Dodaj do ulubionych

czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :)

02.12.06, 08:57

06.12 - Mikolaj pod poduszke
24.12 - Mikolaj pod choinke

osobiscie jeszcze nie widzialem Kobiety Mikolaja
Obserwuj wątek
    • cito1 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 09:16
      A spełnienie Twoich marzeń jest tak proste w oczach handlowców. Wystarczy
      pojechać do najbliższego Tesco i tam w pasażu kupić kpl właśnie czego? Stroju
      mikołajowego: czerwone aksamitne stringi obszyte białym misiem, czerwony
      aksamitny staniczek obszyty białym misiem i spiczasta czerwona czapeczka
      obszyta białym misiem.
      Potem tylko nakłonić narzeczoną , żeby to ubrała...
      ... ale tu widzę już pewien problem.
      • dziewice Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 09:40
        przebrany Mikolaj? ja wierze w prawdziwego Mikolaja
        • cito1 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 09:43
          Pracuj tak dalej ! Już wierzysz w Mikołaja, za chwilę dojdą następne objawy :D
          • dziewice Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 14:48
            w Mikolaja wierze od malego i nie planuje tego zmieniac :)
            • cito1 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 15:21
              Jeśli wierzysz to zdajesz sobie sprawę, że przychodzi do grzecznych dzieci?
              • dziewice Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 02.12.06, 15:31
                nie tylko do dzieci :), ale bylem grzeczny :)

ale tu wlasnie, moze pani Mikolaj przychodzi do niegrzecznych? :)
                • illiterate Moze? 02.12.06, 16:22
                  Dziewice. Jak na gumce od majtek.

Swietny, pardon - Swiety Mikolaj jest kobieta.
                  Rodzice Ci nie powiedzieli? Ktory normalny facet zalozylby idiotyczne ciuchy z
                  czerwonego aksamitu z futerkiem? Ktory Anglosas nie balby sie posadzenia o
                  homoseksualizm, ktore niewatpliwie pojawilyby sie, gdyby pokazywal sie
                  publicznie z odzianymi jedynie w krotkie kurteczki i rajstopy efebowatymi
                  elfami?

No i - tylko kobieta potrafilaby sobie sama poradzic z przygotowaniem tego
                  wszystkiego (wliczajac w to listy zamowien, logistyke dostaw surowcow, sama
                  produkcje, spedycje, intensywny marketing & pr itd) przez rok i co rok.
                  Poniewaz ktos tak hiperaktywny i wazny jeszcze sto lat temu po prostu kobieta
                  byc nie mogl, Swiety Mikolaj dla swietego spokoju zaczela cwiczyc obnizanie
                  glosu, meski sposob chodzenia; dobrze poinformowani twierdza, ze brzuch postaci
                  jest np wymyslony tylko po to, zeby Swiety Mikolaj mogla przy okazji
                  doczepiania poduszek niby-to-brzucha schowac dosc obfity biust, a broda - zeby
                  przez gaszcz kudlow nikt sie nie dopatrzyl prawdy. Ktora niniejszym obwieszczam
                  swiatu. Acha - Swiety Mikolaj tak naprawde nazywa sie Mary Christmas; w kolach
                  genderowych krazy plotka, ze Mary od paru lat nosi sie z zamiarem koming-ałtu;
                  kto wie, moze juz te swieta spedzimy z Mary, a nie jakims przebierancem.
                  • tiy Re: Moze? 02.12.06, 17:04
                    Co ty mówisz?!A ja zawsze myślałam, że prawdziwy św.Mikołaj to biskup Mirry, a
                    ten gruby to jakiś przebieraniec z reklamy Coca-Coli.
                    • illiterate Re: Moze? 02.12.06, 22:13
                      Biskup?!
                      To jest wlasnie prawicowa, patrialchalna propaganda.
                      • tiy Re: Moze? 02.12.06, 22:48
                        illiterate napisała:

> Biskup?!
                        > To jest wlasnie prawicowa, patrialchalna propaganda.

Przecież to jest działalność dobroczynna, a nie polityczna. No i jeździ saniami,
                        a nie żadnymi BMW czy innymi Maybachami.
                        • illiterate Re: Moze? 02.12.06, 22:54
                          Te sanki to dla zmylki.
                          Z odpowiedniej perspektywy kazde dzialanie, kazdy skutek i przyczyna sa
                          polityczne.
                          • tiy Re: Moze? 02.12.06, 23:03
                            illiterate napisała:

> Te sanki to dla zmylki.
                            > Z odpowiedniej perspektywy kazde dzialanie, kazdy skutek i przyczyna sa
                            > polityczne.

Tak myślisz? A jakby zamienić biskupa na anglikańskiego pastora płci żeńskiej?
                            Byłoby ok?
                            A co z hiszpańskimi Trzema Królami(bo Hiszpanie nie mają Mikołaja)?
                            • illiterate Re: Moze? 02.12.06, 23:05
                              Dlaczego tylko tak?
                              Dlaczego nie walnac z grubej rury? Bog Ojciec jest kobieta, kobieta jest Jezus
                              i Duch Swiety?
                              • tiy Re: Moze? 02.12.06, 23:11
                                No może... Ale tak sobie myślę, że ci trzej królowie by oblecieli, bo oni
                                przecież są kapłanami zoroastryzmu(magami). A jak wynika z wątku o prezydentce
                                Warszawy, każda religia jest ok oprócz rzymskokatolickiej.
                                • kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 10:35
                                  tiy napisała:
                                  A jak wynika z wątku o prezydentce
                                  > Warszawy, każda religia jest ok oprócz rzymskokatolickiej.

Możesz napisać szerzej, jak wynika? Tzn w jaki sposób dla ciebie jest jasne,że
                                  wynika i dlaczego własnie to a nie owo?
                                  • tiy Re: Moze? 03.12.06, 11:12
                                    kocia_noga napisała:

> tiy napisała:
                                    > A jak wynika z wątku o prezydentce
                                    > > Warszawy, każda religia jest ok oprócz rzymskokatolickiej.
                                    >
                                    >
                                    > Możesz napisać szerzej, jak wynika? Tzn w jaki sposób dla ciebie jest jasne,że
                                    > wynika i dlaczego własnie to a nie owo?

Zapomniałam o ";)", mea culpa. To stephen_s tak tam pisze, co mnie rozśmieszyło.
                                    Dla mnie osobiście kwestia jest śliska, bo w naszym kraju deklarowanie przez
                                    osobę publiczną katolicyzmu jest koniunkturalne. Z drugiej strony chrześcijan
                                    chyba obowiązuje głoszenie wiary.
                                    • kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 12:07
                                      tiy napisała:

>
                                      > Zapomniałam o ";)", mea culpa. To stephen_s tak tam pisze, co mnie
                                      rozśmieszyło
                                      > .
                                      > Dla mnie osobiście kwestia jest śliska, bo w naszym kraju deklarowanie przez
                                      > osobę publiczną katolicyzmu jest koniunkturalne. Z drugiej strony chrześcijan
                                      > chyba obowiązuje głoszenie wiary.

Tak jest.
                              • kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 10:33
                                illiterate napisała:

> Dlaczego tylko tak?
                                > Dlaczego nie walnac z grubej rury? Bog Ojciec jest kobieta, kobieta jest
                                Jezus
                                > i Duch Swiety?

To jest faktycznie walnięcie z grubej rury.Bogini Matka to sprawa normalna.Duch
                                Święty był żeński bardzo długo, a Jezus? Co on ma do Mikołaja, biskupa z czasów
                                soboru nicejskiego?
                                • illiterate Re: Moze? 03.12.06, 20:16
                                  A bo plec w wierze ma znaczenie. Ile bylo prorokin? Ile 'corek bozych', ktore
                                  nioslyby swiatu zbawienie?
                                  • kocia_noga Re: Moze? 03.12.06, 21:10
                                    illiterate napisała:

> A bo plec w wierze ma znaczenie. Ile bylo prorokin? Ile 'corek bozych', ktore
                                    > nioslyby swiatu zbawienie?

no, uzbierałoby się,nawet w katolicyźmie rzymskim Magdalena była bardzo długo
                                    królową apostołów, zanim została zmarginalizowana i zapomniana.
                  • dziewice Re: Moze? 02.12.06, 21:33
                    dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz, to postaram sie wczesiej obudzic, aby
                    sie dobrze przypatrzec :).
    • zewszad_i_znikad Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 06.12.06, 14:23
      Wielokrotnie udzielałam się w domu jako święty Mikołaj, choć kobiecości przy
      tym nie podkreślałam, starałam się być klasycznym męskim Mikołajem -
      przypinałam brodę z waty, mówiłam grubym głosem... Niemniej może z racji mojego
      szacunku dla dziecięcości byłam jedyną osobą w domu, która była gotowa się za
      Mikołaja przebierać, inny wariant to tylko rozkładanie prezentów pod choinką.
      • pavvka Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 06.12.06, 14:24
        zewszad_i_znikad napisała:

> Wielokrotnie udzielałam się w domu jako święty Mikołaj, choć kobiecości przy
        > tym nie podkreślałam, starałam się być klasycznym męskim Mikołajem -
        > przypinałam brodę z waty, mówiłam grubym głosem...

Transwestytka :-P
        • ola5777 Re: czy sw. Mikolaj moze byc Kobieta? :) 06.12.06, 15:04
          Nie moze,bo to 100% facet
          zobaczcie
          video.google.pl/videoplay?docid=-8512202281100329299&hl=pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka