Dodaj do ulubionych

Dziewiąte przykazanie.

25.05.06, 18:38
NIE POŻĄDAJ ŻONY BLIŹNIEGO SWEGO. To nie jest sprawiedliwe przykazanie bo
faworyzuje kobiety i z góry stwierdza, że to mężczyzna jest ten gorszy. Więc
co kobieta męża bliźniego swego już może pożądać? No chyba że grzech
grzechowi nie równy.
Obserwuj wątek
    • bitch.with.a.brain Re: Dziewiąte przykazanie. 25.05.06, 18:40
      ale kobieta też nie powinna żony bliźniego pożądać:)
      • tom.machine Re: Dziewiąte przykazanie. 25.05.06, 18:42
        a mężczyzna męża tak:) Troche to poplatane wszystko
        • pavvka Re: Dziewiąte przykazanie. 25.05.06, 18:44
          Mąż mieści się w definicji "rzeczy, która jego jest" z przykazania następnego ;-
          )
    • margot_may Re: Dziewiąte przykazanie. 25.05.06, 22:44
      nie wiem po zaczynasz tą dyskusję tutaj. ja papieżem nie jestem.
    • heretic_969 Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:36
      To bardzo mocny dowód na to, że chrześcijanie też uważają że kobiety są les:) To
      takie proste - zarówno mężczyźni, jak i kobiety pożądają kobiety i nie pożądają
      mężczyzn, więc obie płcie mają zabronione pożądania kobiety, i żadna nie ma
      zabronione pożądania mężczyzny, bo czegoś takiego nie ma:)
      • bleman A co z gejiiima ? 25.05.06, 23:44

• heretic_969 Re: A co z gejiiima ? 25.05.06, 23:48
          Podludzie, nie liczą się:D
          • bleman Och...jaki ty ty niepoprawny politycznie ty ;-) 25.05.06, 23:50

• margot_may Re: Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:48
        a możesz ten fenomen wyjaśnić ewolucyjnie?
        • bleman Tylko kreacjonistycznie sie da ;-) 25.05.06, 23:49

• heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:49
          Jaki fenomen?
          • bleman Antichrist Phenomenon, nie znasz ? ;-) 25.05.06, 23:51

• heretic_969 Re: Antichrist Phenomenon, nie znasz ? ;-) 25.05.06, 23:52
              Znam ale wyleciało mi z głowy... To płyta jakiegoś zespołu?
              • bleman Re: Antichrist Phenomenon, nie znasz ? ;-) 25.05.06, 23:54
                www.youtube.com/watch?v=WLI-VaU4YLQ&search=behemoth
                • bleman oczywscie Antichristin Phenomenon, moj blad 25.05.06, 23:56

• margot_may Re: Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:52
            fenomen: wszystkie kobiety to lesby
            • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:53
              Nie używam słowa lesba tylko les, żeby nie było obraźliwie:)
              Z braku dowodów przyjmijmy, że kobiety są biseksualne:)
              • bleman Re: Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:54
                > Z braku dowodów przyjmijmy, że kobiety są biseksualne:)

o! i to jest jedyna sluszna koncepcja :)
              • margot_may Re: Dzięki:)))))) 25.05.06, 23:58
                czemu? prosze o odpowiedź prostą i wyraźną...
                • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:00
                  A co Ty taka poważna? :)
                  • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:03
                    bo już za długo opowiadasz ten jeden dowcip...
                    • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:04
                      Dowcip może być śmieszny albo i nie, ale żeby się tym denerwować...
                      • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:07
                        a kto tu się denerwuje?

z twojej strony to nadinterpretacja...

zdaje się, że nie pierwsza, jeśli liczyć te "les"...
                        • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:09
                          Teraz napiszę zupełnie serio: uważam, że znaczna część kobiet mogłaby realizować
                          się w homoseksualnych związkach.
                          • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:14
                            no i ja się pytam o ewolucyjne podstawy...
                            ja juz wymyśliłam dwie. chyba nie powiesz mi, że nie potrafisz bronić swojej
                            własnej sprawy?
                            • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:18
                              Dlaczego te dowody mają opierać się na ewolucji? IMO homoseksualizm kobiet
                              wynika z gustu oraz z emocjonalności, których często facet nie jest w stanie
                              zrozumieć.
                              • bleman Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:18
                                > Dlaczego te dowody mają opierać się na ewolucji? IMO homoseksualizm kobiet
                                > wynika z gustu oraz z emocjonalności, których często facet nie jest w stanie
                                > zrozumieć.

Ja emocjonalnosc jestem w stanie zrozumiec, i jakos to nie pomaga.

Ha! obalilem twoja teorie ;-)
                              • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:27
                                moja emocjonalnośc każe mi powiedzieć, że faktycznie nie rozumiesz kobiet. tylko
                                po co więc u licha upierasz się, że się znasz. pierwsze słyszę: tłumaczyć swoją
                                teorię za pomocą argumentu, że nie jest się w stanie zrozumieć jej mechanizmów.
                                i to niby taki wielki argument.... tylko na co? ja się pytam...
                                • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:39
                                  Nie o to chodziło. Uważam, że kobiety często nie są w stanie nawiązać więzi
                                  emocjonalnej z mężczyzną i dlatego szukają zbliżenia u innych kobiet.
                                  • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 00:54
                                    a na czym polega ta więź emocjonalna? na macankach?
                                    • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 01:33
                                      > a na czym polega ta więź emocjonalna? na macankach?

Nie. Na przytulaniu, szeptach, patrzeniu sobie w oczy, a przede wszystkim na
                                      rozmowach. Nie twierdzę, że mężczyźni nie są do tego zdolni, ale mimo wszystko
                                      znaczna część z nich traktuję kobietę jako "niezłą dupę" z którą fajnie się
                                      można pokazać oraz "pobzykać", ale niewiele więcej. Dla mnie jest to takie
                                      machismo w dresiarskim wydaniu. Podejrzewam, że stąd wiele kobiet nabiera
                                      uprzedzeń do mężczyzn i próbuje szukać zbliżenia z własną płcią.
                                      • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 01:44
                                        no faktycznie to teraz przyjaciółki to się nazywają "les"... nie zdaje ci się
                                        czasem, że wymyślasz nowe problemy?
                                        • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 01:57
                                          Przecież dobrze wiesz, że wiele osób pragnie mieć przyjaciela w swoim partnerze.
                                          Więc tu nie chodzi o szukanie przyjaciółek, ale partnera/partnerki który zapewni
                                          taką bliskość i ciepło. I coraz częściej będzie to druga kobieta.
                                          • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 02:19
                                            jest różnica pomiędzy bliskością i ciepłem pomiędzy kobietami, a pomiędzy
                                            kobieta i mężczyzną. najważniejsza to taka, że bliskość i ciepło w kontaktach z
                                            mężczyzną dają kobiecie (hetero) poczucie bezpieczeństwa. tego nie da się
                                            osiągnąć w kontaktach z kobietą.
                                            • heretic_969 Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 02:25
                                              Nie rozumiem. Na co kobiecie poczucie bezpieczeństwa od mężczyzny w dzisiejszych
                                              czasach? IMO kobiety nie są słabsze w ogóle od mężczyzn, mniejsza o to - ale
                                              przecież minęły czasy, gdy mężczyzna utrzymywał kobietę czy ją bronił. Więc nie
                                              rozumiem, dlaczego bezpieczeństwo jest takie ważne i dlaczego tego
                                              bezpieczeństwa nie może zapewnić kobieta.
                                              • margot_may Re: Dzięki:)))))) 26.05.06, 02:36
                                                bo jestes facetem kretynie. :)
                                            • wasza_bogini Re: Dzięki:)))))) 03.06.06, 21:04
                                              to zalezy od faceta.
                                              mam wrazenie, ze jest wielu facetow, ktorzy nie zapewniaja tego poczucia.
                    • bleman Zaloze sie 26.05.06, 00:04
                      ze kobiety czuja wieksze podniecenie ogladajac np. masturbujaca sie kobiete niz
                      faceta w trakcie tej samej czynnosci.

Dotego zaloze sie ze kobieta nie musi sie az tak jak facet starac zeby zaciagnac
                      do lozka inna kobiete.
                      • margot_may Re: Zaloze sie 26.05.06, 00:13
                        mnie nie podnieca masturbująca się kobieta. byc może dlatego, że jestem kobietą
                        i wiem, że na 99 % udaje.
                        natomiast facet to co innego. u faceta widać namacalny dowód.

faktycznie nie musi się starać. wiem z doświadczenia. tylko że do tego musi byc
                        chemia, a nie... pół nagie ciałko z och i ach, to tylko wam wzrokowcom tak się
                        wydaje.
                        • bleman Re: Zaloze sie 26.05.06, 00:17
                          > faktycznie nie musi się starać. wiem z doświadczenia. tylko że do tego musi byc
                          > chemia, a nie... pół nagie ciałko z och i ach, to tylko wam wzrokowcom tak się
                          > wydaje.

Ano my juz tak mamy, co poradzic ? ;-))
                      • wasza_bogini Re: Zaloze sie 03.06.06, 20:59
                        no popatrz a niektorzy faceci twierdza, ze kobiety lubia z "wytryskiem na twarz
                        a nawet i Z polykiem"
    • tomekpk Ja dodałbym "... pieniędzy męża swego i obcego" 02.06.06, 19:46

Tak byłoby najsprawiedliwiej. Czyli:
      "Nie pożądaj żony bliźniego swego (to część dla mężczyzn) i pieniędzy męża
      swego lub chłopa obcego (pieniędzy)."
      Doskonałe przykazanie.
      • nihiru Re: Ja dodałbym "... pieniędzy męża swego i obceg 02.06.06, 22:37
        "folwark zwierzecy" się kłania :))))
        ----------------------------------------------
        Bo pirania to jest taka fish, że jak włożysz hand to water to zostanie only
        construction!!
    • piekielnica1 Re: Dziewiąte przykazanie. 03.06.06, 21:47
      tom.machine napisał:

> NIE POŻĄDAJ ŻONY BLIŹNIEGO SWEGO

Nie pożądaj żony bliźniego swego nadaremno.
      • gemini14 Re: Dziewiąte przykazanie. 05.06.06, 13:17
        super,przynajmiej nie łamię jednego przykazania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka