowych. W przypadku mężczyzn to są m. in. rozrośnięte kości barkowe, zarost na twarzy" Tyle medycyna. Co zatem sądzić? Myslę też że nic nie wydumam bo same sądy amerykańskie wydają spolaryzowane wyroki: minimalne kary z wpisem do akt i wieloletnie więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: A ja nie do konca 23.03.06, 14:48 tgmen napisał: > > > Co zatem sądzić? Myslę też że nic nie wydumam bo same sądy amerykańskie wydają > spolaryzowane wyroki: minimalne kary z wpisem do akt i wieloletnie więzienia. Jasne, ze inaczej ocenia sie gwalt a inaczej cos takiego. Nie zmienia to jednak faktu, ze powinna zostac ukarana, a nie sama jeszcze udawac ofiare. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: A ja nie do konca 23.03.06, 14:51 ...Ale kiedy to najlepsza strategia obronna! ...niestety jest dowodem wyrachowania... Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: A ja nie do konca 23.03.06, 14:53 tgmen napisał: > ...Ale kiedy to najlepsza strategia obronna! > > ...niestety jest dowodem wyrachowania... > > Sedziowie nie sa slepi i glupi. Tylko opinia publiczna daje nabrac sie na takie gierki. Sedziowei by jej nie odpuscili i w tym drugim stanie. Ja z reszta tez bym jej nie odpuscila. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Nie możesz nazywać przestępstwem czegoś, co . 24.03.06, 18:28 > Nie googlowałam. Bo nie mogę jakoś oprzeć się wrażeniu, > że to molestowanie odbywało się za ochoczym przyzwoleniem > owego 14 latka. Dopiero nagłośnienie sprawy, nagonka za > lisem a co za tym ochlapanie ofiary zrobiło z niego ofiarę. Nie raz się zdarza, że pedofil-mężczyzna zrobi nastolatce wodę z mózgu (lub wykorzysta jej zastaną deprawację) i wszystko odbywa się za ochoczym przyzwoleniem. Czy w takiej sytuacji też mówiłabyś o "nagłośnieniu sprawy, nagonce za lisem", czy też robiłabyś ofiarę z pedofila? Jeśli tak, to jest jak w temacie - bronisz molesterki i broniłabyś molestera. Jeśli nie - stosujesz seksistowski podwójny standard. Make your choice. > I nawet gdyby on zameldował o fakcie to pachnie mi to > chęcią zemsty za oceny lub ' zerwaniem ' molestowania... Nie byłbym zaskoczony. Takie postępowanie jak najbardziej nosi znamiona deprawacji - bądź to spowodowanej przez Debrę LaFave, bądź też przez nią wykorzystanej. > nie wiem takie donoszę wrażenie, że jest różnica w > molestowaniu 9 latka a wyrośniętego 14 latka. Skąd możesz wiedzieć, czy wyrośniętego, skoro nie googlowałaś? Skąd w ogóle biorą się twoje rozliczne i przemożne "wrażenia" na temat tej sprawy? -- Every 15 seconds a feminist tells a lie Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: 25.03.06, 12:23 Rozliczne i przemozne? Masz tendencje do wyolbrzymiania. Nie uwazam by temat tej nauczycielki byl bardziej drastyczny niz mali pacjenci doktora S. Swoje zdanie przedstawilam , nie musisz mnie punktowac i rozkladac kazdego na czynnki pierwsze udawadniajac tym samym ' co autor mial na mysli '. Dla mnie np ten temat byl wazniejszy ale nie wytykam nikomu , ze broni psychopate tylko dlatego,ze nie chce ze mna pisac : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=38983355 Zanurkowalam , zredagowalam 42l kobiete, ludzie Ci odpisali , ustosunkowali sie wiec pisz z nimi. Poza tym wracajac do googlowania, jezeli zapraszasz do dyskusji podaj link by zapoznac rozmowcow a nie pokazuj , ze masz ich w doopie i niech se sami szukaja. Moze ktos nie wie jak googlowac a chetnie by z Toba porozmawial. Takie stawianie sprawy zniecheca a nie zacheca. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To jakiś absurd! Zawsze myślałem że z krajów ... 23.03.06, 11:35 ... zachodnich najgłupsi są Belgowie, ale teraz widzę, że jednak Francja jest jeszcze bardziej debilnym krajem. takete_malouma napisał: >wyrok w sprawie tego samego molestowania tego samego chłopaka przez > tę samą kobietę ZAPADŁ w innym okręgu, z orzeczeniem jak najbardziej WINNA >(...)tej samej pedofilnej relacji z tym samym uczniem mi > ała miejsce na terenie innego okręgu - stąd drugi proces. Jeżeli we Francji złodziej kradnie na terenie całego kraju, to ma osobny proces w każdym okręgu? A tak na marginesie, ile lat miał ten chłopak, że nazywasz ją pedofilką. Chorzy na pedofilę nie są zdolni do obcowania z dojrzewającymi dziećmi. Jeżeli chłopak był zdolny do odbywania stosunków, jeśli miał wytrysk podczas seksu z nią, to nie może być mowy o "pedofilnej relacji" między nimi Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: To jakiś absurd! Zawsze myślałem że z krajów 23.03.06, 14:13 dokowski napisał: > ... zachodnich najgłupsi są Belgowie, ale teraz widzę, że jednak Francja jest >> >(...)tej samej pedofilnej relacji z tym samym uczniem mi > > ała miejsce na terenie innego okręgu - stąd drugi proces. > > Jeżeli we Francji złodziej kradnie na terenie całego kraju, to ma osobny proces > > w każdym okręgu? > Nie o Francje chodzilo a o USA. Kazdy stan ma osobne sadownictwo i osobno ustalony wiek inicjacji seksualnej. Ostatnio glosna byla sprawa pani ktora sypiala z 16 letnim chlopcem w Nowym Jorku I Karolinie Polnocnej. Oskarzono ja w tylko W NYS bo w Karolinie wiek to 16 lat. > A tak na marginesie, ile lat miał ten chłopak, że nazywasz ją pedofilką. Chorzy > > na pedofilę nie są zdolni do obcowania z dojrzewającymi dziećmi. Jeżeli chłopak > > był zdolny do odbywania stosunków, jeśli miał wytrysk podczas seksu z nią, to > nie może być mowy o "pedofilnej relacji" między nimi > Mial 14 lat. Jak na to nie patrezc to jeszcze dzieciak. Wytrysk nie ma nic do dojrzalosci plciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Jest to więc zwykła przestępczyni, a nie chora ... 23.03.06, 14:32 ... na pedofilię. evita_duarte napisała: > Mial 14 lat. Jak na to nie patrezc to jeszcze dzieciak. Wytrysk nie ma nic > do dojrzalosci plciowej Pedofilia to ciężkie zboczenie, uniemożliwia seks z 14-latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Coś takiego! Znów mi się odlogowało akurat w ... 23.03.06, 14:40 ... takiej chwili, że zdążyłem kliknąć w post, którego widzieć nie powinienem. Nie myśl sobie, że widzę już twoje posty, to tylko wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Coś takiego! Znów mi się odlogowało akurat w 23.03.06, 14:45 dokowski napisał: > ... takiej chwili, że zdążyłem kliknąć w post, którego widzieć nie powinienem. > Nie myśl sobie, że widzę już twoje posty, to tylko wypadek > I oby jak najmniej takich wypadkow... Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Jest to więc zwykła przestępczyni, a nie chor 23.03.06, 14:42 Kolega Dok napisał: > Pedofilia to ciężkie zboczenie, uniemożliwia seks z 14-latkiem Ups...przeczytaj definicję pedofilii. Często pedofilia to także czynność zmierzająca do kontaktu płciowego. A co do wieku- przeczytaj post parę cm wyżej! Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Bardzo dobrze znam definicję pedofilii a takich... 23.03.06, 15:59 tgmen napisał: > przeczytaj definicję pedofilii. Często pedofilia to także czynność zmierz > ająca do kontaktu płciowego. A co do wieku- przeczytaj post parę cm wyżej! ... dyskusji było już na różnych forach GW wiele, ja tylko przypominam tym, którzy jeszcze nie rozumieją tego słowa. Pedofilia to nie czynność ale błędnie skierowany popęd płciowy - w stronę dzieci bez oznak dojrzewania płciowego. Nie jest to jedyne zboczenie tego rodzaju. Gerontofilia skierowana jest na dawno przekwitłych starców, nekrofilia na osoby już nieżywe. Cechą spólną tych trzech ciężkich zboczeń jest patologiczny wstręt lub strach wobec wszelkich oznak dojrzałości, siły, inteligencji, humoru itd. Zboczeniec może się podniecić tylko w obecności osób zupełnie bezwolnych i bezsilnych. Opisałem tylko klasyczne przypadki kliniczne, zdarzają się oczywiście różne niepełne lub nietypowe zespoły objawów, jednak podstawowym kryterium jest tutaj jednoznaczne - zboczenie polega na niezdolności do seksu z kimś, kto jest (już lub jeszcze) zdolny do odczuwania popędu płciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Bardzo dobrze znam definicję pedofilii a taki 23.03.06, 16:01 dziękuję za odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Swoja droga, 22.03.06, 17:37 patrzac na te Twoja 'molesterke', uderza brak w polszczyznie damskich odpowiednikow 'zboczenca' i 'perwersa'. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Swoja droga, 22.03.06, 17:41 Paskudnie sie wymawia. Stawiam na 'perweressę'. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Zlotoslanos broni molesterki 26.03.06, 18:06 ta cenzura jest przerażająca. nie dalej jak tydzień temu rozpocząłem 2 wątki, które zostały od razu skasowane. pierdoły typu, kto ma dzisiaj urodziny a kto ma chandrę zostają i co wiecej, rozpoczyna się jałowa dyskusja i zwyczajne pitolenie o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos O ten wazny watek 'nie pitu,pitu' Ci chodzilo? 26.03.06, 19:28 muszek0 napisał: > ta cenzura jest przerażająca. nie dalej jak tydzień temu rozpocząłem 2 wątki, > które zostały od razu skasowane. pierdoły typu, kto ma dzisiaj urodziny a kto > ma chandrę zostają i co wiecej, rozpoczyna się jałowa dyskusja i zwyczajne > pitolenie o niczym muszek0 napisal : nigdy papieros nie bedzie tak smaczny a wódka taka zimna i pożywna, nigdy... nie będzie tak ślicznych dziewczyn, nigdy... --------------------------------------------------------------------- kiedyś było tak prosto, tak łatwo, tak przyjemnie. dzisiaj czuję się zmęczony. proszę wykasować mój wątek jako niezgodny z tematem Na drugi raz nie pros o usuniecie, bo sadze, ze tylko dlatego zostales usuniety. Drugiego nie widze. Skargi slij na maila , wszystko jest do zalatwienia. Podbiles watek takete , w ktorym rozmawiamy na temat przez niego zaproponowany. Tytul Cie oszukal i wstep. Watek byl usuniety po by zredagowac slowo powszechnie uznane za obelzywe. Odpowiedz Link Zgłoś