illiterate 15.12.06, 16:58 Smiac sie czy plakac? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3794978.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piekielnica1 Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:03 mamy takiego prezydenta na jakiego zasługujemy, zwłaszcza ci, którzy NIE wybierali. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:05 Gdyby obecnie milosciwie nam panujacy rozwinal swoj pawi ogon najrozniejszych faux pas, ktore popelnil - od 'irasiad jest zmęczony' do 'malpy w czerwonym', glosowaloby o wiele wiecej ludzi. On sie dobrze przyczail. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:25 Oby nie była to daremna ofiara - ta prezydentura Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:11 No cóż, faux pas niewątpliwe, ale czy aż zasługujące na robienie wielkiej medialnej afery? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:13 Naprawde uwazasz, ze glowa panstwa moze publicznie zachowywac sie po chamsku? Niby byl juz jeden precedens - ze 'spieprzaj, dziadu'. Zaraz, kto to powiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:20 illiterate napisała: > Naprawde uwazasz, ze glowa panstwa moze publicznie zachowywac sie po chamsku? Nie, ale to nie był komentarz przeznaczony dla szerszej publiczności, który przez pomyłkę do niej trafił. Większość ludzi prywatnie używa podobnych określeń. Myślę, że politykowi popularnemu wybaczyłoby się takie potknięcie dość łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:26 pavvka napisał: > illiterate napisała: > > > Naprawde uwazasz, ze glowa panstwa moze publicznie zachowywac sie po cham > sku? > > Nie, ale to nie był komentarz przeznaczony dla szerszej publiczności, który > przez pomyłkę do niej trafił. Większość ludzi prywatnie używa podobnych > określeń. Myślę, że politykowi popularnemu wybaczyłoby się takie potknięcie > dość łatwo. Nie ma znaczenia dla kogo zostal przeznaczony taki komentarz. Kaczynski powienien pamietac, ze w takim miejscu nie jest Lechgem spod budki z piwem a prezydentem kraju i powinien zachowywac sie jak prezt=ydent, niewazne czy ktos moze uslyszec czy nie. Zrozumialabym oburzenie gdyby posluchano prywatna rozmowe w sypialni, a nie na konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:29 evita_duarte napisała: > Zrozumialabym oburzenie gdyby posluchano prywatna > rozmowe w sypialni, a nie na konferencji prasowej. Ja się nie oburzam, że podsłuchano. Po prostu uważam, że akurat ta 'afera' to no big deal. Jakbym miał tylko takie powody do nielubienia prezydenta, to byłoby super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:31 A mnie osobiście nie oburza to w jaki sposób wypowiedział się o dziennikarce, tylko fakt, że chciał uniemożliwić jej zadawanie pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 17:32 Zadziwia fakt, ze w metny i pokretny sposob tlumaczy swoja niewatpliwie arogancka o kims wypowiedz facet, ktory ma obsesje na punkcie wypowiedzi innych o sobie. Kuriozalne sciganie z urzedu bezdomnego pijaczka, ktory wybelkotal pare obelg pod adresem polityka, obrazanie sie za smichy-chichy ze zwyczai braci w niemieckiej prasie itd. Oj, nie zna glowa panstwa litosci, kiedy ktos jest zlosliwy i chamski na jego temat. Swoje potkniecia traktuje jednak dosc lekko. Mysle, ze dziennikarka ma swiete prawo wytoczyc Kaczynskiemu proces. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 18:28 Pijaczek był ścigany z urzędu i prezio nic nie miał do powiedzenia. Ta jego wypowiedź też mnie jakoś nie oburza. Odpowiedz Link Zgłoś
gratarollo Re: Malpa w czerwonym 16.12.06, 15:31 Podobno osoby publiczne, a zwłaszcza głowy państwa, nie mają życia prywatnego. Nie zamierzam zaglądać im do łazienki, ale wszystko to, co mówią na konferencji prasowej - nawet pod stołem - JEST przeznaczone dla szerszej publiczności z załozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Tak 15.12.06, 17:13 Prezydent ma zachowywac sie tak zeby sie za niego nie wstydzono. A prywatne komentarze niech kieruje do swojej zony w sypialni, a nie do pracownikow panstwowych na oficjalnej konferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: Tak 15.12.06, 17:18 Prezydent jest idealnym odzwierciedleniem przeciętnego polaka. Nie można wymagać zbyt wiele od niego. Kultura osobista i inteligencja są mu obce. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Tak 15.12.06, 17:27 Nie można wymaga > ć > zbyt wiele od niego. Kultura osobista i inteligencja są mu obce. Bardzo obce, jak języki Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Sam komentarz to pół biedy... 15.12.06, 18:37 Nie zrozumcie mnie źle: nazwanie kogoś "małpą" jest chamskie... I też uważam, że jest to niesmaczne i nie poprawia wizerunku prezydenta. Nie podoba mi się, że prezydent naszego kraju "chlapie" coś takiego... Jednocześnie jednak mam wrażenie, że nie jest on jedynym politykiem, który po cichu takie teksty rzuca - sądzę, że poza kamerami nie takie teksty o innych politykach, dziennikarzach itd. lecą... Dlatego też sam ten tekst nie byłby aż taką znowu aferą... gdyby Kaczor PRZEPROSIŁ. OK, wyrwało mu się, przypadkiem mikrofon to nagrał... chluby to nie przynosi - ale Kaczor w takiej sytuacji powinien po prostu przeprosić i sprawa byłaby zamknięta. Ale on tego NIE ROBI. Zamiast tego, prezydent zbywa sprawę jako "prywatną rozmowę" - zaś w TVN24 widzimy jego ministra, Szczygłę, który zapytany o sprawę albo usiłuje uciąć rozmowę, albo sugeruje, że mowienie o tej sprawie to przejaw złego wychowania (!!!), albo mówi, że nie powinno się sprawy wyciągać, bo osłabia to pozycję prezydenta w negocjacjach (!!!!!). A na koniec oświadcza, że prezydent Kaczyńskie jest dżentelmenem i bardzo szanuje kobiety... I to mnie w tej sprawie oburza najbardziej - zwykła nieumiejętność Kaczora do przyznania "To nie powinno się zdarzyć". I to jest najbardziej kompromitujące nas w oczach świata: prezydent, który nieopatrznie coś chamskiego powie, to jedno - a prezydent, który powie coś chamskiego i udaje, że nic się nie stało, to zupełnie co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: Sam komentarz to pół biedy... 15.12.06, 23:45 Gdziekolwiek pojedzie tam nas kompromituje....dlaczego nie poszłam na wybory?:( Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Sam komentarz to pół biedy... 16.12.06, 10:05 stephen_s napisał: > I to mnie w tej sprawie oburza najbardziej - zwykła nieumiejętność Kaczora do > przyznania "To nie powinno się zdarzyć". I to jest najbardziej kompromitujące > nas w oczach świata: prezydent, który nieopatrznie coś chamskiego powie, to > jedno - a prezydent, który powie coś chamskiego i udaje, że nic się nie stało, > to zupełnie co innego... Litości! Świat ma w d... takie "sensacje"... > Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Sam komentarz to pół biedy... 16.12.06, 15:49 tad9 napisał: > > Litości! Świat ma w d... takie "sensacje"... > Kim jest "świat"? NAM się to,niepodoba - wystarczy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Sam komentarz to pół biedy... 16.12.06, 11:53 Racja. Każdemu może się wymknąć. Róznica taka, że głowa państwa powinna publicznie przeprosić za takie niefortunne wyrażenia, i wtedy byłoby po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Sam komentarz to pół biedy... 18.12.06, 13:19 stephen_s napisał: > Dlatego też sam ten tekst nie byłby aż taką znowu aferą... gdyby Kaczor > PRZEPROSIŁ. > I to mnie w tej sprawie oburza najbardziej - zwykła nieumiejętność Kaczora do > przyznania "To nie powinno się zdarzyć". I to jest najbardziej kompromitujące > nas w oczach świata: prezydent, który nieopatrznie coś chamskiego powie, to > jedno - a prezydent, który powie coś chamskiego i udaje, że nic się nie stało, > to zupełnie co innego... I z tym muszę się zgodzić. Pan K. sam jest bardzo wrażliwy na punkcie komentarzy pod swoim adresem i w domaganiu się przeprosin od innych bardzo skory, więc mógłby dać dobry przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Sam komentarz to pół biedy... 18.12.06, 14:09 Zauważcie, że tego samego dnia, kiedy sprawa z "małpą" wybuchła, w Sejmie Marek Jurek wyrzucił z mównicy Senyszyn za obrażanie prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Sam komentarz to pół biedy... 18.12.06, 14:14 A co powiedziała Senyszyn? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Sam komentarz to pół biedy... 18.12.06, 14:20 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3796956.html Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Sam komentarz to pół biedy... 18.12.06, 14:58 No, słowo na k jest gorsze niż małpa... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_bordo Re: Sam komentarz to pół biedy... 18.12.06, 15:22 slowo na k... masz na myśli slowo "Kaczyńscy"? Odpowiedz Link Zgłoś
isinka1 Re: Malpa w czerwonym 15.12.06, 22:01 "Spie...aj dziadu" niczego dobrego nie wróżyło. Kolejny raz prezydent dał wyraz swojego szacunku dla ludzi. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 "spieprzaj dziadu" to mit... 16.12.06, 10:03 Słowa "spieprzaj dziadu" nigdy nie padły. Kaczyński powiedział wtedy "panie, spieprzaj pan!", co zresztą można było niedawno zobaczyć w TV (zdaje się w TVN, ale pewny nie jestem), bo przypomniano przy jakiejś okazji ten incydent. Skąd wzięło się zatem "spieprzaj dziadu", i dlaczego wszyscy są pewni, że sami słyszeli jak Kaczyński to mówi? Nie mam pojęcia. Może to tak, jak z "grubą kreską" Mazowieckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: "spieprzaj dziadu" to mit... 16.12.06, 11:56 Nieprawda. Powiedział dokładnie tak: "panie spieprzaj pan, spieprzaj dziadu" - jeszcze wiem, co słyszałam i widziałam , takze nei kłam, tym bardziej, ze bez sensu, bo mozna to swodobnie sprawdzić na tubie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: "spieprzaj dziadu" to mit... 16.12.06, 11:57 Tadziu, widziałeś Ty swoją skrzynkę pocztową? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
cito1 Re: "spieprzaj dziadu" to mit... 16.12.06, 11:59 johnny-kalesony napisał: > Tadziu, widziałeś Ty swoją skrzynkę pocztową? > > Pozdrawiam > Keep Rockin' A Ty Jasiu? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Chris De Burgh ... 16.12.06, 12:04 Na tym przykładzie można uśiwadomić sobie, jak odległe są już lata 80', kiedy Chris De Burgh śpiewał "Lady in Red" ... Przypomniałem sobie również o filmie "Woman in red" z 1984 Zresztą - zobaczcie sami: www.youtube.com/watch?v=E7H1osozp1U Dzisiaj mamy za to "Ape in red" ... Jakież przygnębiające czasy nastały. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Malpa w czerwonym 16.12.06, 12:38 To i spieprzaj dziadu to nie są tylko niefortunne wyrażenia,ktore sie każdemu moga zdażyć.To pokazuje ile w tym czlowieku jest agresji i niechęci do innych ludzi. Czy wiadomo czym mu się naraziła ta dziennikarka? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Malpa w czerwonym 16.12.06, 15:23 Pewnie, ze moze. Facet ma mnostwo odpowiedzialnosci i polowe mediow przeciw sobie - nie trudno o frustracje. Ale problem prawdziwy nie w tym, co zrobil, ale jak sie zachowal 'po', jak slusznie wytknal Steph. On jest niby przedstawiany jako osoba ceniaca tradycyjne wartosci, panie cmoka w raczke i w ogole 'do kobiet wielki ma szacunek', a tu, po nazwaniu bogu ducha winnej dziennikarki malpa (zdaje sie, ze byla wlasnie z takiego niedobrego medium) mowi 'nic sie nie stalo', 'nikogo nie obrazilem, grzeczny bylem i mialem same dobre intencje'. No i to akurat jest prawdziwy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
cito1 Re: Malpa w czerwonym 17.12.06, 09:35 Dokładnie - ' umywam rączki ' przecież nie pierwszy raz pokazał, po taśmach Beger też było przydługie wymowne milczenie. Oprócz swych wad ma jeszcze podstawową, która czyni go maluczkim - brak odwagi cywilnej by przeprosić, przyznać się, powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk lepsze już mniejsze zło 17.12.06, 10:29 od tych robali z SLD i liberałów. Mogę nie darzyć sympatią Kaczyńskich i Giertycha ale wolę już ich od tego smrodu, rozkładu chorych i brudnych lewaków i liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: lepsze już mniejsze zło 17.12.06, 16:01 > ale wolę już ich od tego smrodu, rozkładu chorych i brudnych lewaków > i liberałów. przekażmy sobie znak pokoju? I jak jasno, sensownie i obrazowo - nie wspominając o kulturze - wyrażona opinia Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Ciag dalszy - robi sie zenujaco do szescianu 16.12.06, 16:51 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3797642.html Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Ciag dalszy - robi sie zenujaco do szescianu 16.12.06, 16:58 Ech, jestem w pesymistycznym nastroju i przypuszczam,że kaczemu elektoratowi to się faktycznie spodoba.A jeszcze jak radyjo poprze! Odpowiedz Link Zgłoś
hans123 Re: Ciag dalszy - robi sie zenujaco do szescianu 17.12.06, 01:30 Niestety akurat po Sikorskim się tego nie spodziewałem. Widać wszyscy chcą osiągnąć poziom wodza. Ciekawe czy zna bardzo sympatycznego kartofelka. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Malpa w czerwonym 16.12.06, 17:43 płakać, bo wstyd mieć takiego prezydenta:/// Odpowiedz Link Zgłoś