dziewice 02.12.06, 08:57 06.12 - Mikolaj pod poduszke 24.12 - Mikolaj pod choinke osobiscie jeszcze nie widzialem Kobiety Mikolaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cito1 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 09:16 A spełnienie Twoich marzeń jest tak proste w oczach handlowców. Wystarczy pojechać do najbliższego Tesco i tam w pasażu kupić kpl właśnie czego? Stroju mikołajowego: czerwone aksamitne stringi obszyte białym misiem, czerwony aksamitny staniczek obszyty białym misiem i spiczasta czerwona czapeczka obszyta białym misiem. Potem tylko nakłonić narzeczoną , żeby to ubrała... ... ale tu widzę już pewien problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 09:40 przebrany Mikolaj? ja wierze w prawdziwego Mikolaja Odpowiedz Link Zgłoś
cito1 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 09:43 Pracuj tak dalej ! Już wierzysz w Mikołaja, za chwilę dojdą następne objawy :D Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 14:48 w Mikolaja wierze od malego i nie planuje tego zmieniac :) Odpowiedz Link Zgłoś
cito1 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 15:21 Jeśli wierzysz to zdajesz sobie sprawę, że przychodzi do grzecznych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 15:31 nie tylko do dzieci :), ale bylem grzeczny :) ale tu wlasnie, moze pani Mikolaj przychodzi do niegrzecznych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Moze? 02.12.06, 16:22 Dziewice. Jak na gumce od majtek. Swietny, pardon - Swiety Mikolaj jest kobieta. Rodzice Ci nie powiedzieli? Ktory normalny facet zalozylby idiotyczne ciuchy z czerwonego aksamitu z futerkiem? Ktory Anglosas nie balby sie posadzenia o homoseksualizm, ktore niewatpliwie pojawilyby sie, gdyby pokazywal sie publicznie z odzianymi jedynie w krotkie kurteczki i rajstopy efebowatymi elfami? No i - tylko kobieta potrafilaby sobie sama poradzic z przygotowaniem tego wszystkiego (wliczajac w to listy zamowien, logistyke dostaw surowcow, sama produkcje, spedycje, intensywny marketing & pr itd) przez rok i co rok. Poniewaz ktos tak hiperaktywny i wazny jeszcze sto lat temu po prostu kobieta byc nie mogl, Swiety Mikolaj dla swietego spokoju zaczela cwiczyc obnizanie glosu, meski sposob chodzenia; dobrze poinformowani twierdza, ze brzuch postaci jest np wymyslony tylko po to, zeby Swiety Mikolaj mogla przy okazji doczepiania poduszek niby-to-brzucha schowac dosc obfity biust, a broda - zeby przez gaszcz kudlow nikt sie nie dopatrzyl prawdy. Ktora niniejszym obwieszczam swiatu. Acha - Swiety Mikolaj tak naprawde nazywa sie Mary Christmas; w kolach genderowych krazy plotka, ze Mary od paru lat nosi sie z zamiarem koming-ałtu; kto wie, moze juz te swieta spedzimy z Mary, a nie jakims przebierancem. Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Moze? 02.12.06, 17:04 Co ty mówisz?!A ja zawsze myślałam, że prawdziwy św.Mikołaj to biskup Mirry, a ten gruby to jakiś przebieraniec z reklamy Coca-Coli. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Moze? 02.12.06, 22:13 Biskup?! To jest wlasnie prawicowa, patrialchalna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Moze? 02.12.06, 22:48 illiterate napisała: > Biskup?! > To jest wlasnie prawicowa, patrialchalna propaganda. Przecież to jest działalność dobroczynna, a nie polityczna. No i jeździ saniami, a nie żadnymi BMW czy innymi Maybachami. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Moze? 02.12.06, 22:54 Te sanki to dla zmylki. Z odpowiedniej perspektywy kazde dzialanie, kazdy skutek i przyczyna sa polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Moze? 02.12.06, 23:03 illiterate napisała: > Te sanki to dla zmylki. > Z odpowiedniej perspektywy kazde dzialanie, kazdy skutek i przyczyna sa > polityczne. Tak myślisz? A jakby zamienić biskupa na anglikańskiego pastora płci żeńskiej? Byłoby ok? A co z hiszpańskimi Trzema Królami(bo Hiszpanie nie mają Mikołaja)? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Moze? 02.12.06, 23:05 Dlaczego tylko tak? Dlaczego nie walnac z grubej rury? Bog Ojciec jest kobieta, kobieta jest Jezus i Duch Swiety? Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Moze? 02.12.06, 23:11 No może... Ale tak sobie myślę, że ci trzej królowie by oblecieli, bo oni przecież są kapłanami zoroastryzmu(magami). A jak wynika z wątku o prezydentce Warszawy, każda religia jest ok oprócz rzymskokatolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 10:35 tiy napisała: A jak wynika z wątku o prezydentce > Warszawy, każda religia jest ok oprócz rzymskokatolickiej. Możesz napisać szerzej, jak wynika? Tzn w jaki sposób dla ciebie jest jasne,że wynika i dlaczego własnie to a nie owo? Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: Moze? 03.12.06, 11:12 kocia_noga napisała: > tiy napisała: > A jak wynika z wątku o prezydentce > > Warszawy, każda religia jest ok oprócz rzymskokatolickiej. > > > Możesz napisać szerzej, jak wynika? Tzn w jaki sposób dla ciebie jest jasne,że > wynika i dlaczego własnie to a nie owo? Zapomniałam o ";)", mea culpa. To stephen_s tak tam pisze, co mnie rozśmieszyło. Dla mnie osobiście kwestia jest śliska, bo w naszym kraju deklarowanie przez osobę publiczną katolicyzmu jest koniunkturalne. Z drugiej strony chrześcijan chyba obowiązuje głoszenie wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 12:07 tiy napisała: > > Zapomniałam o ";)", mea culpa. To stephen_s tak tam pisze, co mnie rozśmieszyło > . > Dla mnie osobiście kwestia jest śliska, bo w naszym kraju deklarowanie przez > osobę publiczną katolicyzmu jest koniunkturalne. Z drugiej strony chrześcijan > chyba obowiązuje głoszenie wiary. Tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 10:33 illiterate napisała: > Dlaczego tylko tak? > Dlaczego nie walnac z grubej rury? Bog Ojciec jest kobieta, kobieta jest Jezus > i Duch Swiety? To jest faktycznie walnięcie z grubej rury.Bogini Matka to sprawa normalna.Duch Święty był żeński bardzo długo, a Jezus? Co on ma do Mikołaja, biskupa z czasów soboru nicejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Moze? 03.12.06, 20:16 A bo plec w wierze ma znaczenie. Ile bylo prorokin? Ile 'corek bozych', ktore nioslyby swiatu zbawienie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 21:10 illiterate napisała: > A bo plec w wierze ma znaczenie. Ile bylo prorokin? Ile 'corek bozych', ktore > nioslyby swiatu zbawienie? no, uzbierałoby się,nawet w katolicyźmie rzymskim Magdalena była bardzo długo królową apostołów, zanim została zmarginalizowana i zapomniana. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Moze? 02.12.06, 21:33 dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz, to postaram sie wczesiej obudzic, aby sie dobrze przypatrzec :). Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 06.12.06, 14:23 Wielokrotnie udzielałam się w domu jako święty Mikołaj, choć kobiecości przy tym nie podkreślałam, starałam się być klasycznym męskim Mikołajem - przypinałam brodę z waty, mówiłam grubym głosem... Niemniej może z racji mojego szacunku dla dziecięcości byłam jedyną osobą w domu, która była gotowa się za Mikołaja przebierać, inny wariant to tylko rozkładanie prezentów pod choinką. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 06.12.06, 14:24 zewszad_i_znikad napisała: > Wielokrotnie udzielałam się w domu jako święty Mikołaj, choć kobiecości przy > tym nie podkreślałam, starałam się być klasycznym męskim Mikołajem - > przypinałam brodę z waty, mówiłam grubym głosem... Transwestytka :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 06.12.06, 15:04 Nie moze,bo to 100% facet zobaczcie video.google.pl/videoplay?docid=-8512202281100329299&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś